verplichte hondencursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Betalen? Eh.. wij.. ;)

Wij betalen hondenbelasting..

 

Gr. Alexandra

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Bij de kostprijs van de hond berekenen..of zo iets

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien, is het een goede optie, dat bij een incident, verplicht een cursus te moeten volgen, dat kan al een stap zijn.
 
Vind het educatiever dan meteen allerlei verplichtingen, van muilkorf, aanlijn enz..verbod.
Het is misschien een eerste stap voor baasjes, in de goede richting.
 
Misschien ook iets voor Fokkers, Stichtingen, Dierenasiels?  "

 http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/protocol.html

 

Zie dit protocol. Stay home protocol, bij een bijtincident. Verplichte cursus eigenaar, maar of dit vaak wordt toegepast? 

Yvonn (Gast)

Ben ik het helemaal mee eens, maar dan kun je nog van alles mee maken. Ik ben met mijn Tibetaan op cursus geweest, maar toen vond een achter buurman het nodig om haar te bewerken met een stok, het gevolg is nu dat ik een uitermate felle, angstige hond heb die mannen grijpt....dus een cursus is niet afdoende . Mensen moeten ook van andermans dieren afblijven

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Aanvulling:
Ja, een kleine hond zal vast voor het eerst kunnen gaan blaffen, door een slechte ervaring met een grote hond.
Maar het is de baas die maakt of dit 'probleemgedrag' gaat worden of dat het gewoon een eenmalig incideis waar met een beetje begeleiding helemaal niets aan de hand is, alleen even een vervelend momentje.
 
Gr. Alexandra
 
  "

 Max heeft een tijd wel geblaft door slechte ontmoetingen met grote honden. Ik heb hem geleerd dat ik hem bescherm

 

edit moesten sommige baasjes eens ingrijpen als hun eigen hond de brut is , aanvalt , blaft en dergelijke naar Max had ik dat probleem niet hoeven aanpakken. 

 

Want had Max wel gesocialiseerd zelfs met rustige Duitse dog .. 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Betalen? Eh.. wij.. <img class="/>

Wij betalen hondenbelasting..

 

Gr. Alexandra "

 



Is in mijn gemeente (en omliggende) al lang afgeschaft. Daarbij spreek je over een project dat echt in de miljoenen gaat lopen.

Het gaat me in deze om realisme!
Hoe 'ik' het graag zou zien,, daar hangt een kostenplaatje aan!

Daardoor geloof ik dus ook niet dat het gaat gebeuren.

honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo 3 doggies

honden foto van Jamy & Milo

"
"  

Ik ben jeugd en zie m'n profiel wat betreft mijn hond. Ik begrijp dus dat ik niet serieus ben omdat ik jeugd ben. De cursus zou volgens u immers voorkomen dat de jeugd zo'n hond koopt en in de hand werken dat alleen serieuze mensen zo'n ras aanschaffen. De hele jeugd wordt dus eigenlijk afgeschreven. Wat als ik u vertel dat verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij geen leeftijdskwestie is? Of moet je eerst een bepaalde magische leeftijdsgrens over en komt verantwoordelijkheid dan vanzelf? Ik kan dus per definitie niet serieuzer en verantwoordelijker zijn dan een asociale stafford eigenaar van veertig. Ik ben immers jeugd. U brengt generaliseren naar een geheel nieuw niveau en dat vind ik getuigen van kortzichtigheid. 

 

Onze vorige hond was trouwens een maltezer kruising. "

 



Pablo, je voelt je aangesproken, helemaal niet nodig, als jij je verantwoording neemt, zal niemand jou aanvallen, en het is ook niet voor jou bedoelt neem ik aan. "


Nee, ik bedoelde het immers in het algemeen! En met jeugd bedoel ik die jongens die expres de honden op lopen te fokken. En die het 'stoer' vinden als zo'n hond een ander beest aangevallen heeft. En ik wil zulke verhalen van jongentjes uit de buurt met een pitbull/stafford niet meer horen. Het zijn super lieve honden, als je er maar goed mee om gaat. Ik ben zelf ook pas 21, en had toen ik 12 was een stafford van z'n dood gered. Toen waren ze nog illegaal. Ik heb er hard mee gewerkt. Zelfs op mijn 12 jarige leeftijd. Ik zou nu denken, tjonge, das onverantwoord! Maar heb er een hele lieve leuke hond aan overgehouden. Spike is inmiddels 1 jaar geleden overleden aan kanker.

honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo 3 doggies

honden foto van Jamy & Milo

"

" Hoihoi,

ik heb niks tegen 'jeugd' met een stafford. Ik ben zelf ook nog jeugs in vele ogen en heb ook een stafford gehad. Ik bedoel alleen te zeggen dat serieuze mensen 'jeugd' dan een cursus gaan volgen. De gene die niet geïnteresseerd zijn in het ras zullen dit niet gaan doen. Jamy & Milo


 


ik was 18 toen mijn vriend Kira kocht en 19 toen ik Lila kocht, met geen van beide zijn we op cursus geweest... wij zijn echt wel serieus wat onze honden betreft en als we niet geïnteresseerd waren in het ras hadden we zeker geen 3de genomen.

"


Ik heb het over jeugd die er stoer mee willen doen! Die de honden opfokken en dat helemaal geweldig vinden als een stafford een andere hond verbrijzeld heeft. Ik was toevallig 12 toen ik mijn 1e stafford kreeg. Toen ze nog illegaal waren hier in Nederland! Ze wouden hem een spuit geven. Hij was toen al 2 jaar. En het is uiteindelijk een hele lieve hond geworden. Ik snap niet dat mensen zich aangesproken voelen onder het woordje 'jeugd'. Jullie snappen toch hopelijk ookwel dat ik die jonge gastjes bedoel die de honden op lopen te fokken. En denken dat ze alles zijn omdat ze een stafford hebben? Laats zei iemand dat zijn stafford mijn hondje milo kapot zou maken! Dit stoer gedrag tolereer ik ZEKER niet! En dat zijn van die mannekes met een laag niveau vind ik en die moet je geen stafford geven!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nee, ik bedoelde het immers in het algemeen! En met jeugd bedoel ik die jongens die expres de honden op lopen te fokken. En die het 'stoer' vinden als zo'n hond een ander beest aangevallen heeft. En ik wil zulke verhalen van jongentjes uit de buurt met een pitbull/stafford niet meer horen. Het zijn super lieve honden, als je er maar goed mee om gaat. Ik ben zelf ook pas 21, en had toen ik 12 was een stafford van z'n dood gered. Toen waren ze nog illegaal. Ik heb er hard mee gewerkt. Zelfs op mijn 12 jarige leeftijd. Ik zou nu denken, tjonge, das onverantwoord! Maar heb er een hele lieve leuke hond aan overgehouden. Spike is inmiddels 1 jaar geleden overleden aan kanker. "

 



is zeker niet voor jou bedoeld hoor Pablo, jij neemt je verantwoording alleen maar top. ;-) vaak komt het zo verkeerd over, jij bent jong , je voed je hond goed op, top Pablo, Pablo is de naam van je hond ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een cursus verplichten, nee dat zou ik zeker niet verplichten, iedere hond is anders, iedere baas is anders.

en dan een test doen of je geschikt bent voor een hond ? ik heb een newfoundlander, heb daar een uitgesproken mening over, geen gehaast, geen gesol, dan zal ik in een groepje zitten met herders :-D en dan ben ik aan de beurt......

even wachten hoor, ik ben een newfoundlander, ik heb geen haast zoals jullie, hahaha nee echt niet, ik zou niet op een cursus met mijn hond willen zitten, heb het geprobeerd, maar mijn hond was al ontzettend groot voor een pup, en de instructeurs wilde haar behandelen als een volwassen hond, vandaar , mij niet gezien, ik voed mijn honden zelf wel op. :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

En gaat de overheid dan bepalen wat een goede cursus is? Dezelfde reden dat ik ook geen vertrouwen in een vergunningsysteem zou hebben. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik blijf het bijzonder vinden. Eerst al het gezeur over baasjes die niet weten waar ze aan beginnen.. En dan zou er eindelijk eens een oplossing voor komen door een verplichte cursus, en dan is dat ook weer niet goed..

 

Ik ben blij dat er eens een oplossing wordt gezocht om problemen te voorkomen, inplaats van enkel achteraf honden in te laten slapen of te herplaatsen.

 

en ja.. als je nog niet eens voor over hebt om een cursus te doen voordat je een hond aanschaft.. dan hoor je dus wat mij betreft geen hond te hebben.

Een hond verzorgen kost veel meer moeite, energie en tijd dan een cursus.

Annie (Gast)

Ik vind het goed dat men nu eindelijk inziet dat er een probleem is. Elke maand verschijnt er wel een bericht in het nieuws over mensen, vaak kinderen, die zwaar gekwetst raken door honden. Dat is in de eerste plaats een drama voor de slachtoffers zelf. Maar daarnaast zou je ook als hondenliefhebber hier zwaar aan moeten tillen, want dat is niet goed voor de reputatie van het ras en dat is zeker niet goed voor de hond zelf, want na zo'n incident laat men het dier hoogstwaarschijnlijk inslapen (terwijl de grote fout bij de eigenaar ligt).   Of een verplichte hondencursus de oplossing is, dat weet ik niet. Ik denk dat men sterker zou moeten ingrijpen. Bepaalde hondenrassen kunnen evenveel schade aanrichten als een vuurwapen.   Ik vind het logisch dat niet alle rassen geviseerd worden. Zelf vind ik dat alleen rassen die grote schade kunnen aanrichten, onder het doel van die maatregel zouden moeten vallen. De topicstarter gaf zelf het verhaal van een chihuahua die een vrouw aanviel, maar uiteindelijk hield die vrouw daar niets aan over. En dat is net waar het om gaat. Dat je een beetje geschrokken bent door een chihuahua, of er zelfs een gescheurde broek aan overhoudt, is natuurlijk jammer, maar is geen drama. Maar er lopen hier kinderen rond die hun leven lang grote littekens zullen dragen door een aanvaal door een grote hond. En dat is wel een drama. Daar moet men absoluut iets aan doen. Ik vind trouwens ook dat als een hond eenmaal grote schade heeft aangericht, het verboden zou moeten worden dat de eigenaar nog een nieuwe hond neemt van zo'n gevaarlijk ras. Zowel voor de buren en voorbijgangers als voor de hond zelf zou dat volgens mij een goede zaak zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

https://www.hondenpage.com/hondenforum/183691/en-toen-sloeg-het-noodlot-toe...#div3999620

 

Als deze baas, van de herplaatser pitbull, een cursus had gehad, had dit wellicht voorkomen kunnen worden! 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" https://www.hondenpage.com/hondenforum/183691/en-toen-sloeg-het-noodlot-toe...#div3999620
 
Als deze baas, van de herplaatser pitbull, een cursus had gehad, had dit wellicht voorkomen kunnen worden!  "

 Het lijkt me eerlijk gezegd toch niet dat dat geholpen had. Ik neem aan dat mensen met 'gewoon gezond verstand' een hond met een verleden en aanlijnplicht toch niet los zouden laten. Ben bang dat een cursus niet veel geholpen had.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Het lijkt me eerlijk gezegd toch niet dat dat geholpen had. Ik neem aan dat mensen met 'gewoon gezond verstand' een hond met een verleden en aanlijnplicht toch niet los zouden laten. Ben bang dat een cursus niet veel geholpen had. "

 Misschien ook niet, maar misschien hadden ze geleerd dat een hond met zo een verleden je zorgvuldig mee om moet gaan.

Jammer voor de pup, maar ook heel jammer voor de pitbull, was niet nodig geweest. Gewoon aan de lijn houden en vooral geen bal mee! 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  Het lijkt me eerlijk gezegd toch niet dat dat geholpen had. Ik neem aan dat mensen met 'gewoon gezond verstand' een hond met een verleden en aanlijnplicht toch niet los zouden laten. Ben bang dat een cursus niet veel geholpen had. "

 onee?
Want volgens mij wordt er op internet veel te vaak verteld dat het allemaal wel mee valt met die pitbull achtigen.. dat het gewoon opvoeding is en dat je met goede opvoeding je hond gewoon los kan laten lopen..

Dit zou juist in een cursus besproken kunnen worden.

 

Ik denk dat het wel zeker heel veel ongelukken kan voorkomen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor honden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  onee? Want volgens mij wordt er op internet veel te vaak verteld dat het allemaal wel mee valt met die pitbull achtigen.. dat het gewoon opvoeding is en dat je met goede opvoeding je hond gewoon los kan laten lopen..
Dit zou juist in een cursus besproken kunnen worden.
 
Ik denk dat het wel zeker heel veel ongelukken kan voorkomen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. "

 Nee dat denk ik niet.

 

Het blijft voor mij een feit dat je een hond met een verleden en een aanlijnplicht al helemaal niet los moet laten. Of dat je nou op cursus verteld wordt of niet!

En de eigenaar wist toch van het aanlijngebod (lijkt me een vrij duidelijke melding), dus een melding op cursus zal naar mijn idee dan ook niet geholpen hebben.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Tja.. zoals het gezegde al zegt..

 

Sommige mensen zien overal beren op de weg.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Lastig. Op cursus wordt je wel geleerd je bewust te worden van de signalen van je hond. Misschien dat je daardoor bewuster met je hond omgaat. Dat de eigenaar zich er (nogmaals) op gewezen was van de omgang van zijn hond met andere, dat een hond vreemde honden niet altijd accepteert. De noodzaak van het aangelijnd houden

 

Feit is, dat een aanlijn plicht een aanlijn plicht is.

 

Wat bezielt mensen toch om altijd hun hond los te willen laten?

 

Ik loop laatst langs een vrij drukke weg, komt er van de overkant een hondje kwispelend op mijn hond afgerend. Gelukkig veilig de overkant gehaald, waarom los??

 

Een ander topic, een losse herder die vol op een aangelijnde jack afrent, die verstopte zich gelukkig onder een auto, maar is nu wel als de dood. Waarom toch!!?????.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zo'n cursus had die eigenaar misschien wel kunnen helpen .. Dan had de eigenaar geleerd zijn hond te lezen en een hond met zo'n verleden gooi je niet zomaar in losloopweldje 

honden foto van Max, Vlekkie en Lela <3

Tja moeilijk onderwerp dit... Maar persoonlijk zou ik niet voor alle honden verplicht cursus doen. Wat misschien nog wel een mogelijkheid is (maar daar zullen vast ook veel problemen mee zijn die ik zelf over het hoofd zie ;-) ):

 

Alle pups in NL moeten nu gechipt worden, en zijn dus (als het goed is) traceerbaar. Bij eigenaren die voor het eerst een hond nemen cursus verplichten. Mensen die al eerder een hond hebben gehad bijv. zo'n toets geven zoals eerder genoemd. Als ze die slagen is cursus niet verplicht, halen ze lager dan x-aantal punten dan wel. Als de persoon geslaagd is hoeft hij/zij de toets de eerste 5 (meer, minder?) jaar niet opnieuw te doen bij een volgende hond, daarna wel weer. Als een hond van deze persoon een muilkorf, aanlijnplicht etc krijgt bij de volgende hond wel weer verplicht cursus.

 

Zoiets zou mij het best lijken maar dit is gewoon een heel lastig iets...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  En ik heb andere ervaringen .. 
Max die ik hoekjes wordt gedreven door twee blaffende honden, Max die overlopen wordt door labradors , Max die paar maal aangevallen is geweest door grote honden terwijl hij de honden nog niet eens aankeek....
 
Dus ik merk evenveel lastige kleine honden op als lastige grote honden alleen is de problematiek anders .. 
 
Op beesjes en baasjes waren er ook weer wat kleine hondjes die uitpakte naar Max ( voornamelijk zelfs keesjes) maar er waren ook weer grote honden bij. 
 
Maar ik begrijp wel waarom kleine honden SOMS zo lastig doen. En dat kan soms veroorzaakt worden door slechte ervaringen met grote honden. De kleine hond blaft dan om zijn voordeel eruit te halen en dus om te laten weten he ik ben sterkter dan ik lijk.  "

 tja... Nala ging ook fixeren op honden nadat een hond tussen de wielen van de buggy en mijn benen kwam gestormt maar ik ben met haar meteen aan de slag gegaan en ze doet het nu niet meer. 

ik begrijp het gedrag maar tolereer het niet en werk er aan dat mijn honden zich gedragen. een hond kan een trauma oplopen en daardoor kan zijn gedrag veranderen, aan de baas om daar aan te werken en de hond zo goed mogelijk over het trauma heen te helpen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" en ja.. als je nog niet eens voor over hebt om een cursus te doen voordat je een hond aanschaft.. dan hoor je dus wat mij betreft geen hond te hebben.
Een hond verzorgen kost veel meer moeite, energie en tijd dan een cursus. "

 hier in de buurt is geen cursus te volgen waar ik achter sta dus ga ik liever niet dan mij te ergeren aan de manier waarop zij honden behandelen en verwachten dat ik mijn honden behandel. dat heeft niets te maken met tijd maar met principe, ik heb mijn visie en als ik geen hondenschool in de buurt kan vinden die die visie deelt dan wil ik mij niet gedwongen voelen om daar heen te gaan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  tja... Nala ging ook fixeren op honden nadat een hond tussen de wielen van de buggy en mijn benen kwam gestormt maar ik ben met haar meteen aan de slag gegaan en ze doet het nu niet meer. 
ik begrijp het gedrag maar tolereer het niet en werk er aan dat mijn honden zich gedragen. een hond kan een trauma oplopen en daardoor kan zijn gedrag veranderen, aan de baas om daar aan te werken en de hond zo goed mogelijk over het trauma heen te helpen "

 Klopt maar dat geld evengoed voor grote honden die kleine overlopen .. Dat probleem begrijp ik maar men moet het voorkomen maar dat snappen vele niet 

honden page profiel LisaLisa

Wat een onzin zeg. Ik vind dat je cursusen helemaal niet moet gaan verplichten. Mensen moeten dat doen omdat ze het leuk vinden en anders heeft het toch geen zin.
Daarbij moeten agressieve honden gewoon persoonlijk aangepakt worden ongeacht het ras.

G.verdoes (Gast)

Ik vind dit te zot voor woorden,ze moeten al die kleine ratjes is aanpakken die bijten een millioen keer meer maar omdat ze klein zijn ach hij schrok,ach dat doet ie nooit. Ik heb zelf een echte schat van een american stafford die word zo vaak aangevallen of uitvallen en bijten door die kleine ratjes en wat er op lijkt ik heb er geen naam voor.maar omdat er een groep monsters rond loopt die er vecht honden van maken is er op dit ras een stempel gezet, wat denk je van herders en rotweilers bordo dogs, die vallen veel meer keer aan die bijten ze heel zachtjes,,,schij toch uit aub. Ga eens wat nuttigs verzinnen eerst was het de pitbull nu de am staff ,straks,american dog. Het ligt voor 85% aan de eigennaar,hoe vaak ik zelf al niet zo,n ratje een trap onder zijn hol heb willen geven omdat ie bij mijn hond in z,n wang hing,en dat die schat niks terug deed omdat ik hem geleerd heb dat ie niet mag vechten. Maar er komt een dag dan is hij het ook een keer zat als ie dan van zich afbijt bij zo,n vervelende rot keffertje,dan krijgt ie van mij een aai over z,n bol. Ze moeten de baas een cursus laten doen dan zakt 80% geloof me maar,moet je dan het baasje ook vergassen,,,nee de hond afnemen en een grote boete geven denk daar maar eens over na ga verder lekker het gras maaien of zo iets.een echte honden liefhebber let wel honden geen ratjes......

Anoniem (Gast)

ja bordo? doggen zijn heel agressief en jou stafford doet geen vlieg kwaad, goh doet ie anders nooit...

J Admiraal (Gast)

" Ik vind dit te zot voor woorden,ze moeten al die kleine ratjes is aanpakken die bijten een millioen keer meer maar omdat ze klein zijn ach hij schrok,ach dat doet ie nooit. Ik heb zelf een echte schat van een american stafford die word zo vaak aangevallen of uitvallen en bijten door die kleine ratjes en wat er op lijkt ik heb er geen naam voor.maar omdat er een groep monsters rond loopt die er vecht honden van maken is er op dit ras een stempel gezet, wat denk je van herders en rotweilers bordo dogs, die vallen veel meer keer aan die bijten ze heel zachtjes,,,schij toch uit aub. Ga eens wat nuttigs verzinnen eerst was het de pitbull nu de am staff ,straks,american dog. Het ligt voor 85% aan de eigennaar,hoe vaak ik zelf al niet zo,n ratje een trap onder zijn hol heb willen geven omdat ie bij mijn hond in z,n wang hing,en dat die schat niks terug deed omdat ik hem geleerd heb dat ie niet mag vechten. Maar er komt een dag dan is hij het ook een keer zat als ie dan van zich afbijt bij zo,n vervelende rot keffertje,dan krijgt ie van mij een aai over z,n bol. Ze moeten de baas een cursus laten doen dan zakt 80% geloof me maar,moet je dan het baasje ook vergassen,,,nee de hond afnemen en een grote boete geven denk daar maar eens over na ga verder lekker het gras maaien of zo iets.een echte honden liefhebber let wel honden geen ratjes...... "   Nou sorry hoor maar het mag ook even normaal! Ik heb 3 van die 'ratjes' waarvan 1 uitvalt en inderdaad dat is mijn eigen schuld qua opvoeding. Hem hou ik dan ook bij andere honden weg. Maar mijn andere 2 zijn hartstikke lief gedragen zich prima luisteren perfect maar worden regelmatig aangevallen door een groep van 7 stabij's, herders en labradors en een pitbull! Dus ook grote honden kunnen slecht opgevoed zijn hoor! Maar hetzelfde probleem heb ik met een groep chi's en jackrussels! Het is inderdaad belachelijk om 'vechtrassen' die stempel te geven, dat vind ik ook, maar om 'kleine keffertjes' (ik neem aan rassen als chihuahua's, yorkie's etc) de naam 'ratjes' te geven vind ik eigenlijk een beetje beledigend... Er zijn inderdaad genoeg die niet opgevoed zijn maar dat heb je met andere rassen ook, het ligt aan de eigenaar en niet aan het ras want er zijn er ook genoeg die zich hartstikke goed gedragen! Mvg,  J Admiraal

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

" ja bordo? doggen zijn heel agressief en jou stafford doet geen vlieg kwaad, goh doet ie anders nooit... "
 
Troll alert!

pagina 11 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^