Zou Flyball iets voor mij zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hallo vriendjes,

 

Ik maak mijn baasje helemaal gek, want ik ga al de hele avond zo door het huis. Ik kan heel goed zelf voetballen, het meubilair is bijna niets meer van over, maar ja ach ik vind het zo leuk! Welke sport raden jullie mij aan??

 

https://www.dropbox.com/s/6hm2xl3b8e6popd/2014-04-14%2017.35.35.mp4

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik kan je filmpje helaas niet zien.

Op zich vind ik de sport zelf (flyball) wel erg leuk, wat ik jammer eraan vind is dat veel honden er zo opgefokt door worden. Naar mijn idee heeft dit ook erg te maken met de manier waarop getraind wordt.

Wanneer je wedstrijdgericht wilt gaan trainen, zul je dus ook je eigen hond op moeten fokken om ze sneller te maken. Dat vind ik zelf geen positief iets en daarom heb ik het nooit met mijn hond gedaan..

 

maar nu begint een hondenschool bij ons in de buurt met flyball en dan op recreatief niveau.. er wordt getraind zonder de honden druk te maken. Gewoon om het spelletje door te krijgen, maar zonder al het gegil en dergelijke..

 

Misschien is dat bij jouw in de buurt ook wel mogelijk?

 

anders zou je bv ook eens naar behendigheid kunnen kijken?

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

dat was ook het eerste wat ik dacht: Wat een stomme sport! Zie ze die honden opfokken. Ik heb geprobeerd om Sky niet op te fokken, maar helaas deed ze dat uit zichzelf. Ze gaat er zo in op. De honden willen echt sneller gaan dan de andere, daarvoor hoeven we zelfs nog niet te roepen, daar ben ik zeker van :D 

Het roepen is er bij mij gekomen als je in team staat. Sky liep al heel snel ook als ik niet zo riep. Ze gaat er helemaal in op en thuis is ze super rustig :D Ik ken vele honden op flyball die hetzelfde probleem hadden net als jou hond en die dat nu niet meer hebben. Ik zou het eens proberen! 

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Kunnen jullie het filmpje nu wel zien? Alleen het filmpje of nog meer uit mijn dropbox, ik doe dit voor het eerst hahaha moet je haar zien gaan!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

jaaa nu kan ik het zien! Wat schattig hoe ze met het balletje speelt! Misschien is treibball ook wel iets voor jullie! Als ik dit zo zie, zou ze dat ook wel eens heel erg leuk kunnen vinden!

 

Wanneer je flyball wilt gaan doen is het misschien handig om ook te leren haar te apporteren (als ze dat nog niet kan)

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Ik kijk (althans dat probeer ik) via mijn smartphone. En ik kan het filmpje niet bekijken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wij doen sport op recreatief neveau: treiball, flyball, aguilyty en frisbee. Onze honden zijn totaal niet opgefokt en zo is het erg leuk om te doen! Met flyball, doen we soms de tunnel er coor, soms de hindernissen, lekkere afwisseling! 

 

Ik zag in een ander topic dat je hond je schoonvader en moeder had gebeten, ik denk echt dat jullie veel meer aan het werk moeten met de hond! Hij moet echt aan het werk! 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik flyball ook met mijn australian sheperd, loop ook wedstrijden met haar.

Ik fok mijn hond absoluut niet op, dit doet zij zelf wel, probeer haar juist erg rustig te houden.

Ik loop heel rustig met haar de ring in, probeer haar daar zo rustig mogelijk te houden, zet haar op de plek vanaf waar we beginnen, meestal start ik met haar op wedstrijden, probeer haar alleen maar te focussen op de ballenlader, door te zeggen waar is het balletje, op het moment dat de scheidsrechter op het fluitje blaast wordt ze heel rustig en is ze volledig geconcentreerd op de ballenlader, het enigste wat ik dan nog zeg is het commando go, als ze bij de bak is poot en daarna hoog, dit zijn de enigste commando's die wij gebruiken.

Volgende forumvraag: eerste flyball wedstrijd van 2014
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^