De bench, ga ik te snel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Bij mij geldt precies hetzelfde als Sentina. Pup hoeft echt geen uren in de bench en op den duur gaat de bench er ook uit. Maar mijn pup gaat ook niet snel zelf slapen en ik kan ook geen stukken afzetten en wil de zindelijkheid graag in de gaten houden en mijn katten ook want daar gaat ze al achter aan.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb hier ook altijd kat gehad, geloof me eenmaal een mep van een kattepoot, of een krab op neusje ...en je pup is geleerd. 

Alleen al door hevig te blazen stopt een pup. Hier ging het nadien prima. 

Ik denk dat door pup op te sluiten hij nog heviger naar dat andere grote beest  Wilt gaan om te kunnen spelen ?  Dan leert hij niet door ervaring. 

De katten , als ze weg kunnen of in de hoogte zitten, zullen ze nooit zelf aanvallen . 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Voor iedere pup gelden er weer andere regels.

Hoe hebben wij het gedaan? De eerste paar dagen ging ze heel slecht in de bench. Ze kon makkelijk een uur aan een stuk piepen en springen en zachte poep. Wij vonden dit dus niet leuk voor haar en voor ons. We hebben de bench een paar weken gelaten voor wat het is. Wel kreeg ze haar eten in de bench en ik verstopte snoepjes in de bench om haar de bench leuk te laten vinden. Een paar weken verder hebben we het weer geprobeerd (onder andere ook omdat ze niet alleen thuis kon blijven) En er leek een wonder te hebben plaatsgevonden. Ze vond de bench helemaal niet erg en ging er gelijk in slapen. We konden haar nu ook alleen laten in de bench. Geen gepiep of gejank, ze sliep gewoon rustig en wij konden een paar uur weg.

Tegenwoordig zit ze alleen nog in de bench als ze zelf haar rust niet neemt. Mijn andere hond gebruikt de bench vaker haha.

Misschien heb je er iets aan, misschien niet maar dan heb je in ieder geval meerdere ervaringen gehoord.

 

Wat het belangrijkste is om te doen is om de bench een leuke plek van te maken. Dus snoepjes erin, haar favo speeltje. Ik heb zelf een hoofdkussen in de bench gelegd want dat ligt vele malen zachter dan het kleed van de bench. Terwijl die ook 3 cm dik is.

Succes ermee!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Anny mijn katten doen helemaal niks. Dat is het probleem. Ik moet het voorzichtig begeleiden en wjl niet dat mn katten de hele tijd boven zitten.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Bedankt Eline!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik heb de bench dichter bij de bank gezet en laat het deurtje voorlopig open. Ze heeff er net even in geslapen maar klom al snel weer bij mij op de bank. Als ze zo echt diep slaapt leg ik haar weer terug. Ter info: ze mag op de bank.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Nou, ik ben erg blij dat Wammes bijna uit de bench kan blijven 's nachts. Ik heb een enorme hekel aan benches. Echt een gevangenis.

 

Wammes is al zindelijk vanaf de 2e week dat hij bij ons is. Hij heeft natuurlijk geen controle over zijn sluitspieren zoals een volwassen hond dat heeft en als hij aangeeft dat hij moet, moet hij gelijk. Wanneer ik niet in de buurt ben of hem niet hoor dan zal hij het denk ik binnen doen. Vrij logisch lijkt me.

 

Ik denk nog een paar dagen tot een week en dan gaat de bench eruit. Kan Wammes lekker bij Willem gaan liggen snurken.

 

Dus Anny, ik ben het helemaal met je eens. 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

De discussie geen bench, wel bench is eindeloos... Toch is en blijft het een handig hulpmiddel bij de opvoeding van een jonge hond, daar kan je niet omheen... Heb het geluk gehad om mijn stalen 'kooi' niet te moeten gebruiken, toch heb ik even de kat uit de boom gekeken... Nam mijn hond als pup voldoende rust (met drie kinderen rond hem heen is dat niet altijd evident...) en vertoonde hij sloopgedrag ? Toen ik zag dat het goed was mocht ie gewoon los. Mijn zus heeft een herderspup, enorm actief beestje die doodleuk het behang van de muren peutert, meubels als knaagspeelgoed ziet, zetels en kussens met gemak vernield...die gaat bij afwezigheid van baasje dus de bench in... snap ik dus wel...Het hangt dus echt af van de pup, veroordeel daarom het gebruik niet altijd, persoonlijk zie ik dat liever ook niet maar toen ik de ravage bij mijn zus zag heb ik toch mijn mening een beetje moeten bijstellen, soms is het wel degelijk nodig :-)

mira (Gast)

Het probleem met die benchen is dat ze gewoon veel te klein zijn voor een overactieve hond. Zo'n honden zie ik dan toch liever,overdag als de baasjes werken zijn, buiten in een ren. Meer bewegingsvrijheid en hij kan tenminste vanalles zien. Zelfs een konijn zou bij mij niet zo klein mogen zitten. Mensen worden overal aangemoedigd om hun hond erin te zetten, zodat het gebruik "normaal" is geworden. Als wij vroeger,pakweg 30 jaar geleden , een hond in zo'n kleine kooi ergens zagen werd dadelijk de dierenbescherming gebeld.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hier ook al aan gedacht om een toekomstige pup met (open) bench in een puppykennel te zetten (klein ras) en dan te zien wat of hoe.Zo hebben ze meer vrijheid, en voelen ze zich niet zo opgesloten, en later kan dan de puppykennel weg.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Is ook een goede misschien bestel ik wel een puppy ren.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

" Mag ik npg één ding vragen aan al de benchliefhebbers ?
 
Vinden jullie het dan niet zielig dat een pupje , dat net van moeder en nestgenootjes weg is, in vreemd huis komt, eenzaam opgesloten wordt en jankt...soms wel een uur aan een stuk!
En dat zijn baasje hem dan gewoon negeert . Is dát dan positieve opvoeding ? 
Lance heeft ook kort in bench gezeten, geprobeerd toch en heel heel kort , maar geen haar op mijn hoofd dat hem lang zou laten janken of huilen. 
 
Een pup moet verkennen, leren van alles wat er staat , wat er omvalt, hoe deuren werken, wat er omvalt als hij ertegen springt, vanalles in die wijde onbekende wereld om hem heen en als hij in bench zit hoeveel kan hij leren ? 
  "

 Ik heb de rest niet gelezen, maar alleen dit even. 
Yeti is nu 5,5 maand en nog steeds in de bench. Hij heeft geen rust als ik op sta. Hij slaapt anders echt niet als ik hem tussen door niet een paar keer in de bench doe. 

 

Yeti zijn bench staat in mijn kamer, daar slaapt hij s avonds dus ook. Ik heb het opgebouwd door al het lekkers in zijn bench te geven. de bench zelf had ik dan echt naast mijn bed neergezet 's avonds. 
Eerst ging ik er ook voor zitten, als hij rustig was, langzaam op mijn bed, maar wel met mijn handen tussen de tralies. Als ik op een begeven moment er niet meer voor hoefde te zitten, en alleen mijn hand, had ik de bench naar achter mijn bed geplaatst. En toen begon ik met alleen voor de bench zitten met mijn iPad. Zo was er en licht, en hij kon mij ook aanraken. Als hij op een begeven moment zo stil was, ging ik naar voren, dat hij mij alleen niet kon aanraken, maar wel ruiken, en zien (de ipad had ik nog) zo ging ik steeds verder van de bench vandaan zitten, en uiteindelijk kon ik gewoon op bed liggen gelijk. 

 

En nu ook. Ik hoef alleen te zeggen 'Yeti, slapen', en hij gaat in zijn bench. Ik doe hem overdag nu wel minder in de bench, maar ik moet het wel vaker doen. Als ik op sta, staat hij ook op. Hij word vervelend als hij niet zoveel slaapt. Gaat hij achter de kat aan, en is hij gewoon overprikkeld. 

Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat hij los in mijn kamer gaat zonder bench. Maar nu lukt het gewoon nog niet. 
De bench gebruiken wij uiteraard niet als straf, en we doen hem in de bench voordat hij overprikkeld raakt, anders is het een negatieve ervaring. 

Ook met het huilen, elke keer als hij in de bench zat, en moest janken of piepen, begon ik weer van voor af aan. 

Ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgelegd 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Anny ,ik ben pro bench hier staat een bench waar beide honden 4x inkunnen s,nachts gaat Lodewijk in de bench, overdag gaat de bench open en gaat hij er zelf in.deurtje blijft open, hij staat niet in de weg dus laat ik hem staan. mijn buurmeisje plaagt graaag hondjes zijn ze op visite de buren, dan kruipen de hondjes zelf in de bench, het buurmeisje laat ze dan met rust, gaan ze niet uit zich zelf in de bench dan moet ik ogen en oren voor achter en links en rechts hebben. een hond hoort niet hele dagen opgesloten te zitten ,maar een pup krijgt de meeste noodzakelijke rust in een bench,voor de tijd van de benchen gebruikte mijn ouders een houten krat er stond er 1in de kamer en 1 in de keuken. en onze hond lag er dolgraag in. bench aanleren is moeilijk maar heeft vele voordelen.Hein.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Also sprach Hein..... 

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Vandaag eerste pupcursus gedaan en de instructrice raadde toch ook wel aan het piepen in de bench te negeren en gewoon dingen in huis gaan doen. Mits rustig opbouwen natuurlijk. Het is belangrijk dat de pup alleen leert te zijn. Ik ga nu opbouwen per 5 minuten aangezien ik nog niet weg ben geweest.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Helemaal vergeten te vertellen. Ik heb direct een puppy ren gekocht. Deze heb ik aan de bench bevestigt. Wammes heeft dus een bench met een voortuin ;-)

 

Dat is heel veel meer ruimte dan zo'n ijzeren kooi. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat verdiende direct van mij een superantwoordje.

Maar ik vrees dat veel mensen liever de beperkte ruimte willen om hem zgz te beletten van zijn behoefte erin te doen....doet me altijd dan denken aan zo een draadkooi waar de DA een wand verschuift, tot de hond geklemd zit, en dan een spuitje kan krijgen.....

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Pup heeft vanmiddag even flink gepiept en daarna gaan slapen. Is daarna meegeweest naar n vriendin em heeft zich top gedragen! Verplichte rust werkt dus wel. Ook in de auto heerlijk in de autobench geslapen. En Anny ik heb inderdaad liever niet dat de hele parketvloer wordt onder geplast.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Kan ik begrijpen hoor, hier ook echte parket en als je het niet direct opmerkt, blijven het doffe vlekken. Maar dat risico neem ik erbij. 

Ik denk verder dat jouw pup aan liefde echt niks tekort komt, dat geloof je toch wel he.  

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Haha ja zeker! Gaat heel goed hoor. Ik zit steeds te typen vanaf mijn mobiel maar zal maandag eens fotos plaatsen. Dan heb je er een beeld bij; )

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Ik heb hier ook altijd kat gehad, geloof me eenmaal een mep van een kattepoot, of een krab op neusje ...en je pup is geleerd. 
Alleen al door hevig te blazen stopt een pup. Hier ging het nadien prima. 
Ik denk dat door pup op te sluiten hij nog heviger naar dat andere grote beest  Wilt gaan om te kunnen spelen ?  Dan leert hij niet door ervaring. 
De katten , als ze weg kunnen of in de hoogte zitten, zullen ze nooit zelf aanvallen .  "

 

Niet aanvallend bedoeld hoor, maar mijn mening:

 

Ik denk dat met jouw kleinere hond de verhoudingen wat fijner zijn waardoor ze sneller met elkaar om leren gaan. Bij mij ging het namelijk niet zo makelijk.

Eerst vond Mikey de katten wel leuk, maar deed ze er niet veel meer mee dan aan suffelen. Onze katten zijn ook honden gewend dus die liepen gewoon:

Maar toen Mikey na 1 tot 2 weken wat begon te wennen, begon ze de katten meer uit te proberen. Ze probeerde er mee te spelen en begon er achteraan te rennen/op te springen en ja, dit werd door de katten niet gewaardeerd.

En toen was Mikey dus ook al ruim 10 kilo t.o.v. een kat van 4 kilo.

 

Gevolg was dat de katten gingen blazen en ook heeft ze idd een paar keer een tik gehad. Mikey 'leerde' daar niets van en werd zelfs boos omdat ze niet wist wat ze nu met die kat moest doen. (lees grommen, luchthappen, fel en hard blaffen)

1x heb ik het aangeken, maar zowel de kat als Mikey werden steeds feller en het was voor geen van beide een leuke ervaring.

 

Dus hier heeft het best veel begeleiding gekost (lees: Mikey afleiden dat ze de katten negeerde; het negeren belonen; traphekje voor een eigen kattenruimte; enz.) voordat het helemaal goed ging. :)

Pas na enkele weekjes ging het redelijk en waren er zeldzame momenten dat ze de katten niet najoeg en wegblafte (als iedereen ontspannen was dan):

 

Zolang de katten lagen of heel langzaam liepen ging het goed, maar gingen ze meer bewegen dan vloog Mikey er weer vol achteraan.

 

En pas na een paar maanden werden de katten echt 'gewoon'.

 

En zelfs nu nog kan ze de katten wel eens lastig vallen in een dolle bui, of wegjagen als er iets is wat zij belangrijk vindt en daar de katten niet bij wilt hebben :)

 

Dus het is echt niet zo dat iedere hond van de kat kan leren hoe zich te gedragen of andersom. En natuurlijk gunde we Mikey alles, maar de katten leven hier ook. En als Mikey wakker was zaten ze alleen maar ergens op of onder verstopt. Als Mikey dan in de bench lag liepen ze heeel voorzichtig even door de kamer. Mikey kon zo ook aan ze wennen en leerde zo ook dat een kat in de kamer ook gewoon rustig kon gaan.

 

En het belangrijkste misschien nog wel: Als Mikey in de bench lag en er kwam een kat kon ze WEL rustig blijven liggen. Gewoon alleen al omdat ze wist dat ze er niet bij kon. Deze 'begrenzing' was voor haar gewoon fijn omdat ze het zelf niet aankon de katten te negeren.

 

Ik zou een pup ook nooit uren in een bench laten piepen. Maar bij juist gebruik kan een bench heel veel rust geven aan pups die dit zelf niet kunnen nemen. :)

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Vraagje voor Anny!

 

Pup uren laten piepen in de bench vind ik ook zielig, hebben we bij Rhowdy ook nooit gedaan. Met rug tegen de bench aanzitten tot ze sliep, en we hadden geluk dat ze het eigenlijk gelijk al prima vond en gewoon ging pitten.

 

Hoe wij de bench altijd gebruikt hebben:

Rhowdy sliep 's nachts in de gesloten bench, de eerste paar weken als ze alleen thuis zou zijn (maximaal 1a2 uur), liep ze in een buitenren (zomer), met schaduw en water en speeltjes. 

Nu is ze 1,5 jaar, en pas sinds kort laten we de bench 's nachts open. Tussen 12 en 1 ligt iedereen op bed, dus rond die tijd zou de bench normaal dicht gaan. Maar als ik om 9-10 uur beneden kom ligt ze er vaak al in te pitten.

Staat de bench 's nachts open en kom ik om 7 uur beneden ligt ze er gewoon nog in te slapen.

 

Mocht Rhowdy geen interesse meer tonen in de bench, gaat die waarschijnlijk de deur uit. Maar het is toch echt haar plekje waar ze heel graag slaapt. 

 

Vind je het ook zielig / ben je ook tegen de bench , als het op deze manier gebruikt wordt? Ik zie hier niks zieligs aan.  

Bench vind ik prima, mits juist aangeleerd en gebruikt. 

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Dank je wel voor je kattenverhaal!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@Irene: neen op jouw  manier heb ik er geen bezwaar mee. Alleen zou ik altijd eerst even proberen zonder bench.  Jij laat hem echter niet uren janken. En zat heel dicht tegen hem aan om te troosten 

Ik vind het vooral erg als honden uren in de bench wachten tot baasjes terug zijn van werk. 

En er moet gewerkt worden , dat is normaal maar dan zou de hond in een kamer moeten kunnen vrij zitten met speeltjes . En nooit als pupje uren alleen zitten, dagen achtereen. 

 

Trouwens Lance heeft ook nu en dan in benchke gezeten , ik zie het gemak ervan in, dat vind ik dus gevaarlijk. Het is zo gemakkelijk voor baasjes. 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" @Irene: neen op jouw  manier heb ik er geen bezwaar mee. Alleen zou ik altijd eerst even proberen zonder bench.  Jij laat hem echter niet uren janken. En zat heel dicht tegen hem aan om te troosten 
Ik vind het vooral erg als honden uren in de bench wachten tot baasjes terug zijn van werk. 
En er moet gewerkt worden , dat is normaal maar dan zou de hond in een kamer moeten kunnen vrij zitten met speeltjes . En nooit als pupje uren alleen zitten, dagen achtereen. 
 
Trouwens Lance heeft ook nu en dan in benchke gezeten , ik zie het gemak ervan in, dat vind ik dus gevaarlijk. Het is zo gemakkelijk voor baasjes. 
 
  "

 

Bedankt voor je antwoord! Geloof dat redelijk op één lijn liggen dan, behalve dat ik denk ik vanaf dat 1 al een bench in huis zou halen bij een mogelijke pup als ik op mezelf woon. Puur omdat ik zie hoe onze vorige honden de bench altijd een heerlijke plek vonden om in te slapen, ookal liggen er ook hondenkussens waar ze ook op kunnen slapen.

 

Oftewel, ik zie bij onze hond en vorige honden dat de bench als positief wordt ervaren. :) 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zolang de honden er gelukkig in zijn? Wie ben ik dan om te klagen ?  

Jullie eigen gevoel zal wel zeggen of het nodig is en hoe lang. Daar twijfel ik nu eens niet aan. 

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

@hond in de pot, hoe gaat het nu?

pagina 2 van 2 12
^