Foto's ongevraagd delen op Facebook

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Zoals vele plaats ook ik veel foto's van de mannen op FB.

Nu is mijn vraag mag je zomaar zonder te vragen foto's van een ander delen op FB?

Het antwoord wat ik daarop vind is ja, foto's zijn van FB geworden op het moment van plaatsten dus mag het.

 

Maar mijn vraag is het wel netjes om ongevraagd andermans foto's te delen...............zelf heb ik er niet heel veel problemen mee mits het maar even gevraagd wordt.

En wat kun je er tegen doen als iemand ongevraagd jou foto's deelt?

 

Hoe denken jullie hierover?

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik heb geen facebook , Twitter of wat dan ook van die ongein maar ik vind niet dat je ongevraagd andermans foto's mag delen/rondsturen. O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb geen facebook, en het is natuurlijk heel makkelijk om de fotoos te copieren, wat je daar tegen kan doen ? niet veel, wel bij je facebook vermelden of ze het willen vragen als er een foto wordt ..geleend.

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Ik heb mijn Facebookprofiel zo ingesteld dat niet iedereen mijn foto's kan zien. Dus alleen bekenden kunnen mijn foto's zien en delen. En dan dacht ik nog niet voor iedereen zichtbaar.

 

Zou gewoon boven aan je profiel een bericht plaatsen of mensen het eerst willen vragen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

tja, het is misschien een beetje ehm raar om maarzo foto's van andere te delen, maar het kan gewoon.
kun je ze niet plaatsen zonder mogelijkheid op delen? volgens mij kun je dat wel ergens instellen hoor, maar ben er niet zeker van

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb ook foto's alleen zichtbaar voor vrienden, en daar weet ik van dat ze dat niet zouden doen (denk ik, haha).

 

Maar ik vind het vrij onfatsoenlijk om iemand anders foto te delen zonder even te vragen, als mij dat zou overkomen zou ik even die persoon een berichtje doen.

 

Volgens mij is het niet mogelijk om bij een foto in te stellen dat hij door niemand gedeeld kán worden of wel?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Mijn mening is dat FB een soort openbaar forum is en als je wilt dat iets niet gedeeld mag worden moet je het er niet opzetten :D

 

Ikzelf zet weinig op FB, maar als ik er wat opzet mag dit wel gezien/gedeeld worden. Eigenlijk alleen maar af en toe fototjes van Mikey. Soms deelt onze fokker ze op haar FB en dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk ;)

 

Wat ik wél HEEEL vervelend vind is dat iedereen vaak zomaar alles op FB zet zonder na te denken wie er nog meer op de foto's staan. Bijvoorbeeld op een verjaardag of feestje waar je bent en dan worden er door alles en iedereen foto's gemaakt waar jij dus ook opstaat.. En ja, dit mag officieel dan niet maar goed, ze staan er dan toch al op.

 

Gr. Alexandra

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Tja. dat is een beetje het idee van facebook.

Dus ik denk dat je daar weinig over kan zeggen. Foto's die je niet gedeeld wilt zien moet je dan gewoon niet op facebook zetten.

Is er niet ook een optie waarbij foto's niet gedeeld kunnen worden? Want die kom ik ook nog wel eens tegen.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Je facebook afschermen voor iedereen behalve vrienden. Heb ik ook gedaan. Dan zien anderen jouw foto's niet tenzij je bijv. een vriend getagd hebt, dan zien de vrienden van die vriend de foto ook. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik heb onlangs mijn fb ook afgeschermt 

 

met de feestdagen had ik mijn fb nog openbaar en een wildvreemde deelde mijn kerstkaart vanop mijn tijdlijn met de vermelding erbij "dat zijn pas rendieren.." grappig maar ik vond het toch maar raar.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Mijn FB is ook afgeschermd en enkel "vrienden" kunnen mijn foto's zien tenzij ik ze in een andere groep plaats.

 

Het speelt overigens niet om mij voor de duidelijkheid, maar er was van iemand door een FBvriend een hele map foto's gedeeld en die gene had daar in een pb wat over gezegd dat ze dat niet vond kunnen.

De deler boos en zet vervolgens op zijn tijdlijn dat hij het belachelijk vind en boos omdat hij foto's deelt.

Persoonlijk vind ik ja als je wat op FB zet kan "iedereen" het bekijken en delen als hij wil maar ik vind het niet netjes je zou je FBvriend kunnen benaderen met de vraag of ze het goed vinden je foto's te delen is een stuk netter lijkt mij.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Mijn FB is ook afgeschermd en enkel "vrienden" kunnen mijn foto's zien tenzij ik ze in een andere groep plaats.
 
Het speelt overigens niet om mij voor de duidelijkheid, maar er was van iemand door een FBvriend een hele map foto's gedeeld en die gene had daar in een pb wat over gezegd dat ze dat niet vond kunnen.
De deler boos en zet vervolgens op zijn tijdlijn dat hij het belachelijk vind en boos omdat hij foto's deelt.
Persoonlijk vind ik ja als je wat op FB zet kan "iedereen" het bekijken en delen als hij wil maar ik vind het niet netjes je zou je FBvriend kunnen benaderen met de vraag of ze het goed vinden je foto's te delen is een stuk netter lijkt mij. "

 

Bij FB vind ik dat zelf juist niet, dan verwacht ik eerder een bericht bij de foto of op de pagina met het verzoek aan de 'vrienden' foto's niet zomaar te delen juist omdat FB zo'n beetje op het hele 'like & share' principe is gebouwd; de grote kracht van FB. Ik denk dat FB zonder die kracht lang zo groot niet was geworden.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zie het voornamelijk als een fatsoenskwestie, ik jouw voorbeeld mis ik bij die mensen wel een beetje het vermogen om normaal met elkaar over zoiets te kunnen communiceren

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Wettelijk gezien is het zelfs zo dat als je foto's on Facebook plaatst Facebook die ongevraagd mag gebruiken.

 

Voor inhoud waarop intellectuele-eigendomsrechten rusten, zoals foto’s en video (IE-inhoud), geef je ons nadrukkelijk de volgende toestemming, afhankelijk van je privacy- en app-instellingen: je verleent ons een niet-exclusieve, overdraagbare, royaltyvrije, wereldwijde licentie om alle IE-inhoud te gebruiken die je plaatst op Facebook of in verband met Facebook (IE-licentie). Deze IE-licentie eindigt wanneer je jouw IE-inhoud of je account verwijdert, tenzij je jouw inhoud hebt gedeeld met anderen en zij de inhoud niet hebben verwijderd.
https://www.facebook.com/policies/#!/legal/terms

Ten aanzien van het delen van jou foto's door een ander; formeel ben jij eigenaar en zou iemand toestemming moeten vragen. De praktische realiteit is natuurlijk anders. Ik deel ook wel eens foto's zonder het te vragen. Dat gaat in goed vertrouwen van mensen die ik ken. En ik hoop dat als ik per ongeluk eens iets deel wat niet de bedoeling is, ik daar op aangesproken wordt.

 

Denk dat vertrouwen in deze het kernwoord is. Redelijkheid hoort er ook bij. Als iemand een foto publiekelijk deelt, is het dan onredelijk dat een ander deze foto's ook deelt? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Daarom bestaan er ook privacy settings. En je kan ook uitdrukkelijk erbij zetten dat je niet wenst dat jou foto's gedeeld worden.

 

Een beetje vertrouwen en een beetje gezond verstand denk ik.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ik heb het nooit ja als die mensen er zelf of hun hond op staat delen ze hem maar dat doe ik ook wel eens en soms deelt het baasje van Diva haar boertje of zusje een foto van Diva en ik van hAar broertje of zusje maar we weten dat we dat goed vinden.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik heb het nog nooit uit geprobeerd, maar volgens mij kan je foto's insluiten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou zelf niet zomaar ongevraagd foto's delen van een ander. Sterker nog: ik zou het niet eens vragen, waarom zou ik een foto van iemand anders moeten delen?

Het zou niet eens in mijn hoofd opkomen om een foto te delen die van iemand anders is. Vind ik best brutaal eigenlijk. Als ik het een mooie hond/kat/whatever vind, dan zeg ik dat, of ik like de foto. Vind ik genoeg.

 

Geloof wel dat mijn FB alleen open is voor vrienden. Zal er voor de zekerheid nog eens naar kijken 

 

Sowieso deel ik weinig tot niks. Laatst een keer een foto bij iemand weg gehaald (was niet zijn foto) van een geit 'share this goat, just because you can' of iets van die strekking. Dat vond ik dan wel een hele leuke om te delen. Verder hou ik niet van delen.

Er worden zó ontzettend veel foto's en andere dingen gedeeld.

Mijn moeder is ook zo'n deler. Deelt foto's van vermiste honden. In Texas ofzo...

Uhm mam, denk je nou écht dat die hond vanuit Texas hierheen is gelopen? 

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn zwager deelt allerlei foto's en statusupdates van mij. Hij is autistisch en slaat helemaal dicht als hij commentaar krijgt. Ik kan er dus niks van zeggen. Persoonlijk vind ik het verschrikkelijk irritant. Natuurlijk is Facebook een openbaar medium, maar als ik op straat aan een vriendin wat over mijn dag vertel gaat zij toch ook niet naar haar vrienden om mijn (voor hun compleet oninteressante) verhaal te delen? Ik deel nooit persoonlijke foto's, alleen grappige plaatjes die mensen van internet hebben. Vind het onbeschoft om persoonlijke plaatjes van mensen te delen. Of het nou mag of niet, ongevraagd delen is gebrek aan goed fatsoen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb het juist omgedraaid... mensen die me vragen te delen deel ik niet en ik deel wat ik leuk/mooi vind. Maar dan moet ik eerlijk zijn, dat zijn vaak spreuken in de trant van Loesje, of héle mooie foto's van natuur die door de betreffende account er voor die reden op gezet zijn door bijvoorbeeld nationale parken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dingen die je 'moet' delen omdat .... *vul maar in*, die deel ik dus niet.

Ik deel ook absoluut geen dierenleed, er verandert niks als ik een foto van een mishandelde hond deel, als ik zulke foto's zie langskomen markeer ik ze ook gelijk als zijnde 'wil ik niet meer zien', ik word er namelijk gewoon naar van soms. Ik wíl het niet zien, ik wíl het niet delen en ik wil er zeker niet van wakker liggen of naar over dromen.

 

Mijn FB is vrij afgesloten inderdaad, net nog wel even wat dingen gewijzigd (paar profielfoto's die nog wel openbaar stonden).

 

Overigens is dit de foto die ik een poosje geleden heb gedeeld 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een vriendin van mij zag laatst dat een foto van haar paard gebruikt is voor een paarden stikkervel. Ik had die vraag toen gesteld of het zo maar mocht. Ja helaas, van dingen en dieren  zijn foto's niet beschermd schijnt.

ik vind het wel een kwestie van beleefdheid te vragen om een foto te mogen gebruiken.

Ik kwam nog een foto tegen van jou bij een aussie vereniging. Wel slim om je merk op de foto's te doen, jij maakt zulke mooie foto's! 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Een vriendin van mij zag laatst dat een foto van haar paard gebruikt is voor een paarden stikkervel. Ik had die vraag toen gesteld of het zo maar mocht. Ja helaas, van dingen en dieren  zijn foto's niet beschermd schijnt.
ik vind het wel een kwestie van beleefdheid te vragen om een foto te mogen gebruiken.
Ik kwam nog een foto tegen van jou bij een aussie vereniging. Wel slim om je merk op de foto's te doen, jij maakt zulke mooie foto's!  "

 Ik heb wel eens een stukje geschreven voor de aussiepost en daar hebben ze ook foto's voor gebruikt dus dat zou zomaar kunnen kloppen.

Alle foto's die ik plaats op FB heb ik ook mijn naam in staan maar dan nog kan je die makkelijk weer weghalen in een fotobewerkingsprogramma.

Laatst was ik benaderd de schotse herdervrienden zij wilde voor hun nieuwe website ook foto's van Sky gebruiken nou prima toch als het netjes gevraagd wordt.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Een vriendin van mij zag laatst dat een foto van haar paard gebruikt is voor een paarden stikkervel. Ik had die vraag toen gesteld of het zo maar mocht. Ja helaas, van dingen en dieren  zijn foto's niet beschermd schijnt.
ik vind het wel een kwestie van beleefdheid te vragen om een foto te mogen gebruiken.
Ik kwam nog een foto tegen van jou bij een aussie vereniging. Wel slim om je merk op de foto's te doen, jij maakt zulke mooie foto's!  "

 

Er was toevallig iets van de week bij de Rijdende Rechter, ging ook over foto's, maar dan of het gebruikt mocht worden ná dat zo'n foto ingezonden was voor een wedstrijd. Het mag niet zomaar commercieel gebruikt worden.

 

De foto van de jongen in kwestie kostte normaal 50 euro, dat werd verdubbeld omdat hij er achteraan moest jagen en nog 50 euro extra vanwege de rechterlijke bemoeienis. Hij kreeg er dus 150 euro voor. Het zou dus best kunnen dat je vriendin geld voor de foto kan eisen. Zeker aangezien zij in dit geval dubbel bewijs heeft: het is haar paard.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dank voor deze tip Wilma. Het was zo raar, zag ze ineens haar paard op dat stikker vel! Ik zal dit haar vertellen, wie weet! 

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik deel nooit foto's van mensen, omdat het toch hun foto's zijn die ze zelf gemaakt hebben of waar zij opstaan (of hun hond dan). Zal het altijd eerst vragen, moest ik zoiets willen doen. Maar bijvoorbeeld grappige plaatjes ofzo, die van het internet geplukt zijn, die durf ik wel gewoon delen. 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Even een beetje off topic: Van HP worden de foto's ook openbaar op google getoond! :D

 

Toen ik gister voor een ander topic op google afbeelding intikte: K9 powertuig (klik)

En even naar beneden scrolde zag ik daar mijn foto van Mikey (en Lady van mijn moeder).

 

Ik vind het niet erg, maar een ander zou deze foto ook gewoon zomaar kunnen gebruiken.

 

Op dezelfde manier heb ik eens een foto gebruikt voor een bewerking in een topic, die ik dus "gewoon" van google had gehaald, en dat bleek ook een foto te zijn van iemand hier op HP. Daar werd ik dan gelukkig op aangesproken en er was verder geen probleem, maar toch blijft het een lastig iets met foto's.

 

Ik vind, zolang je er geen misbruik van maakt zou het ook moeten kunnen. (zeg voor je eigen gebruik, projectjes voor school of zo..) Maar zoals het voorbeeld van dat stickervel vind ik heel anders, want dan 'verdien' je gewoon aan andermans werk.

 

Gr. Alexandra

 

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

dat is niet voorbehouden aan FB , élke foto die je op internet ze kan je elders weer tegenkomen ... ik kwam op Google eens een foto van Roxy tegen die ik hier op HP had geplaatst , ach , als ik dat niet wil zet ik ze er gewoon niet op
toen ik een paar weken terug een gedicht voor mijn overleden kleinzoon op FB plaatste en erbij zette "svp niet delen "heeft iedereen mijn verzoek gerespecteerd , dat kan ook :-D

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Google (en andere zoekmachines) indexeren het deel van het internet dat de zoekmachine regelmatig gebruikt. Dat gebeurt zodat je vrijwel meteen zoekresulaten kan ontvangen bij een zoekopdracht. Dat gebeurt veelal door het verzamelen en catagoriseren van metadata. De gegevens OVER een pagine of foto dus. Zo kan het zijn dat je je foto's van HP tegen komt in een zoekopdracht van Google.

Houdt er op rekening mee dat als iets op het internet staat, het er voor ALTIJD staat. Iets gaat nooit meer weg. Via bijvoorbeeld Archive.org kan je websites terug zien die al lang niet meer bestaan, of zien hoe HP er in 2008 uit zag. Allemaal door indexatie. Een foto die jij online hebt gehad maar hebt verwijderd, kan best nog terug te vinden zijn op deze manier. Bovendien zit die foto vast in de back-up van een of andere website.

 

De meeste mensen zijn zich hier niet of nauwelijks van bewust maar het is niet verkeerd van dit soort dingen op de hoogte te zijn.

Volgende forumvraag: wagenziekte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^