wij willen een pup van onze duitse dog reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Delphine (Gast)

beste hondenvrienden,   Wij hebben een gele duitse dog reu. Onze heros is onze alles, hij is ondertussen bijna 6 jaar en nog in de fleur van zijn leven. Aangezien wij zo verknocht zijn aan het ras duitse dog en wij een super hond hebben aan onze Heros zouden wij graag een pup die van hem afstamt hebben.   Hoe pakken we dit aan? HEros heeft geen stamboom en is in blakende gezondheid. Zijn vader is een gele duitse dog en zijn moeder een gele gestreepte.    Wie kan ons meer info bezorgen?   Groetjes ,   familie Lievens

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

1 tip: niet doen.

Groetjes

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ik ben ook geen voorstander van fokken zonder stamboom. Maar als jij dit echt wil doen kan ik je niet tegenhouden natuurlijk. Als je er toch mee doorgaat zorg dan aub dat je beide ouderhonden laat testen op de meest voorkomende erfelijke ziekten voor je ras en zeker ook op HD omdat het een groot hondenras is. Niemand zou het leuk vinden om met een zieke pup te belanden omdat de ouderdier drager blijken te zijn van een of andere aandoening die voorzien kon worden.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" 1 tip: niet doen.

Groetjes "

 

Kan je dan ook voor de TS uitleggen, waarom niet? Dit is behoorlijk kort door de bocht… (Ik zeg hierbij niet dat ik voorstander ben)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Laat hem eerst testen op alle erfelijke testen die er bij een DD gedaan wordt.
Pas dan kan ze zeggen dat hij in blakende gezondheid is.

Maar het feit dat hij geen stamboom heeft vind ik voor dat ras een reden om niet met hem te fokken, je weet niets over de erfelijke ziektes die de ouders of voorouders bij zich dragen.

Pas als je die info weet is fokken (dus ook 1 nestje) eventueel een optie.

Je moet weten hoe oud de ouders en voorouders geworden zijn, een DD kan oud worden als ze daadwerkelijk gezond zijn.
Je moet weten waar de ouders of voor ouders aan overleden zijn.
Kanker komt vaak voor, maar ook hart problemen DCM, HD en ED, Epilepsie dit zijn zaken die je moet weten.



Pas als jij met jou reu, HD, ED, DCM testen gedaan hebt en je weet 100% zeker dat er bij de ouders en voorouders geen epilepsie voorkomt kan je er over na denken om je reu eventueel in te zetten als dekreu, eerder en zonder de testen zou ik hb absoluut nooit doen bij dit ras.

honden page profiel Lisette de WitteLisette de Witte

honden foto van Lisette de Witte

Buiten het feit om dat hij geen stamboom heeft en dat er niet getest is op erfelijke afwijkingen, hoe wil je dat gaan doen?

Je hebt een reu, zal toch een teef moeten zijn die hij mag dekken, waarvan jullie dan een pup houden.

En waarom heeft hij geen stamboom? Hebben zijn ouders ook geen stamboom (en dus ook geen gezondheidsonderzoeken?)

In hoeverre kan je er vanuit gaan dat zijn 'lijn' goed is om mee te fokken? Er komt geen 1 pup uit, dus voor de andere puppen moeten ook mensen gevonden worden. En wie zegt dat hij zijn geweldige karakter doorgeeft?

Ik snap dat het super leuk is een pup te houden van je eigen reu, maar tis wel wat lastig.

Als je een mooie gezonde teef vind, dan moeten de baasjes van de teef ook bij jullie ideeën aansluiten, moet zij ook getest worden op van alles en groeien de pups de eerste weken op zoals jullie dat voor ogen hebben? Nogal een lastig pakket lijkt mij.

 

Je kan je reu testen op HD, Ed etc, maar dat geeft bv geen garantie dat zijn voorouders het niet hadden. Ik ken honden zat die HD vrij zijn terwijl 1 van de ouders het wel heeft. Fokken is gokken, je hebt de garantie nooit, maar ik vind dit wel een beetje een ver gezocht verhaal. Waarom niet uit dezelfde lijn een pup nemen. Dan zit je zelf niet met dekken etc.

Iedereen vind zijn hond de leukste liefste mooiste, maar geloof meer lopen meer leuke lieve mooie honden rond ;)

 

Mijn advies zou zijn zoek een goede fokker met goede lijnen, waarvan de pups goed opgroeien en neem daar een pup van.

honden page profiel MarijkeMarijke

Neem contact op met de rasvereniging en de oorspronkelijke fokker. Zo leer je alles over de regels omtrent verantwoord fokken. Welke erfelijke tests en foto's er gemaakt moeten worden en welke ras gebonden eigenschappen een vereiste zijn. Wanneer het niet lukt kun je misschien uit dezelfde bloedlijnen een ander exemplaar bemachtigen.

 

Volgende forumvraag: temp amber
^