(manchester terrier) pup opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

hallo, wij hebben sinds een week een Manchester Terrier (Buster, nu 9 wkn ), voor ons de eerste keer dat we een pup hebben. Vroeger thuis altijd volwassen honden gehad. Ik hoop wat tips te krijgen van jullie. Ik laat hem nu elk uur uit op het terras nog en als hij slaapt na 2 uur. ik beloon hem met een hondenkoekje. hij plast nog wel in huis af en toe en in zijn bench, waar hij eigenlijk alleen snachts in zit (om 23.30u laat ik hem plassen en om 07.00 sochtends poepen, hij heeft dan ook al een plasje gedaan op zijn handdoek wat op zijn mandje ligt). ik doe de bench nu overdag maar dicht of ik leg hem er slapend in. als ik even boven ben doe ik hem in de bench zonder mand maar met speeltje. ik laat hem niet alleen los lopen in huis, hij zit overal aan te knagen. hij heeft kauwspeelgoed. volgende week mag hij na de enting buiten op het veld.

 

ik vraag me af of ik goed bezig ben of dat ik snachts mijn wekker moet gaan zetten.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Allereerst gefeliciteerd met je pup! Wat een doetje. Je bent al op de goede weg. Nu ben ik zelf geen voorstander

Om een pup zijn behoeftes te laten doen op het terras of in de tuin. Is er een reden dat je hem niet buiten laat plassen en poepen? Je kan het beste meteen het goede aanleren, Maylo heb ik geleerd alles buiten en niks in de tuin. Ik zit daar zelf ook.

 

Je geeft zelf al het antwoord op je vraag als het 's nachts niet te lang is? Voor je pup is het duidelijk net iets te lang dus dat wordt een wekker zetten en 's nachts even een plasje laten doen. Voor de rest prima hoor, geniet er van ze zijn te snel groot hahbaa

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou ook inderdaad even de wekker zetten halverwege de nacht ofzo. Is de bench dan droog, dan kun je de tijd gaan verschuiven.

Wij hebben het de eerste twee nachten niet gedaan, daarna wel (eerst om de 2 uur en dat steeds wat verschoven).

Al vrij snel sliep ze de nacht door. Wel een korte nacht (zeker voor mijn vakantie), maar toch 

Inmiddels (bijna 3 jaar) mag ze graag lekker uitslapen 

 

Ook ik ben persoonlijk geen voorstander van 'uitlaten' in de tuin. Wij gingen al gelijk naar het veldje op de hoek. Hadden een klein stukje waar we heen en weer liepen (steeds hetzelfde stukje, zodat ze niet elke keer verse, nieuwe geuren rook).

 

En geniet inderdaad van de puppytijd, voor je het weet gaan ze puberen haha 

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

dank voor jullie reacties. de reden waarom ik hem in de tuin laat komt omdat hij zijn 9 weken enting pas as maandag krijgt. hier in de buurt wonen erg veel honden en mij werd geadviseerd om hem pas na die enting buiten te laten. dus na komende maandag wil ik hem niet meer in de tuin laten poepen/plassen. ik gooi er wel meteen water of schoonmaakazijn op hoor. maar ik wil geen risico lopen, het is een dure pup en zou het vervelend vinden als hij nu al ziek wordt. ik ga vannacht de wekker om een uurtje of 3 zetten, kan ik zien of hij nodig moet. enneh, mellow (en jozef), volgens mij zie ik een weimaraner! vind ze erg mooi!

 

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik moet zeggen dat ik bij mijn hond geen wekker heb gezet 's-nachts dat ging eigenlijk vrij snel goed. Maar als jouw pup nog wel een plasje moet doen zou ik dat inderdaad doen en dan gewoon iedere keer de tijd een stukje opschuiven.

Even off topic: Wat een prachtige pup. :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Before/after you get a puppy twee e boekjes over het opvoeden van een pup.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een leuk hondje heb je!

Je kunt gewoon met je pup naar buiten, naar het bos of park.

Wel kun je opletten dat je niet op drukke honden uitlaatplekken komt, vanwege de enting die hij nog moet hebben.

Maar de socialisatie die je met je pup nu moet doen, is belangrijker dan de hele kleine kans dat hij een ziekte oploopt.

 

Onze pup is nu 4 maand en ik heb hem vanaf dag 1 dat ik hem had, overal mee naar toe genomen.

Dat is juist goed, om hem aan alles te laten wennen, anders worden ze schuw.

Dat kauwen op alles deed (doet) Black ook!

Maar hij gaat niet in de bench overdag, alleen 's nachts, maar dat doet iedereen op z'n eigen manier.

 

Wij hebben constant als hij op iets kauwde wat niet mocht, hem één van zijn kauwbotjes gegeven.

Hij snapt dat nu wel aardig, hij pakt nu meestal uit zichzelf zijn eigen botjes in plaats van tafelpoten, schoenen etc.

Maar we houden hem wel goed in de gaten natuurlijk, want soms is de verleiding voor hem groot om op een tafelpoot of schoen te knagen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb de eerste week mijn pup thuis gehouden. Eerst even wennen aan de nieuwe situatie. Hier plast ze ook in de tuin. We hebben kunst gras. De uitlaat plekken liggen zo vol stront, te vies om haar daar tussen te laten. Ik wandel en doe veel met haar, maar s' ochtends en 's avonds plast ze kn huis.

Luca moest 's nachts ook plassen, zou zeker een wekker zetten. Beter voorkomen dat ze in de bench plast. 

Luca sliep hier in een doos naast mijnbed, als ze moest plassen ging ze staan, was erg handig. Een bench hadden wij niet.

Als mijn hond ergens aan kauwde wat niet mocht, nam ik het weg en gaf een speeltje wat voor haar was. Misschien vind ze een kauw bot lekker en interessant om op de kauwen of een gevulde komg? 

Zorg dat en niet te veel spullen loggen waar ze op kan kauwen. 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat leuk dat je voor een MT hebt gekozen. Wij hebben zelf een meisje van 4 maanden nu. Heb je je puppy ook bij Greetje vandaan? 

Wij hebben haar ook in de tuin en buiten haar juiste laten doen. De tuin is lekker makkelijk omdat je daar gewoon snel bent en dus ook snel de pup buiten kan zetten als je ziet dat hij nodig moet. Thalia doet in de tussen tijd bij iedere wandeling iets buiten maar ze gaat ook nog steeds de tuin in. We hebben nog een hond dus we maken het ons wat makkelijker zodat we niet allebei de honden aan hoeven te lijnen of dat er 1 zich zielig vind omdat hij niet mee mag haha. Na een maand ong. Hebben we vrij weinig ongelukjes nog in huis gehad. Een broer van Thalia heeft er ong. Net zo lang over gedaan. 

Thalia knaagde ook veel, gewoon een speeltje aanbieden waar hij wel aan mag knagen. Ook hier zagen wij na een maand behoorlijke verbetering in. 

Ze vinden het trouwens heerlijk om onder de dekens te slapen. 

Veel plezier met je puppy!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Anny en Lance 15 maart 2014 om 17:47 [waarderen] [quote] [wijzigen]

 

Volgens mij zet je je hond wat teveel IN de bench. Bij een pup nemen hoort opvoeden, en dat kan je tijd en energie kosten. Een bench is dan wel gemakkelijker, maar je moet hem leren van niks kapot te doen. Met je stem of afleiden met speeltje. Thuis in de bench en alleen eruit als je buiten gaat....neen zo zou ik het niet doen.

 

Ik zie dat je een aparte topic hebt aagemaakt..

Er hadden al wat andere leden gereageerd in die vorige he, die ik hier niet op terugvindt....????..en blijkbaar is mijn reactie erop ook niet mee doorgekomen ? Vandaar dat ik ze terug even neerzet.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

anny en lance, hoezo teveel in de bench? alleen s avonds en s nachts is toch niet teveel?? hij kruipt er zelf in notabene! ik zet hem overdag er alleen even in als ik naar boven moet qua wassen etc. en dat is hooguit 20 minuten dat ik even weg ben. zet wel de radio aan of laat me even zien zonder dat ik naar hem toe ga. ik kan hem moeilijk mee naar boven nemen, en ik kan hem nog niet alleen in de woonkamer laten qua gordijnkauwen....

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

eline, ik heb onze buster niet bij greetje vandaan maar van een nestje uit haps. zijn vader is van vom wolfsgarden en moeders van harkeats heiress, als je dat wat zegt. waar stamt jullie MT vanaf?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dan heb ik het verkeerd gelezen , ik dacht elke keer als je uit zicht ging dat hij in de gesloten bench moest. Mijn excuses  Neen dan doe je het goed hoor. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Haps van Henk ken ik niet. Maar ik moet zeggen dat ik ook alleen naar fokkers gezocht heb die aangeschreven staan in de Nederlandse manchester terriër club. Ik kan ook geen website vinden van hem, alleen maar een advertentie op hondenmarktplaats.

Maar aangezien hij uit noord Brabant komt. Komen jullie hier ook vandaan? Wij wel namelijk en misschien is het wel leuk om een keertje af te spreken met de pups. Dan kun je ook alle vragen stellen die je wil, of waar je je zorgen over maakt. De mijne loopt 2 maanden voor dus dan zit het ook nog lekker vers in mijn geheugen. Ik heb ook nog contact met een nestgenootje van Thalia en ik merk dat het heel erg fijn is om info uit te wisselen. Hoe het gaat, welke punten aan gewerkt moet worden enzo. Je hebt dan een beetje een houvast en ik vind dat zelf wel erg prettig. Dit is ook onze eerste pup. (onze ouders hebben puppy's gehad maar dat is toch anders natuurlijk)

Thalia haar vader is sophyla sorcerer of mansiya http://www.manchesterterrier.nl/reuen/ch-sophyla-sorcerer-of-mansiya-darchy/?lang=en

En haar moeder is Tara van Greetje zelf. http://www.manchesterterrier.nl/teven/tara-v-d-posthoornwieke-tara/?lang=en

In de lijnen daarvoor komt brookstream wat vaker voor, black bandits, newtonian. Maar dat ga ik alweer naar de ouders van de ouders van Thalia.

Wolfsgarden kende ik wel, harkeats heiress heb ik net even opgezocht :).

 

Wat zijn het toch mooie hondjes he? Ik ben benieuwd wanneer mensen het ras goed gaan raden als jullie ermee over straat lopen. Wij hadden laatst de eerste die het goed had, maar zijn moeder had ook 2 MT thuis haha. Dat maakt het wel wat makkelijker.

Ik heb Thalia kwa voer vrij snel overgezet op puppy vlees van tammenga. Via naturalpaws.nl kun je dat bestellen, Lily kan je goed mee helpen daarin. Thalia wilde het eten van de fokker niet hebben en het puppy vlees at ze heel goed op. Dus wellicht dat het nog een goede tip kan zijn voor jullie. 

Ik zou er snachts ook nog even uitgaan met Buster. Wij hebben dat de eerste 2 weken ong. gedaan en daarna kon ze steeds langer. Tegenwoordig kan ze snachts haar plasje voor een uur of 10 ophouden. Het verschilt een beetje maar als ze moet plassen dan maakt ze ons wel wakker haha.

Wij hadden op het begin moeite om haar aan de bench te laten wennen. Toen ze daar eenmaal wel goed in kon is het alleen thuis laten ook een heel stuk beter gegaan, ze kan nu zo'n 4,5 uur alleen thuis blijven. We hebben ook wel een andere hond die dat proces vergemakkelijkt.

Mocht je nog vragen hebben of dingen waarover je onzeker bent dan mag je gerust een pb sturen of hier ietsd posten. Hoe onzinnig het ook lijkt in je ogen, gewoon vragen hoor :). Ik vind het leuk dat je ook een MT hebt en ik wil je graag helpen met mijn ervaringen.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Henk heeft een teefje die nu 3 nestjes heeft geworpen, Buster komt uit het laatste nestje. Prima stamboom en ik hoefde niet zo nodig naar een fokker. Ik heb een besloten groep op facebook aangemaakt voor MT liefhebbers (die was er nog niet), je kunt me dan toevoegen als fb vriend, praten we daar verder, zou ik leuk vinden! En het lijkt me zeker leuk om jullie te ontmoeten, wij wonen in Den Bosch.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

vwb het eten, Buster eet nu nog Brinta s ochtends, vlees van Renske, en rijst met sardientjes. tussendoor krijgt hij brokjes. Hij vindt het allemaal lekker!

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

dank voor jullie reacties; ik heb nu de afgelopen 2 nachten de wekker gezet. de 1e nacht om 3 uur, hij had nog niets gedaan, maar om 7 uur weer wel in de bench en vannacht om 4 uur, ook niets gedaan, maar helaas vanmorgen wel wat poep in zijn mand/bench, terwijl hij om 4 uur nog een poepje buiten had gedaan. vandaag krijgt hij zijn 9 wkn enting en dan voor het eerst naar de overkant (hondenuitlaatstrook), hopelijk gaat het dan snel beter.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"enneh, mellow (en jozef), volgens mij zie ik een weimaraner! vind ze erg mooi!
  "

 

Ik heb géén idee wat er precies in haar zit, wij gokken op Pharaohond, maar hoe en wat precies: verrassing 

 

--

 

En voor je het weet slaapt jullie pup de nacht door hoor. Zal dan nog wel een korte nacht zijn, maar een nacht van 6 uur is ook een nacht doorslapen (wallen onder je eigen ogen maar even vergeten )

 

Ik zou wel nog even opletten met smerige volgekakte veldjes (omdat het sowieso vies is, hoe oud je hond ook is).

Geniet van je wandelingetjes buiten! 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Voor een pup van 9 weken vind ik 1 keer per nacht erg weinig om de behoefte te kunnen doen.

Zorg dat je er minimaal 2x uit gaat. De tijd die er nu tussen zit kan jou pup blijkbaar (anders doet hij zijn behoefte niet) nog niet aan.

Pas als je ziet dat hij droog blijft tussen de keren plassen en poepen in de nacht kan je de tijd tussen die keren vergroten.

Maar heb je deze info niet van de fokker mee gekregen??
Ook 1 nestje (en je geeft aan dat deze man al 3 nestjes heeft gehad) is fokken en dus is de man een fokker.

Vooral bij dit ras lijkt het me toch erg verstandig dat je de juiste info mee krijgt.

Veder is de info die je gekregen hebt dat hij nog niet naar buiten mag onzin.

Je moet plaatsen vermijden waar veel ontlasting van honden ligt, maar nu is juist de tijd om hem te leren buiten te lopen.
Vanaf 12 weken begint de angst fase en voor die tijd moet jij al zoveel mogelijk met hem gedaan hebben en hem dingen hebben laten ontdekken. Anders krijg je straks een hele angstige pup, vooral bij de MT is dat van belang.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

hallo Veronique, nou de fokker gaf aan dat hij om 0.00 de pups nog even uitliet en gaf geen advies om hem snachts nog een keertje uit te laten. dat doe ik nu dus maar wel. het is geen onzin om hem tot 9 weken niet uit te laten op de uitlaatvelden. ik kreeg ook van de DA het advies dit pas te doen na zijn 9 wkn enting. het stikt hier van de honden nl. dus vanaf vandaag of morgen gaat hij uiteraard wel naar buiten.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Rare dierenarts heb jij dan, Als bij mij de pups met 6 weken geënt worden geeft hij gelijk aan dat als de pups met 8/9 weken naar hun nieuwe baasje gaan direct naar buiten kunnen, juist omdat dit goed voor hun is.

Verder moet je wel lezen, ik zeg dat je plaatsen waar veel behoefte ligt moet vermijden, dit zegt niet dat je niet met je hond naar buiten moet. Juist nu dingen aanleren en leren aan de lijn te lopen is de beste tijd. Houd je de pup nu binnen (met binnen is tuin inbegrepen) kan dit nare gevolgen hebben voor je pup.

Wat jammer dat de fokker waar je de pu vandaan hebt je niet extra info hebt gegeven om verder mee te kunnen, Een pup van 9 weken kan geen hele nacht zonder hu behoefte te doen. Ik hoop dat je verder wel info hebt meegekregen over het ras en wat je het beste kan doen in bepaalde situaties?

Je geeft ook aan dat het een dure pup was, maar waarom ben je dan niet naar een fokker gegaan die aangesloten was bij de rasvereniging. Daar betaal je immers het zelfde bedrag en krijg je misschien wel extra info mee.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Na de 2e enting (9 weken) naar buiten is prima, daarvoor is het niet aan te raden. 

Wij fokten vroeger boxers, die gingen pas tussen de 10 en 12 weken naar hun nieuwe baas. Wij begonnen al met socialiseren met verschillende mensen en een riempje om doen.  De nieuwe eigenaren lieten ze rustig kennis maken met andere plaatsen en honden. Waren allemaal super sociale en lieve honden geworden.

Beter geen ervaring dan een slechte. 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

 

even wat anders dan een tip.... ik vind dat het kopje van mijn pup en de jouwe ENORM goed op elkaar lijken.

Ik zag dat koppetje op je profielfoto en moest spontaan aan m'n eigen pup denken :D

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

ik heb je foto al vaker gezien en hij lijkt er idd erg op :). De oren en de kop lijken echt van een MT maar de vacht klopt niet. Mijn andere hond (ik heb ook een MT) heeft een witte vlek op de plek waar jou hond hem heeft. Gruul heeft ook langere haren dan Thalia. Toen ik jouw foto voor het eerst zag vond ik je hondje lijken alsof hij uit allebei mijn honden bestond haha.

Hij is wel een knapperd hoor!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Bedankt ! Ik vind je pup ook heel mooi, 'k hou wel van machesters ! :D

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

nou het gaat een stukkie beter, hij houdt het nu droog tot 5.00 ! en om 07.00 is zijn bench ook droog gelukkig. Wel hoop ik dat hij stopt met het pissen in zijn bench of binnen in de woonkamer. hij doet het niet constant, maar is wel vervelend en hij doet het ook als net zijn behoefte buiten heeft gedaan. ik heb niets meer in de bench liggen, alleen een bot en klein handdoekje. hij pist ook op het handdoekje. vanmorgen ging het wel goed, heb hem eerst een uur in de bench gedaan (was a/h poetsen boven), daarna even buiten spelen, weer terug in de bench, maar ja toen was ik beneden bezig en dan blijft hij janken omdat hij me hoort. daarna eindje gaan lopen, plassen en ben ik voor het eerst een half uurtje naar de winkels geweest. thuisgekomen was hij rustig en droge bench!! buiten plassen blijft lastig voor hem, ook al ga ik iedere keer naar hetzelfde stukje gras. hij wordt constant afgeleid, kinderen, honden, trein, bloemetje opeten, blaadjes opeten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hond wordt vanzelf zindelijk.

Hij is nog zo jong, je weet van te voren dat je plasjes moet dweilen als je een pup neemt.

 

Black, onze pup is nu ruim 4 maand en eigenlijk de laatste weken heeft hij geen ongelukjes meer gehad.

En kan hij ook zelf aangeven als hij er uit moet.

 

Een pup zindelijk maken en opvoeden kost nu eenmaal veel tijd, werk en geduld.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond is 9 weken? Kan zijn plas nog niet ophouden. Als binnen plast, moet je hem vaker naar buiten doen. Je kan kijken of je kan bij houden wanneer hij plast en hem op die tijden buiten doen. Elke keer als hij buiten een plasje doet, voertje geven en belonen.

Als een kleintje moet, dan moet hij en zo een kleintje snapt nog niet dat een plasje buiten hoort. Als je het gaat belonen, zal hij merken dat buiten plassen hem iets oplevert en binnen niets. Nooit straffen bij een plasje binnen doet.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

De ene hond is gewoon sneller zindelijk dan de ander. Onze Maylo heeft nooit 's nachts er uit gehoeven, hij sliep als een blok door. Hij was ook binnen een week zindelijk. 

 

Maar een nestbroertje die was pas met de 4 maanden redelijk zindelijk.  

 

Gewoon volhouden en altijd belonen als hij buiten iets doet. En na het slapen, spelen en eten naar buiten. En ga eens kijken wat je hondje precies doet van te voren als hij moet. Soms gaat een pup wat snuffelen of draait een beetje rond. Maylo begon dan te snuffelen en rond de zelfde plek lopen. 

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

nee, ik straf hem zeker niet als hij binnen zijn behoefte doet! en als hij buiten zijn behoefte doet sta ik hem te prijzen en geef een koekje. Maar snap niet dat hij toch in zijn bench blijft plassen ondanks dat hij net zijn behoefte buiten heeft gedaan. Onder het eten zit hij ook in de bench en gaat gewoon met zijn bot spelen en ondertussen een plasje doen, terwijl hij net buiten een plasje heeft gedaan. Oke, hij is pas bijna 10 weken maar hoe kan ik hem dat afleren? Ik ga zeker vaak met hem naar buiten, 4x 'grote' wandeling en tussendoor ook korte uitlaatmomenten.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^