Hoe lang kan een hond zonder eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met de pot mee laten eten, mag gerust.

balletje gehakt, groenten , zoals boontjes brocoli bloemkool, bietjes. wat je hebt, alleen niets aanmaken, geen vette jus of olie wat gebakken is.

lekker met de pot mee laten eten, en dan wel verantwoord mee laten eten, dus geen groenten die aangemaakt zijn, even de kook erover heen, dan afscheppen een portie voor je hond, wat vlees, mag even gekookt worden, niet zoals bij ons, liever rauw , maar je hond kan dat niet gewend zijn, kijk wat je hond doet. mee eten mag maar wel verantwoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond zonder eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Waarom gun je deze hond 3 voermomenten? Begin eens met 1x per dag aanbieden, dan bij voorkeur in de avond, na gedane activiteit. Niet eten, dan niets meer. Wat geef je aan voeding?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat Stanley & Whooper aanhaalt is inderdaad het proberen waard. 3x per dag is wat veel.

 

Als pup voerden we onze hond 4x per dag. Toen ging ze slechter eten en gaf ze eigenlijk dus zelf aan dat 4x te veel was. We gingen over op 3x en het ging er weer in als zoete koek. Zelfde met van 3x naar 2x per dag voeren.

We voeren nu gewoon 2x per dag, maar als ze weer een periode van niet eten heeft, dan slaan we inderdaad vaak de maaltijd in de ochtend over. 's Avonds gaat het er dan een stuk beter in.

 

Het proberen waard!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Wat je hiermee voorkomt, is dat ingeslopen ongewenst gedrag wordt afgeleerd. Negatieve aandacht is ook aandacht. Ook zijn er honden die gewoon geen brok moeten (mocht je dat voeren), dan zal je iets anders moeten verzinnen om wel tegemoet te komen aan de behoefte van die hond.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet was als pup/puber ook een hele slechte eter. Ze at gerust dagen achter elkaar niks. Toen ben ik haar 1x daags eten gaan geven. Alleen 's Avonds kreeg ze haar volledige portie KVV. Sindsdien eet ze erg goed, laat nooit haar eten staan, en ze eet gewoon 2x per dag Carnibest. 

 

Ik zou Tessy ook gewoon 1x daags haar volledige portie voer aanbieden. Liefst zo laat mogelijk 's avonds. Dit gewoon een tijdje volhouden en overdag geen andere lekkere dingen geven. Dit natuurlijk alleen als je zeker weet dat er medisch niks aan de hand is. 

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ik zal het eens proberen om het 1 keer aan te bieden. Ze krijgt KVV maar heb inmiddels ook al brokken geprobeerd.

Hoe moet ik het doen met belonen? We zijn nu bezig met de vervolg 1 training. Bij trainen hoort belonen. Maar ik wil haar liever niet teveel snacks gaan geven

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik beloon altijd met calorie-arme zelf gedroogde snacks. Dat zijn maar flintertjes van bijv. levertjes of witvis. Bij trainen hoort belonen. Belangrijk zou ik het als trainer vinden om de hond enthousiast te maken op speeltjes en stem. Dan kun je al heel snel stoppen met snacks en interval belonen. Is deze hond gesterilisseerd?

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

" Ik beloon altijd met calorie-arme zelf gedroogde snacks. Dat zijn maar flintertjes van bijv. levertjes of witvis. Bij trainen hoort belonen. Belangrijk zou ik het als trainer vinden om de hond enthousiast te maken op speeltjes en stem. Dan kun je al heel snel stoppen met snacks en interval belonen. Is deze hond gesterilisseerd? "

 Nee ze is niet gesteriliseerd. Ze is 9 maanden en nog niet loops geweest.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als teven tegen en middenin een loopsheid zitten, dan verdwijnt ook vaak eetlust. Vandaar dat ik het vroeg. Maar ik denk dat het gedrag van dit hondje al flink op kan knappen door 1x daags te voeren en verder geen aandacht te schenken aan een voedingsritueel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt nimmer gevoerd met belonen, ik heb vanaf dat ze binnen kwam met 8 weken, altijd beloond met houding stem en hand, aai, schouder klop en de hemel in geprezen, denk dat als je nimmer voert je hond niet beter weet, voeren is niet nodig om een hond te belonen.

beloon je toch met voer en wil je dat toch graag, penssnoepjes, bij de dierenwinkel te verkrijgen, geen calorieën in, en stinken niet, ze zijn er dol op.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ben ik weer . Sinds een paar dagen eet Tessy weer goed. Carnibest . Ik heb wel het idee dat ze is afgevallen. Haar tuigje zit nogal ruim, zat daarvoor prima.

Nu heb ik haar vanmorgen een gekookt ei gegeven. Hoe goed is dit voor een hond? Rauw ei lust ze niet

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Linda, wat je wil geven geef je. Uitproberen, dat kunnen ze lang volhouden, maar niet oneindig... Wat dat betreft zijn het net kinderen.... 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Een licht gekookt ei (zonder schil, want dat verteert niet...) kan prima. Laat je het langer doorkoken, dan gaan voedingsstoffen verloren en wordt de vertering bemoeilijkt. 

Misschien vind je deze link leuk om te lezen. Gaat o.a. over ei als voeding voor de hond: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/voeding.htm

Als je aan dit formaat hondje nu 1 ei hebt gegeven, dan kun je globaal 60 gram van de voeding aftrekken.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

" Een licht gekookt ei (zonder schil, want dat verteert niet...) kan prima. Laat je het langer doorkoken, dan gaan voedingsstoffen verloren en wordt de vertering bemoeilijkt. 
Misschien vind je deze link leuk om te lezen. Gaat o.a. over ei als voeding voor de hond: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/voeding.htm
Als je aan dit formaat hondje nu 1 ei hebt gegeven, dan kun je globaal 60 gram van de voeding aftrekken. "

 Interessante link . Vanmorgen heeft ze een hard gekookt ei gehad. Zal het de volgende keer minder lang koken (niet dat ze het dagelijks krijgt, het blijft een traktatie ).

Maar ik ben allang blij dat de kvv weer goed gaat

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat fijn, blijf bij de carnibest, goede voeding en goede kvv. kijk of je wat kan varieren, carnibest heeft verschillende smaken, en een eitje is goed voor ieder, inderdaad niet met de schil geven, die heeft gekookt geen voedingswaarde meer, en niet te lang koken.

:-D

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

Kan je haar kom met eten niet gewoon laten staan ? Ik heb ook een hele slechte eter en ik heb wel al gemerkt dat hoe meer aandacht ik eraan besteed hoe slechter het wordt. Nu laat ik haar kom staan en ik merk dat ze nu en dan uit zichzelf gaat eten. Ik weet niet of je andere honden hebt, want ik moet oppassen voor mijn andere hondje die de kom die blijft staan ook leegsmikkelt :p

 

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

 

" een hond heeft voedingsstoffen nodig, is er niets aan de hand dan kan je de porties verkleinen , naar twee x per dag, minderen met eten, is er wel wat aan de hand...
 
Mijn hond heeft lang niet gegeten, door veel medicatie, zoals tramadol, enz, ik heb haar moeten voeren, voedingsstoffen zijn toch echt nodig. zeker als de gezondheid er op dat moment door doet.
 
mankeer je hond niets ? dan is een vastedag aan te raden , en kijk of de volgende dag wel wordt gegeten, en geef wat kleinere porties zodat de hongertrek weer terug komt. "

Tramadol voor een hond??? dat is morfine ik slik het al jaren tegen mijn pijn in mijn rug ik zou mijn hond nooit een morfineachtige drug geven  

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Drinken stopt ook het honger gevoel.

Ze heeft natuurlijk vocht nodig...dat bedoel ik niet. Ik weet ook niet of ze erg veel drinkt.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Inmiddels eet ze weer goed. Carnibest. Ze drinkt niet erg veel. De kom laten staan ging niet want dan at de kat het op

XMechelse herder (Gast)

Hond kan makkelijk een paar weken niet eten. Als het maar drinkt en plast. De hond moet ook levendig blijven. De ene hond eet makkelijk en graag en de andere eet om te overleven en is kieskeurig.

Heb genoeg honden gehad om deze verschillen te kunnen ervaren. 

Wat ik deed bij honden die niet aten is bijv. geen snoepjes of iets dergelijks meer geven. De hondenbrokken zijn de beloningen. 

Op een gegeven moment gingen ze wel eten. Maar vaak aten ze maar een beetje of sloegen ze een eetmoment over. Ik geef een volwassen Mechelaar twee keer een mok voer. En als hij een dag minder beweging heeft een halve mok (2 keer)

Als de hond niet graag eet geef ik al minder voer. 

Als pup merk je dit vaak al. Je kan dan kippenbouillon over de brokken gooien of ander voer overwegen 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Daar zou ik heel erg slecht in zijn in dat niet eten.
Na 2,5 dagen had ik, watje zijnde, eender wat uit de kast genomen omdat mijn hond toch iets zou eten.
 
Misschien is het eten niet lekker? Misschien een keer overschakelen op wat anders?
 
Zelf ben ik dat niet gewoon een hond die niet wil eten. Als Charlie niet eet, moet ik naar de dierenarts want dan is hij serieus ziek.
(Gaat niet voor elke hond op natuurlijk.) "

 Ik vrees dat ik daar bar slecht in ben.  Als mijn honden één dag niet eten, zorg ik ervoor dat ze wel eten door er bv. soep bij te doen of een beetje natvoer.  Hier gebeurt dat niet dikwijls, maar ik wil zeker weten dat ze niet ziek zijn, dus geef ik iets wat ze graag lusten.

Ik wil zeker niet te laat zijn en te lang wachten als ze ziek mochten zijn.  Dan ben ik maar een watje...

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Martine en gast: jullie reageren op een topic van dik n jaar oud.....

Ik mag hopen dat de hond van ts inmiddels weer eet 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hou hier ook de hitte in de gaten.
Door de warme dagen kunnen honden hun etenslust ook tijdelijk verliezen en dat is een normaal iets.
In de natuur zou het teveel energie kosten om het lichaam koel te houden met jagen.
Nu jaagt een hond bij ons niks, behalve koekjes...maar ze staan wel erg dicht bij de natuur.

Een mens kan 2 maanden zonder eten en dat is gebaseerd op een volwassenen met een gezond gewicht.
Maar moet wel blijven drinken.

Een hond kan makkelijk wel een week zonder eten, zolang die maar blijft drinken.
(Natuurlijk moet de hond al niet schraal zijn..altijd wel de ribben blijven voelen.)
Als die daarnaast wel nog koekjes binnen krijgt, krijgt die toch wat calorieén binnen.

Het kan dus de hitte zijn.
Nu kan je een stuk van de natuur nabootsen.

Ga om 12 uur (of 10/11 uur) als het teminsten sterk is afgekoeld een grote wandeling maken met de hond van ongeveer een uur.
Laat hem ook even "jagen" en dat kan door wat balletjes te gooien over de stoep heen.
Niet teveel natuurlijk want het is nog steeds warm.
Maar met al dat gesnuffel langs de kant van de weg is die ook al behoorlijk bezig.
Bij thuiskost de brokken neerzettten en dan kijken wat er gebeurd.
Als die echt geen honger heeft, dan eet die niet.
Maar je kan de brokken wel lekker koud maken door het in de koelkast te zetten.

Gewoon met bak en al...hup de koelkast in.
Bij thuiskomst hond laten uithijgen en dan de brokken uit de koelkast halen.
Je kan ze zelfs in de vriezer zetten met bak en al....lol

Dat zal een heerlijke verkoeling voor de hond zijn.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Nee ze is niet misselijk oid. Een plakje worst, kaas etc gaat er wel in "

Ik heb niet alle berichten gelezen, maar heb je gestoomde voeding dan al eens geprobeerd?Vaak wordt dat heel goed gegeten.

Rodi worst (die 200 grams), Renske, Smolke vers gestoomd? Allemaal complete maaltijden én gezond :)

Tara (Gast)

mijn hond die eet heel veel van ochtend at ze vlees met brokjes

er door heen en smulsaus erop ze had het binnen 30sec. Op en het was heeeel veel vlees 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 Vakantie .....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond zonder eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^