Waarom altijd over voeding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik snap het echt niet! Kan iemand mij uitleggen waarom er in zoveel topics overgeschakeld wordt op discussie voeding? 

 

Pas geleden had ik een topic over een wormkuur van Exil. Dit was aan een pup gegeven en deze pup was ziek geworden. Ik vroeg naar meerdere ervaringen. Na 4 reacties ging het ineens over dat er altijd Royal canin aan pups gegeven wordt. ???????????? Wat heeft Royal canin, of überhaupt voeding te maken met de vraag over een wormkuur?

 

Gisteren had Willemijn een topic over de goldens van haar vriendin die allebei op hetzelfde moment een tumor op de milt hadden. Bij eentje was het al dusdanig uitgezaaid dat deze hond niet meer te redden was en ingeslapen is. Zoooooo verdrietig. De andere kon gelukkig geopereerd worden en de milt met tumor zijn verwijderd. Hopelijk gaat het nu goed met deze hond.

Supertriest! Heel sneu. Maar echt, gewoon vette pech als je dit gebeurd. Willemijn wil dit delen, vraagt niet ergens om en toch gaat het ineens weer over voeding. Alsof de honden ziek geworden zijn door de brokken die gegeven zijn, en in dit geval hebben de honden niet eens brokken gekregen. Doet er ook niet toe. Dat het alleen al aangehaald wordt! Het komt erop neer dat het als er bepaalde brokken gegeven zijn dus de baas schuld heeft aan de kanker van de honden?

 

Er zijn zoveel rassen waarbij bekend is dat er bepaalde vormen van kanker meer voorkomen als bij andere honden. Ligt dat aan de voeding? Ligt dat niet aan het kapot fokken van deze rassen?

Als mensen kanker krijgen zeg je dan ook, joh je had ook geen aardappels moeten eten? 

 

Nu bedoel ik met mijn vraag niet dat er een discussie moet komen over de link tussen voeding en kanker, want net als bij mensen kun je bij alle voeding dan vragen stellen of je iets wel of niet moet eten.

 

Mijn bedoeling is dat ik graag antwoord wil hebben waarom er in zoveel topics een discussie over voeding komt terwijl in de vraag/verhaal van TS helemaal niks met voeding te maken heeft. 

 

Er zijn hier op HP een aantal hele fanatiekelingen mbt KVV etc en enorm tegen iedere andere brok, behalve de betere zoals orijen ea. Hier heb ik echt begrip voor. Je moet je hond dat geven waar jezelf achter staat en waar je hond het goed op doet. Maar je kunt niet zeggen dat wat jij doet het enige juiste is.

Al eens bekeken hoeveel mensen er van de KVV afgestapt zijn en terug naar de brok gegaan zijn? Niet iedere hond doet het goed op KVV. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb geen antwoord maar herken je verhaal absoluut Angelique, en respect dat je dat aangeeft.

 

Eigenlijk geef je het zelf al aan, er is een groep zeer fanatiekelingen, die bij elk topic direct een lijntje uitgooien naar de voeding, maar ook reguliere behandelingen gelijk weerleggen.

 

Off topic, voor mij reden om hier niet meer zoveel te schrijven over de gezondheid van mijn eigen hond, alleen als ik lees dat iemand echt knel zit wil ik dit nog wel eens doen, of per PB.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik heb geen antwoord maar herken je verhaal absoluut Angelique, en respect dat je dat aangeeft.
 
Eigenlijk geef je het zelf al aan, er is een groep zeer fanatiekelingen, die bij elk topic direct een lijntje uitgooien naar de voeding, maar ook reguliere behandelingen gelijk weerleggen.
 
Off topic, voor mij reden om hier niet meer zoveel te schrijven over de gezondheid van mijn eigen hond, alleen als ik lees dat iemand echt knel zit wil ik dit nog wel eens doen, of per PB.
  "

 

Dat is dus de reden waarom ik hier een topic over open. Net als jij weerhoudt het mij ook om bepaalde vragen te stellen of om ergens op te antwoorden. Ik kan echt begrijpen dat mensen fanatiek zijn, maar er zit toch een verschil tussen fanatiek zijn en je mening opdringen. Ooit heb ik een reactie gekregen dat omdat ik mijn pup Royal canin gaf ik een dierenmishandelaar ben. Ja sorry hoor, maar dat vind ik wel heel grof. 

 

Zo weet ik dat er meer Hpers zijn die niet durven te vertellen wat ze hun hond te eten geven. Alleen omdat ze bang zijn voor de reacties, beschuldigingen. Dat is toch te gek voor woorden?!

 

Maar goed, dan gaat het misschien nog specifiek over voeding in die topics. Ik heb het nu dus over topics die helemaal niks met voeding van doen hebben. Het topic wat ik geopend had over exil ontworming heb ik toen gelijk weer op slot laten zetten. Jammer, want op zich is het best heel belangrijk omdat gebleken is dat honden van exil echt doodziek kunnen worden. Sommige verkooppunten hebben het zelf al uit de schappen verwijderd, maar er zijn nog steeds dierenspeciaalzaken (grote ketens) die het standaard blijven verkopen als zijnde goede ontworming. 

 

Om nu niet hier een discussie te krijgen over de exil...... Mijn vraag gaat nog steeds over waarom er in zoveel topics overgeschakeld wordt op een discussie over voeding terwijl de vraag niks met voeding van doen heeft.......

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik herken je verhaal heel goed... 

Tegenwoordig lijkt het of alles ineens voedingsgerelateerd is. 

 

Maar. Ik ben ook helemaal niet zo thuis in dat voedings gebeuren, maar soms krijg ik echt het gevoel dat ik een 'slecht baasje' ben omdat ik danweer net niet dát ene voer geef....... 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik ben het ook met je eens. Discussie's over voeding vind ik helemaal niet erg, goed zelfs.. Maar houd het bij de topics die erover gaan. En besmet niet elk topic met je eigen (soms nogal overheersende) mening.

 

gelukkig zijn het altijd dezelfde.. Dus dan weet je ook al wel wat je te wachten staat. Ik probeerer gewoon overheen te lezen.

blijkbaar kunnen kvv honden niet ziek worden.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik herken direct wat je bedoeld..., soms zijn topics niet geschikt om over dat soort zaken te beginnen..., en dan is een pb sturen een veel beter idee, juist om het topic schoon te houden.

 

Natuurlijk is er soms iets terug te voeren () naar voeding..., en tips geven is goed en handig (want daar is een forum voor)..., maar niet elk topic leent zich daarvoor en als je niet zeker weet of de ts op zulk advies zit te wachten, stuur dan een pb-tje,

 

Dan hoeft de ts in in het topic geen discussie aan te gaan en mocht er interesse zijn kan het altijd nog opgenomen worden in het topic..., maar dan is de insteek iets vriendelijker en krijg je niet weer het eeuwige 'wel/niet vers, wel/niet reguliere DA, wel/niet enten' etc.

 

Tips zijn altijd goed, maar afhankelijk van het topic, is het soms slimmer het niet via het topic te brengen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vind fanatiek al teveel van het goede.

Je mag ergens enthousiast over zijn, en je goede ervaring willen delen.

Maar dat blijft vrijblijvend.

Wat ik nog erger vind, zijn de gevolgen.

Mensen die aangeraden wordt maanden en maanden doorgaan met de ene na de andere voeding, poedertjes etc.

Ik heb het ook gedaan, zonder resultaat.

Ga gewoon naar een goede arts, dat heeft hier het meeste opgeleverd.

 

Daarbij het oordeel als iemand niet het juiste merk voert, te triest voor woorden.

Ik zeg altijd, als die van mij het goed zou doen op Aldi of RC, ging ik gelijk een voorraad halen.

Maar niet alles is op te lossen met voeding. Soms wel te verbeteren.

En hoe lang ga je dan door met je hond, elke dag jeuk, pijn of diarree is toch ook niks?

 

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Ik weet niet eens wat KVV eb BARF betekent....

KVV is bij mij een Kort Verband Vrijwilliger bij de landmacht en BARF dat heb ik wel eens 's morgens na een avondje iets te fanatiek feesten. (Als geluid)

 

Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat Angelique precies de vraag stelt die ik ook al een poosje wilde stellen.

Maar ook ik heb het nooit gedaan omdat ik opzag tegen de kritiekstorm die daar waarschijnlijk weer uit voortvloeit.

Voor je het weet word je  op een openbaar forum beschuldigd van het niet goed opvoeden van je hond.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Ik vind het super dat het durft aan te kaarten. Ik heb het zelf ook ervaren alleen dan met het enten van mijn honden...
voelde me echt een slecht baasje omdat ik mijn honden netjes op tijd de juiste enting geef..
hoe slecht dat wel niet is! En toen ik aan gaf dat ik niet anders kon omdat ik anders geen wedstrijden mag lopen of naar de honden school mag... manman... dierenbeul... maja dat was ik toch al want ik geef ook al brokken en ontworm ze ook nog eens.... het ging zelfs zo ver dat ik per pb werd aangevallen en dat ik me honden maar moest herplaatsen. ..

tja zonde. Ik dacht altijd dat dit een algemeen honden forum was en niet specifiek gericht op voeding of anti enten en ontwormen

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Mag ik tussendoor even zeggen dat ik een heerlijk binnenpretje had om je nick name?

"Border Lolly".

Da vinnik heul leuk!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ja hoor dat herken ik helemaal! Helaas wel, trouwens.....dat je KVV voert daar is niets mis mee als je daar helemaal achter staat moet je dat vooral lekker voeren :-)

Als je brokken wilt voeren die duurder zijn dan je eigen eten, ok: moet je lekker zelf weten :-)

Maar ga dan niet mensen lopen afkraken omdat zij niet geven wat jij goed vind! Daar heb je gwn het recht niet op vind ik ;-) Niet iedere hond doet t goed op dure brokken of KVV

Die voerdiscussie moeten ze gwn lekker voeren in de topics die over voer gaan en niet zomaar in een topic de discussie gooien

Daardoor liep mijn BC topic na een tijdje ook uit de hand :(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je begrijpend lezen kan, dan kan je het antwoord van je vraag mbt het topic van Willemijn ook uit het topic van Willemijn halen.

 

Kan je niet begrijpend lezen? Dan had je me ook een pb kunnen sturen.

 

Bovendien ruk je het hier totaal uit verband en doe je er nog even lekker een schep bovenop.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het valt mij ook op dat voeding er vaak wordt bij gehaald terwijl het topic over iets heel anders gaat. Erg vermoeiend. Voeding is een deel, maar niet alles draait om voeding. Ik was in dat topic over de goldens maar snel gaan google omdat ik het al zag gebeuren dat er idd weer zo een eindeloze discussie zou komen dat het echt door de voeding kwam. Nee dus, Goldens zijn helaas erg gevoelig voor dat soort kanker, niets met voeding te maken.

Als mensen een tip vragen over voeding, prima maar anders ggggrrrrrr

Trouwens over vers of brok, de wetenschap is er zelf nog niet uit wat nou het beste voer is voor een hond, dat gezeur over dat vlees toch echt het beste is, niet waar dus! 

Vooral doen waar jij en je hond zo zich prettig bij voelen! 

 

Goed topic Angelique! 

 

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Advies geven over voeding als daar om gevraagd wordt, is natuurlijk prima. Maar negen van de tien keer wordt er helemaal niet om gevraagd maar wordt er wel een mening opgedrongen. Behoorlijk irritant ja.
Vind overigens niet dat dat alleen bij voeding is. Ook over entingen, medicijnen, dierenartsen enz.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Om eerlijk te zijn vind ik je start post erg overkomen alsof jouw mening de enigste juiste is en vraag ik me af of je wel voor andere meningen open staat.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"

Mag ik tussendoor even zeggen dat ik een heerlijk binnenpretje had om je nick name?


"Border Lolly".


Da vinnik heul leuk!

"

hahaha net als lollyfant...

verzonnen door een keurmeester omdat kia altijd heel hard kwispelt tijdens het volgen/wedstrijd lopen. Meestal zit de staart van een border laag en hangt stil maar bij haar is het een propeller zo hard gaat ie.
toen kwam de discussie over punt aftrek voor het kwispelen. ..
conclusie: voor lol krijg je punt aftrek hhaahhag maar ben blij met mijn border lolly's.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Sorry nu ging ik off topic...
maar hey niet over voeding!!! :-D

En ik drong niets aan hahhahaah maga het dan wel hihi

sorry wordt er melig van... maar vind wel de de ts echt gelijk heeft...

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Een vrolijk zijspoortje is wat mij betreft altijd welkom.

Katten op elkaar doen we hier al genoeg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helemaal waar, ik schoot ook in de verdediging, dom van me, want zo ben ik helemaal niet.

 

allebei de honden een tumor , heel toevallig ? ja , de arts bevestigde dat dan ook. allebei honden van 10 en 13 jaar, er zijn veel honden die kanker krijgen, ongeacht wat ze eten.

 

Met Sefim gaat het redelijk tot goed, en eet gelukkig, vlees werd aangeraden voor rode bloedlichaampjes snel aan te maken, maar nogmaals ik schoot ook in de verdediging, omdat er gelijk een link werd gegeven naar royal canin, de honden eten dat helemaal niet.

 

als forummers advies vragen over voeding, helemaal fijn en goed, maar respecteer de wens van de eigenaar wat ze de hond willen geven.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Tsja, voeding is anno 2014 gewoon heel erg "in".

Niet alleen bij honden, maar ook bij mensen. Denk maar aan de Superfood die nu een ware hype is. Want van alle conserveermiddelen,  e-nummers en al die troep schijnen we allemaal ziek te worden en tumoren te krijgen. Dus ik snap wel dat het vaak terug komt in alle topics. Tis toch iets van nu. Dat het niet altijd gewaardeerd word snap ik ook heel goed. Maar waar sommige zich ergeren aan de opdringerige voedingsadviezen, erger ik mij bijvoorbeeld aan de mensen die in een serieus topic compleet offtopic gaan door "grappig" en "luchtig" te doen. Zo hebben we denk ik allemaal onze irritaties. Als het je niet zint, Oneens markering geven en eroverheen lezen. :)

 

En probeer het los te laten, ik zit vaak nog heel lang met rot opmerkingen of iets.. Terwijl ik die mensen niet eens ken :)

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Ojee ik voel hier een lang topic met heftige meningsverschillen aankomen ;-) ;-) ;-)
Voelt zich aan als een natte bui!

Ik kan het HEEEEL goed begrijpen dat mensen zovaak terugvallen op de eetgewoontes van een hond..Net zoals bij mensen is een goede voeding een HELE belangrijke bijdrage voor een gezond leventje..

Niet alle dierenartsen zullen de mensen erop wijzen dat een verandering van voeding eventueel zou kunnen bijdragen aan een gezonder beestje!Liever nog eens op spreekuur laten komen en er nog wat meer geld aan verdienen met allerlei chemische middeltjes!

Brokken of vers vlees..Daar ga ik me hier niet over vastleggen..
Belangrijk is die voeding vinden die voor de hond het beste werkt..

Wat dat betreft ben ik het eens dat er veel forummers de topicstarters hierover informeren!Maar dat het topic daarna alleen nog maar over de meningsverschillen gaat inplaats van de eigenlijke vraag van de TS..tja das vervelend!Maar ik heb niet het gevoel dat dit alleen maar met de discussie over het eten van de hond gaat..dit gebeurd in allerlei
onderwerpen en komt er waarschijnlijk van dat mensen gewoon hun gelijk willen krijgen!?Onder druk van hun eigen ego O-)

nu jullie weer ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik vind het super dat het durft aan te kaarten. Ik heb het zelf ook ervaren alleen dan met het enten van mijn honden...
voelde me echt een slecht baasje omdat ik mijn honden netjes op tijd de juiste enting geef..
hoe slecht dat wel niet is! En toen ik aan gaf dat ik niet anders kon omdat ik anders geen wedstrijden mag lopen of naar de honden school mag... manman... dierenbeul... maja dat was ik toch al want ik geef ook al brokken en ontworm ze ook nog eens.... het ging zelfs zo ver dat ik per pb werd aangevallen en dat ik me honden maar moest herplaatsen. ..

tja zonde. Ik dacht altijd dat dit een algemeen honden forum was en niet specifiek gericht op voeding of anti enten en ontwormen "

 Ik laat mijn hond en katten en paarden ook netjes enten hoor! Ik vertrouw toch echt op mijn dierenarts. De ontlasting van mijn hond en paarden laat ik tegenwoordig nakijken op wormen. Ik ontwormde mijn paarden elke 6 weken en nu blijkt dat ze helemaal nooit wormen hebben, scheelt een hoop kostenKatten ontworm ik wel, maar het is toch echt mijn en jou eigen keuze wat te doen! 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

" Maar waar sommige zich ergeren aan de opdringerige voedingsadviezen, erger ik mij bijvoorbeeld aan de mensen die in een serieus topic compleet offtopic gaan door "grappig" en "luchtig" te doen. "

 Tja, dan kan ik alleen maar zeggen: Mea Culpa.

Ik denk niet dat je commentaar op mij sloeg, maar ik mag ook graag een beetje een angel verwijderen door een witz te plaatsen.

Humor is (mijn mening, dan hoor!) de olie die de machine die samenleving heet laat draaien.

 

@Willemijn: Ga je je nou excuseren omdat je ook eens uit je slof schiet?

Kappe nou, hoor.

Jij bent ook maar een mens, zeker met zo'n onderwerp.

 

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

"  Tja, dan kan ik alleen maar zeggen: Mea Culpa.
Ik denk niet dat je commentaar op mij sloeg, maar ik mag ook een beetje een angel verwijderen door een witz te plaatsen.
Humor is (mijn mening, dan hoor!) de olie die de machine die samenleving heet laat draaien.
 
@Willemijn: Ga je je nou excuseren omdat je ook eens uit je slof sc
hiet?
Kappe nou, hoor.
Jij bent ook maar een mens, zeker met zo'n onderwerp.
  "

 

Was inderdaad niet op jou bedoelt Menno. Op niemand niet. Wat humor moet kunnen, maar soms lijkt het wel alsof mensen niet kunnen omgaan met kritiek en discussies dus beginnen ze over compleet iets anders waardoor het topic onduidelijk wordt en soms alsof de ts niet serieus genomen wordt.

Ik doel nu nergens op. kan zo 1, 2, 3 niet bedenken waar ik dit hier tegenkwam maar is puur even een voorbeeld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps.... ;Bamse eet iedere ochtend havermouth, en ook ik had geen zin in discussies hierover, of het wel goed was of niet, en dat eet ze al vanaf gespeende pup, Brinta groot gebracht, havermouth nu........ ik zal niet zo een twee drie haar voeding op het forum zetten, ze ziet er super uit, en dat is voor menigeen forummer een goed iets , en wat maakt het dan uit als je hond het goed doet ? dan lees ik weer, wacht maar als ze ouder is, dan komen de gebreken, nimmer gezien en gehad bij mijn vorige honden, allemaal met dezelfde voeding groot gebracht.

 

en eigenlijk moet dit toch niet kunnen , dat men aangevallen wordt als je hond wat mankeert dat het met voeding te maken heeft..... wij mensen zie ik hier ook voorbij komen, in de koffiehoek, zoveel ziektes die voorbij gaan, zouden die mensen allemaal verkeerde dingen eten ? dacht het niet.

 

advies geven als je hond het slecht doet op een voeding, heel goed zelfs, maar met respect, dring niets op, en zeker niet als een hond het goed doet . en er niet naar advies wordt gevraagd.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Voor de gene die het topic van Willemijn niet gelezen hebben:

 

Ik heb in dat topic 2 reacties geplaatst. Ik had uit de teksten van Willemijn opgemaakt dat ze zich afvroeg hoe het kon dat 2 honden die geen fam van elkaar zijn toch tegelijk kk hebben.

 

Ik ben zoals jullie weten vorig jaar 2 honden achter elkaar aan kk verloren. Deze waren ook geen familie van elkaar. Ik snap dus heel goed de pijn, hoewel het bij Willemijn om 1 overledene en niet haar eigen honden ging (maar dat hoeft het niet minder erg te maken). Ik gaf dus vooral mijn mede leven en probeerde met haar mee te denken naar het vraagstuk dat zij stelde. Een mogelijkheid is chemische houdbaarheidsmiddelen. 

 

Willemijn reageerde erop en toen begreep ik dat ik haar vraagstuk verkeerd begrepen had. Ze wilde geen daadwerkelijk antwoord, maar slechts medeleven.

 

Ik heb toen dus mijn 2e en laatste bericht geplaatsts, waarin ik mijn excusses bood, uitlegde dat ik haar vraagstuk verkeerd begrepen had en nogmaals mijn mede leven gaf.

 

Niet meer en niet minder. Goh, wat vreselijk zeg dat ik iemand probeer te helpen en ik iemand zijn TEKST verkeerd opvat.... 

 

Meer ga ik mezelf niet verantwoorden. Ik vind het te zot voor woorden dat ik me überhaupt hierom moet verantwoorden in een topic tegen anderen dan Willemijn.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik moet eerlijk zeggen dat in het topic van Willemijn (heb het gelezen maar nog niet gereageerd) ook een momentje het voer door mijn hoofd ging, maar a) weet ik niet wat de honden te eten gehad hebben, en b) of dat in mijn ogen nou goed of slecht was, dat doet er zo een moment niet meer toe.

Dan schrijf ik maar niks, en ook al zou ik denken dat het voer meegespeeld kan hebben, dan zeg ik dat niet.

Lijkt me al verschrikkelijk genoeg met zo een situatie geconfronteerd te worden, als je je dan nog schuldig moet gaan voelen over wat je wel of niet voert...

 

Ik vind dat iedereen dat moet voeren wat ie denkt wat goed is, en dat niet iedereen vers kan of wil voeren, daar kan ik niet over oordelen. Zolang iemand wel nadenkt over wat ie voert en niet de eerste beste supermarktbrok neemt uit gemak.

 

Kijk, ik voer ook vers, maar wil dat niemand opdringen, als iemand anders het beter vind brok te voeren moet ie dat doen.

 

@Roosje, was in jouw geval zeker niet de bedoeling mensen te kwetsen, maar heel eerlijk zullen er wel meer mensen die gedachte even gehad hebben, maar misschien niet uitgesproken (geschreven in dit geval)

Net als het gebruik van natte swiffer doekjes die omstreden zijn bijv.

 

Uiteindelijk denk ik dat de meesten die hier op het forum zijn alleen maar het beste met hun honden voorhebben, graag anderen willen helpen maar misschien hierin doorschieten soms.

Met de allerbeste bedoelingen

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Roosje, niemand vraagt jou jezelf te verantwoorden, alhoewel de aanleiding hoogstwaarschijnlijk wel jouw post is geweest.

Maar dit onderwerp is niet iets exclusief van jou, dit gaat over heel veel reacties in evenzoveel topics.

Dat het door velen wordt herkend, zegt al genoeg.

Je opmerking over begrijpend lezen vind ik niet echt sjiek, als je je aangesproken voelt en daar niet blij mee bent, kan ik me voorstellen, maar dan hoef je niet denigrerend te gaan doen over medeforummers.

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Nee ik ga me niet schamen.

Ik ben gepassioneerd over vers voer en de effecten van voeding op gezondheid

Je zal mij dus zeer regelmatig suggesties in die richting zien doen ;-)

 

Ik heb wel een hekel aan collectief doordraven.

Als ts je missie niet wil horen dan houd het  op...

In de passie willen mensen nog wel eens doorgaan (Ik ook)

 

Ieder moet doen wat ze zelf willen en inderdaad niet elk topic hoeft een vers voer topic te worden

Mijn katten krijgen brokken overigens...dus je zal mij niet  horen zeggen dat je dat niet mag geven 

 

 

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

(Samenzweerderig fluisterstemmetje): Weet je wat Elmo pas écht lekker vindt?

Lam en rijst brokjes van de Jumbo!

Half bakje eigen merk Cesar (ook Jumbo, goed geraden) erdoor.....

Als hij dan eerst gaat zitten moet ik eigenlijk even een dweiltje aan zijn staart binden.

Is gelijk mijn keukenvloertje weer gedweild.

Zwiep, zwiep, zwiep!

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^