Waarom altijd over voeding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

"  
Was inderdaad niet op jou bedoelt Menno. Op niemand niet. Wat humor moet kunnen, maar soms lijkt het wel alsof mensen niet kunnen omgaan met kritiek en discussies dus beginnen ze over compleet iets anders waardoor het topic onduidelijk wordt en soms alsof de ts niet serieus genomen wordt.
Ik doel nu nergens op. kan zo 1, 2, 3 niet bedenken waar ik dit hier tegenkwam maar is puur even een voorbeeld. "

 Dan had ik je gelukkig goed ingeschat.

Dacht al zoiets.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" (Samenzweerderig fluisterstemmetje): Weet je wat Elmo pas écht lekker vindt?
Lam en rijst brokjes van de Jumbo!
Half bakje eigen merk Cesar (ook Jumbo, goed geraden) erdoor.....
Als hij dan eerst gaat zitten moet ik eigenlijk even een dweiltje aan zijn staart binden.
Is gelijk mijn keukenvloertje weer gedweild.
Zwiep, zwiep, zwiep! "

 haha dat vind Jeff ook lekker hoor en Waldo ook..

Alles wat op straat ligt is ook heerlijk

 

Alleen Jeff krijgt er zo'n jeuk van ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Roosje, niemand vraagt jou jezelf te verantwoorden, alhoewel de aanleiding hoogstwaarschijnlijk wel jouw post is geweest.
Maar dit onderwerp is niet iets exclusief van jou, dit gaat over heel veel reacties in evenzoveel topics.
Dat het door velen wordt herkend, zegt al genoeg.
Je opmerking over begrijpend lezen vind ik niet echt sjiek, als je je aangesproken voelt en daar niet blij mee bent, kan ik me voorstellen, maar dan hoef je niet denigrerend te gaan doen over medeforummers.
 
  "

 

Naar mijn weten (al heb ik het topic daarna niet meer gevolgd) ben ik de enigste die daar met voeding reageerde. Ik heb net uitgelegd hoe en waarom. En ja, ik ben best boos nu omdat ik me aangevallen voel om iets totaal onzinnigs. Als iemand mij had mogen aanvallen, dan is dat Willemijn.

Vervolgens al die 'oneens' meldingen terwijl er niets is om mee oneens te zijn aangezien het de volledige waarheid is en dus geen mening..

 

Direct na het lezen van de beginpost van dit topic (nog voordat ik dus reageerde) heb ik Willemijn nog een pb gestuurd met daarin nogmaals een verduidelijking, een excuus en mijn medeleven. De rest van Hp heeft daar niets bij nodig...

 

En verder herken ik mezelf totaal niet. Ik dram niet door als men dat niet wil, sterker nog: ik ben van mening dat mensen die niet geholpen willen worden, ook niet geholpen kunnen worden. En juist daarom zal ik nooit door drammen. Wel ben ik iemand die graag onwaarheden uit de wereld helpt door waarheden te vermelden en dit ga ik echt niet aan mezelf veranderen omdat anderen dat willen.

Ook ben ik niet tegen brokken in het algemeen. Ik heb wel vaker mensen geholpen naar een (iets) mindere brok omdat dat brok toevallig goed was voor die hond in combinatie met die eigenaar.

 

Ik erger me ook wel eens aan reacties van bepaalde mensen, maar daar ga ik dan toch ook geen topic over maken? Ik Pb die persoon zelf of ik negeer het en hou het voor mezelf. Dit soort topics komen de sfeer op hp naar mijn mening niet ten goede en zijn totaal nutteloos.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Nee ik ga me niet schamen.
Ik ben gepassioneerd over vers voer en de effecten van voeding op gezondheid
Je zal mij dus zeer regelmatig suggesties in die richting zien doen ;-)
 
Ik heb wel een hekel aan collectief doordraven.
Als ts je missie niet wil horen dan houd het  op...
In de passie willen mensen nog wel eens doorgaan (Ik ook)
 
Ieder moet doen wat ze zelf willen en inderdaad niet elk topic hoeft een vers voer topic te worden
Mijn katten krijgen brokken overigens...dus je zal mij niet  horen zeggen dat je dat niet mag geven 
 
 
  "

 

Hier ben ik het volledig mee eens.

 

En het toeval wil... Ook mijn ene kat krijgt gewoon brokken, net als mijn konijnen wel eens biks krijgen en ook de vissen wel eens brokken krijgen..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

 

Topic titel:

"Hoe is dit nu toch mogelijk ? "

 

Mijn tekst 1:

" Tjee, dat is idd bijzonder. Hebben ze wel dezelfde voeding gehad?

Sterkte! "

 

Willemijn:

"

komt kanker niet overal voor ? waarom de een wel en de ander niet ? kanker kan iedereen overkomen, denk niet dat het specifiek een voedingspatroon is. anders zouden alle zwerfhonden kanker onder hun leden hebben.

toeval is het..... Beau heeft ze uit het asiel, nu bijna vier jaar bij haar thuis een gouden mandje gegeven, een geweldige liefdevolle hond, die met iedereen kon opschieten, Sefim heeft ze nu ongeveer een drie kwart jaar , weer bij haar terug gekomen na een lang dienstverband als hulphond. dat ze allebei het zelfde overkomt, nee dat heeft niets met voeding te maken, niets.... het berust op toeval. allebei een wat oudere leeftijd, 10 en 13 jaar oud.

"

 

Mijn 2e en laatste tekst:

"
Ik wil er geen hele discussie van maken, want het is al pijnlijk genoeg.

Het is bewezen dat chemische houdbaarheids middelen kk veroorzaken/bevorderen. Dit zit bijvoorbeeld in RC. Hulphonden krijgen 9 van de 10 keer RC.

Je leek opzoek naar een verklaring, ik geef je alleen maar een mogelijke verklaring.

Excuus. "

 

 

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Roosje je hoeft toch niet stom te voelen? Je zocht alleen maar een verklaring en hebt daarna je excuses aangeboden! Denk niet dat iemand het je kwalijk neemt...ik zal t niet doen in elk geval

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Roosje je hoeft toch niet stom te voelen? Je zocht alleen maar een verklaring en hebt daarna je excuses aangeboden! Denk niet dat iemand het je kwalijk neemt...ik zal t niet doen in elk geval "

 

Tnx.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Wat ik me altijd afvraag als ik de 'voederdiscussies' lees, is of de baasjes ook macrobiotosch/ vegetarisch/ veganistisch leven. Net als vroeger alleen maar bessen en noten eten. En dan alleen zelf geteelde/ geplukte, anders heb je weer conserveringsmiddelen en zo.

Wat je je hond/ kind/ jezelf voert is zo een eigen keuze; hangt van zoveel dingen af.

Natuurlijk moet het van voldoende kwaliteit zijn, maar het hondenvoer in NL is zo gecontroleerd dat wij mensen er van zouden kunnen leven. Dus echt slecht voer zal er niet meer zijn. En als een hond het ergens goed op doet en de baasjes zijn daar blij mee, prima dan.

 

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Niet bij alles hoeft inderdaad de voeding ter sprake te komen...

 

Bij ontworming daarin tegen kan ik me er wel iets bij voorstellen dat er naar de voeding gevraagd wordt.. Dit in kwestie wel of niet moeten ontwormen.. Als je vers voert is ontwormen minder van belang dan als je bijvoorbeeld brokken voert... Maar dat staat weer los van wel of niet ziek zijn na ontworming

 

Nu is voeding wel van belang als het om de gezondheid van onze dieren gaat, maar denk dat iedereen voor zich kan bepalen waar hun dier het goed op doet en waar je als mens een goed gevoel bij hebt, advies is natuurlijk altijd goed, denk ook niet dat het kwaad bedoeld wordt maar of het ook altijd nodig is om te benoemen is een tweede vraagstuk

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Ik snap het echt niet! Kan iemand mij uitleggen waarom er in zoveel topics overgeschakeld wordt op discussie voeding? 
 
Pas geleden had ik een topic over een wormkuur van Exil. Dit was aan een pup gegeven en deze pup was ziek geworden. Ik vroeg naar meerdere ervaringen. Na 4 reacties ging het ineens over dat er altijd Royal canin aan pups gegeven wordt. ???????????? Wat heeft Royal canin, of überhaupt voeding te maken met de vraag over een wormkuur?
 
Gisteren had Willemijn een topic over de goldens van haar vriendin die allebei op hetzelfde moment een tumor op de milt hadden. Bij eentje was het al dusdanig uitgezaaid dat deze hond niet meer te redden was en ingeslapen is. Zoooooo verdrietig. De andere kon gelukkig geopereerd worden en de milt met tumor zijn verwijderd. Hopelijk gaat het nu goed met deze hond.
Supertriest! Heel sneu. Maar echt, gewoon vette pech als je dit gebeurd. Willemijn wil dit delen, vraagt niet ergens om en toch gaat het ineens weer over voeding. Alsof de honden ziek geworden zijn door de brokken die gegeven zijn, en in dit geval hebben de honden niet eens brokken gekregen. Doet er ook niet toe. Dat het alleen al aangehaald wordt! Het komt erop neer dat het als er bepaalde brokken gegeven zijn dus de baas schuld heeft aan de kanker van de honden?
 
Er zijn zoveel rassen waarbij bekend is dat er bepaalde vormen van kanker meer voorkomen als bij andere honden. Ligt dat aan de voeding? Ligt dat niet aan het kapot fokken van deze rassen?
Als mensen kanker krijgen zeg je dan ook, joh je had ook geen aardappels moeten eten? 
 
Nu bedoel ik met mijn vraag niet dat er een discussie moet komen over de link tussen voeding en kanker, want net als bij mensen kun je bij alle voeding dan vragen stellen of je iets wel of niet moet eten.
 
Mijn bedoeling is dat ik graag antwoord wil hebben waarom er in zoveel topics een discussie over voeding komt terwijl in de vraag/verhaal van TS helemaal niks met voeding te maken heeft. 
 
Er zijn hier op HP een aantal hele fanatiekelingen mbt KVV etc en enorm tegen iedere andere brok, behalve de betere zoals orijen ea. Hier heb ik echt begrip voor. Je moet je hond dat geven waar jezelf achter staat en waar je hond het goed op doet. Maar je kunt niet zeggen dat wat jij doet het enige juiste is.
Al eens bekeken hoeveel mensen er van de KVV afgestapt zijn en terug naar de brok gegaan zijn? Niet iedere hond doet het goed op KVV.  "

 

Mag ik vragen hoe oud je hond is en wat je hem/ haar zoal voert?

 

 

*gniffel gniffel* 'T spijt mij echt heel erg, maar ben vandaag ZO melig op de zateragmorgen

Maar ik herken het heel erg, ik ben echter wel van mening dat de intentie erachter altijd goed is! Maar dat ligt misschien ook aan hoe ik de dingen lees...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Wat ik me altijd afvraag als ik de 'voederdiscussies' lees, is of de baasjes ook macrobiotosch/ vegetarisch/ veganistisch leven. Net als vroeger alleen maar bessen en noten eten. En dan alleen zelf geteelde/ geplukte, anders heb je weer conserveringsmiddelen en zo.
Wat je je hond/ kind/ jezelf voert is zo een eigen keuze; hangt van zoveel dingen af.
Natuurlijk moet het van voldoende kwaliteit zijn, maar het hondenvoer in NL is zo gecontroleerd dat wij mensen er van zouden kunnen leven. Dus echt slecht voer zal er niet meer zijn. En als een hond het ergens goed op doet en de baasjes zijn daar blij mee, prima dan.
  "

 

Dat is dus een stuk dat vaak mis gevat word. De hondenvoeding in NL mag chemische toevoegingen bevatten die in mensen/kinderen voeding verboden is omdat het bewezen ongezond is..

En zelfs in mensen voeding zitten dingen die bewezen ongezond zijn..

 

Om over mij persoonlijk antwoord te geven op je vraag: Ja, ik eet ook alleen biologische groenten en fruit en het liefst uit mijn eigen tuin of de tuin van mensen die ik ken. Het liefst zou ik ook biologisch vlees eten, maar helaas past dat niet in mijn portemonnee en dus eet ik scharrel kip en kalkoen ;)

 

Eigenlijk is mijn intresse in de voeding voor dieren ontstaan vanuit mijn intresse in de voeding van mensen. Nadat ik ontdekt had hoeveel rotzooi er in mensen voeding zit en wat voor een geweldig effect alleen goede voeding op een ziek mens/dier kan hebben, ben ik me nog verder gaan verdiepen en nogsteeds verdiep ik me verder. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld naar een lezing over kanker bij dieren. Hoe je dat kunt voorkomen vind ik een heel intressant vraagstuk, al gok ik dat ik de helft van de info al ken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Hier ben ik het volledig mee eens.
 
En het toeval wil... Ook mijn ene kat krijgt gewoon brokken, net als mijn konijnen wel eens biks krijgen en ook de vissen wel eens brokken krijgen.. "

 Ik heb voor jou een gemeende tip, mijn laatste cavia is 9.5 jaar oud geworden, mijn konijnen ook erg oud, het geheim is, ik voerde ze groen en hooi, juist geen biks. Biks is te geconcentreerd. Hooi is het hoofd voer en groen erbij. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  Ik heb voor jou een gemeende tip, mijn laatste cavia is 9.5 jaar oud geworden, mijn konijnen ook erg oud, het geheim is, ik voerde ze groen en hooi, juist geen biks. Biks is te geconcentreerd. Hooi is het hoofd voer en groen erbij.  "

 

Klopt idd, daar ben ik van op de hoogte ;)

 

Mijn konijnen verdragen echter niet te veel groente. Ze krijgen evengoed af en toe groente en verder veel gedroogde en verse kruiden, bloemen en takken. Maar het is onmogelijk om ze zo'n uitgebreid aanbod als in de natuur te doen, waardoor ik bang ben voor tekorten. Omdat er nog geen degelijk onderzoek gedaan is naar de voedingsbehoeften van een konijn zoals bijvoorbeeld BARF bij de hond, geef ik voor de zekerheid een heel klein beetje biks. Denk dan aan ongeveer 10 gram per kilo konijn per dag. Echt heel weinig dus.

Maar ik let uiteraard wel op wat voor biks ;)

Hooi is inderdaad hun hoofd maaltijd en daarmee wissel ik ook aldoor van merken en heb ik ook een merk dat ik absoluut niet voer ;)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Als je begrijpend lezen kan, dan kan je het antwoord van je vraag mbt het topic van Willemijn ook uit het topic van Willemijn halen.
 
Kan je niet begrijpend lezen? Dan had je me ook een pb kunnen sturen.
 
Bovendien ruk je het hier totaal uit verband en doe je er nog even lekker een schep bovenop. "

 

Roosje, op zich was dit niet richting jou bedoeld. Ik begrijp jou antwoord in het topic van Willemijn heel goed.

Willemijn haalde iets aan over castratie van de een en niet van de ander. Jij vraagt gewoon wat ze als voer krijgen.

 

Om dan verderop te lezen dat Royal canin kanker veroorzaakt vind ik persoonlijk weer te ver gaan.

Net als ik jou reactie hier behoorlijk overdreven vind. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  
Roosje, op zich was dit niet richting jou bedoeld. Ik begrijp jou antwoord in het topic van Willemijn heel goed.
Willemijn haalde iets aan over castratie van de een en niet van de ander. Jij vraagt gewoon wat ze als voer krijgen.
 
Om dan verderop te lezen dat Royal canin kanker veroorzaakt vind ik persoonlijk weer te ver gaan.
Net als ik jou reactie hier behoorlijk overdreven vind.  "

 

Dan heb je een behoorlijk verkeerd voorbeeld aangehaald en daarop kwamen/komen mijn reacties.

 

Dat jij het te ver vind dat ik aangeef dat de chemische conserveringsmiddelen in onderandere RC kanker veroorzaken/bevorderen, dat ligt niet aan mij. Het is uit onderzoek gebleken.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Mag ik vragen hoe oud je hond is en wat je hem/ haar zoal voert?
 
 
*gniffel gniffel* 'T spijt mij echt heel erg, maar ben vandaag ZO melig op de zateragmorgen
Maar ik herken het heel erg, ik ben echter wel van mening dat de intentie erachter altijd goed is! Maar dat ligt misschien ook aan hoe ik de dingen lees... "

 

Nou dan ga ik even heel melig terug doen...

Mijn hond eet frolic, Hills, Royal canin, en blikken van de supermarkt..... (niet heus,.....)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Roosje, nogmaals even voor jou aangezien jij je blijkbaar aangevallen voelt.

Het ging niet zo zeer om jou reactie in het topic van Willemijn. Er kwam een reactie op van iemand die ook aan voeding dacht. Waarop dus gezegd wordt kankerverwekkend..

 

Ik schrijf toch heel duidelijk dat ik begrip heb voor iemand die fanatiek is in het schrijven over andere voeding.

Het gaat erom dat er te vaak in topics die niks met voeding te maken hebben ineens wordt overgeschakeld naar een discussie over voeding. Dat is wat ik niet begrijp.

 

Ik vind dan de opmerkingen die je hier plaatst wel erg bot. Ik weet niet alles, natuurlijk niet. Daarom stel ik geregeld een vraag over voeding of over entingen enz. ik weet dat jij veel over voeding weet, net als goldendelicious. Heel fijn! Maar dan wel in een topic waar het hierover gaat. Dus doe even lief en gezellig, want als iets voor jou bedoeld is stuur ik je wel een pb. Ik ga echt niet een iemand in een topic over iets aanvallen en als dit zo overkomt uit mijn startbericht dan spijt me dat echt!

 

Zoals je kunt lezen zijn er meerdere die dit vinden en zelfs dingen niet durven neer te zetten of een topic over te openen. Dat is dan toch te gek voor woorden?? Dit is een forum, waar je vragen kunt stellen en dingen kunt delen. Of is dit een forum waar dingen opgedrongen worden en als je je hier niet aan houdt dan kun je beter je mond dicht houden?

 

Ik kan me niet voorstellen dat hier ook maar een HPer is die dat vindt. Ik vind het nl niet normaal dat er mensen zijn die bepaalde vragen niet durven te stellen.

 

 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Wat ik me altijd afvraag als ik de 'voederdiscussies' lees, is of de baasjes ook macrobiotosch/ vegetarisch/ veganistisch leven. Net als vroeger alleen maar bessen en noten eten. En dan alleen zelf geteelde/ geplukte, anders heb je weer conserveringsmiddelen en zo.
Wat je je hond/ kind/ jezelf voert is zo een eigen keuze; hangt van zoveel dingen af.
Natuurlijk moet het van voldoende kwaliteit zijn, maar het hondenvoer in NL is zo gecontroleerd dat wij mensen er van zouden kunnen leven. Dus echt slecht voer zal er niet meer zijn. En als een hond het ergens goed op doet en de baasjes zijn daar blij mee, prima dan.
  "

 Nu kan ik alleen voor mezelf spreken, en nee ik ben geen fanatiekeling van wie elke hond barf moet eten

 

Maar om terug te komen op bovenstaande vraag: ja wij verbouwen een groot deel van onze eigen groenten zelf, zonder chemie, hebben fruitbomen staan, hazelnoten (walnoten krijgen we van de buurman, die uit de winkel kan ik op een of andere manier niet verdragen)

Rundvlees kopen we via een andere buurman, van dieren die ik gezond op de wei heb zien opgroeien, die boer verbouwd ook zijn eigen voer voor de beesten, maakt zelf zijn hooi. Kun je dus wel biologisch noemen. Vlees wel heel beperkt.

Hier is ook wel eens een lam van eigen fok de vriezer ingegaan.

Eieren van de eigen kippen.

Als ik tijd heb zelf brood bakken.

Zelf vlierbessen jam maken, appelsap van eigen appels (laten) persen, dat soort dingen.

Tuurlijk kan ik ook niet alles biologisch of scharrel eten, dat trekt mijn beurs ook niet.

Maar ik ben er wel bewust mee bezig, en sommige dingen kopen we dan ook heel bewust niet of wel.

Moest ik meer tijd/geld hebben dan zag dat er hier nog wel anders uit, dan wilde ik het liefste helemaal self-supporting leven, maar dat is een beetje moeilijk in de huidige maatschappij, meestal zul je toch bij een baas moeten werken om de hypotheek te betalen.

 

En ja, ook hier kan ik begrijpen dat niet iedereen die mogelijkheid heeft of dat wil.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy 3 doggies

honden foto van Linda en Tessy

Gewoon niet alles vertellen hier. Doe ik ook niet . Ik heb alles gelezen over de voeding (met name hier). Ook veel vragen over gesteld en was er stellig van overtuigd dat ik goede kvv zou geven. Laat ik nu een zeer kritische hond hebben. Alles geprobeerd... Deze week heb ik toch maar een zak chihuahuabrokjes van Royal Canin gekocht. Ze heeft 1,5 dag niet gegeten en nu eet ze het met smaak op. Over een maand is dat misschien weer anders, maar voor nu eet ze weer lekker. Dan maar Royal Canin!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Dan heb je een behoorlijk verkeerd voorbeeld aangehaald en daarop kwamen/komen mijn reacties.
 
Dat jij het te ver vind dat ik aangeef dat de chemische conserveringsmiddelen in onderandere RC kanker veroorzaken/bevorderen, dat ligt niet aan mij. Het is uit onderzoek gebleken. "

 

Uit onderzoeken is ook gebleken dat de "nieuwe" voedingen helemaal niet zo geweldig zijn als men denkt.

Maar nu gaan we het dus weer over voeding hebben?!

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Roosje, nogmaals even voor jou aangezien jij je blijkbaar aangevallen voelt.
Het ging niet zo zeer om jou reactie in het topic van Willemijn. Er kwam een reactie op van iemand die ook aan voeding dacht. Waarop dus gezegd wordt kankerverwekkend..
 
Ik schrijf toch heel duidelijk dat ik begrip heb voor iemand die fanatiek is in het schrijven over andere voeding.
Het gaat erom dat er te vaak in topics die niks met voeding te maken hebben ineens wordt overgeschakeld naar een discussie over voeding. Dat is wat ik niet begrijp.
 
Ik vind dan de opmerkingen die je hier plaatst wel erg bot. Ik weet niet alles, natuurlijk niet. Daarom stel ik geregeld een vraag over voeding of over entingen enz. ik weet dat jij veel over voeding weet, net als goldendelicious. Heel fijn! Maar dan wel in een topic waar het hierover gaat. Dus doe even lief en gezellig, want als iets voor jou bedoeld is stuur ik je wel een pb. Ik ga echt niet een iemand in een topic over iets aanvallen en als dit zo overkomt uit mijn startbericht dan spijt me dat echt!
 
Zoals je kunt lezen zijn er meerdere die dit vinden en zelfs dingen niet durven neer te zetten of een topic over te openen. Dat is dan toch te gek voor woorden?? Dit is een forum, waar je vragen kunt stellen en dingen kunt delen. Of is dit een forum waar dingen opgedrongen worden en als je je hier niet aan houdt dan kun je beter je mond dicht houden?
 
Ik kan me niet voorstellen dat hier ook maar een HPer is die dat vindt. Ik vind het nl niet normaal dat er mensen zijn die bepaalde vragen niet durven te stellen.
 
  "

 

Het zijn niet alleen mensen die niet of minder fanatiek met voeding bezig zijn die iets niet durven neer te zetten. Ook ik zelf heb dat. Ik type net in een ander topic dat ik zelf de laatste tijd steeds minder zin heb om in topics te reageren omdat er toch wel weer oorlog/drama etc van komt en ik vervolgens met een opgekropt boos gevoel rond loop, wat ik weer nergens voor nodig vind.

 

Maar voor nu: Ik sluit mijn pc af en ga lekker in het zonnetje zitten. Vitamine D3 krijg je niet van voeding, maar wel van de zon. En ja, te veel zon is idd ook kankerverwekkend  Sry, kan het niet laten.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat ik me altijd afvraag als ik de 'voederdiscussies' lees, is of de baasjes ook macrobiotosch/ vegetarisch/ veganistisch leven. Net als vroeger alleen maar bessen en noten eten. En dan alleen zelf geteelde/ geplukte, anders heb je weer conserveringsmiddelen en zo.
Wat je je hond/ kind/ jezelf voert is zo een eigen keuze; hangt van zoveel dingen af.
Natuurlijk moet het van voldoende kwaliteit zijn, maar het hondenvoer in NL is zo gecontroleerd dat wij mensen er van zouden kunnen leven. Dus echt slecht voer zal er niet meer zijn. En als een hond het ergens goed op doet en de baasjes zijn daar blij mee, prima dan.
  "

 maar mijn hond deed het er niet goed op...

en nu gaat het wel goed 

 

Ik ben opgegroeid met een vleesetende moeder en een vegetarische vader

Mijn vader was altijd met kwalen en dieet bezig en succesvol

Zijn algehele visie naar voedsel was alles maar met mate

hij was uiterst fanatiek bij kwalen ..maar we kregen ook warme chocomel met slagroom en appelgebak

 

Ik eet zelf alles al eet ik weinig vlees ...maar bewustzijn over eten is mij dus niet vreemd 

 

Veel vers voerders zijn vers gaan voeren ivm problemen

ze willen die problemen een ander graag besparen.

 

Het is ook best veel werk dus het wordt een soort hobby/passie

Jeff heeft daar veel baat bij...waldo heeft geen voer problemen maar vind het ook veel lekkerder 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  
Uit onderzoeken is ook gebleken dat de "nieuwe" voedingen helemaal niet zo geweldig zijn als men denkt.
Maar nu gaan we het dus weer over voeding hebben?!
 
  "

 

Je gaat er zelf over door. Het hangt er vanaf wat je onder nieuwe voedingen verstaat, maar overal zijn betere en slechtere merken in, ook met kvv.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Het zijn niet alleen mensen die niet of minder fanatiek met voeding bezig zijn die iets niet durven neer te zetten. Ook ik zelf heb dat. Ik type net in een ander topic dat ik zelf de laatste tijd steeds minder zin heb om in topics te reageren omdat er toch wel weer oorlog/drama etc van komt en ik vervolgens met een opgekropt boos gevoel rond loop, wat ik weer nergens voor nodig vind.
 
Maar voor nu: Ik sluit mijn pc af en ga lekker in het zonnetje zitten. Vitamine D3 krijg je niet van voeding, maar wel van de zon. En ja, te veel zon is idd ook kankerverwekkend  Sry, kan het niet laten. "

 

Haha, pas je dan wel op in de zon?? Altijd nog beter dan de zonnebank!!

En nogmaals, ik kan als ik vragen heb over voeding oid jou antwoorden juist altijd heel erg waarderen.

 

Sowieso kan ik er wat mee als er verschillende menigen en reacties zijn. Het gaat mij er meer om dat ik het vreemd en jammer vind dat het in veel topics opeens over dingen gaat die helemaal niks te maken hebben met het onderwerp van het topic. En ja, heel vaak is dit dus voeding.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Je gaat er zelf over door. Het hangt er vanaf wat je onder nieuwe voedingen verstaat, maar overal zijn betere en slechtere merken in, ook met kvv. "

 

Sorry, maar met die zin bedoelde ik de dingen die mensen tegenwoordig allemaal menen te moeten eten. 

En nee, ik ga er niet over door. Ik geef een antwoord op je reactie over wat uit onderzoek is gebleken.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, het gebeurt heel veel. Maar bij die Goldens denk je dan eigenlijk "wat is het meest logische dat ze gemeen hadden?". En dan is de conclusie voeding niet eens zo gek. Al klopte dat in dit geval ook niet, de ene hond was hulphond geweest en had misschien wel andere voeding gekregen. Bij dingen die twee honden gemeen hebben kun je ook denken dat ze allebei blootgesteld geweest zijn aan dezelfde gifstoffen, of iets genetisch uit een bepaalde lijn. Dat mensen dan gaan zoeken naar de overeenkomsten in zo'n geval is niet zo gek.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ja, het gebeurt heel veel. Maar bij die Goldens denk je dan eigenlijk "wat is het meest logische dat ze gemeen hadden?". En dan is de conclusie voeding niet eens zo gek. Al klopte dat in dit geval ook niet, de ene hond was hulphond geweest en had misschien wel andere voeding gekregen. Bij dingen die twee honden gemeen hebben kun je ook denken dat ze allebei blootgesteld geweest zijn aan dezelfde gifstoffen, of iets genetisch uit een bepaalde lijn. Dat mensen dan gaan zoeken naar de overeenkomsten in zo'n geval is niet zo gek. "

 het kan inderdaad  ook aan de omgeving liggen

Vervuilde grond ...verkeer ,landbouw gif ect

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  het kan inderdaad  ook aan de omgeving liggen

Vervuilde grond ...verkeer ,landbouw gif ect "

 



Precies. Of ze hebben naast een vervuild industriegebied gewoond, of vaak in vervuild water gezwommen. Noot: dat men niet denkt dat ik met gifstoffen prut in voeding bedoel.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Dan zijn de mensen die erg kritisch zijn op het hondenvoer wel erg consequent, dat kan ik zeker waarderen. Off topic, maar zelfvoorzienend zijn met boomgaard, eigen kippen en koe lijkt me geweldig! 

 

En ik verbaas me er ook wel vaak over wat mens en dier naar binnenwerken. De commercie doet goed zijn werk. Gezonde (mensen)voeding is in een supermarkt ook maar een fractie van het aanbod.

 

Ik heb op dit forum best veel geleerd over ontwormen en enten. Is hier een daar toch een stuk bewustwording van wat er ook kan.

 

ik snap de ts ook zeker wel. Ik lees al een aantal maanden vooral mee, en ik verbaas me ook wel eens over de felle reacties. Op sommige momenten komt het aardig overeen met 'een Jehovagetuige aan de deur'. Zo graag willen overtuigen. Misschien moeten mensen daar op letten; wel info geven en niet persé willen overtuigen. Dat werkt toch alleen averechts. (Voor de zekerheid, ik doel niet op een bepaalde topic of een bepaald persoon.)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik ben inderdaad dankbaar voor het advies wat ik kreeg van Roos, in mijn topic over de zwaar ondervoede Gaya.

Het gekke is, dat ik me in een voeding topic moet gaan verdedigen, en echt heel direct op vragen die dan weer niets met voeding te maken heeft.

Als ik dus dit topic lees..en mijn ervaing op het forum..is het echt wel alleen "voeding" wat dominant aanwezig is op dit forum.

Moest het toch even kwijt.

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^