Ruw of zacht haar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Hoi.


Dit is ons hondje Evy, dit is een recente foto van haar en ze is nu 4 weken oud. Nu vragen wij ons af, zal zij zacht of ruw haar krijgen? De fokker zei dat ze waarschijnlijk niet verhaart en waarschijnlijk zacht haar krijgt, maar hij was daar niet zeker van. Hij kan er nu nog niet veel over zeggen. Nu is het probleem dus, dat wij thuis tapijt hebben liggen en dat mijn moeder geen hondenharen op de vloer wil hebben. Ruwharige hondjes verharen, dus dat kunnen we niet hebben.
Kunnen jullie misschien iets zeggen over haar vacht?
Ik hoop echt dat het zacht haar is, anders krijgen we haar waarschijnlijk niet...



honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Hoe zijn de mama en papa?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

En wat is het ras??

 

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"Zacht"harige hondjes verharen ook hoor....

Als je moeder geen haren had gewild..hadden jullie een ander ras moeten kiezen.. ipv deze kruising

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

O, sorry, helemaal vergeten erbij te zetten.

Haar moeder is een boomer (maltezer x nog iets, waarschijnlijk) en haar vader een dwergschnauzer. Onze andere hond komt ook van deze kennel en verhaart niet. Hij komt ook uit een maltezer en dwergschnauzer en hij is zachtharig.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" O, sorry, helemaal vergeten erbij te zetten.
Haar moeder is een boomer (maltezer x nog iets, waarschijnlijk) en haar vader een dwergschnauzer. "

 

De kans is erg groot dat ze ruwharig wordt maar kan een combi zijn aangezien het een kruising is.
Met een kruising kn het alle kanten op!

Wanneer je in een hond bepaalde eigenschappen juist wel of juist niet wil,is het verstandig om voor raszuiver te gaan,heb je wat meer zekerheid op sommige zaken!

 

Nu is het afwachten,net als de uiteindelijke grootte en gewicht,aangezien pa en ma beide een totaal ander ras zijn!

 

 

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Mijn pup is een kruising engelse cocker en schnauzer . en is ook een ruwhaar geworden :-) zijn zusje had wel zacht haar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volgens mij verharen de meeste honden wel (bepaalde rassen uitgezonderd, al zal daar vast ook wel eens een haar afvallen).

Als je moeder geen haren op het tapijt wil zijn er 2 opties: tapijt weg of elke dag stofzuigen (of drastischer: gewoon geen honden nemen).

 

Ik vind het trouwens wel een schatje om te zien. Ik hoop voor haar dat ze niet zal verharen 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Idd iedere hond verhaart,dat wil zeggen,iedere hond heeft een haargroeicyclus,er vallen oude haren iut en nieuwe komen terug.
Met een dubbele vacht,gaat of eerst de boven of eerste de onder vacht,een krulvacht verhaart ook alleen blijven de loslatende haren in de krullen hangen,het bijkomende nadeel is,is dat je de vacht moet kammen om de losse haren uit de krulvacht te halen en klitten e.d. te voorkomen,bij een hond met enkele vacht,gaat het verharen geleidelijk aan,dwz de hele tijd haarverlies,bij een ruwharige vacht gaat ook eerst of het boven of het onderste deel maar bij ruwhaar moeten we wat helpen dmv het te plukken.
Dus alle honden verharen,alleen bij bv Maltezers,boomers en krulvachten is het niet zo zeer te merken qua plukken in huis maar het gebeurd wel degelijk en moet daardoor de vacht ook goed onderhouden worden,anders ontstaan er problemen!

 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Die andere hond van je zal toch ook wel wat verharen he  ,ik neig ook de kant van ruwhaar te zeggen .

 

Trouwens wel een rare beslissing om een pup wel of niet te nemen en in mijn ogen helemaal verkeerd ,neem jou niets kwalijk he en voor jou hoop ik dat je de pup krijgt ruw of zachthaar

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik hoop ook dat je dit schattige pupje krijgt... 

moeders kunnen nou eenmaal wel eens moeilijk doen over haren en stof, zo zijn moeders.....

misschien helpt het als je belooft haar af en toe eens te helpen met stofzuigen....

ik duim voor je hoor...

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Vreemde combinatie.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Lijkt wel wat op een border terrier.. En vind de vacht ook ruwharig eruit zien, maar als je geen honden haren wilt, moet je geen hondnemen. Ook zachtharige honden verharen. Er zijn een aantal rassen die nauwelijks verharen, maar alle honden nemen vuil mee naar binnen en HONDENharen horen nou eenmaal bij honden.

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Koop je hond trouwens bij een goede fokker.. Een fokker die dit soort dingen zegt en dus eigenlijk niet eens weet wat voor pups het zijn uit welke kruising precies.. Dat zijn gewoon broodfokkers.. Vooral als ze zeggen dat de pup waarschijnlijk niet zal verharen. Misselijkmakende verkooptrucs zijn dat.

 

en wat gebeurt er met de hond als je moeder een haartje vind?

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

 

Ze ziet er harig uit, dus ze zal hoe dan ook verharen... daarvoor is de stofzuiger uitgevonden.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ik denk dat ze ruwharig wordt. Zachthaar had al langer moeten zijn. Pluiziger zeg maar. Maar ik zou hier zowiezo mijn hond niet halen. Riekt naar broodfok.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Koop je hond trouwens bij een goede fokker.. Een fokker die dit soort dingen zegt en dus eigenlijk niet eens weet wat voor pups het zijn uit welke kruising precies.. Dat zijn gewoon broodfokkers.. Vooral als ze zeggen dat de pup waarschijnlijk niet zal verharen. Misselijkmakende verkooptrucs zijn dat.
 
en wat gebeurt er met de hond als je moeder een haartje vind? "

Triest dat ik hiervoor een offtopic en oneens krijg. Ben benieuwd naar de reden hiervan en wie er dan wel bij deze fokker een hond zou halen

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Denk dat een naakthond toch een beter idee was geweest als je een niet-verharende hond wil ;-) 

 

Ik vind de pup eruitzien als een ruwhaar, maar met een mix weet je het nooit, het kan alle kanten op. Zelfs binnen het nest kunnen verschillende vachten voorkomen en een compleet ander uiterlijk. Afwachten dus en gewoon goed stofzuigen dan valt het allemaal reuze mee hoor ;-) en anders maar een andere vloer leggen, een gezinslid gaat toch voor de inrichting van je huis lijkt me :-) 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

test test test

 

Ik gaf een oneens. Ik gaf deze omdat de pup pas 4 weken is, dus zowel fokker als de ouders van dit meisje(?) hebben nog vier weken bedenktijd. De vacht van een pup kan in die periode nog veranderen, zoals die van mijn hond ook deed, op sommige foto's is dat zelfs te zien, niet alleen door te voelen. Tevens hebben zij al een hond van dezelfde fokker. Ik denk dat dit dus wel goed zit. Ik kan dat uiteraard ook mis hebben, maar ik vind het erg voorbarig om direct met het woord "broodfokker" te gooien en "misselijkmakende verkooptrucs". Hetzelfde geldt voor je laatste zin. Nog vier weken te gaan, waarschijnlijk zien de ouders van de koop af, wanneer deze niet de gewenste vachttype heeft.

Dit meisje(?) wilde gewoon met trots komen laten zien, dat ze wellicht een nieuw vriend(innet)je erbij krijgt en vroeg wat voor een vacht wj dachten dat hij/ zij zou krijgen.

 

Hehe, eindelijk, probeer dit nu al een kwartier te posten. Alleen quoten lukt niet...

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

quoten en versturen lukt idd niet dan maar zo

Hier(kevin zijn verhaal ) kan ik wel in meegaan ,overigens judith  ik heb je niet gewaardeerd alleen kevin hierbovenheb ik gewaardeerd  !

ts kwam hier met een vraag en was trots op haar hondje en dan kan het allemaal wel wat genuanceerder rekening houden met haar leeftijd .Op mijn reacties mag je best zo reageren ik kan wel wat hebben.

maar laten we ontopic blijven

 

touwens die off topic  snap ik ook wel de vraag ging over ruw of zachthaar en niet over broodfok

 

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Alle honden verharen. Mijn hond heeft een super zachte vacht, ik vind heel vaak haren van hem! ik denk dat julliegoed moeten denken of jullie wel echt een hond willen, als het kleed zo n probleem is. Zeker met een pup, die nogal eens in huis zal plassen in het begin!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" quoten en versturen lukt idd niet dan maar zo
Hier(kevin zijn verhaal ) kan ik wel in meegaan ,overigens judith  ik heb je niet gewaardeerd alleen kevin hierbovenheb ik gewaardeerd  !
ts kwam hier met een vraag en was trots op haar hondje en dan kan het allemaal wel wat genuanceerder rekening houden met haar leeftijd .Op mijn reacties mag je best zo reageren ik kan wel wat hebben.
maar laten we ontopic blijven
 
touwens die off topic  snap ik ook wel de vraag ging over ruw of zachthaar en niet over broodfok
  "

Is het nodig om terug te komen op een ander topic? Ik zeg gewoon de waarheid.. Is misschien hard, maar een pup van een verkeerde fokker krijgen kan nog veel harder zijn!! Zeker als fokker zegt dat de hond niet zal verharen en dit toch blijkt te doen. Dat lijkt me voor haar veel vervelender, want een hondje weg moeten doen is wel heel erg moeilijk

 

ik sta nog steeds 100% achter mijn mening en verhaal. Ik heb nou eenmaal een hekel aan broodfokkers en hun gladde verkoop praatjes. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Niks mis met jou mening judith, maar de off topic had je van mij....

Hoe een ieder over bepaalde fokkers denkt is algemeen bekend...maar naar mijn mening niet nodig om daar hier in dit topic sneren over uit te delen....

Het gaat om een kind, die bezorgd is of ze haar pupje krijgt...:-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dan snap ik ook een beetje waar het vandaan komt. Heeft ook met een ander topic te maken blijkbaar.

 

 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Dan snap ik ook een beetje waar het vandaan komt. Heeft ook met een ander topic te maken blijkbaar.
 
  "

 

Nope....heeft daar niets mee te maken, ik vond dit in dit topic gewoon niet nodig/passen...

 

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Ik denk dat het een ruwharig hondje word. Hoop niet dat het daardoor een ander baasje krijgt, want ik denk dat hij net zo goed bij jou een thuis heeft! 

Ik neem aan dat het niet jou keus is om hem niet te nemen als hij ruw harig is of niet.. Ik neem aan, aan jou teksten te lezen dat jij hem net zo goed wilt houden en dat vind ik super!

 

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

"
" Dan snap ik ook een beetje waar het vandaan komt. Heeft ook met een ander topic te maken blijkbaar.     "
judith

 
Nope....heeft daar niets mee te maken, ik vond dit in dit topic gewoon niet nodig/passen...
  "

Zei wilt gewoon mensen behoeden voor broodfok, dat is toch alleen mooi mee genomen?

 

peace, haha.

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ts; ik denk dat het een heel lief hondje is. sowieso

 

en wat het haar betreft; alle honden verliezen wel een haartje, mag niet dat je moeder daar over valt....

 

Als je vraagt naar de stofzuiger van je mams; dan komt het wel in orde.;-)

 

ruw of zachthaar.....ze verharen allemaal.

 

Als je nou eens aanbiedt om te stofzuigen als het teveel haar zou zijn, zou dat helpen?

 

Denk dat de pup bij jou wel happy zou zijn!

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Omdat ik toch al offtopic bezig ben, maar omdat mijn hart ligt bij die arme moederhonden..

 

pup komt hier vandaan:

http://labradorhonden.nl/

 

zij verwachten in februari meerdere nestjes. Deze fokker uit Gilze is berucht en via internet (bv tros radar) zijn allerlei nare verhalen te lezen.

 

ik hoop dus dat topicstarter met haar ouders hier naar zou willen kijken zodat zij een lief, gezond hondje vinden die ze zo verdiend hebben

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^