Advies hondenverzekering.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik heb mijn pup verzekerd bij de hema . grootste voordeel daarvan vind ik dat het 20 euro eigen risico is en geen 10,20of 25% is,scheelt veel als je bijv over een operatie praat....
Ik heb hem tot heden gelukkig niet nodig gehad en ga er nu 2of3 jaar ook niet mee stoppen . mijn duitse herder was niet verzekerd en kreeg op 8 jarige leeftijd een tumor in zijn plasbuis . na een operatie in wageningen hebben ze er daar een meisje van gemaakt (plas opening verplaats) daarna nog bijna 2 jaar gesukelt met hem toen helaas de strijd moeten op geven . alles bij elkaar heeft me dat 6000 euro gekost . en dankzij me dochters en lieve zus is me dat ook gelukt . MAAR ik heb me lesje wel GELEERD .
Alles wat hier op 4 poten binnen komt word gelijk verzekerd :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Jolanda

 

Eigen risico bij de Hema is momenteel 45 Euro per declaratie.

Ik spaar DA rekeningen 1 jaar op en dit geldt dan als 1 declaratie.

 

 

Ik heb slechte ervaring met Petplan, doordat Petplan van de ene op de andere maand bij jaarlijkse verlenging een Rashondenclausule voor de Cavalier instelde. Ik had n.b. een contract voor 5 jaar, doch daar werd geen rekening mee gehouden. Mijn Cavalier moest ik meerdere malen per dag een ontstekingsremmende pijnstiller (Carprodyl) en een neurotransmitter (Gabapentine of Lyrica) geven. Alle aandoeningen aan hersens, ruggenmerg en hart zijn nu bij Petplan betreffende de Cavalier uitgesloten. Vele Cavaliers hebben niet alleen hersen- en ruggenmergaandoeningen, doch ook een lekkende hartklep. Medicatie voor de laatste aandoening loopt ook  fors in de papieren. Er zijn nog meer rassen die bij Petplan een clausule hebben. Bovendien was bij Petplan het eigen risico toen ik de verzekering afsloot slechts 45 Euro per declaratie zoals nu  bij de Hema verzekering. Ook wordt volgens mij per bezoek aan dierenarts slechts 17,50 vergoed en de bezoeken mogen per jaar  een bepaald maximum niet overschrijden. Medicatie tegen chronische klachten wordt slechts voor 50% vergoed.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 3 doggies

honden foto van Hond in de pot

Je kan wel al berekeningen maken als de pup er nog niet is. Doe ik ook. Ik ga voor Ohra.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Okee . Dank je wel loesje .
Deze wijziging heb ik niet gezien.
Ik heb de verzekering voor 1 jaar.
Dan kijk ik weer ff rond .
Vind ik altijd het handigst .

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Voordeel van Hema vind ik ook dat je eigen risico 45 euro is per declaratie. Je spaart alles op en 1x per jaar voer je het door. Echt een voordeel. Heb nu een lijstje gemaakt waarvoor ik de pup straks zeker wil verzekeren.

 

- consulten

- operaties

- Opnamen

- Medicijnen

- Consult, opnamen enz. andere of speciale kliniek

- HD/ED

- vaccinaties (al zullen wij gaan titeren)

- Gebit

 

Vergeet ik nog iets wat echt moet? en vroeg me af of jullie ook voor crematie of iets wanneer de hond overlijd hebben verzekerd. Dit kan ook als extra zag ik , maar vraag me af of het nodig is.. bij een pup denk je niet zover

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Wij hebben voor Gijs de verzekering van Hema + gebit. En daarbij een spaarpotje. Zeg 15 euro verzekering en 15 euro sparen. 

Ik heb cremeren er niet bij gedaan omdat dit maar tot 150 euro vergoed als ik het goed heb onthouden. Dat is een bedrag dat ik zonder de verzekering prima extra kan betalen als we al kiezen voor crematie. (Vind ik sowieso nog een heel ding. Heb er al vaak over nagedacht. En heb geen idee wat ik ermee aan moet) 

De aanvullende verzekering crematie lijkt zo niet duur maar die 150 euro heb je in de jaren dan al dubbel en dwars betaald. 

Maar weet niet hoe het bij andere verzekeraars geldt. Ik heb het niet zo goed uitgezocht als jij dat doet. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik heb cremeren er niet bij gedaan omdat dit maar tot 150 euro vergoed als ik het goed heb onthouden. Dat is een bedrag dat ik zonder de verzekering prima extra kan betalen als we al kiezen voor crematie. (Vind ik sowieso nog een heel ding. Heb er al vaak over nagedacht. En heb geen idee wat ik ermee aan moet)  "

 

Ja, wij vinden het ook een beetje vreemd en weten ook niet echt wat we er nu mee aan moeten. Maar denken dat we crematie er niet bij doen. Tis een bedrag dat nog te overzien is en je weet pas op het moment zelf wat je wilt gaan doen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb geen crematie erbij, om jouw redenen..

 

Eigenlijk zou ik dan in jouw situatie toch niet verzekeren voor vaccinaties, de pup vaccinaties zitten denk ik in je gratis maand, en als je met een jaar gaat titeren, dan valt het bedrag wel mee denk ik.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik heb geen crematie erbij, om jouw redenen..
 
Eigenlijk zou ik dan in jouw situatie toch niet verzekeren voor vaccinaties, de pup vaccinaties zitten denk ik in je gratis maand, en als je met een jaar gaat titeren, dan valt het bedrag wel mee denk ik. "

 

Oke.

 

Of die in me gratis maand zit geen idee, maar dat denk ik wel ja. En we zorgen dat de verzekering die wij afsluiten gelijk start als die gratis van de fokker stopt. Heb totaal niet nagedacht over dat we willen vergoeden voor vaccineren terwijl we met een jaar gaan titeren haha. Slim. Goeie tip! Dan gaan we vaccinatie vergoeding laten.

honden page profiel SanneSanne

Hier een vergelijkingssite (weet niet of deze up-to-date is, want de verzekeringmaatschappijen willen hun voorwaarden nogal eens veranderen)

http://www.vergelijkdierenverzekering.nl

Proteq en Petplan vind ik te duur met een groot eigen risico en ik heb daarom gekozen voor het basispakket van de Hema. De premie voor aanvullende verzekeringen van de Hema in vergelijking met de extra vergoedingen vind ik niet goed in verhouding. Bij de Hema heeft men een eigen risico van 45 Euro per declaratie en deze kan je van 1 jaar opsparen.

Hoor ook goede berichten over de verzekering van OHRA.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hier een vergelijkingssite (weet niet of deze up-to-date is, want de verzekeringmaatschappijen willen hun voorwaarden nogal eens veranderen)
http://www.vergelijkdierenverzekering.nl
Proteq en Petplan vind ik te duur met een groot eigen risico en ik heb daarom gekozen voor het basispakket van de Hema. De premie voor aanvullende verzekeringen van de Hema in vergelijking met de extra vergoedingen vind ik niet goed in verhouding. Bij de Hema heeft men een eigen risico van 45 Euro per declaratie en deze kan je van 1 jaar opsparen.
Hoor ook goede berichten over de verzekering van OHRA. "

 

Buiten de 45 Euro per declaratie, die je inderdaad kan opsparen van 1 jaar, heeft de HEMA per 1 mei 2017 het eigen risico van 0% naar 15% verhoogd. Dat is een forse verhoging.

 

citaat uit het schrijven aan verzekeringnemers

De voorwaarden van uw Dierenverzekering veranderen per 1 mei 2017. Vanwege toegenomen
zorgkosten en enkele nieuwe behandelmethodes voor huisdieren zijn wij genoodzaakt om onze
voorwaarden aan te passen.
 
Hieronder leest u wat de belangrijkste wijzigingen zijn:
Vanaf 1 mei 2017 is het eigen risico van uw dierenverzekering 15% van het verzekerde
bedrag. Dit was 0%.
 
Enkele vergoedingen zijn gemaximeerd. Zo is bijvoorbeeld de vergoeding voor een
standaardconsult aan de dierenarts gemaximeerd op € 50 per keer. U leest in paragraaf
3.1 van de polisvoorwaarden welke kosten we vergoeden en tot welk maximum.
Uw dierenverzekering vergoedt nu ook 50% van de behandelingskosten voor
lasertherapie en laser-reflextherapie inclusief alle bijkomende kosten. Dit was 0%.
De aanvullende dekking Behandeling van Kanker is verruimd.

einde citaat

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Honden stelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^