Advies hondenverzekering.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Het is ook lastig hoor! Dacht eerst ook ik doe het wel.. ging vergelijken en dacht nee aparte rekening (gebruikte mijn eigen rekening niet meer dus die komt zo weer van pas) maar na een jaar nog weinig gespaard. Komt er te weinig van. Nu heb dus die goedkope verzekering. Voor de komende jaren heb ik een back up voor nog geen 200 euro per jaar. Heb ik hem over 3 jaar nog niet nodig gehad, of is hij dan erg verhoogd? Zeg ik hem op, maar heeft mijn spaarpot de tijd gehad om te groeien. 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Wel of niet een verzekering ligt ook wel aan je financiële situatie vind ik.
Als je niet zo 1, 2, 3 een bedrag op kan hoesten wanneer er toevallig iets met je hond gebeurt, dan is het inderdaad wel handig om een verzekering te hebben.
Wij hebben geen verzekering trouwens. Voor een grote hond betaal je ontzettend veel, en vaak is HD bijvoorbeeld ook nog niet eens meeverzekerd (en als dit wel zo is, dan betaal je helemaal een fortuin elke maand). Mocht er iets met haar gebeuren, dan hebben we geld voor een behandeling.
 
Wat ik wel bij een volgende hond ga doen is deze meteen verzekeren, en dan het eerste jaar, de eerste 2 jaar, even aankijken. Mocht je toevallig een 'zorgenhondje' hebben, dan zie je dat vaak binnen die 1-2 jaar wel en dan loont een verzekering natuurlijk.
Loopt de pup fluitend door die 1e 2 jaar heen, dan zeg ik de verzekering op. Dat is iets wat je niet vantevoren kunt zien natuurlijk, dus een beetje indekken is handig. "

 

Dat was dus ook onze insteek. Hayzel kwam uit Spanje, niks bekend, de dag dat ze voet op nederlandse grond zetten

heb ik haar gelijk verzekerd. Ook met het idee, als ze over 1 a 2 jaar nog niks mankeerd, kan ik het altijd nog opzeggen.

Nou wij blij, na 2 maanden kreeg ze ineens last van allergie :) die blijft dus mooi verzekerd

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Een ding is in ieder geval zeker, geld kosten ze sowieso.

Het makkelijkste is denk ik een berekening maken. Als ik bijvoorbeeld bij ons over 2013 neem...

Hadden twee dingen. Een sterilisatie en een histiocystoom. Even vlak genomen heb ik voor de sterilisatie 350 betaalt en het verwijderen en laten onderzoeken van het gezwel 180.

Bij elkaar 530 euro. Als ik wel verzekerd was dan was dit a 40 euro per maand geweest. 12x40 is 480.

Sterilisatie ben ik niet voor verzekerd dan dus was het 480 + 350 is 830. De operatie plus onderzoek van het gezwel was dan wel vergoed geweest minus mijn eigen bijdrage van 15% (180:100×15=27 euro)

Dan krijg je dus 830 + 27 is 857 euro. En als je het dan zo wilt rekenen is er ook nog een leeg jaar ervoor dus kan er nog 480 bij.

Overwegingen, overwegingen. Met dit soort dingen is er geen duidelijke goed of fout denk ik maar meer 'waar voel JIJ je prettig bij'. :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben ook geen verzekering genomen. Ik heb er wel naar gekeken, maar vond het nog best prijzig eigenlijk.

En toch vaak kleine lettertjes.

 

De enige hoge kosten die we hebben gehad was een... tsja, een 'akkefietje' tussen haar en de hond van mijn ouders (á 850 euro...), dat is volledig vergoed door onze WA-verzekering.

Verder dan wel sterilisatie en de jaarlijkse enting.

 

Wel spaar ik elke maand een vast bedrag. Ook gaat het geld wat ik krijg bij mijn uitlaathondje in een apart potje (waar ook de opbrengst van mijn verkochte fiets in zit). Ik kom daar ook niet aan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Geen idee waar we goed aan gaan doen. Maar dat moeten we nog eens goed bespreken als pup er is. Misschien eerste 2 jaar verzekeren en dan eens verder kijken.

Kierewiet (Gast)

Hoi,   Als je een gezonde hond hebt, en altijd zou hebben, dan is het erg duur om te verzekeren,maar.....   Bij onze vorige hond werd, na haar eerste levensjaar, artrose geconstateerd. Dit resulteerde direct in mooie dierenarts-rekeningen ( foto's (onder narcose), specialisten, etc.). Gelukkig waren wij verzekerd bij Proteq Dier &Zorg, welke alles ( op eigen kosten na) altijd netjes uitbetaalde !(meteen al rond de 500 euro).   In de loop der jaren zijn dus heel wat rekeningen vergoedt door Proteq. In haar achtste levensjaar werden er ineens ook veel ergere klachten geconstateerd : achterste kniebanden totaal gescheurd ( van beide poten!) en een kapotte meniscus ! Aan de meest pijnlijke poot is zij meteen geholpen, waarbij ook alle rekeningen vergoedt werden ( meer dan 1500 euro in totaal). Helaas werd een paar weken later lymfeklierkanker geconstateerd, waarna zij met medicatie nog 9 weken heeft geleefd. Ook hierbij is de medicatie en euthanasie vergoedt !   Voor ons was de verzekering dus zeker een uitkomst, want anders hadden wij een paar duizend euro aan dierenartskosten kwijt geweest ! Ondanks het 'hoge premiebedrag' ( onze hond was half berner, dus groot en zwaar).   Deze verzekering is nu helaas wel erg veranderd, en nog duurder geworden, maar zeker een goede verzekeraar. Omdat wij nu een nieuwe lieve hond , Kira, in huis hebben, hopen wij dat deze gezond is, maar desondanks verzekeren wij haar ( of bij Proteq (i.v.m. goede ervaringen), of bij Ohra ( veel goede verhalen van hondenbezitters....en ook een stuk voordeliger met toppakket !).   Hopelijk laat je nog even weten wat jullie beslissing qua verzekering is geworden, want ook wij twijfelen net als jullie !!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

 
 
" Hoi,
 
Als je een gezonde hond hebt, en altijd zou hebben, dan is het erg duur om te verzekeren,maar.....
 
Bij onze vorige hond werd, na haar eerste levensjaar, artrose geconstateerd. Dit resulteerde direct in mooie dierenarts-rekeningen ( foto's (onder narcose), specialisten, etc.). Gelukkig waren wij verzekerd bij Proteq Dier &Zorg, welke alles ( op eigen kosten na) altijd netjes uitbetaalde !(meteen al rond de 500 euro).
 
In de loop der jaren zijn dus heel wat rekeningen vergoedt door Proteq.
In haar achtste levensjaar werden er ineens ook veel ergere klachten geconstateerd : achterste kniebanden totaal gescheurd ( van beide poten!) en een kapotte meniscus ! Aan de meest pijnlijke poot is zij meteen geholpen, waarbij ook alle rekeningen vergoedt werden ( meer dan 1500 euro in totaal). Helaas werd een paar weken later lymfeklierkanker geconstateerd, waarna zij met medicatie nog 9 weken heeft geleefd. Ook hierbij is de medicatie en euthanasie vergoedt !
 
Voor ons was de verzekering dus zeker een uitkomst, want anders hadden wij een paar duizend euro aan dierenartskosten kwijt geweest ! Ondanks het 'hoge premiebedrag' ( onze hond was half berner, dus groot en zwaar).
 
Deze verzekering is nu helaas wel erg veranderd, en nog duurder geworden, maar zeker een goede verzekeraar.
Omdat wij nu een nieuwe lieve hond , Kira, in huis hebben, hopen wij dat deze gezond is, maar desondanks verzekeren wij haar ( of bij Proteq (i.v.m. goede ervaringen), of bij Ohra ( veel goede verhalen van hondenbezitters....en ook een stuk voordeliger met toppakket !).
 
Hopelijk laat je nog even weten wat jullie beslissing qua verzekering is geworden, want ook wij twijfelen net als jullie !! "
 
 
 
 

Helaas werkt quote niet goed, dus even zo:

Bedankt voor je verhaal en advies. Heb ik zeker wat aan wat we denken nog echt over na. Nou komt de pup pas rond de zomer als alles mee zit, het was een van te voren vraagje alvast hihi. Wij denken het zo te doen: De pup te verzekeren voor in ieder geval eerste twee levensjaren. En die tijd te kijken.. blijft het een gezonden hond zullen we de verzekering stoppen en mankeert de hond toch wat dan houden we de verzekering. Het stoppen van de verzekering blijft natuurlijk een risico want er kan altijd achteraf wat gebeuren.. maar dat moeten we dan zien. En misschien houden we tegen die tijd de verzekering toch wel! maar dat is even aankijken. Wij denken een verzekering bij Hema af te sluiten voor de hond dan..

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

Misschien zeg ik hele dubbele dingen nu want ik heb de rest niet gelezen. (nu even geen tijd voor maar wil toch even reageren ;-) )

 

Ik was altijd bij petplan verzekerd. Zij hebben hun voorwaarde zo veranderd dat ze echt bijna niks meer vergoeden.
Ik was in Utrecht met mijn vorige hond en kreeg maar 50% vergoed. Dus alsnog zelf 1000 euro moeten betalen. Oke, is beter dan 2000, maar er zijn verzekeringen die het gewoon WEL dekken voor dezelfde premie. Mijn katten zitten nog bij petplan. Helaas zit ik er nog eventjes aan vast.

Ik krijg binnenkort een pup en die gaan we bij OHRA verzekeren. Die vergoed echt het meeste voor een relatief goede premie (vergeleken petplan en proteq) 
Een potje had mij nooit gelukt om te hebben voor mijn dieren. Helaas veel pech gehad. Kat met gebroken poot, teen amputatie, blaasgruis etc. Dat had ik nooit bij elkaar gehad met een spaarpotje. Mijn vorige hond was ernstig ziek en duizenden euro's heeft dat gekost! Gelukkig werd de gewone dierenarts wel vergoed (omdat ik nog een oude polis had. bij de nieuwe krijg je van alle kosten nog maar 50% vergoed of je moet hele hoge premie betalen) alleen een dierenziekenhuis was dus wel maar 50% bij mij.

En je denk dan misschien, dan maar een betaalregeling.... Maar dat gaat via DFA van bijna alle dierenartsen en dierenziekenhuizen en dan moet je alsnog 1000 euro in 3 termijnen betalen. Er valt niet over te praten met ze! Dus termijnen betalen is ook haast geen optie :-( Ik kreeg het uiteindelijk zo ver dat ik 219 euro per maand mocht afbetalen. Dat is echt veel geld om per maand te missen :-( 

Ik ben dus erg voor een verzekering. Maar dat komt door mijn ervaring. Heeft je dier nooit iets dan is het eigenlijk heel erg zonde!

Als je weet welk ras je neemt dan kan je wel al premie berekenen. 

 
(volgensmij kwam OHRA er echt het beste uit bij mijn eigen vergelijking tussen alle verzekeringen. Vergeleken met petplan, proteq, hema, kruidvat etc...) Maar voor ik ga afsluiten als de hond er is check ik alles nog een keer extra goed!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Misschien zeg ik hele dubbele dingen nu want ik heb de rest niet gelezen. (nu even geen tijd voor maar wil toch even reageren ;-) )
 
Ik was altijd bij petplan verzekerd. Zij hebben hun voorwaarde zo veranderd dat ze echt bijna niks meer vergoeden.Ik was in Utrecht met mijn vorige hond en kreeg maar 50% vergoed. Dus alsnog zelf 1000 euro moeten betalen. Oke, is beter dan 2000, maar er zijn verzekeringen die het gewoon WEL dekken voor dezelfde premie. Mijn katten zitten nog bij petplan. Helaas zit ik er nog eventjes aan vast.Ik krijg binnenkort een pup en die gaan we bij OHRA verzekeren. Die vergoed echt het meeste voor een relatief goede premie (vergeleken petplan en proteq) Een potje had mij nooit gelukt om te hebben voor mijn dieren. Helaas veel pech gehad. Kat met gebroken poot, teen amputatie, blaasgruis etc. Dat had ik nooit bij elkaar gehad met een spaarpotje. Mijn vorige hond was ernstig ziek en duizenden euro's heeft dat gekost! Gelukkig werd de gewone dierenarts wel vergoed (omdat ik nog een oude polis had. bij de nieuwe krijg je van alle kosten nog maar 50% vergoed of je moet hele hoge premie betalen) alleen een dierenziekenhuis was dus wel maar 50% bij mij.En je denk dan misschien, dan maar een betaalregeling.... Maar dat gaat via DFA van bijna alle dierenartsen en dierenziekenhuizen en dan moet je alsnog 1000 euro in 3 termijnen betalen. Er valt niet over te praten met ze! Dus termijnen betalen is ook haast geen optie :-( Ik kreeg het uiteindelijk zo ver dat ik 219 euro per maand mocht afbetalen. Dat is echt veel geld om per maand te missen :-( Ik ben dus erg voor een verzekering. Maar dat komt door mijn ervaring. Heeft je dier nooit iets dan is het eigenlijk heel erg zonde!Als je weet welk ras je neemt dan kan je wel al premie berekenen. 
 (volgensmij kwam OHRA er echt het beste uit bij mijn eigen vergelijking tussen alle verzekeringen. Vergeleken met petplan, proteq, hema, kruidvat etc...) Maar voor ik ga afsluiten als de hond er is check ik alles nog een keer extra goed! "


Dank voor je verhaal. Denk wel dat we een verzekering nemen, nog even goed overleggen. Want we hebben ook twee katten die niet verzekerd zijn en al wat kosten hebben meegebracht (blaasgruis, gebroken staartwervel door aanrijding, pootverlamming door 2e aanrijding ect.) dus dan denk je toch over om de hond wel te verzekeren om de kosten voor 3 dieren wat laag te houden :p Verzekering kan je altijd nog stoppen denk ik dan zo!

 

Hoe kan ik me premie al berekenen dan bij bijvoorbeeld OHRA of Hema? we weten het ras, maar pup is nog niet geboren en er moet ook een geboorte datum zag ik. En in de toekomst kan niet haha

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Qua datum kan je gewoon de datum van bijvoorbeeld vandaag invoeren. Het gaat erom dat ze weten of het een hond is van bijvoorbeeld 15 jaar oud (duurdere premie) of juist een pup, etc. Met de datum van vandaag (of ergens in de nabije toekomst) zit je goed wat betreft een schatting van de premie.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey



Dank voor je verhaal. Denk wel dat we een verzekering nemen, nog even goed overleggen. Want we hebben ook twee katten die niet verzekerd zijn en al wat kosten hebben meegebracht (blaasgruis, gebroken staartwervel door aanrijding, pootverlamming door 2e aanrijding ect.) dus dan denk je toch over om de hond wel te verzekeren om de kosten voor 3 dieren wat laag te houden :p Verzekering kan je altijd nog stoppen denk ik dan zo!
 
Hoe kan ik me premie al berekenen dan bij bijvoorbeeld OHRA of Hema? we weten het ras, maar pup is nog niet geboren en er moet ook een geboorte datum zag ik. En in de toekomst kan niet haha "

 

Dan pak je gewoon de datum dat je pup nu 8 weken is. Dus een fictieve geboorte datum. Bijvoorbeeld 1 januari 2014.
De premie is dan hetzelfde als de premie die jullie voor de pup gaan betalen. Zo kan je het bij alle verzekeringen goed vergelijken. 
Goed kijken ook wat er wel en niet vergoed word voor de premie. De 1 kan wel goedkoper lijken maar als er dan maar 50% vergoed word van alle kosten zou ik het persoonlijk niet doen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dankje wel Marlies en Toller haha voor jullie reactie. Wist niet dat dit kon. Meteen proberen!

 

Klopt Toller, daar kijk ik zeker goed naar. Want iets wat maar 50% vergoed wordt vraag ik me af waarom je verzekerd bent! Maar we denken over Hema of OHRA ook.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij hebben Joey ook verzekerd. We zaten eerst bij Petplan maar daar zijn we weg gegaan omdat er echt mininaal werd vergoed en het bedrag dan nog vrij hoog was. Wij waren er niet over te spreken. Specialistische zorg deden ze ook moeilijk over met vergoeden. We zitten nu bij Ohra. Wij hebben de verzekering afgesloten bij het Kruidvat. Prima verzekering. Vergoeden ook deels de medicijnen die Joe krijgt dus helemaal goed.

 

De keus voor wel of niet afsluiten van een verzekering is persoonlijk. Ons gaf het een fijn gevoel dat als er iets is met Joe dat we niet voor te hoge kosten komen te staan.

honden page profiel KnolKnol 3 doggies

honden foto van Knol

"

Boomer is al bijna 14 jaar (hij is bijna 16) bij proteq dier & zorg verzekerd. En sinds kort is Pepper hier ook verzekerd. Hier kan je kiezen of je wel of niet castratie vergoed wil hebben. Die van mij zijn wel voor fysio en buitenland verzekerd. Ze zijn wel prijzig maaar ze vergoeden ook hd, ad en dergelijke.  Ze hebben ook de hoogste vergoeding per jaar. Gelukkig heb ik ze niet echt nodig gehad. Maar als je wat hebt krijg je snel je geld weer terug. Alles boven de


€500,00 wordt gelijk naar de verzekering gestuurd. Inentingen worden helaas niet vergoed. Je eigen bijdrage is 19%. En je moet er rekening mee houden dat er elk jaar 4% indexatie bij komt. Als je ongeveer weet wanneer je hond geboren wordt, kan je die datum invoeren. Dan heb je een beetje een indicatie.  Succes ermee.

"

honden page profiel KnolKnol 3 doggies

honden foto van Knol

Sorry te snel op reageren gedrukt.
Wij zien ook bij proteqt en je kunt ervoor kiezen om de enting mee te verzekeren. Wij hebben daar niet voor gekozen omdat de entingen niet zo heel prijzig zijn. Wij hebben de gene na de basis polis. We hebben nog geen gebruik gemaakt van de verzekering naar we hebben er wel goed gevoel bij.

honden page profiel MaartenMaarten 3 doggies

honden foto van Maarten

W j hebben Bruce deze week verzekerd bij Ohra.

Ik ben nogal van het uitpluizen en ohra komt als de betere uit de bus.

Lage maandpremie en hoge dekkingen. Wel een eigen risico van 20% per factuur maar dit weegt niet op tegen de lage premie.

als geboortedatum enz. zoals genoemd een fictieve datum invoeren om de premie te zien.

hema dekt geloof ik geen heupen en ellebogen voor zover ik mij herinner.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

" W j hebben Bruce deze week verzekerd bij Ohra.
Ik ben nogal van het uitpluizen en ohra komt als de betere uit de bus.
Lage maandpremie en hoge dekkingen. Wel een eigen risico van 20% per factuur maar dit weegt niet op tegen de lage premie.
als geboortedatum enz. zoals genoemd een fictieve datum invoeren om de premie te zien.
hema dekt geloof ik geen heupen en ellebogen voor zover ik mij herinner. "

Volgensmij had ik dat inderdaad ook gelezen en het verbaasde mij dat ORHA dus WEL dat vergoed. 
Kijk neem je de duurste van proteq of petplan dan ben je voor ALLES verzekerd. Maar daar betaal je dan ook erg veel voor terwijl je bij Ohra een lagere premie hebt voor dezelfde vergoedingen met alleen een iets hoger eigen risico.
Misschien veranderen ze dat in de toekomst nog met vergoedingen, maar andere verzekeringen blijven ook veranderen. Dus dat zien we dan wel weer  Toen ik me net verzekerde bij Petplan 4 jaar geleden toen waren ze echt heel goed en vergoede ze erg veel. Ook gebruik van moeten maken. Nu zou ik nooit meer daar geen gaan aangezien ze gewoon nog zo weinig vergoede. Ik was altijd erg tevreden dus vind het wel jammer.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Crissy & Joey; Krijgen maand gratis Petplan van de fokker mee en zullen daarna inderdaad overgaan op een ander omdat al gezien had bij Petplan dat die niet echt goed zijn. Want anders was het erg makkelijk geweest om daar te blijven. :p Maar wel super van de fokker vind ik.

 

@ Knol; Dankje. Aan Proteq zaten we ook zeker te denken. Hebben nu top 3 lijstje en gaan daar vergelijken en dan 1 kiezen haha :p

 

@ Maarten; Hier ook van het uitpluizen haha. Dus top 3 lijstje zeg maar en daarmee gaan we vergelijken en 1 kiezen wat beste aansluit. Inderdaad al gezien dat Hema HD, ED en dergelijke niet vergoed alleen eerste consult hiervoor.. haha

 

@ Toller; Klopt van Hema ja helaas. Petplan vergoed inderdaad veel, maar betaal je wel hogere eigen bijdragen per ding dat ze dekken vond ik en dan kan je net zo goed niet vergoeden. Ohra klinkt nog beste in onze oren inmiddels haha.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hou wel rekening met de wachttijd, kosten die je hier in maakt (zoals je vaccinaties) worden niet vergoed. Dus sluit het tijdig af, of hou de petplan wat langer aan (als dat kan?)

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

Ook ik ging even kijken naar de hema verzekering.
Heb die niet eerder bekeken blijkbaar. Ohra vergoed iets meer mocht er wat zijn (bijvoorbeeld HD)
Maar ik zie bij hema dat je daar 1x 45 euro eigen bijdrage betaald. (bij elke declaratie, dus rekeningen opsparen max 1 jaar loont!) Op een bedrag van bijvoorbeeld 2000 euro fijner om 45 euro te betalen dan daar 20% van te moeten betalen. Aan de andere kant voor de kleinere bedragen die je bij de DA hebt is 20% eigen risico weer voordeliger maar is echt per rekening. 

Suzanne, ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk voor kiest. Ik begin nu wat te twijfelen eigenlijk. (al denk ik dat het alsnog OHRA word ) Ik denk wel dat Orha en Hema de wat betere zijn. Petplan is echt super duur wil je dezelfde vergoedingen hebben. Ruim een tientje duurder per maand. 

Ook twijfel ik bij Orha of ik dan Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie er bij moet doen. (De module Aanvullend vergoedt onder andere de kosten als uw hond of kat fysiotherapie, gedragstherapie of chemotherapie krijgt. Sterilisatie krijg je dan 60% van vergoed en geld geen eigen bijdrage) Ik ben niet van plan om te steriliseren tenzij medisch noodzakelijk, ik weet eerlijk gezegd niet of ik zo ver ga met mijn hond (mede door ervaringen) om chemotherapie te doen. Dus dan zou het om fysiotherapie en gedragstherapie gaan. En bij die module moet je minimaal 4 jaar afsluiten en met petplan heb ik daar niet zulke goede ervaringen mee. Wil er van af met mijn katten en dat kan nog niet. Dus heb liever een jaar contract. Aan de andere kant vind ik het wel fijn om goed verzekerd te zijn. En mocht het noodzakelijk zijn om te moeten steriliseren dan scheelt dat toch weer 60% op een aardig bedrag! Als je het uitrekent dan betaal je uiteindelijk meer natuurlijk maar maandelijks een klein beetje missen kunnen we wel alleen niet een groot bedrag ineens. 

Ik kan bij Orha nergens iets vinden over MRI of CT-scan. Bij de hema word dat 50% vergoed.

Sorry heel verhaal. Ik blijf hier nog even meelezen. Heb nog even de tijd voor mijn beslissing maar zoek ook graag alles van te voren uit.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ook ik ging even kijken naar de hema verzekering.Heb die niet eerder bekeken blijkbaar. Ohra vergoed iets meer mocht er wat zijn (bijvoorbeeld HD)Maar ik zie bij hema dat je daar 1x 45 euro eigen bijdrage betaald. (bij elke declaratie, dus rekeningen opsparen max 1 jaar loont!) Op een bedrag van bijvoorbeeld 2000 euro fijner om 45 euro te betalen dan daar 20% van te moeten betalen. Aan de andere kant voor de kleinere bedragen die je bij de DA hebt is 20% eigen risico weer voordeliger maar is echt per rekening. Suzanne, ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk voor kiest. Ik begin nu wat te twijfelen eigenlijk. (al denk ik dat het alsnog OHRA word -) Ik denk wel dat Orha en Hema de wat betere zijn. Petplan is echt super duur wil je dezelfde vergoedingen hebben. Ruim een tientje duurder per maand. Ook twijfel ik bij Orha of ik dan Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie er bij moet doen. (De module Aanvullend vergoedt onder andere de kosten als uw hond of kat fysiotherapie, gedragstherapie of chemotherapie krijgt. Sterilisatie krijg je dan 60% van vergoed en geld geen eigen bijdrage) Ik ben niet van plan om te steriliseren tenzij medisch noodzakelijk, ik weet eerlijk gezegd niet of ik zo ver ga met mijn hond (mede door ervaringen) om chemotherapie te doen. Dus dan zou het om fysiotherapie en gedragstherapie gaan. En bij die module moet je minimaal 4 jaar afsluiten en met petplan heb ik daar niet zulke goede ervaringen mee. Wil er van af met mijn katten en dat kan nog niet. Dus heb liever een jaar contract. Aan de andere kant vind ik het wel fijn om goed verzekerd te zijn. En mocht het noodzakelijk zijn om te moeten steriliseren dan scheelt dat toch weer 60% op een aardig bedrag! Als je het uitrekent dan betaal je uiteindelijk meer natuurlijk maar maandelijks een klein beetje missen kunnen we wel alleen niet een groot bedrag ineens. Ik kan bij Orha nergens iets vinden over MRI of CT-scan. Bij de hema word dat 50% vergoed.Sorry heel verhaal. Ik blijf hier nog even meelezen. Heb nog even de tijd voor mijn beslissing maar zoek ook graag alles van te voren uit. "

 

Wij zijn er ook nog niet uit! Heb nu van OHRA, Hema, Proteq Dier & Zorg en Kruidvat van premies, dekkingsoverzicht en polisvoorwaarden uitgeprint om te vergelijken. Inderdaad vergoed Hema HD, ED enz. niet. Alleen het eerste consult hierover en OHRA, Proteq weer wel. Maar bij OHRA dekt alleen de Top dekking dit. Maar bij Hema betaal je €45,- euro per declaratie inderdaad. Als je dit opspaart inclusief de kleinste DA bezoekjes en einde van het jaar inlevert ben je denk ik goedkoper uit dan die 20% eigen bijdragen van OHRA en 19% eigen bijdragen van Proteq.

 

De aanvullende verzekering van OHRA (als ik dan voor OHRA zou kiezen) zou ik niet doen. Ik heb het niet nodig voor Gedragstherapie (ben ik zelf haha) niet nodig voor Fysio (doe ik zelf) en chemotherapie tja, dat kan ik nu niet zeggen. Wij laten de hond wel helpen, maar hier betaald de fokker aan mee. Dus vind die aanvullende van OHRA niet echts iets aanvullend en als ik zo lees, ook niet voor jou. Maar het blijft lastig.

 

Proteq vergoed trouwens 81%.. Verzekering meteen 4 jaar afsluiten doe ik liever ook niet. Als je na 1 jaar niet tevreden bent, kan je het tenminste stopzetten. Vind dat 4 jaar toch wel ''gevaarlijk'' ondanks de 8% goedkoper bij OHRA. Kan bij OHRA ook niks vinden over MRI/CT-Scan inderdaad.

 

Ik vind het een behoorlijke lastige dit. DAT we de hond verzekeren is duidelijk maar waar is nog de vraag. Al gaat me gevoel naar OHRA. Door dat hun wel HD, ED enz. verzekeren en ik dit toch wel belangrijk vind omdat dit toch een bekende aandoening is bij de honden. Daarnaast is dit de meest gekozen (dat blijkt al uit dit topic haha) en vergelijkingsites. Toch heeft Hema ook wel iets haha. Ben ook super benieuwd wat jij uiteindelijk kiest hihi.

 

 

Misschien heb je hier ook wat aan! Dierenverzekeringinfo en uitleg! en Wat wordt er vergoed?(per huisdierverzekering)

vond ik toevallig bij het google.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Hou wel rekening met de wachttijd, kosten die je hier in maakt (zoals je vaccinaties) worden niet vergoed. Dus sluit het tijdig af, of hou de petplan wat langer aan (als dat kan?) "

 

 

Jaa! Dat zag ik ook staan haha. Misschien als dat kan is dat wel een optie ja!

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

Wat trouwens wel zo is als je voor meerdere jaren afsluit, dan heb je per maand korting maar als ze de voorwaarde veranderen dan mag je gewoon opzeggen. Petplan was zo leuk om mij een mail te sturen 3 dagen nadat ik bevallen was met een keizersnede dat ik binnen 14 dagen kon opzeggen omdat mijn polisvoorwaarde veranderd waren voor mijn hond. Daar kwam ik pas achter toen mijn hond heel ziek werd en er minder vergoed werd als ik dacht. Kunnen hun natuurlijk weinig aan doen maar baalde echt dat ze net toen een mail stuurde. Is me helemaal ontgaan! Ook van 1 kat. Mijn andere kat is nog wel goed verzekerd met oude polis. Daardoor kreeg ik dus maar 50% vergoed in Utrecht voor mijn vorige hond en daar betaal ik volgende maand gelukkig het laatste termijn van af! Maar ik houd het nu dus extra goed in de gaten mochten polisvoorwaarde veranderen. Alle mails van petplan kijk ik nu dus goed na en straks ook als ik bij bijvoorbeeld Ohra zit. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Wat trouwens wel zo is als je voor meerdere jaren afsluit, dan heb je per maand korting maar als ze de voorwaarde veranderen dan mag je gewoon opzeggen. Petplan was zo leuk om mij een mail te sturen 3 dagen nadat ik bevallen was met een keizersnede dat ik binnen 14 dagen kon opzeggen omdat mijn polisvoorwaarde veranderd waren voor mijn hond. Daar kwam ik pas achter toen mijn hond heel ziek werd en er minder vergoed werd als ik dacht. Kunnen hun natuurlijk weinig aan doen maar baalde echt dat ze net toen een mail stuurde. Is me helemaal ontgaan! Ook van 1 kat. Mijn andere kat is nog wel goed verzekerd met oude polis. Daardoor kreeg ik dus maar 50% vergoed in Utrecht voor mijn vorige hond en daar betaal ik volgende maand gelukkig het laatste termijn van af! Maar ik houd het nu dus extra goed in de gaten mochten polisvoorwaarde veranderen. Alle mails van petplan kijk ik nu dus goed na en straks ook als ik bij bijvoorbeeld Ohra zit.  "

 

Sorry beetje errug laten reactie haha. Notificatie stond hiervoor uit.

 

Maar dat is wel balen zeg ja! Daar zal ik dan ook voor opletten.

Al uit welke jullie nemen? pups zijn al geboren las ik hihi.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

Ik ben er wel uit dat we voor Ohra gaan. Lees er goede dingen over!
Mijn vader had laatst een kleine rekening te declareren. Binnen 2 weken stond zijn geld erop (-20% eigen bijdrage) 
Het gaat heel makkelijk online zegt hij en je hoeft niet eens de rekening mee te sturen  Beetje vaag vind ik.
Maar goed die moet je wel bewaren aangezien je het wel moet kunnen aantonen als ze er om vragen.

Mijn vader had ook gebeld voor hij een verzekering afsloot en ik dacht dat de premie elk jaar verhoogd zou worden maar de verzekering gaat "pas" elk jaar ietsje omhoog als de hond 7 jaar is geworden. Maar goed eerst zien, dan geloven. Haha.

Bij petplan begon ik met mijn katten op 9,50 en zit ik nu al 3 a 4 jaar later op ruim 13 euro per kat 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik ben er wel uit dat we voor Ohra gaan. Lees er goede dingen over!Mijn vader had laatst een kleine rekening te declareren. Binnen 2 weken stond zijn geld erop (-20% eigen bijdrage) Het gaat heel makkelijk online zegt hij en je hoeft niet eens de rekening mee te sturen  Beetje vaag vind ik.Maar goed die moet je wel bewaren aangezien je het wel moet kunnen aantonen als ze er om vragen.Mijn vader had ook gebeld voor hij een verzekering afsloot en ik dacht dat de premie elk jaar verhoogd zou worden maar de verzekering gaat "pas" elk jaar ietsje omhoog als de hond 7 jaar is geworden. Maar goed eerst zien, dan geloven. Haha.Bij petplan begon ik met mijn katten op 9,50 en zit ik nu al 3 a 4 jaar later op ruim 13 euro per kat  "

 

Oke. Ja wij horen ook veel goeds over Ohra. Hebben verder geen verzekering voor de katten (spijt van haha) dus heb verder ook geen idee dan alleen verhalen en ervaringen. We zijn een maand gratis verzekerd bij petplan, maar zullen die niet aanhouden door de verhalen en waarschijnlijk overstappen op Ohra. Bij Ohra kan je meteen verzekering afsluiten of is daar ook zoveel dagen wachttijd?

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

"  
Oke. Ja wij horen ook veel goeds over Ohra. Hebben verder geen verzekering voor de katten (spijt van haha) dus heb verder ook geen idee dan alleen verhalen en ervaringen. We zijn een maand gratis verzekerd bij petplan, maar zullen die niet aanhouden door de verhalen en waarschijnlijk overstappen op Ohra. Bij Ohra kan je meteen verzekering afsluiten of is daar ook zoveel dagen wachttijd? "

 
Ik geloof dat het zo is dat een ongeluk binnen 30 dagen wel vergoed word maar ziekte niet.
Weet het niet precies. Maar kans is niet groot dat je de 1e 2 maanden iets krijgt met de pup natuurlijk (Al kan het wel altijd)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Als ik het me goed herinner was de wachttijd 14 dagen, dus gewoon op dag 1 van de petplan de Ohra aanvragen, dan zit je sowieso goed.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Onze rotweiler x ? Is niet verzekerd ( nooit problemen mee dus de verzekering is dan duurder )
Onze husky is een echte probleemhond ;-) die hebben we wél verzekerd die kost ons klauwen met geld anders.
We hebben voor de eerste trouwens wel een potje liggen ;-) want mocht het nodig zijn zullen ze altijd naar de da kunnen ongeacht de kosten.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Oké die wachttijd zal ik nog even uitzoeken, maar anders inderdaad op dag 1 van petplan starten.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Honden stelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^