Bah, wat een nare mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Ik zit er meer mee in mijn maag dan Beertje, mijn 5 maanden oude shih-tzu pup, die ligt nu lekker te slapen. Vandaag kreeg Beer een flinke trap op z'n (al platte) neus van een kerel die er niet van gediend was dat Beertje tegen hem opsprong. :'(
Op die plek waren meerdere honden die ik ken en ik dacht dat die mensen die daar zaten er ook bij hoorden. En meestal begrijpen hondeneigenaren het als een pup zich onbesuisd gedraagt en tegen je opspringt. Natuurlijk ben ik bezig Beertje dat af te leren en vaak gaat dat goed, maar soms gebeurt het eer je er erg in hebt, dus dat heeft tijd nodig. Beertje ging vrolijk en kwispelend op die mensen af en sprong net tegen de verkeerde persoon op en knal, daar kreeg ie een schop, pal op zijn neus, schelden die man, niet normaal. Geschrokken heb ik mijn pup opgetild en heb ik Quincy mijn maltezer geroepen. Maar bij Quincy hoeft je dat niet te proberen want die gaat heel hard blaffen en grommen en rondjes om je heen rennen als ie zich bedreigd voelt. Maar Beertje is een echte shih-tzu, die blijft kwispelen als je hem pijn doet. Zelfs bij de dierenarts na de entingprik bleef ie kwispelen. Ik weet dat het niet leuk is als honden tegen je opspringen, maar zo'n harde tik uitdelen had echt niet gehoeven.

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Wat een vervelende klojo! leef met je mee.
Germe Beertje

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja vervelend, vooral dat tekeer lopen gaan.. maar heb je wel weer extra stimulans om je pup te leren niet tegen mensen op te springen ;-)

Ik zal eerlijk zijn dat toen Jayla nog pup was en dit wel eens deed ik haar aan de lijn hield. Juist om dit soort confrontaties te voorkomen. Ik kan me ook voorstellen dat sommige mensen het niet fijn vinden wanneer er een hond tegen ze opspringt.

Aan de lijn kan je het ook veel makkelijker aanleren om niet op te springen, je hebt namelijk meer controle erover.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Beertje kan best goed los lopen en hij blijft heel dicht bij me, vind ik op zich wel knap voor een pup van 4 maanden en zo wil ik het houden. En zodra ik het zakje met beloningsbrokjes te voorschijn haalde kwam ie ook naar me toe, maar in een keer schoot ie weg en ja, toen net naar die kerel en die vrouw. Wat ie daar in het hondenbos deden weet ik niet, ze waren bezig met documenten of zo. Ik had gewoon door moeten lopen met de honden en niet staan wachten. Ik ga voortaan ook tegen mensen zeggen dat ze Beertje niet mogen aaien als hij tegen hen opspringt, wat dat betreft moet ik misschien wat strikter zijn.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Beertje kan best goed los lopen en hij blijft heel dicht bij me, vind ik op zich wel knap voor een pup van 4 maanden en zo wil ik het houden. En zodra ik het zakje met beloningsbrokjes te voorschijn haalde kwam ie ook naar me toe, maar in een keer schoot ie weg en ja, toen net naar die kerel en die vrouw. Wat ie daar in het hondenbos deden weet ik niet, ze waren bezig met documenten of zo. Ik had gewoon door moeten lopen met de honden en niet staan wachten. Ik ga voortaan ook tegen mensen zeggen dat ze Beertje niet mogen aaien als hij tegen hen opspringt, wat dat betreft moet ik misschien wat strikter zijn.
"


Een hondenbos is natuurlijk niet enkel voor honden. Het betekend eerder dat honden er OOK los mogen lopen. dus ieder ander mag er ook lopen.

honden page profiel silkesilke 3 doggies

wat een klojo ik leef helemaal met je mee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Dat hij hem wegduwt, snap ik. Dat hij jou erop aanspreekt, helemaal niet gek. 
Maar dit gaat te ver. Wat een eikel.

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

helaas, mijn oom zou zoiets ook doen, hij haat honden, ze hoeven maar langs te lopen, en als je dan ook nog een chagrijnige dag hebt en er springt zo een beest tegen je op denk je ook van !#&@$#! , hou dat monster onder controle, natuurlijk is het niet een excuus om te schoppen, maar ja ik ken mijn oom, we kunnen niet allemaal van hetzelfde houden

begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook een rot zak, maar gebeurd is gebeurd en mens boos blijven schiet je niks op, denk maar zo die man zie je waarschijnlijk (hopelijk) nooit meer

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Die bruut mag dan niet van hondjes gediend zijn, die tegen hem opspringen; schoppen is dierenmishandeling. Hoe reageerden de andere hondeneigenaren?

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat een bizarre reactie zeg van die man.
Een pup en dan nog wel van zo een klein ras?
Hij had hem zachtjes van zich af mogen duwen en mogen mopperen maar dit gaat veel te ver.
Ja een hondenbos mogen ook mensen lopen,natuurlijk.
Ik heb het een keer gehad dat ik met Zafiro in het bos liep en er liep een deftige geklede man in het bos,Zafiro sprong ook tegen die man aan en die kon het ook niet waarderen maar deed niets.
Die man die dat bij jouw hondje deed heeft geluk gehad met jou als baasje.
Bij mij had hij naast het bankje gelegen.
Niemand maar dan ook echt niemand schopt mijn hondjes zonder er zelf zonder kleerscheuren vanaf te komen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het ook niet fijn als andere honden tegen me opspringen, meestal blijf ik even staan of doe een stapje naar achteren. Schoppen of slaan zal echt NOOIT in me opkomen, volgens mij zit er dan wel een steekje bij je los.
Doe je ook niet als een peuter zijn kleffe klauwtjes om je been heen slaat tenslotte.

Ik krijg het springen er bij Mellow ook niet uit, maar zij is altijd aangelijnd, dus dat is inderdaad makkelijker.
Als ik wel eens met een van de buren (haar hond is er niet meer) stond te praten deed ze het ook altijd. Ze vond die vrouw gewoon altijd heel gezellig :-)
Maar zij vond het geen probleem gelukkig.

Ik blijf ermee aan de slag, maar je hoeft maar blij "dag Mellow" te zeggen en ze omhelst je al zowat ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

dat is 'not done'.

geen fatsoen, niet naar jou, niet naar je hond.

kun jij niet blaffen?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik zou je wel een tip willen geven maar dan heb ik gelijk een ban
Met mensen die kinderen of puppies mishandelen is iets flink mis

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

" Die bruut mag dan niet van hondjes gediend zijn, die tegen hem opspringen; schoppen is dierenmishandeling. Hoe reageerden de andere hondeneigenaren? "


Het gebeurde nadat die andere hondeneigenaren weg waren. Ik vond het al vreemd dat ze zo snel weggingen want normaal gesproken, blijven we bij dat vijvertje en laten we de honden even met elkaar spelen. Ik liep langs die mensen die op dat bankje zaten en wachtte omdat mijn hondjes aan het snuffelen waren en in een keer schoot Beertje op die kerel af. Ik heb me er inmiddels over heen gezet. Van een kant is het wel een goede les voor mij. Normaal gesproken houd ik altijd de aandacht vast door een balletje of een brokje, maar ik was aan het dromen maar dat moet je natuurlijk nooit doen als je een pup heb ;-)

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

"

Een hondenbos is natuurlijk niet enkel voor honden. Het betekend eerder dat honden er OOK los mogen lopen. dus ieder ander mag er ook lopen. "


Dat is waar, maar als je ervoor kiest om daar te gaan wandelen, moet je erop bedacht zijn dat er tussen de rustige honden ook honden los lopen die nog jong, speels en onstuimig zijn. En zich zo ook gedragen naar wandelaars toe, en natuurlijk moet elke hondeneigenaar zijn hond 100% onder controle hebben, maar in dat bos heeft niemand dat ;-)

Volgende forumvraag: "Voor het laatst online"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^