Wandelen Coco - 5 maanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Ik weet niet onder welke categorie ik dit kwijt moet!
Ik ben net ongeveer een uurtje met Coco - 5 maanden en Chip - 14 jaar wezen wandelen en ze hebben ook nog lekker kunnen rennen in het losloop gebied. Nu lees ik overal dat een pup van 5 maanden maximaal 25 minuten mag wandelen. Die ene keer kan toch geen kwaad? Ze hebben het zo fijn gehad en nu liggen ze allebei in diepe rust op de bank. :-D
Mag ik dit ongeveer 1 x per week doen? Of is dit echt te slecht voor zo'n klein hondje?

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb nooit echt aan die tijden gehouden eigenlijk... O-)
Maar ik denk dat t niet echt kwaad kan hoor, hun bloedverwanten de wolven gingen ook niet nadenken hoelang hun pups mochten mee lopen met de roedel (denk ik, hihi, misschien zaten hun dat ook wel uit te rekenen ;-))

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is maar een richtlijn. Deze is omdat de botten, pezen en gewrichten van  een hond in de groei een bepaalde belastbaarheid kunnen hebben. Zo is het lopen op heel zwaar duinzand niet handig, te veel belasting op de pezen.
Ik denk wel dat je beter iedere dag iets meer kunt doen dan 1 x per week veel. De belastbaarheid moet je opbouwen, vandaar.
Ik deed altijd meer met mijn hond, ze heeft altijd veel energie. Maar wel per dag ong even veel, en rustig opbouwen., dus eigenlijk per maand een beetje meer.
Je zal er wel geen kind meer aan hebben vandaag!

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik vind het wel een fijne richtlijn, vaak merk je aan de pup dat ze overprikkeld raken wanneer je meer doet dan de richtlijn. Maar een keertje zal geen kwaad kunnen hoor. Het is een klein hondje dat scheelt ook. Ik zou de hond goed in de gaten houden (overprikkeld gedrag/spierpijn). Maar het blijft een richtlijn, de ene heeft er genoeg aan de andere komt er te kort aan.

Edit: te snel gedrukt.

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

@Suzanne en Luca: Natuurlijk doen we elke dag een beetje meer en ook een andere route. Ze moet nu nog heel vaak naar buiten natuurlijk en dan zijn we toch wel een kwartier tot 20 minuten aan de wandel. Nu dacht ik dat het een idee was om 1x per week een keer helemaal los te gaan op het losloop gebied. Dat gebied is ongeveer 10 minuten lopen vanaf huis, dan natuurlijk weer 10 minuten terug. Dan zou ze maar 10 minuten kunnen rennen, maar voor zo'n klein ding ook eigenlijk voldoende. Probleem opgelost!
@Wendy met Nina & Lara: Normaal bij de gewone wandelingen merk ik vaak dat ze hieperdepieper wordt na het wandelen, maar na deze wandeling is ze ter plekke op haar dekentje in slaap gevallen. ze heeft ook zo veel meegemaakt. Aanstormende GROTE hond, Coco janken en piepen en tanden laten zien (pittig ding). Daarna tussen mijn benen gaan zitten en kijken naar die GROTE hond. Net of ze wilde zeggen: Ja nu durf je niet meer hè? 
Ooo wat zijn puppy's toch leuk!

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Hihi heerlijk toch? Geniet nog maar van deze tijd, zo meteen gaat ze gezellig puberenO-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als je 10 min heen en 10 terug loopt, zou ik niet heel erg op de tijd letten als ze 1x per week dan langer los is. Die 10 minuten heen kan ze warm lopen en 10 minuten terug een cool down. Als je het zo doe moet het prima kunnen een keer in de week lekker gaan! Die kleintjes hebben zo veel energie. ;-)wel super toch dat ze nu echt moet is!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^