Wat is slim om te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MPCMPC

Hoi allemaal,

Waar ik gister in afscheid en memoriam een berichtje typte over dat mijn lieve uitlaathondje was overleden. Kreeg ik vandaag een berichtje van mijn buren (waar dat uitlaathondje van was) dat ze een leuke verrassing hadden.
Dat bleek een puppy te zijn! (hij woont bij mijn buren)
Hij is nu 8 week oud en heb hem vanmiddag al even mee mogen nemen naar mijn huis en heb hem even laten kennis laten maken met mijn konijnen.

Nu weet ik nog niet precies wat zijn baasjes goed vinden, wat ik met hem ga doen, maar ze geven mij over het algemeen veel vrijheid.

Hoe is dit slim aan te pakken? Ik kom elke dag bij mijn buren, dus qua socialisatie kan ik veel doen.
Vanaf wanneer kan ik hem mee nemen ergens naar toe? En hoe is het handig om te doen? Aangezien als ik naar de stad wandel, hij natuurlijk nog maar zo'n 5 a 10 minuutjes kan lopen en niet op een al te snel tempo. :P
Moet ik hem dan de weg tillen en in de stad even laten lopen?

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ze hebben wel erg snel een nieuw hondje genomen. Ben jij er wel aan toe om nu al met een nieuw hondje aan de slag te gaan? Een pup optillen zou ik nooit doen (misschien de trap op/af). Ik ben met mijn hondjes gewoon even bij de bushalte gaan zitten. Daarna een stukje met de bus. Datzelfde deed ik bij het treinstation. Lekker wandelen over de markt. Hebben ze kinderen? Misschien kun je samen naar de puppycursus ofzo.
Vind het wel een hele opgave om een pup van een ander op te voeden hoor.

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Leuk.. Wat voor hondie is het? met 8 weken oude pup kan je idd nog niet ver lopen., wat ik met mijn hond deed was idd wel naar de stad voor socialisatie tillen en stukje lopen en weer tillen

Pas wel op voor je het hondje uitlaat op velden waar meerdere honden komen wachten tot de laatste inenting ivm verschillende ziektes meestal is dat rond 12-14 weken..

honden page profiel Jessica rakker - luna r.i.p. leikaJessica rakker - luna r.i.p. leika 3 doggies

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Ik persoonlijk zou nog een aantal weken wachten met wat langere wandelingen, mijn pup kan nu bv al een uur meelopen in het bos hij is nu 19 weken maar dit is per pup verschillend.
Wat voor ras is de pup?
Ik heb een border collie pup met lekker wat energie vandaar dat een uurtje wandelen hem goed afgaat nu

honden page profiel MPCMPC

Gerard, ja eigenlijk wel. Hun misten het gigantisch een hond in huis. Ik hoorde een paar week geleden al dat het vorige hondje er slecht aan toe was en dat hij niet lang meer te leven had en hij heeft dinsdagavond plotseling een bloeding gehad. Hij was op. En ik heb er vrede mee. Dit neemt mijn verdriet een beetje weg.

Ze hebben kinderen maar die zijn al uit huis, ze zijn al wat ouder. Ik zou zelf graag een hondje willen hebben maar dat hebben mijn ouders liever niet en hun hebben liever deze oplossing. Het vorige hondje was dol op mij en was altijd de hele middag na schooltijd bij mij. Zo zal dat met het nieuwe hondje ook gaan, wanneer hij dat aan kan en een aardig zindelijk is. Tot die tijd mag hij gewoon aan mij wennen en zal ik kleine stukjes wandelen en socialiseren.

Diana en Jessica, het is een boomer. En ja, ik weet de consequenties maar het is als nog niet mijn hond. 
Gelukkig hebben wij hier niet echt uitlaatvelden en er zijn hier niet zo heel veel honden in de buurt, maar ik zal voorzichtig zijn.
Maar Jessica, als je nu nog een paar week moet wachten met langere wandelingen. Dan komt er van socialisatie niets terecht denk ik. Het centrum is zo'n 10 minuten tot 15 minuten lopen op een redelijk tempo.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je kan hem gewoon dragen dan in de tussentijd zodat hij niet alles hoeft te lopen.

honden page profiel MPCMPC

Okee. :-)
Dat zou handig zijn, dan kan hij binnenkort een keertje mee naar het centrum en naar het park hertjes kijken enz.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hebben ze hem ook al na laten kijken door een dierenarts? Want van de een op de andere dag ineens een pup hebben..nog een boomer ook gok ik dat hij van een zogehete bro0dfokker vandaan komt..dus een ritje dierenarts voor het socialiseren lijkt me geen overbodige luxe ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ian Dunbar. Before and after you get your puppy.
Twee e-boekjes. 
Belangrijkste is zorgen voor positieve ervaringen, en geen dingen doen die je met je volwassen hond niet zou willen. (dus bv niet persee naar elke hond en mens toe)

honden page profiel Melany en TeddyMelany en Teddy 3 doggies

honden foto van Melany en Teddy

In ieder geval 1 minuut per week dat de pup oud is geloof ik. 8 minuutjes dus. Puppycursus vind ik ook een goeie inderdaad voor de socialisatie.

honden page profiel Jessica rakker - luna r.i.p. leikaJessica rakker - luna r.i.p. leika 3 doggies

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Ik heb gewacht met mijn pup echt in contact te laten komen met andere honden na de 3e enting en nu gaat hij overal mee naar toe en naar mijn mening is hij toch al redelijk sociaal aan 't worden ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik vind het ook heel erg snel. :( Ik begrijp het wel als mensen graag een hond om zich heen hebben, maar in 1 dag zomaar een boomertje kopen is pure broodfok steunen in mijn ogen :(
Maar goed, daar kun jij niets aan doen...

Ik zou het gewoon lekker rustig aan doen en proberen dat dingen gewoon positief en in zijn eigen tempo verlopen. Is hij heel nieuwsgierig en wil hij graag iets ondernemen kun je hem daar in volgen. Is hij juist was angstig dan volg je dat en neem je meer ruimte/afstand en tijd :-).
Met lopen ook. De richtlijn is 1 minuut per week dat hij oud is (per wandelingetje) maar kijk ook naar het hondje zelf. Loopt hij lekker door dan is iets langer ook niet erg. Zie je dat hij heel erg onder de indruk is of het heel spannend vindt (veel zitten/niet willen lopen/heel druk/trekken) dan houd je de wandelingetjes gewoon iets korter zodat hij niet te veel indrukken hoeft te verwerken.  

Probeer qua gedrag de "JA" aan te leren ipv Nee. Dat klinkt misschien gek, maar ipv van nee te gaan roepen wanneer hij iets doet wat je niet wilt (bijten in je kleding of zo) ga je juist heel blij en belonend reageren op ALLES ;-) wat hij doet dat je wel wilt.
Bijt hij in een speelgoedje.. Braaf kind! Loopt hij netjes even naast je.. Braaf kind! Zit hij rustig op de grond als je met zijn eten bezig bent.. Braaf kind!! :-) Alle ongewenste dingetjes gewoon negeren. Zo leert hij het snelst wat je graag van hem ziet en zal hij dit gedrag gaan herhalen. Dit levert hem tenslotte heel veel beloning op. Belonen hoeft ook zeker niet altijd een brokje te zijn. Gewoon een vriendelijke stem, een aai, even spelen enz. zijn ook allemaal belonend! :-)

Als hij iets doet dat je niet kunt negeren (stel hij hangt in de gordijnen) dan biedt je hem een alternatief aan. Zodra hij voor het alternatief kiest ga je dat belonen. Gordijn= niets, Speeltje = grote beloning.

En heb vooral geduld. :-) Leren kost tijd en oefening en dat gaat met kleine stapjes vooruit. Af en toe achteruit en dan weer vooruit. Dat hoort erbij.

Gr. Alexandra

honden page profiel MPCMPC

Hoi mensen,

Bedankt voor jullie reacties!
Hij is vrij angstig maar is naar sommige dingen ook weer heel nieuwsgierig. Zoals mijn konijnen vindt hij leuk maar oversteken en trekkers en geluidmakende containers enz. dat vindt hij eng.

Ik denk dat hij niet van een bro*dfokker komt, ik heb gevraagd waar hij weg kwam en hij kwam ergens weg waar 3 puppy's waren en toen heb ik gezocht op internet en diegene heeft verder geen slechte reputaties of meerdere nesten op internet staan.
Diegene was nog maar net een week lid van marktplaats.

Het is in elk geval wel duidelijk dat ik gewoon rustig aan moet doen met hem, anders raakt hij overprikkeld en gaat hij rijden en happen.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Net een week lid van marktplaats? Misschien ben ik heel achterdochtig maar dat is toch op zijn minst verdacht...je weet meestel wel een tijdje van te voren dat pups het nestje moeten verlaten.

Nou ja zekere voor het onzekere dan naar, zou toch adviseren met het beestje naar de DA te gaan en zeker rustig te doen. Hij heeft waarschijnlijk nog niets meegemaakt. Ga hem maar niet overal mee heen nemen. Eerst moet hij het in de naaste omgeving goed doen, dan kan je weer een stapje verder.

honden page profiel MPCMPC

Ze hebben de ouders wel gezien. Als ik hun verhalen zo hoor dan is het geen br*odfokker.

Maar goed, hij doet het heel erg goed. Ook qua zindelijkheid, soms een plasje binnen maar de drolletjes tot nu toe altijd buiten.
's Nachts gaat het ook goed. Dus hij doet het prima.

Het enige waar ik mee zit is dat als hij iets gevonden heeft om op te kauwen, hij zich niet af laat leiden door een speeltje. Hoe kan ik dit oplossen?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Hoi mensen,

Bedankt voor jullie reacties!
Hij is vrij angstig maar is naar sommige dingen ook weer heel nieuwsgierig. Zoals mijn konijnen vindt hij leuk maar oversteken en trekkers en geluidmakende containers enz. dat vindt hij eng.

Ik denk dat hij niet van een bro*dfokker komt, ik heb gevraagd waar hij weg kwam en hij kwam ergens weg waar 3 puppy's waren en toen heb ik gezocht op internet en diegene heeft verder geen slechte reputaties of meerdere nesten op internet staan.
Diegene was nog maar net een week lid van marktplaats.

Het is in elk geval wel duidelijk dat ik gewoon rustig aan moet doen met hem, anders raakt hij overprikkeld en gaat hij rijden en happen. "


Bro*dfokkers maken vaak veel nieuwe accounts aan omdat een beeetje slimme zielen geen honden kopen als de aanbieder op mp 10 nestjes aangeboden heeft staan, als ze 10 accounts heeft, heeft ze op ieder account maar 1 nestje staan ;-)
Maargoed weer verder on topic, aan deze info heb je nu niets verder, maar is misschien wel 'leuk'/handig om te weten :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Dan moet je  zelf veeel leuker gaan doen met het speeltje. Dus niet van .. hier een speeltje.. Maar eerder dat je zelf op een kleine afstand met het speeltje gaat spelen.
Beweeg het over de grond, gooi het een klein stukje weg en pak het gelijk weer, lach er bij, enz. Geef zelf het speeltje heeel veel aandacht en negeer wat hij heeft gepakt. Je zult zien dat hij dan waarschijnlijk ook nieuwsgierig wordt naar wat jij dan voor leuks hebt. Als hij dan los laat wat hij heeft en bij jou komt kijken dan speel je samen nog heel leuk met het speeltje en wanneer hij met zijn eigen speeltje lekker bezig is pak je het andere weg.

Wat je ook kun doen is ruilen tegen iets lekkers als hij een speeltje echt niet interessant genoeg vindt. Dan houd je een brokje (of stukje kaas) voor zijn neusje. Als het goed is laat hij los om het lekkers te pakken. Op dat moment zeg je 'los' en geeft hem ook het lekkers. Tegelijkertijd pak je dan weg wat hij heeft. Eerlijk geruild :-)  

Ps Mocht hij echt iets pakken wat echt kwaad kan of schadelijk is, (glas, iets giftigs) dan pak je het gewoon af natuurlijk en het oefenen met 'los' en ruilen met speeltje is voor de 'gewone' dingen.

Gr. Alexandra

honden page profiel MPCMPC

Oké, bedankt. :-)
Het blaadje ruilen voor wat lekker wou hij wel.

Maar het gaat me meer om dat hij bijvoorbeeld op de veegmachine gaat kauwen (de haren van de bezem zeg maar) en de veegmachine kun je natuurlijk niet zomaar weg halen. Maar zal eens wat uit proberen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^