Vervelende opmerkingen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee Natje. hahaha, als je er een hebt, krijg je leuke opmerkingen hoor.

 

wauw wat een beer, je hebt zeker een groot huis, en wat zal die niet eten ? en poepen ?

 

mooie reu is het dan van de newfoundlander kenners. en ik, ja he. hahahaha

 

en als ik nadenk , nee nimmer een rare en rot opmerking gehad, altijd vol bewondering, en ja dat vind ik heerlijk, en ik ben dan trots op mijn hond, verzorgd haar dan ook altijd in de puntjes.

 

oja, leeft deze hond buiten ? jazeker, en ik, nee hoor, ze zit lekker binnen, en slaapt onder de dekens en zit altijd aan tafel en ligt op de bank, ooooooooo dan moet je ze zien kijken.....

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

haha. bamse is ook een prachthond e.  misschien als we er ooit een hebben dat ik dan ook leuke opmerkingen krijg hihi.  maar ik denk dat de mensen hier in de buurt niet goed weten wat een newfoundlander is. je ziet ze hier niet echt veel voorkomen in de buurt.  zal onwetenheid zijn. of soms zeggen ze van ga je daar tijd voorhebben. je zit met kinderen en huishouden enzo. dan zeg ik kwestie van prioriteiten stellen en tijd vrijmaken.  en dan krijg je het antwoord van ik zou dat niet zien zitten om door weer en wind met een hond te gaan wandelen of elke dag stofzuigen voor een hond. tja het is wat je zelf graag wilt en ervoor over hebt e .

mij stoort het niet. ik zie doodgraag honden dus heb het ervoor over

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Zoals de meeste adoptanten hier ,vind ik het niet altijd prettig me te moeten uitleggen en verdedigen over mijn keuze, een Spanjaard te nemen.

''Zo wat een dikzak!'' die kreeg ik ook een keer naar mijn hoofd over Rock.. ik dacht dat ik omver donderde. Rock mocht toen zelfs iets zwaarder worden gezien zijn postuur. Ik was tot op het bot beledigd toen het geen grapje bleek te zijn!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Jahoor, dat gebeurd wel eens.. toen ik haar pas had meer dan nu.. gelukkig.. Maar dan zie je ze denken of ze zeggen het zelfs "nou nou heb je weer zo'n agressieve hond"..

Mijn hondje kan soms erg lelijk uit de hoek komen.. maar het is meer de angst als wat anders. Alleen veel mensen, die niks van honden weten, interpreteren dat geheel anders en dat vind ik soms best wel erg vervelend.

Want het is zo'n schatje en we hebben al zoveel vooruitgang geboekt! Voorheen heb ik kruisingen gehad, tussen een whippet en een greyhound. Dan kreeg ik vaak genoeg nare opmerkingen van, krijgt die hond geen eten. Een keer is wel grappig, maar het blijft niet leuk. Al krijg je natuurlijk ook leuke reactie's.. van een kind.. kijk daar loopt een hertje..

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Pffff.... wat een vooroordelen allemaal!

Hier heb ik nog nooit iets naars gehoord over mijn honden... alleen maar positieve opmerkingen.

 

Wel was ik een keer naar de supermarkt, daar stond een hond (pitbull ofzo) vastgebonden. Komt er een oude man langs die zegt: kijk, weer zo'n vals kreng, ze zouden hem af moeten maken.

Terwijl die hond helemaal niets deed! Lang leve de vooroordelen....

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Harley word vaak verward met een rashond, maar die zit niet eens in hem!
Ik krijg dus steevast te horen "die is mager".

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Hmm ik krijg eigenlijk alleen positieve reacties 

Wel waren er pas twee kinderen die dachten dat Yuna een wolf was haha. 

 

 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Ik weet niet of het nou als een compliment was bedoelt, maar zo ving ik het niet op,

Ik had Abby 3 weken geleden voor het eerst los, kwam er weer zo' n idiote wielrenner in het bos, dus ik riep Abby en kwam (tot mijn grote verbazing) meteen naar mij toe.

Toen zei die man, 'zo, eindelijk een hond die luisterd!' Ik kon hem wel 

 

Ik ik heb ook zo'n ongelofelijke hekel aan wielrenners grrrrr.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Het verbaasd me dat mensen met buitenlandse hondjes hier ook daadwerkelijk commentaar op krijgen. Ik ben er ook geen voorstander van, maar ik heb toch regelmatig leuke gesprekken met mensen die toevallig een hondje uit het buitenland hebben. Waarom zou ik daar wat van zeggen? Ik ken die mensen niet eens.

En ik verwacht daarom ook geen reacties als ik zeg dat ik bewust niet voor een stamboom chi heb gekozen. Dat is mijn eigen goed recht net als mensen met hondjes uit het buitenland.

 

Maar met Penny eigelijk zelden vervelende opmerkingen. Alleen kleine jongetjes die even lollig moeten doen, omdat ze zo klein is.

 

Oh ja, en op de 1 of andere manier vertellen mensen altijd graag aan mij dat ze de perfecte hond hebben, haha. Als ik niet beter wist dan wonen er alleen maar perfecte pups hier. Meteen zindelijk vanaf dag 1 en nooit een ongelukje.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hebben wij regelmatig voor met onze Engelse Bulldog :-)

 

Laatst bij de dierenarts : "Ja je moet vooral opletten met al die plooien en rimpels want... Wauw die zijn helemaal schoon" : ging dus over ontstekingen en schimmel :-)

 

 

"En dan moet je nog oppassen met het gebit, want dit ras... Oooow, hij heeft helemaal geen tandsteen": ging dus over hun slechte gebit :-)

 

Wij hadden echt zoiets van we weten welk ras we hebben en we letten er ook op :-)

 

Maar op de hondenschool (vroeger) waren er steeds trainers die kwamen zeuren over het feit dat Luca een harnas om had en geen leiband. En op een gegeven moment was ik het beu om uit te moeten leggen waarom hij geen halsband kon dragen (luchtpijp).

 

Kan zo nog wel even doorgaan :D :D :D

honden page profiel JackfrutselJackfrutsel

honden foto van Jackfrutsel

Ach wij krijgen zo vaak een opmerking...over haar formaat of de kromme pootjes, zelf zal zij niet gekwetst zijn door de opmerkingen en mij zal het aan mijn derriere oxideren  .

 

 

 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik krijg eigenlijk geen vervelende reacties op Boefie, behalve dan de "gewone" opmerkingen... zoals, wat een bakbeest zeg! Waar is zijn tonnetje? Als je er een zadel op legt is het net een paard! 

Als ik dan vertel dat Boefie nog lang niet is uitgegroeid, valt hun mond spontaan open 

 

Ik krijg alleen wel veel vragen of het een Benner Senner is, en laat een Sint-Bernard nou absoluut niet op een Senner lijken! Meestal leg ik geduldig uit dat het een Sint-Bernard is, en dat hij niet eens lijkt op een Benner Senner.... maar soms als ik de vraag al meerdere keren heb gehad, dan wordt ik ietwat nukkig en antwoord ik dat het een Noord Siberische Berg Chihuahua is. De verbaasde blik van de vraag steller maakt dan mijn hele dag weer goed 

 

Bij onze vorige Sint-Bernard (Beertje) vroeg ooit iemand of het soms een kruising was? Ik wilde netjes antwoorden dat het een ras Sintje was, maar deed dat toen toch niet. Ik zie, ja inderdaad, het is een kruising Shetland.... De man moest even nadenken en kon er toen om lachen, zijn vrouw begreep het niet, waarop de man het moest uitleggen aan haar.

Waarop de vrouw zei, ja maar waar is dat paardje dan mee gekruist? 

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Wow oud topic haha.

 

Tegenwoordig trek ik mij er niks meer van aan en dat loopt best wel relaxt!

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds meer positieve opmerkingen krijg en dat is soms ook wel lastig omdat ik tijdens een wandeling steeds opgehouden wordt terwijl ik wil doorlopen 

 

Al is het soms wel leuk zoals vanmorgen op het werk, ik was nog niet over de drempel en er ging meteen een klant op zijn knieën zitten voor Bink en liet zich helemaal aflebberen  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zoals de meeste adoptanten hier ,vind ik het niet altijd prettig me te moeten uitleggen en verdedigen over mijn keuze, een Spanjaard te nemen.

''Zo wat een dikzak!'' die kreeg ik ook een keer naar mijn hoofd over Rock.. ik dacht dat ik omver donderde. Rock mocht toen zelfs iets zwaarder worden gezien zijn postuur. Ik was tot op het bot beledigd toen het geen grapje bleek te zijn! "

 

 

Suzan, ik kom uit het zuidwesten, hier wordt behoorlijk Gronings gepraat , ieder die ik tegen kwam.....

 

JEE WAT EEN DIKKE HOND... nou had je mij beledigd moeten zien kijken, en ik..... voel ze maar ze is niet DIK !!

 

het betekent hier in het gronings..... EEN GROTE HOND. hahahhaha

 

en ook dat ze iedere keer als ze mij zagen...MOI zeiden, en ik dacht echt dat ze Bamse een pracht hond vonden, hahaha

 

MOI betekent hier in het Gronings, GOEDEMORGEN.  en ik maar knikken , ja he. hahahahaha

en ook ... een harde wind zoals wij in het westen zeggen, is het hier... EEN DIKKE WIND, nou ik zou gelijk ergens anders aan denken !!!!!!!

 

 

Natje..... in Scheemda waar ik hier woon is de Newfoundlander ook zeldzaam hoor, trouwens hier in het noorden zie je ze elders ook niet veel, ik weet ze te zitten, maar komt ze zelden of  nimmer tegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik weet niet of het nou als een compliment was bedoelt, maar zo ving ik het niet op,
Ik had Abby 3 weken geleden voor het eerst los, kwam er weer zo' n idiote wielrenner in het bos, dus ik riep Abby en kwam (tot mijn grote verbazing) meteen naar mij toe.
Toen zei die man, 'zo, eindelijk een hond die luisterd!' Ik kon hem wel 
 
Ik ik heb ook zo'n ongelofelijke hekel aan wielrenners grrrrr. "

 

 

toch een leuk compliment ? of zie ik dat verkeerd ?

je schrijft zellf, tot mijn grote verbazing kwan je hond direkt terug naar je toe.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

" Ik krijg eigenlijk geen vervelende reacties op Boefie, behalve dan de "gewone" opmerkingen... zoals, wat een bakbeest zeg! Waar is zijn tonnetje? Als je er een zadel op legt is het net een paard! 
Als ik dan vertel dat Boefie nog lang niet is uitgegroeid, valt hun mond spontaan open 
 
Ik krijg alleen wel veel vragen of het een Benner Senner is, en laat een Sint-Bernard nou absoluut niet op een Senner lijken! Meestal leg ik geduldig uit dat het een Sint-Bernard is, en dat hij niet eens lijkt op een Benner Senner.... maar soms als ik de vraag al meerdere keren heb gehad, dan wordt ik ietwat nukkig en antwoord ik dat het een Noord Siberische Berg Chihuahua is. De verbaasde blik van de vraag steller maakt dan mijn hele dag weer goed 
 
Bij onze vorige Sint-Bernard (Beertje) vroeg ooit iemand of het soms een kruising was? Ik wilde netjes antwoorden dat het een ras Sintje was, maar deed dat toen toch niet. Ik zie, ja inderdaad, het is een kruising Shetland.... De man moest even nadenken en kon er toen om lachen, zijn vrouw begreep het niet, waarop de man het moest uitleggen aan haar.
Waarop de vrouw zei, ja maar waar is dat paardje dan mee gekruist?  "

 

dat van de noord siberische berg chihuahua super gevonden haha. en er zijn er die dat nog gaan geloven ook denk ik.

 

en nu je het zegt boefie is precies gekruist met mijn mini shetje hihi (grapje) .

 

trouwens boefie is een prachtige hond moet ik zeggen. maar ik zie ook graag van die grote beren.

honden page profiel sarah, etienne en novasarah, etienne en nova

honden foto van sarah, etienne en nova



ik zie de foto van je hondje...welk ras is dit? sorry voor off topic maar kan geen prive bericht sturen om een of andere reden...nova speelt met zo een hondje...maar niemand kent het ras....ook het baasje niet

honden page profiel sarah, etienne en novasarah, etienne en nova

honden foto van sarah, etienne en nova

mijn bericht is voor bo en pip....hij pakt de quote ook al niet

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

"  
 
toch een leuk compliment ? of zie ik dat verkeerd ?
je schrijft zellf, tot mijn grote verbazing kwan je hond direkt terug naar je toe. "

 Jaa achteraf vond ik het eigenlijk wel leuk hoor, maar in de eerste instantie dacht ik dat die man bedoelde dat honden nooit luisteren

honden page profiel Vriend van CarmenVriend van Carmen

honden foto van Vriend van Carmen

"Wat zijn dat voor een ratten"

Waarna ik zei: heb je je eigen hoofd wel eens gezien?

 

En zonet nog weer: Kleine kutbeesten! en fietst erop af.. heel stoer in een groep.

 

Die blik die ik toen kreeg sprak boekdelen

honden page profiel PabloPablo

Ik loop met Pablo (stafford x ambull) keurig zoals altijd aan de lijn. Plots een man met een Duitse herder (loslopend). 

Ik laat Pablo zitten en zeg "wacht maar even tot die hond voorbij is" (want je weet dat je altijd aan het kortste eind trekt met "zo'n hond" als Pablo, ook al doe je alles goed, mocht er wat gebeuren met een gevaarlijke bloeddorstige pitbull).

Zegt die vent: "durf je hem niet los te laten of zo?" Ik dacht echt wat? Als je niet gewoon hoi kan zeggen houdt dan alsjeblieft je mond, maar goed Ik zeg nou nee vind ik nergens voor nodig, je weet maar nooit. Zegt 'ie Ik weet 100 procent zeker dat die van mij niks doet. Ik zeg "goed van je, ik houdt mijn hond aan de lijn want zeker weten doe je het nooit, het blijft een levend wezen, geen voorgeprogrammeerde robot". 

Zegt 'ie ja, met DÁT soort honden weet je het inderdaad maar nooit.  

 

ik stond met m'n oren te klapperen, blijkbaar is zelfs gewoon voldoen aan de normaalste fatsoensnormen en je hond aangelijnd houden een reden om te haten.

 

Wat mij altijd opvalt is dat vooral mensen met honden bevooroordeeld zijn  (je zou toch verwachten dat juist deze groep beter weet) en mensen zonder hond vragen altijd of 'ie geaaid mag worden en dat er zoveel vooroordelen bestaan over 'dat soort honden'. 

 

Gelukkig is het hier in de buurt ieders lieveling en groet iedereen 'm.

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Hier ook een hond die veel gemeden wordt. Uiteraard lopen sommige mensen met een boogje om ons heen en je hoort ook vaak iets in de trend van oppassen met die honden, voor je het weet heeft ie je gebeten/klein hondje dood gemaakt/kat dood gebeten. En dat terwijl die van mij met een boog om een kat heen loopt!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nou, laatst schoot er iemand met een stafford achtige voor mij de bosjes in. Voor mijn gevaarlijke honden? Denk eerder dat ze haar eigen hond goed in kan schatten.

Dus nogmaals, dat mensen voor je oversteken/omlopen of wat dan ook hoeft niet per se aan jouw hond te liggen hè. ;-)

Laatst zei weer iemand: "oh twee cavia's hahahha". Hij vond het zelf heel grappig.
Erg origineel hoor!

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Mijn vorige hond
, een Rottweilerkruising, werd weer eens op zijn waarde geschat door een Chinees kindermeisje dat passeerde met een meisje.
Het meisje werd gemaand afstand te houden, want Lotweilels Vleten mensen op.
Ik pareerde door te zeggen dat hij een echte Hollander was en niet van Chinees hield.
Jemig wat keek ze boos, hahaha!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik loop met Pablo (stafford x ambull) keurig zoals altijd aan de lijn. Plots een man met een Duitse herder (loslopend). 

Ik laat Pablo zitten en zeg "wacht maar even tot die hond voorbij is" (want je weet dat je altijd aan het kortste eind trekt met "zo'n hond" als Pablo, ook al doe je alles goed, mocht er wat gebeuren met een gevaarlijke bloeddorstige pitbull).

Zegt die vent: "durf je hem niet los te laten of zo?" Ik dacht echt wat? Als je niet gewoon hoi kan zeggen houdt dan alsjeblieft je mond, maar goed Ik zeg nou nee vind ik nergens voor nodig, je weet maar nooit. Zegt 'ie Ik weet 100 procent zeker dat die van mij niks doet. Ik zeg "goed van je, ik houdt mijn hond aan de lijn want zeker weten doe je het nooit, het blijft een levend wezen, geen voorgeprogrammeerde robot". 

Zegt 'ie ja, met DÁT soort honden weet je het inderdaad maar nooit.  

 

ik stond met m'n oren te klapperen, blijkbaar is zelfs gewoon voldoen aan de normaalste fatsoensnormen en je hond aangelijnd houden een reden om te haten.

 

Wat mij altijd opvalt is dat vooral mensen met honden bevooroordeeld zijn  (je zou toch verwachten dat juist deze groep beter weet) en mensen zonder hond vragen altijd of 'ie geaaid mag worden en dat er zoveel vooroordelen bestaan over 'dat soort honden'. 

 

Gelukkig is het hier in de buurt ieders lieveling en groet iedereen 'm. "

 



Ik erger me ook aan loslopende honden waar dat niet mag. Drib doet niets, maar soms wil ik gewoon ff lekker rustig lopen. Mensen lijken dat niet te begrijpen :(

honden page profiel Thérèse en RaulThérèse en Raul

honden foto van Thérèse en Raul

Bij ons gaat het ook wel vaak andersom. OOOh wat een schatje, nou zo'n hondje wil ik ook wel hoor, waar heb je die vandaan??

 

Men denkt altijd dat Raul opgevoed zijn moeder uitgerold is .

 

Ze hebben niet de afgelopen 1,5 jaar gezien het zweten bij de puppycursus en vervolgcursus enz.... . 

 

Maar als ie aan de riem zit en corrigerend blaft naar een andere te opdringerige loslopende hond, dan is het ineens een kreng.... en dat hadden ze toch niet verwacht.

 

Is het ineens net een hond haha.

honden page profiel danieldaniel

honden foto van daniel

" dat is een rat, dat kun je geen hond noemen of mensen met een grotere hond die
zeiden pas maar op hoor hij eet hem met een hap op. "

 dat met mijn hond eet hem in 1 hap ook hoor ik ook en ook :onee haal dat ding uit de buurt hij bijt

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

 

Ik trek me nergens wat van aan, negeer als ik wíl negeren óf ik zeg hoi en loop door!

Ik weet dat mijn hond goed word behandelt, genoeg uitdaging en plezier in haar leven heeft en bij ons gewoon een goed plekje heeft! Ik voel dan ook geen enkele behoefte me te verdedigen.

word je leven een stuk rustiger van!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  
Ik trek me nergens wat van aan, negeer als ik wíl negeren óf ik zeg hoi en loop door!
Ik weet dat mijn hond goed word behandelt, genoeg uitdaging en plezier in haar leven heeft en bij ons gewoon een goed plekje heeft! Ik voel dan ook geen enkele behoefte me te verdedigen.
word je leven een stuk rustiger van! "

 

geheel mee eens....

ik hoor nooit iets vervelends...maar zou het zo zijn,

dan zou ik me er echt geen minuut druk om maken....

honden page profiel LajkaLajka

Ach ja .. mensen en vooroordelen. Weet nog een heel mooi verhaal van lang lang geleden toen ik al winkelend met mijn hond 2 oudere dames (rond de 70) tegenkwam. Een van de dames pakte zonder waarschuwing met 2 handen de kop van mijn hond vast en zakte door haar hurken en ondertussen klepte zij zonder adem te halen naar haar vriendin: "kijk Mien .. dat is nou zo'n hond die mijn dochter heeft. Het is een .. eenuh" (ze kon niet op de naam van het ras komen)

 

Ik stond met open mond te kijken naar de situatie ... het ging allemaal zo snel. Had heel de dames niet gezien en voor ik het wist zat de bejaarde dame daar met de kop van mijn hond in haar handen. Zoiets doe je toch niet !! Maar goed ... mijn trouwe maatje hield zich fantastisch en na een paar tellen was ik genoeg bij positieven om de dame te helpen met de naam van mijn honds ras.

 

"Een Rottweiler mevrouw" was mijn antwoord. Waarop de dame een luide kreet sloeg en van schrik omviel en hard achteruit begon te kruipen. De angst in haar ogen !! Binnen een mum van tijd waren we omsingeld door ramp publiek die kwamen kijken welke schade de gevaarlijke Rottweiler de oude dame had toegedaan.

 

Er was niks aan de hand !!

Toen de dame eenmaal was gekalmeerd kwamen we er dus achter dat haar dochter een zwarte Labrador heeft.

Het winkelend publiek liep echter nog met grote bogen langs mij en mijn hond met de nodige valse ogen en nare opmerkingen ... en dat terwijl de hond helemaal niks gedaan heeft in een hele foute situatie zich ontzettend braaf gehouden heeft. Mal toch

 

pagina 7 van 15 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Pupje met de fles groot gebracht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^