Tips en ervaringen gevraagd over waak/ gezinshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik denk dat je bij alle rassen in de waak en verdedigingshonden wel eentje kan treffen die wat dominanter is. Zou bij het kopen van een hond jullie aanraden goed op te letten op het karakter van de ouders en gedrag tegen jullie, ook bij binnenkomst. Misschien een goede fokker die kan adviseren bij de keuze welke pup aan de hand van puppy tests. Misschien is een teef een veiliger keus.
En denk dat van jongs af aan goed socialiseren belangrijk is.
Oefenen met bezoek, naar scholen, hondenveldjes, winkelcentra.

Ik zou denk ik bij de berghonden rassen kijken.
Landseer, Leonberger,Grote Zwitsere Sennenhond?

Ik heb zelf een Tibetaanse Mastiff. Berghondenras uit Tibet. Dacht daar ook nog even aan. Vooral een goed gesocialiseerd teefje van zachte lijn zou misschien prima kunnen. Maar bij een nest Tibetanen kunnen toch wel paar zitten die wat fanatieker zijn met waken. Dan zouden jullie misschien hetzelfde hebben als de Rottweiler. Al denk ik dat de TM toch wat relaxter is over het algemeen. TM is meer van het waken van eigen terrein en relaxed daarbuiten.
Ze zijn geen ruziezoekers en afwachtend en waardig tegen vreemden. Wel territoriaal qua bewaken van eigen terrein bij bezoek! Een is daar fanatieker in als ander.
Wie weet toch het nakijken waard want zoals ik zei je kan het bij elk ras treffen dat eentje wat fanatieker en dominanter is. Ik doe trouwens de rasvoorlichting van de club. www.dokhyi.nl

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips en ervaringen gevraagd over waak/ gezinshond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat heb je de hond te bieden? Hoevaak lopen? Hoe vaak kammen? Is de trimster/plukken/knippen een probleem? Waar moet de hond over waken? Gaan jullie op cursus? Hoeveel ervaring hebben jullie?

De bouvier is een waakse hond, maar ook enorm lief en voorzichtig bij kinderen wanneer ze goed opgevoed zijn en de leeftijd van 3 jaar hebben bereikt (dan zijn ze geestelijk volwassen). Maar.. Je kunt niet zomaar aan een bouvier beginnen..

d (Gast)

hebben jullie wel eens aan een boxer gedacht wij hebben er een super lief speels en waaks mijn man lag vroeger als baby met een boxer pup in de box hebben altijd boxers gehad deze waren altijd lief en waaks ook voor de kleinkinderen zou alleen hem kopen bij een goede fokker zie  nederlandse boxerclub die van ons heeft veel energie

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Wat vind je van een witte herder?

Gèk op kinderen, zachtaardig karakter, wel wat terughoudend (moet even de kat uit de boom kijken) maar kan vervolgens met alle mensen en honden omgaan. En zal zijn huis goed beschermen. "

 Inderdaad, zachtaardig en een ideale gezinshonden

honden page profiel ElianeEliane

Ze zullen ondertussen wel gekozen hebben aangezien het een topic is van 2014

honden page profiel gregre

een witte herder.
ik heb er 2.
de oudste is 10 geen kinderen gewend,maar ik heb nu kleinkinderen en het gaat super goed.
ze is heel voorzichtig en wordt het teveel loopt ze weg.
de jongste is nu 1jaar maar ook heel lief.
vanaf 9 weken hier,maar heel voorzichtig met kinderen.
ze blijft bij mijn kleindochter van 3 in de buurt en bij de tweeling van 1jaar ligt ze op haar rug en doet ook heel voorzichtig.
als er wat is zijn ze ook waaks.

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Hier nog een witte herder fan. Ze is ontzettend lief en rustig in huis, helemaal dol op onze kinderen en als ze vriendjes meenemen worden die even enthousiast onthaald. Tegelijk houdt ze alles in de gaten dus ook een prima waakhond.

honden page profiel **

honden foto van *

Wat ik zelf interessant altijd vind, is dat Gasten altijd zo soort vragen stellen ( maar oke ben zelf ongv. ook zo begonnen ) ..

Als ik jou was, ik zal nu na rotweiler (deze je niet meer wil ?? ) Snauzer of inderdaad een Bouvier nemen ... allebei zijn en waakzaam ( vooral snauzer ! ) dapper en voor kinderen ook lief ( en veeel mooie eigenschappen nog meer ook ! ) .. 

<<=Bouvier       =>>Snauzer ( Risen/Giant Snauzer ! )

 

 

Annelotte (Gast)

Ik heb zelf heb zelf een blonde labrador.... super leuk! Hij houdt van zwemmen en spelen en vooral knuffelen! Labradors worden super blij als je er bent. Ze leren makkelijk alle kunstjes! En zijn goed met kinderen. Ze zijn zelfs nog behulpzaam, maar kunnen ondeugend zijn zoals: eten stelen van de salontafel, wegrennen, de postbode aanvallen(dat doet mijn hond ik weet niet of elke labrador dat heeft) etc.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips en ervaringen gevraagd over waak/ gezinshond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^