Hondenshow, hoe en wat? hulp gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel trimslimtrimslim

Goedenavond :-)

Ik ben een leerling van het groenhorst college te Barneveld en ik ben voor een afstudeeropdracht bezig.
Ik moet iets vertellen over een honden keuring.
Ik weet dat de honden een aantal rondjes moeten lopen en dat ze een gezondheidscheck krijgen. daarna kunnen ze een kwalificatie krijgen.

Maar waar ik nu zo benieuwd naar ben is waar ze echt op letten, waarom krijgt een hond een U? en waarom een andere een M? om welke redenen kan een hond gediskwalificeerd worden? wat vind een keurmeester goed en wat niet in omgaan met de honden?

Ik ben zelf nooit op een show geweest dus het is best lastig voor mij. Alle kennis is welkom! dit zou mij heel erg helpen.

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Misschien is deze link wat voor jou? http://www.hondenshow.net/informatie_over_cac_cacib.html 
En deze misschien: http://www.raadvanbeheer.nl/verenigingen-en-activiteiten/tentoonstellingen-exterieurshows/kwalificaties-op-een-show/
Ik heb zelf alleen met een clubmatch meegedaan en weet er verder niet het fijne van.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Nou, een gezondheidscheck....? Ik heb heel wat shows gedaan en dat is nog nooit gebeurd. Er wordt gekeken naar de bouw van de hond, kwaliteit van de vacht, stukje karakter, beweging en soms de combinatie handler en hond.

De verdeling van U, ZG, G en M is inderdaad erg moeilijk. Het is afhankelijk van de smaak van de keurmeester. Binnen mijn ras zijn bijvoorbeeld alle kleuren toegestaan. Toch is het best vaak gebeurd dat ik een hand kreeg van de keurmeester die zei: 'Lovely bitch but I prefer blacks' of 'She looks great but I think her colour is too exotic'. Daar tegenover staat dat een volgende keer ik wel geluk heb en dat een zwarte hond de ring mag verlaten.
Daarnaast zijn er veel bekende handlers/fokkers en keurmeesters durven hen gewoon geen ZG of lager te geven. Ik kan me nog herinneren dat iemand eens tegen mij zij over een handler: 'Tja, die kan met een varken de ring in lopen en gaat ze er nog met de punten vandoor'. Keurmeesters worden achteraf ook wel eens opgebeld door deze mensen als ze niet winnen namelijk. Van mijn fokker weet ik dat zij niet naar een show gaat als ze niet van tevoren weet dat ze iets gaat winnen. Tja, zo gaan die dingen nu eenmaal.
De fokker van Cloë en Valentijn zei eens: 'Bij een ZG heb je een zeer goede hond. Bij een U heeft je hond iets extra's wat de hond erg bijzonder maakt. Binnen ons ras krijgen honden zovaak een U dat we vergeten dat je met een ZG nog steeds een zeer goede hond hebt.'

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Deze wilde ik nog even met je delen:
 


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^