Onderschept!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Hopelijk doet de Belgische regering hier iets mee!! 

Bij de Oostenrijks-Duitse grensovergang Suben heeft de Beierse politie een illegaal transport van puppy's naar België onderschept. Dat melden Duitse media.

Volgens regio-aktuell24.de hield de politie gisteren om 01.25 uur op de A3 een Opel Vivaro tegen. In de wagen ontdekten de agenten op elkaar gestapelde kooien met jonge hondjes van uiteenlopende rassen. Voor het transport met bestemming België hadden de twee inzittende Hongaren geen toestemming. De papieren van de dieren waren ook op verschillende manieren vervalst. Een dierenarts stelde vast dat een deel van de pups te jong was voor transport.

De politie bevrijdde de jonge viervoeters en bracht ze naar een dierenasiel in de buurt.

De Hongaren van 30 en 41 jaar oud hadden in 2005 ook al deelgenomen aan een illegaal hondentransport. Er is een strafrechtelijk onderzoek tegen hen opgestart.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

up up!!

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Gelukkig dat de grenswacht ze gevonden heeft. Dat betekend in elk geval geen winst voor deze misdadigers dit keer.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Mooi!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" De Hongaren van 30 en 41 jaar oud hadden in 2005 ook al deelgenomen aan een illegaal hondentransport. "


Kun je nagaan hoe klein de pakkans is. Je gaat mij niet vertellen dat die mannen toevallig in 2005 en van de week de enige keren hebben gereden.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Een fikse straf en boete verdienen deze hondenhandelaren.
Dit bedoel ik nu wanneer ik regelmatig schrijf; te jonge pups worden in transport busjes gepropt en van Oost Europa naar België of Nederland vervoerd. Busjes vaak zonder ventilatie en men ziet wel hoeveel puppies er nog leven bij aankomst. Vorig jaar is er ook in Duitsland een dergelijk transport onderschept en er was een ongeval op een Duitse snelweg met een busje vol puppies uit de Oostblok.
Goed dat dit busje in Duitsland is onderschept, want verschillende Oosteuropese brOOdfokkers hebben van de Belgische FOD dienst Dier en Welzijn (!!!) een vergunning om puppies te importeren. Of de wijze van transport door de Belgische overheid wordt toegestaan, is een ander verhaal.

Quote

43 Hundewelpen illegal nach Deutschland eingeschleust
www.regio-aktuell24.de


 


Welpen aus Ungarn, die in einem Pkw-Kombi …

(pol) Bei einer polizeilichen Fahrzeugkontrolle flog am Dienstagfrüh auf der A3 ein illegaler Transport von 43 Hundewelpen auf. Die Tiere waren mit einem Pkw-Kombi Opel Vivaro befördert worden. Sie kamen aus Ungarn.  
Es war zwischen dem Grenzübergang Suben und der Anschlussstelle Pocking, als die Polizei das Auto mit ungarischer Zulassung kontrollierte. Bei der Fahrzeugüberprüfung stellten die Beamten fest, dass sich im Fahrzeuginneren 43 Hundewelpen in mehreren Transportkisten befanden.
Der Fahrzeugführer, ein 30-jähriger Ungar und der Beifahrer, ein 41-jähriger Ungar konnten für den Transport der Hunde von Ungarn nach Belgien keine Transportgenehmigung vorweisen. Bei einer eingehenden Kontrolle der von den beiden Ungarn ausgehändigten Heimtierausweise stellten die Beamten fest, dass die Dokumente manipuliert worden waren. In den Heimtierausweisen wurden an den Eintragungen über das Wurfdatum, das Geschlecht und das Chipdatum sowie der Rassenangaben Veränderungen vorgenommen.


… nach Deutschland eingeschleust und nach Belgien weitertransportiert werden sollten. Fotos: Polizei

Die Beamten unterbanden hierauf die Weiterfahrt und eskortierten das Fahrzeug mit den Hunden zur Verkehrspolizeiinspektion Passau. Durch das verständigte Veterinäramt wurden die Hundewelpen sichergestellt und auf umliegende Tierheime verteilt. Laut Veterinäramt erfolgte der Transport in nicht geeigneten Behältnissen und ein Teil der Welpen war zu jung für den Transport.
Die beiden Ungarn wurden angezeigt und konnten nach einer Beschuldigtenvernehmung und der Erstellung einer Zustellungsvollmacht weiterfahren. Gegen den Fahrzeughalter, der bereits 2005 an einem illegalen Hundetransport beteiligt war, wurde ein Strafverfahren eingeleitet.

Unquote

Bron: http://www.regio-aktuell24.de/43-hundewelpen-illegal-nach-deutschland-eingeschleust-36289/

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko 3 doggies

honden foto van Marissa & Zuko

Super dat ze zijn gepakt! Nu ervoor zorgen dat zij dit werk nooit meer kunnen uitvoeren. Misschien een druppel op een gloeiende plaat maar ik ben blij

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Stond in onze krant ook, erg .:'( Hoeveel worden en NIET gepakt. ;-)Hopelijk vinden de pupjes een goeie thuis en vooral, hopelijk zijn ze gezond.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Mooizo! Levenslang vastzetten die gasten en de puppy's lekker allemaal bij allemaal andere pups/honden zetten.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Shauni,
Je schrijft in je openingsbericht

quote Hopelijk doet de Belgische regering hier iets mee!! unquote

De Belgische regering doet hier helemaal niets mee; die hebben nl. import vergunningen afgegeven aan diverse Oosteuropese brOOdfokkers.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Shauni,
Je schrijft in je openingsbericht

quote Hopelijk doet de Belgische regering hier iets mee!! unquote

De Belgische regering doet hier helemaal niets mee; die hebben nl. import vergunningen afgegeven aan diverse Oosteuropese brOOdfokkers. "


Dan hoop ik dat er daar verandering in komt! Maar er moet echt iets gebeuren! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zolang er mensen zijn die pupjes uit het buitenland halen zonder adres van een goede fokker blijft dit bestaan.

van de week hier een forummer die een pupje uit Spanje haalt, kon zelfs kiezen, en iedereen vond het geweldig leuk en mooi, er wordt niet bij stilgestaan wat er allemaal achter de schermen van de moeder heeft afgespeeld, daar wordt aan voorbij gelopen. vandaar de mensen halen overal een pup vandaan, dan blijven deze misstanden bestaan.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" zolang er mensen zijn die pupjes uit het buitenland halen zonder adres van een goede fokker blijft dit bestaan.

van de week hier een forummer die een pupje uit Spanje haalt, kon zelfs kiezen, en iedereen vond het geweldig leuk en mooi, er wordt niet bij stilgestaan wat er allemaal achter de schermen van de moeder heeft afgespeeld, daar wordt aan voorbij gelopen.  vandaar de mensen halen overal een pup vandaan, dan blijven deze misstanden bestaan. "

Ja in principe is het een bodemloze put. Maar als ze al beginnen met die br**dfokkers die hier in België tewerk gaan sluiten, dat is misschien al een begin.
.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik quote het even....


--------
We gaan kijken naar Puppy's die uit Spanje gered zijn dus die zijn nog niet gesteriliseerd! Ik hoop echt dat de wandeling doorgaatwant heb zojuist een andere wandeling af moeten zeggen ivm werk!
-------


tuurlijk zijn deze pupjes schattig, maar zolang er vraag naar is zal het altijd blijven bestaan en is het dweilen met de kraan open.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" ik quote het even....


--------
We gaan kijken naar Puppy's die uit Spanje gered zijn dus die zijn nog niet gesteriliseerd! Ik hoop echt dat de wandeling doorgaatwant heb zojuist een andere wandeling af moeten zeggen ivm werk!
-------


tuurlijk zijn deze pupjes schattig, maar zolang er vraag naar is zal het altijd blijven bestaan en is het dweilen met de kraan open. "


Of vaak: Dan hebben we deze alvast gered. Ondertussen zien die ***fokkers weer een kans om de moeder nog eens een keertje te laten dekken, maar daar denken ze niet aan. Het is al goed dat er meer over verteld wordt, want mensen die dat niet weten, staan daar niet bij stil.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Die arme kleine pups, wat die doorstaan hebben , gelukkig zijn ze in goede handen.

 Wordt tijd voor een nieuwe wetgeving, dat een dier niet meer als voorwerp wordt gezien, maar als een levend wezen, dat er flinke eisen wordt gesteld  aan het kopen, verkopen en houden van  dieren. Dat het broodf en (illegale) handel in pups zo onmogelijk wordt gemaakt omdat je bvb niet meer dan een klein aantal fokteven mag bezitten en dat fokteven alleen in huis zelf mogen leven. 
Wordt tijd voor een goede regelgeving betreft dieren! Dieren hebben ook rechten!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"
Ja in principe is het een bodemloze put. Maar als ze al beginnen met die br**dfokkers die hier in België tewerk gaan sluiten, dat is misschien al een begin.
. "


Shauni,
Het lijkt me ook zeer gewenst en noodzakelijk om de puppy farms te sluiten; trouwens ook in Nederland. Dit zijn zelf geen fokkers, maar hondenhandelaren in pups uit de Oostblok. Puppies worden op bestelling uit de Oosteuropese landen geleverd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Shauni,
Het lijkt me ook zeer gewenst en noodzakelijk om de puppy farms te sluiten; trouwens ook in Nederland. Dit zijn zelf geen fokkers, maar hondenhandelaren in pups uit de Oostblok. Puppies worden op bestelling uit de Oosteuropese landen geleverd. "


.op bestelling, is toch te erg! Ik bestel graag 2 fritjes met en snel een beetje! Dat soort lui zien het gewoon echt niet als dieren, die arme arme pups! En hun moeder die waarschijnlijk melk geeft en al snel weer gedekt wordt. Bah bah bah!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"

Shauni,
Het lijkt me ook zeer gewenst en noodzakelijk om de puppy farms te sluiten; trouwens ook in Nederland. Dit zijn zelf geen fokkers, maar hondenhandelaren in pups uit de Oostblok. Puppies worden op bestelling uit de Oosteuropese landen geleverd. "


Wat ik wil bedoelen is dat als de regeringen van alle europese landen er werk van maken hebben die Br**dfokkers geen 'leveranciers' en kunnen ze zo opdoeken. Klinkt echt niet realistisch.... Maar die oosteuropese landen gaan daar zelf niets aan doen. :(
.

Volgende forumvraag: Profiel niet compleet !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^