Hoe rustig conditie opbouwen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,

Begin volgende maand krijg ik voor 3 weken een hond op loge. Die ik nu ook al vrij geregeld krijg om vast te laten wennen. Nu is het zo dat de hond niet echt een conditie meer heeft. Heeft vroeger wel veel gerend ed. Maar de bazin werd zwanger waardoor de hond ook minder heeft gelopen. 
Nu is mijn vraag hoe kan ik die conditie weer langzaam opbouwen?
Dit omdat ik op zaterdag altijd, een vrij lange wandeling met nog wat honden door het bos loop, en de loge hond graag mee zou willen nemen...

Alvast bedankt.
Lavina

p.s. sorry als het in de verkeerde rubriek staat, ik wist niet waar ik het anders moest neerzetten..

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gaat de hond daarna terug na de baas?
Dan zou ik geen conditie opbouwen

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja als de hond daarna weer terug gaat zou ik niet veel aan zijn conditie doen..dan verveelt hij zich te pletter als hij weer thuis is omdat hij dan net gewend is aan meer...
Lange wandelingen kunnen op zich wel..maar dan met pauzes. Houd de loge hond even aan de lijn en laat hem uitrusten in je pauzes. Dan kan hij gerust mee

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

hond gaat inderdaad terug naar de baas.
ik heb toestemming van de baas om het op te bouwen.

Maar dat dacht ik inderdaad ook, hij moet zich dan niet gaan vervelen.

Aan de lijn houden zal ik doen. Hoop dat hij niet te erg gaat springen en spelen.
Bedankt voor de tips.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Verder is uithoudingsvermogen opbouwen een combinatie van kracht en conditie. Even simpel gezegd: testen wat de hond kan en dan steeds iets meer doen tot je op het niveau zit waar je naar toe wil.

Maar wat anderen ook al zeggen, je bouwt ook aan het verwachtingspatroon van de hond en het energieniveau. Als jij vol aan de bak gaat en de hond gaat weer terug naar bijna niets zitten straks baas en hond gefrustreerd in huis. Hoe vervelend het ook klinkt maar ik zou niet afwijken van het normale patroon van die hond.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Frank bedankt voor de uitleg voor hoe dat zou gaan.
Ik heb nig eens nagedacht over wat jullie allemaal gezegt hebben, en jullie hebben gelijk! Hij gaat natuurlijk weer terug en doet dan weer minder. Dus heb besloten het zo gewoon mogelijk voor hem te houden en te proberen niet teveel met hem te doen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,
Ik heb de hond in kwestie nu vast 5 dagen.
En hij heeft me toch een energie!!! Verschrikkelijk! Ben, dacht ik, redelijk veel gewend maar dit...
Heb 4 wandelungen.met hem gemaakt, 3 ervan 30-45 min en een keer fietsend naar get bos, 10 min fietsen en daar 1 uur geweest, de hele dag heeft hij alleen maar gerent en met andere honden gespeeld! Allen stil gestaan om te snuffelen plassen.of poepen. En dan thuis komen en gelijk een bal pakken, en nu.spelen? Rustig liggen was erg lastig voor hem! Nu eindelijk ligt hij rustig.

Nu mijn nieuwe vraag, hoe zorg ik ervoor dat hij niwt super druk in huis is, maar ook geen topconditue krijgt zeg maar...

Doordat hij thuis bijna niks doet heeft hij denk ik toch wel super veel energie opgespaard, aan vandaag te zien..
Is er een manier dat te voorkomen?

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Haha, langer wandelen ;-)

Maar als je daar eenvoudigweg de tijd niet voor hebt zou je kunnen kijken of brain games niet wat zijn. Andere vorm van inspanning maar wel flink uitputtend voor de hond.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

De tijd heb ik gelukkig wel. Het is alleen normaal werd hij op een dag 1 uur uitgelaten zeg maar, dan zou je (ik) denken dat vandaag voor hem dus super veel is... Maar ja zoveel energie moest ik ook iets mee doen... braingames heb ik nog wel, dat is wel een slim idee, bedankt.

Mijn hond bouwt geen coditie meer op (Gast)

hallo allemaal ik heb een teckel van 4 jaar oud, en hij bouwt geen conditie meer op na zijn rughernia, ook heeft hij een aangeboren groot hart. (Waardoor het moeilijker is) Ik wandel met hem 2x elke dag een kwartier het zelfde rondje maar hij bouwt maar geen conditie op. Zoon beetje over de helft begint hij te hijgen. Ik zou toch denken als je dat elke dag twee keer doet het makkelijker voor hem word maar dit gebeurt niet. Ik snap niet waarom weten jullie mischien iets? Of hebben jullie tips hoe je makkelijk conditie opbouwt? Ik hoor het graag

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" hallo allemaal ik heb een teckel van 4 jaar oud, en hij bouwt geen conditie meer op na zijn rughernia, ook heeft hij een aangeboren groot hart. (Waardoor het moeilijker is) Ik wandel met hem 2x elke dag een kwartier het zelfde rondje maar hij bouwt maar geen conditie op. Zoon beetje over de helft begint hij te hijgen. Ik zou toch denken als je dat elke dag twee keer doet het makkelijker voor hem word maar dit gebeurt niet. Ik snap niet waarom weten jullie mischien iets? Of hebben jullie tips hoe je makkelijk conditie opbouwt? Ik hoor het graag "

 Een hond gaat niet enkel hijgen omdat die moe is. Een hond hijgt omdat die het bijvoorbeeld warm heeft, of omdat die stress heeft.

Hier hijgt mijn hond al na 10 minuten, maar dat wil niet zeggen dat ze dan al moe is. Ik wandel vaak juist een uur, en dan pas merk ik dat ze moe is. Ik zou dus gewoon telkens iets langer lopen, maar wel je hond in de gaten houden. Vaak zie je het wel aan het loopje, bijvoorbeeld wat meer sjokken, of gewoon gaan zitten, of liggen, of gewoon stil gaan staan, als ze er genoeg van hebben.

 

Wat zegt je dierenarts er ook over ivm zijn te grote hart en hernia? Wat raad die aan? 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

"  Een hond gaat niet enkel hijgen omdat die moe is. Een hond hijgt omdat die het bijvoorbeeld warm heeft, of omdat die stress heeft.
Hier hijgt mijn hond al na 10 minuten, maar dat wil niet zeggen dat ze dan al moe is. Ik wandel vaak juist een uur, en dan pas merk ik dat ze moe is. Ik zou dus gewoon telkens iets langer lopen, maar wel je hond in de gaten houden. Vaak zie je het wel aan het loopje, bijvoorbeeld wat meer sjokken, of gewoon gaan zitten, of liggen, of gewoon stil gaan staan, als ze er genoeg van hebben.
 
Wat zegt je dierenarts er ook over ivm zijn te grote hart en hernia? Wat raad die aan?  "

 Joy hijgt al als ik haar riem omdoe hahaha. Is bij haar gewoon spanning omdat ze het super leuk vind om naar buiten te gaan. Zou dan betekenen dat ze helemaal niet naar buiten moet.

 

Toch zou ik idd eerst overleggen met de da hoe of wat, juist vanwege zn gezondheid.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

I.v.m. de hartproblemen van je hondje zou ik advies aan de dierenarts vragen betreffende het opbouwen van de conditie van je hondje. Vraag ook wat je nog van je hondje kunt verwachten; duur van wandelingen etc.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

4 jaar oud, rustig aan, je hond heeft een hartprobleem, inspanning is niet goed als je te veel gaat doen...rustige wandelingen, beter vier keer een kwartiertje dan een half uur aan een stuk. En met de rughernia ook rustig aan doen, kijk naar je hond , kijk wat tie aankan...rustig aan.

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal heel erg bedankt voor alle reacties de dieren arts komt eerdaags voor zijn inentingen dan zou ik het gelijk vragen. (Wat ik van hem kan verwachten en het obouwen van de conditie) qua zijn rughernia is het enige wat hij niet mag is springen (op en af de bank) en traplopen voor de rest mag hij nog gewoon lang wandelen ect.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^