Dierenarts leugens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De 3 jaar termijn heeft met de registratie te maken, de tijd dat de fabrikant een werkzame titer heeft aangetoond. De manier waarop dat onderzoek uitgevoerd wordt maakt onderzoek over een langere periode moeilijk en weinig diervriendelijk.

Dick (Gast)

Het jaarlijks in laten enten van honden en katten, is de meest groots mogelijke onzin. Honden en katten hebben een goed immuunsysteem dat heel wat aankan. Natuurlijk, doodgaan hoort bij het leven. Ook een ingeënte hond of kat kan doodgaan.

Dat dierenartsen graag elk jaar willen in enten is puur inspelen op angsten van mensen. Het dient maar een doel en dat is de portemonnee van de dierenarts. Ze schrijven daarom ook graag een leuk kaartje elk jaar met de mededeling dat uw hond weer aan zijn jaarlijkse vaccinatie toe is.

Dierenartsen hebben geen vaste inkomsten. De ene dag zit de wachtkamer vol met probleemgevallen, de andere dag zit er nauwelijks iemand. Om de onzekerheden weg te nemen wat inkomsten betreft weg te nemen, maken ze mensen met honden en katten wijs dat ze hun huisdier elkaar opnieuw moeten laten vaccineren. Onzin!!!! het is alleen maar bedoeld om de dierenarts te verzekeren van vaste inkomsten. Laat uw hond alleen maar inenten als zij jong zijn, daarna is niet meer nodig, het eigen afweersysteem doet het zelf. Kortom, het is je reinste diefstal!!!

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is in 2009 voor het laatst ge-ent, wel 2 keer getiterd en allebei de keren had hij nog meer dan genoeg antistoffen.

De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort. 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Aston moet eigenlijk weer maar ik twijfel. We zouden gaan titeren toen Tannetje hier in de buurt kwam maar toen was ik nogal ziek.

 

Het gaat om de 1 jaar enting(hij was door ziekte laat met de 12 weken enting, daarom nu pas de 1 jaar).

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"  Kortom, het is je reinste diefstal!!! "

 Beetje een ongenuanceerd verhaal. Er zijn namelijk best redenen waar enten zeer zinvol voor is. Daarom is er een alternatief in titerbepalingen.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als bij titeren blijkt, dat bv. hondenziekte teruggelopen is, kunnen de meeste dierenartsen alleen de cocktail geven en hebben niet eens een enkele enting in huis ! Ik ken zoveel honden, waarvan de historie niet bekend was, waarbij de dierenarts gewoon begon met enten. 

Juist als er niets bekend is, zou de dierenarts  moeten titeren en niet zomaar gaan enten! Entingen kunnen namelijk schade toebrengen.

Het is absurd dat precies op datum, 1 jaar later, de antistoffen allemaal verdwenen zijn! Ik vind dat echt klakkeloos enten! 

 

 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: laatste pupy inenting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^