Julius k9

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emely, Bently's baasjeEmely, Bently's baasje

honden foto van Emely, Bently's baasje

Hallo!
Ik zou heel graag een julius k9 tuigje voor bently kopen. Maar ik heb echt geen idee wat de verschillen tussen de IDC en de gewone.  En welke zou het beste zijn voor bently? 
Zijn er ook nadelen aan de tuigjes? En dan nog een laatste vraagje, waar laten jullie de labels maken?


Alvast bedankt!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Van wat ik ooit begrepen heb.. is de IDC gewoon het nieuwe model en hebben ze bij dit model de labels zo geplaatst dat deze vanuit meer hoeken goed leesbaar zijn. Het normale "oudere" model heeft dit niet. IDC is verkrijgbaar in meer leuke kleurtjes, het oudere model dus niet. 

En ik geloof dat er bij de grotere modellen iets veranderd is aan het handvat op het ruggedeelte.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Het IDC versie ligt beter op de rug bij het oude model bolt het zeg maar een beetje op de rug waardoor het anders ligt

Is de I.D.C. geschikt voor de hond met forse borst en nekpartij (bullterrier, stafford) en honden met heel veel vacht zoals b.v de sheltie, zo is de original geschikt voor de ranker gebouwde honden (b.v. flatcoated retr. , poedel en border collie's uit de sportlijn).
Het verschil tussen de I.D.C en original zit hem vooral in de uitsnijding van de halslijn deze is bij de I.D.C. veel ruimer en schuin weggesneden. Het original tuig heeft de labels horizontaal op het tuig staan, de I.D.C. heeft ze schuin. Het handvat van het I.D.C. tuig is vast te zetten met een sluiting, die van de original plakt men vast met klittenband.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Is de I.D.C. geschikt voor de hond met forse borst en nekpartij (bullterrier, stafford) en honden met heel veel vacht zoals b.v de sheltie, zo is de original geschikt voor de ranker gebouwde honden (b.v. flatcoated retr. , poedel en border collie's uit de sportlijn). "


Hmm dit wist ik niet. Ik dacht dat het andere model uiteindelijk gewoon uit de handel zou gaan omdat die ook niet in de nieuwe kleurtjes verkrijgbaar zijn. Dus "eigenlijk" zou een IDC tuig voor Obi (zwitserse herder) niet super geschikt zijn of wel? Zijn huidige normale K9 tuig heeft namelijk een flinke beschadiging waardoor het momenteel aan het raffelen is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^