Irritaties liepen hoog op..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Wat jammer dat die vrouw niet naar je geluisterd heeft, alsof een 18 jarige geen inspraak heeft.
Heel goed dat je op je strepen bleef staan.
Eerlijk gezegd (maar dat is mijn "bescheiden" mening) had je moeder je ook best kunnen steunen maar goed, gebeurd is gebeurd.
Misschien volgende keer gewoon nóg duidelijker zijn en zoals al gezegd is waarschuwen dat Saar zal gaan bijten en dat het dan hun eigen schuld is (dan maar leergeld betalen als ze niet luisteren).
Gelukkig dat het geknal nu voorbij is en dat Saar nu hopelijk zich niet zo ellendig meer voelt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor jou is dit altijd moeilijk natuurlijk.

zal ik mijn eigen situatie even uitleggen ? mijn tweelingzusje moet niets van Bamse hebben, ik mag niet bij haar komen, niet erg, Bamse en ik blijven dan thuis.

vandaag komt mijn zusje en Bamse ? het is mijn huis en ik zorg dat Bamse niet in haar buurt komt.

dat had jij ook kunnen doen, desnoods je hond bij je laten zitten naast je uit de buurt van die vrouw.
en ik begrijp jou heel goed, ook ik heb er vreselijk veel moeite mee als mensen zo doen. maar zorg in het vervolg dan dat de hond niet bij de vrouw kan komen, zo voorkom je irritaties. en dat je boos bent geworden, heel normaal.

in een pension ? voor zo iets ? zelf zou ik dat niet doen, er zijn andere mogelijkheden toch ?

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Herken wel wat je er bij jou gebeurd is vorig jaar is zo iets ook op mijn verjaardag met Sandy gebeurd dit jaar gaan Sandy en Diva dus ook aan de riem naast mij als hun er zijn.
Het is echt vervelend als ze dan iets doen en Sandy of Diva bij jou dan Saar de schuld krijgt.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Jeetje wat vervelend! Ik vind dat je goed gehandeld hebt, tuurlijk je had haar ook uit de situatie kunnen halen maar dat lijkt me lastig, daar heb je veel zelfvertrouwen voor nodig. Als je wat timide bent gaat dat al wat lastiger, en daar had je moeder je in moeten steunen. Maar goed.

Het lastige is dat het je moeders huis is, je kan haar misschien daar weg krijgen om voor te stellen zelf een feestje te kunnen geven. Maar ik denk dat het een goed idee is om inderdaad naar je vader te gaan en de honden aan elkaar te laten wennen. En als dat niet gaat, dan kun je misschien naar vrienden? Of iets huren voor jezelf rond deze tijd. Persoonlijk zou ik voor de laatste optie gaan, en dan ergens zonder vuurwerk, dan heb je gelijk nergens meer last van en een heerlijk rustige jaarwisseling.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Jammer dat Saar de schuld krijgt hiervan. Lijkt me als ik het verhaal zo lees niet dat zij niets fout heeft gedaan. Die dame had gewoon moeten luisteren, dan was er waarschijnlijk niets gebeurt.

Wellicht had je Saar gewoon weg kunnen halen bij deze dame. Of er gewoon tussen gaan staan.
Maar ik vind dat het het netjes heb gedaan hoor, ben het met je eens.
Ik ben af en toe erg "onbeschoft" naar bezoek wat niet luistert naar instructies. Nee is nee, geen discussie.
Ook denk ik dat je moeder best wel had mogen inspringen. Ik bedoel daar niets kwaads mee, is gewoon jammer. Ik ken haar namelijk niet, eveneens als de dame die Saar lastig viel. Wil geen kwaad spreken over mensen die ik niet ken. :-)

Een pension lijkt me echt niet nodig. Dit lijkt mij gewoon duidelijke hondentaal die genegeerd is. Waarom om die reden in een hokje stoppen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Niet naar een pension doen volgend jaar.... dat lijkt me zo stressvol voor honden weggerukt worden uit hun vertrouwde omgeving. Ik zou haar volgend jaar gewoon een groot bot geven en haar daarmee ergens lekker apart laten kauwen en bezig zijn. Lekker afgeleid en geen aandacht te hoeven hebben voor het bezoek wat er in huis is. 

Naar mijn idee blijven de meeste mensen ook wel weg van een hond die aan het kauwen is omdat je nooit weer of ze dat wel op prijs stellen. Jij hebt het trouwens goed gedaan hoor! Maar sommige mensen zijn gewoon echt idioot... en menen dat ze het altijd beter weten. Eergisteren nog hoorde ik van iemand dat de hond bergen paardenstront naar binnen had gewerkt en zij dat toeliet omdat er "veel vitamines" inzaten die honden nodig hebben. *zucht*

honden page profiel --

honden foto van -

" Eergisteren nog hoorde ik van iemand dat de hond bergen paardenstront naar binnen had gewerkt en zij dat toeliet omdat er "veel vitamines" inzaten die honden nodig hebben. *zucht* "


.Oh jeetje, dat zal vast lekker gestonken hebben...  Zelfs als het zou kloppen zou ik die vitamines toch ergens anders in zoeken in plaats van poep :-D

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna 3 doggies

honden foto van Sofie & Senna

Ik ben het volledig met Petra eens. Als je moeder merkte dat wat jij zei geen invloed had op de dame, dan had ze zelf moeten zeggen om ermee op te houden.

Je zou er inderdaad in het vervolg ook voor kunnen zorgen dat je de hond bij jou neemt, of op zijn plekje legt als er zo'n bezoek komt. Als ze dan vragen waarom je dit doet kan je gewoon antwoorden dat je zag dat het niet meer leuk was voor de hond en dat je niet wilt dat ze gaat happen.

Probeer met je moeder samen te overleggen hoe je dit volgende keer aanpakt met een paar verschillende scenario's die zich voor zouden kunnen doen, zodat je hier op voorbereid bent en op dezelfde lijn staat tegenover het bezoek.

Verder vind ik het vooral onbeschoft dat je bezoek je vraag gewoon negeert. Wij waren gisteren op bezoek bij mensen met een pup en als zij zeggen als hij dat doet negeren en geen menseneten geven dan doe je dat toch gewoon zo? Hun huis/dier hun regels!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" voor jou is dit altijd moeilijk natuurlijk.

zal ik mijn eigen situatie even uitleggen ? mijn tweelingzusje moet niets van Bamse hebben, ik mag niet bij haar komen, niet erg, Bamse en ik blijven dan thuis.

vandaag komt mijn zusje en Bamse ? het is mijn huis en ik zorg dat Bamse niet in haar buurt komt.

dat had jij ook kunnen doen, desnoods je hond bij je laten zitten naast je uit de buurt van die vrouw.
en ik begrijp jou heel goed, ook ik heb er vreselijk veel moeite mee als mensen zo doen. maar zorg in het vervolg dan dat de hond niet bij de vrouw kan komen, zo voorkom je irritaties. en dat je boos bent geworden, heel normaal.

in een pension ? voor zo iets ? zelf zou ik dat niet doen, er zijn andere mogelijkheden toch ? "

Je eigen tweeling zus die niets van zo een knuffelbeer hond als jij hebt moet hebben? Hoe bestaat het, maar wat een vervelende situatie! 
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Niet naar een pension doen volgend jaar.... dat lijkt me zo stressvol voor honden weggerukt worden uit hun vertrouwde omgeving. Ik zou haar volgend jaar gewoon een groot bot geven en haar daarmee ergens lekker apart laten kauwen en bezig zijn. Lekker afgeleid en geen aandacht te hoeven hebben voor het bezoek wat er in huis is. 

Naar mijn idee blijven de meeste mensen ook wel weg van een hond die aan het kauwen is omdat je nooit weer of ze dat wel op prijs stellen. Jij hebt het trouwens goed gedaan hoor! Maar sommige mensen zijn gewoon echt idioot... en menen dat ze het altijd beter weten. Eergisteren nog hoorde ik van iemand dat de hond bergen paardenstront naar binnen had gewerkt en zij dat toeliet omdat er "veel vitamines" inzaten die honden nodig hebben. *zucht* "


.heel dom, paardenmest laten eten. Paarden worden ontwormd, meestal met ivermectine en voor sommige honden (schotse collies) is dit dodelijk! Voor andere honden is het puur gif! Daarom nooit je hond paardenmest laten eten!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"

.heel dom, paardenmest laten eten. Paarden worden ontwormd, meestal met ivermectine en voor sommige honden (schotse collies) is dit dodelijk! Voor andere honden is het puur gif! Daarom nooit je hond paardenmest laten eten! "


Ik weet dat ook.. maar die mevrouw geloofde me dus niet. Achja...

honden page profiel --

honden foto van -

Oja, wat ik ook nog eventjes wil melden: Veel van jullie zeggen dat mijn moeder me had moeten steunen met dit probleem. Klopt, helemaal mee eens.  Ze heeft ook wel regelmatig gezegd tegen die vrouw: "Hou maar gewoon op, negeer haar maar". Maar na een aantal keer gewaarschuwd te hebben mocht mijn moeder ( en ik net zo goed ) wat strenger optreden. 

Begrijp het niet verkeerd, mijn moeder probeert heel veel goed te doen voor de hond, maar bepaalde stress-signalen ziet ze gewoon nog niet, terwijl ze echt haar best doet. Van haar kant snap ik best dat ze ook gewoon een gezellige avond wilde hebben met de visite.  
Ik ga mijn best doen om haar van dat pension-idee af te krijgen. Komt wel goed :-)

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Oja, wat ik ook nog eventjes wil melden: Veel van jullie zeggen dat mijn moeder me had moeten steunen met dit probleem. Klopt, helemaal mee eens.  Ze heeft ook wel regelmatig gezegd tegen die vrouw: "Hou maar gewoon op, negeer haar maar". Maar na een aantal keer gewaarschuwd te hebben mocht mijn moeder ( en ik net zo goed ) wat strenger optreden. 

Begrijp het niet verkeerd, mijn moeder probeert heel veel goed te doen voor de hond, maar bepaalde stress-signalen ziet ze gewoon nog niet, terwijl ze echt haar best doet. Van haar kant snap ik best dat ze ook gewoon een gezellige avond wilde hebben met de visite.  
Ik ga mijn best doen om haar van dat pension-idee af te krijgen. Komt wel goed :-) "


Ik snap het hoor, hier ook een moeder die hard haar best doet maar veel mist.
Maar ik denk wel dat het help als je weet wat er precies fout is gegaan. Het lijkt alsof je dat wel door hebt, dus je kan het nu mooi gebruiken als leermoment. Ook je moeder. :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Ik weet dat ook.. maar die mevrouw geloofde me dus niet. Achja... "


.hopelijk heeft die hond binnen alles flink ondergekotst!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Je eigen tweeling zus die niets van zo een knuffelbeer hond als jij hebt moet hebben? Hoe bestaat het, maar wat een vervelende situatie! 
. "



ik ben erg

. :-D

naar aanleiding van dit topic, heb ik het toch even aangekaart dat ik niet welkom ben bij dr, verleden jaar 2013 , 1x geweest bij haar omdat het mooi weer was, mocht ze bij de gratie in de tuin zijn.

ze belde net op..... heb het aangekaart, oeps, dat was heftig. ze wilde onder geen enkele voorwaarde een haarbal in huis hebben, als ik weg zou zijn dat ze aan de grote schoonmaak moest beginnen. oeps.

dat deed zeer, Bamse is een rustige hond, en als mijn hond zou verharen in de rui ga ik bij niemand langs, zeker niet bij mijn zusje.

en wat ik nog erger vond.... een hond ruikt was haar antwoord, en in mijn huis ruikt het niet naar hond, oeps.....

ja had beter mijn mond kunnen houden, maar af en toe zijn er toch irritaties daardoor. Bamse altijd maar weghouden, ze heeft het liefst dat ik ze uit de woonkamer houdt, maar het is Bamse dr huis, netjes blijft Bamse dan naast me zitten. geen probleem.

en oja.... hihi, ik kreeg ook nog een reprimande van dr. ze had het over Bamse dat ze op afstand haar hypnotiseerde :-D :-D :-D

ik weet dat Bamse dat doet, hahahaha maar dan is het wel etenstijd. hahahaha



ze had de ogen dicht, stijfdicht. ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Oja, wat ik ook nog eventjes wil melden: Veel van jullie zeggen dat mijn moeder me had moeten steunen met dit probleem. Klopt, helemaal mee eens.  Ze heeft ook wel regelmatig gezegd tegen die vrouw: "Hou maar gewoon op, negeer haar maar". Maar na een aantal keer gewaarschuwd te hebben mocht mijn moeder ( en ik net zo goed ) wat strenger optreden. 

Begrijp het niet verkeerd, mijn moeder probeert heel veel goed te doen voor de hond, maar bepaalde stress-signalen ziet ze gewoon nog niet, terwijl ze echt haar best doet. Van haar kant snap ik best dat ze ook gewoon een gezellige avond wilde hebben met de visite.  
Ik ga mijn best doen om haar van dat pension-idee af te krijgen. Komt wel goed :-) "


Dan begrijp ik eigenlijk niet dat de hond alsnog de schuld kreeg, want jullie beide zagen dat het niet zo was. Als ze dan bijt is het toch: eigen schuld, dikke bult, we hebben je gewaarschuwd?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"


ik ben erg

. :-D

naar aanleiding van dit topic, heb ik het toch even aangekaart dat ik niet welkom ben bij dr, verleden jaar 2013 , 1x geweest bij haar omdat het mooi weer was, mocht ze bij de gratie in de tuin zijn.

ze belde net op..... heb het aangekaart, oeps, dat was heftig. ze wilde onder geen enkele voorwaarde een haarbal in huis hebben, als ik weg zou zijn dat ze aan de grote schoonmaak moest beginnen. oeps.

dat deed zeer, Bamse is een rustige hond, en als mijn hond zou verharen in de rui ga ik bij niemand langs, zeker niet bij mijn zusje.

en wat ik nog erger vond.... een hond ruikt was haar antwoord, en in mijn huis ruikt het niet naar hond, oeps.....

ja had beter mijn mond kunnen houden, maar af en toe zijn er toch irritaties daardoor. Bamse altijd maar weghouden, ze heeft het liefst dat ik ze uit de woonkamer houdt, maar het is Bamse dr huis, netjes blijft Bamse dan naast me zitten. geen probleem.

en oja.... hihi, ik kreeg ook nog een reprimande van dr. ze had het over Bamse dat ze op afstand haar hypnotiseerde  :-D  :-D  :-D

ik weet dat Bamse dat doet, hahahaha maar dan is het wel etenstijd. hahahaha "

Ik denk me zo in dat je zus geen kinderen heeft, die met vieze voeten binnen komen, bekers melk omgooien, met kruimels strooien, enzo want dan maken ev die paar haren ook niet meer uit. misschien is ze toch gewoon bang voor je hond of zo zoals ze zegt over het hypnotiseren. Heb je haar wel eens dat gevraagd? Is idd wel een verdrietige situatie, je eigen zus! 
.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Dan begrijp ik eigenlijk niet dat de hond alsnog de schuld kreeg, want jullie beide zagen dat het niet zo was. Als ze dan bijt is het toch: eigen schuld, dikke bult, we hebben je gewaarschuwd? "


.Ah ik snap dat je er zo over denkt, ik had het er misschien niet duidelijk in gezet, sorry. Mijn moeder sprak haar pas aan over het met rust laten, toen ik had gevraagd of ze er ook iets van kon zeggen. Later op de avond zeg maar, toen het al gebeurt was.  Blijkbaar dus niet streng genoeg geweest, of de visite snapte onze waarschuwingen gewoon niet.

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella 3 doggies

honden foto van Snowie & Bella

" kan je de volgende keer als er weer zo iemand is niet met saar op je slaapkamer gaan zitten. misschien wel saai maar wel rustig voor haar. "


.ik moet zeggen, dit doe ik thuis ook maar daar worden meestal negatieve reacties op gegeven door familie etc..

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

" Oja, wat ik ook nog eventjes wil melden: Veel van jullie zeggen dat mijn moeder me had moeten steunen met dit probleem. Klopt, helemaal mee eens.  Ze heeft ook wel regelmatig gezegd tegen die vrouw: "Hou maar gewoon op, negeer haar maar". Maar na een aantal keer gewaarschuwd te hebben mocht mijn moeder ( en ik net zo goed ) wat strenger optreden. 

Begrijp het niet verkeerd, mijn moeder probeert heel veel goed te doen voor de hond, maar bepaalde stress-signalen ziet ze gewoon nog niet, terwijl ze echt haar best doet. Van haar kant snap ik best dat ze ook gewoon een gezellige avond wilde hebben met de visite.  
Ik ga mijn best doen om haar van dat pension-idee af te krijgen. Komt wel goed :-) "


Ja... Het opvoeden van je moeder is een dagtaak die jaren duurt... (Mijn dochters van 16 en 18 zijn er ook al lange tijd druk mee)

Maar, inderdaad, wij moeders doen altijd wel heel erg ons best... Ookal is het soms wat onbeholpen...
Wij willen daar dus wel regelmatig voor geknuffeld worden.... Dan snappen we alles veel sneller...

Echt waar...

Maar dit terzijde...

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^