Hoe reageert jou hond op vuurwerk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mara was als de dood.. :( hier een filmpje die ik gister ochtend had gemaakt.. toen ik haar zo zag wist ik even niet hoe ik de rest van de dag zo met haar door moest komen..
https://www.facebook.com/photo.php?v=549001458510505&l=1894677375371869616

Toen ben ik even gaan wandelen in een (vuurwerk)stil natuurgebied met de werpstok en bal.. die gaat nooit meer mee dus ze was erggg blij..

Hierna heb ik haar lekker ingebakerd en een nestje gemaakt voor haar


Nog steeds bang.. toen heb ik een kalmerend middel gegeven wat we ook altijd voor de kat gebruiken om de angst te verminderen.. (dosering is tot 10kg 1 pilletje,, ik heb haar een halve gegeven en ze is 17,3 kg ;-) ;-)
Hierna werd ze gelukkig wat rustiger en na wat puzzelen op het nieuwe puzzelkleed was ze wat gekalmeerd en is ze gaan slapen.. maar zodra ik op stond liep ze me weer achterna...
Al met al hebben we de dag zo wel doorgebracht.. nu zijn we allemaal heerlijk brak.. ik heb wel wat mooie vuurwerkplaatjes kunnen schieten :-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko is er rustig onder. Die heeft de hele avond liggen slapen en kreeg om 23:45 een bot en heeft daar tot 01:30 op liggen kluiven. Hij keek niet op of om.

Kiya daar in tegen was erg bang. Vorig jaar was ze wel onrustig om 12 uur, maar verder niks. Dus ik had verwacht dat het dit jaar gewoon goed zou gaan. Ik zette overdag vuurwerkgeluiden op (zacht) en vanaf dat moment was ze bang, ging ze zich verstoppen en was ze aan het bibberen. Wilde ook niet plassen buiten. Heb haar bench toen naar beneden gehaald en daar doeken overheen gehangen. Ook heb ik een kalmeringstabletje gehaald. Om 23:30 kwam ze haar bench uit en kwispelde ze. Ze kreeg wat lekkers (wat ze eerst niet aan wilde nemen) maar toen dat op was, werd ze weer bang. Heb haar toen op de bang genomen onder een deken en heb lekker met haar gelegen terwijl het vuurwerk buiten bezig was. 's Nachts mocht ze bij mij op bed slapen.

We hebben ook de tv lekker hard gezet met muziek zodat ze de knallen buiten niet hoorden. Ook de gordijnen dicht hielp wel iets :-)

honden page profiel kikikiki 3 doggies

honden foto van kiki

onze maltezer was gisteren avond veel aan het blaffen en rond lopen wij werden er even zot van en dat heeft zo geduurt tot 1 u en is ook de ganse nacht woellig geweest , wij hopen dat ze het vuurwerk vlug verbieden gelijk op veel plaatsen .

gr kiki

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ze is sinds we terug zijn uit het bos weer onrustig, steeds naar de tuin kijken.
En jawel... iemand in de straat besluit nóg een keer feest te vieren. Ellendeling...

Mandy en Milo (Gast)

Die van mij is rustig gebleven en geen stress, hij is zowieso niet bang voor vuurwerk

honden page profiel Mandy en MiloMandy en Milo 3 doggies

honden foto van Mandy en Milo

Die van mij is rustig gebleven en geen stress, hij is zowieso niet bang voor vuurwerk

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Al met al alle honden hebben het vuurwerk overleefd de baasjes zijn soms wat overbezorgd maar als je ze niet te veel extra aandacht geeft en heel normaal doet net als wat je anders ook zou doen niks aan het handje. wens iedereen een ongelooflijk mooi gezond en honds-dol 2014 toe :-D

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Haha, ik had een tijd terug een topic geopend, met de vraag hoe ik een puppy het beste erop kon voorbereiden...hier is het ook super gegaan! :-D

Ik heb hem van te voren wel voorbereid op het geluid door youtube en door schietspelletjes hard aan te zetten, dan keek hij alleen even op.
gister vond hij wel even spannend, dicht bij mij lopen en om zich heen kijken...maar baasje stapt rustig door, dus bootje ook...
Ik heb gewoon heel neutraal gedaan, dus hij maakte er ook geen big deal van.. :-DGelukkig maar!!

honden page profiel ingeborgingeborg 3 doggies

honden foto van ingeborg

Gelukkig is het meegevallen. Zag er erg tegenop omdat ze 'S morgens  al zo bang was. We zijn met haar naar een natuurgebied gegaan en daar was alleen in de verte wat te horen. Langzaam werd ze rustiger. Ze heeft lekker gerend en gezwommen.Toen het 12 uur was heb ik haar heel enthousiast betrokken bij het vuurwerk en uiteindelijk ging ze liggen slapen.Jammergenoeg knallen ze nu nog steeds af en toe dus we zijn nog voorzichtig met het uitlaten.

Galai (Gast)

Goedenavond,

Onze Engelse stafford Tyson (bijna 9-jaar) staat werkelijk doodsangsten uit...:( Sinds oktober jl. wordt er geregeld (m.n. op zaterdagavonden) vuurwerk afgestoken in de buurt en hij gaat sindsdien ook niet graag meer mee naar buiten zodra het begint te schemeren.
Sinds de jaarwisseling 2006-2007 is hij gestresst rond deze tijd van het jaar en bij onweer, maar nu is het sinds de Oud & Nieuw 'viering' vannacht zelfs zo erg dat hij - naast totale paniek - zich 'verstopt' onder de tafel, beeft als een rietje en absoluut niet meer naar buiten wil... Hij zat vannacht boven in de badkamer (een ruimte zonder ramen), met lamp en radio aan maar het is vreselijk zielig te zien hoe hij (nog steeds!!) lijdt... Heeft iemand tips/adviezen/doorverwijzing om mij te helpen om Tyson te helpen???

Alvast bedankt en o ja, de beste wensen voor het nieuwe jaar...
Met vriendelijke groet,
Galai

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nooit problemen hier.  Meestal nemen we ons glas mee de tuin in en kijken naar het vuurwerk terwijl we vrolijk zijn... En... wij vrolijk en geen zorgen... Kylie vrolijk en geen zorgen.  Geen enkel probleem dus.

Als het fruit rijp is (vooral de kersen) gaan er in de buurt nogal wat knallen af om de spreeuwen te verjagen... Vooraleer er een onweder komt zijn er kanonnen aan't afgaan die de onweerswolken moeten "breken"...  Vanaf dat  in oktober de jacht opengaat horen we in het weekend nogal eens knallen.  Als we Kylie zeggen dat het okay is.  "Doet niks" dan let ze er niet meer op.

Dit jaar was er bij ons bezoek en we waren aan 't kaarten.  't Was zo spannend dat we niet naar buiten gingen ;-)  Zora was er ook en bij de eerste knallen begonnen Kylie en Zora te blaffen.  Zo wisten we dat het middernacht was en de kaarten even weg mochten ;-)  We hebben elkaar en de hondjes geluk gewenst enzo... Wij een glaasje, de hondjes een kauwbotje... Het is bij die 5à 6 blafjes gebleven.

We hebben ook al Nieuwjaar meegemaakt in Groningen.  Met Kylie aan het raam gekeken en ook de straat op gegaan waar buren vuurwerk afstaken.  Als Kylie ziet hoe wij reageren gaat ze daarop voort.

Bij ons in de omgeving duurt het geknal maar een half uurtje... Van middernacht tot half één.  Dat lijkt me ook wel doenbaar als er wel problemen met huisdieren zijn.  Dat men een ganse nacht... of zoals ik o.a. op HP lees dagen voordien en nadien vuurwerk afschiet begrijp ik echt niet.  Ik kan me goed voorstellen dat honden die er gevoelig voor zijn niet meer weten hoe ze het hebben... Er zit dan immers ook geen regelmaat in.. Niet in de timing en niet in het soort geluid en niet in de sterkte.    Daar ben ik zeker van.  Uitlaten lijkt me dan wel heeeel vervelend.  Spijtig dat er niet wat meer rekening gehouden wordt met elkaar.

Bovendien zou ik er zelf niet gelukkig mee zijn met dagenlang al dat lawaai en dat zou ik zeker niet voor Kylie kunnen verbergen waardoor die er ook niet relaxed mee om zou gaan.

Greetje (Gast)

Omdat mijn oude hond van 10 vreselijk bang is voor vuurwerk, had ik na lang aarzelen besloten om een pilletje te vragen bij de dierenarts. Het was voor het eerst in mijn leven dat ik dat deed voor een hond, want geen van mijn honden was ooit bang voor knallen. Dit is een oude hond van 10, die vorig jaar twee van zijn huisgenootjes is kwijtgeraakt omdat ik deze lieverds binnen een maand beiden moest laten inslapen door ouderdom/ziekte. Ze zijn gelukkig 13 en 15 geworden.  Nadat ik het pilletje had gegeven , raakte hij na 20 min al totaal in een soort van coma!! Ik had dit totaal niet verwacht, hij kon niks meer..niet lopen, ogen stonden raar..ook leek hij het benauwd te krijgen..Ik ben hier vreselijk van geschrokken en heb de dierenarts gebeld... die zei, dat dit vrij normaal was en dat ik hem af en toe moest activeren en verplaatsen..Dit nooit meer!!!! Het medicijn heet calmivet en ik mocht 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht geven. Mijn hond weegt 30 kg..en GELUKKIG heb ik hem maar 1 tablet gegeven..Wie weet wat er anders was gebeurt..ik wil dit bericht graag delen hier. Pas op met dit medicijn!!!

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

@ Greetje
Je dierenarts had je dit middel NOOIT mee mogen voor een hond die bang is voor vuurwerk. Dit middel staat al zeker 6 jaar bekend om de werking die jij omschrijft. Een bedankje aan je dierenarts (sarcastisch bedoeld) voor het trauma dat je hond waarschijnlijk heeft opgelopen heeft vind ik wel op zijn plaats.  

De dierenfaculteit Utrecht adviseert Alprazolam bij angst voor vuurwerk. Bij de meeste honden werkt dit goed. Ze worden wat rustiger maar gaan niet knock-out. Acepromazine (o.a. verkrijgbaar onder de naam Calmivet) verslapt de spieren en maakt het dier gevoeliger voor licht en geluid. Dan kun je wel voorstellen hoe je hond dit heeft ervaren. Mocht je hond angstig gaan reageren op dingen waar die nooit bang voor is geweest komt dat waarschijnlijk door deze nare ervaring. Probeeer er op die momenten voor hem te zijn en te steunen. .  

God zij Dank zijn er steeds meer websites die goede informatie geven zoals Medpets  http://www.medpets.nl/calmivet/  Helaas zijn er ook nog steeds sukkels van dierenartsen die ooit hun diploma hebben gehaald en denken daarmee klaar te zijn. Dit is een hele grote BLUNDER van je dierenarts dus voel je alsjeblieft niet schuldig dat je je hond dit pilletje hebt gegeven.

Greetje (Gast)

dankjewel Stippeltje! Ik laat het mijn dierenarts zeker nog weten!! Ik ben zooo blij dat mijn gevoel over dit medicijn toch niet helemaal goed was..vandaar dat ik hem ook maar 1 tablet heb gegeven i.p.v. 3 !!!.. Ik moet er echt niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ik het wel had gedaan! Ik wil er niet meer over nadenken wat er in mijn hond omgegaan moet zijn. Ik heb de hele avond op een kussen naast hem gezeten, dus hij voelde gelukkig dat ik in de buurt was..arm dier. Ik snap niets van deze actie van de dierenarts, mede omdat ik toen ik de tabletten haalde nog uitgebreid heb gevraagd of ik het echt zonder risico kon toedienen. Ik zal zeker geen medicijnen meer toedienen zonder eerst op internet te speuren over het medicijn.

honden page profiel Oona Oona 3 doggies

honden foto van Oona

Oona was heel onrustig en bang. Ze kroop onder de tafel en was de hele tijd aan het rond rennen. Maar alles is uiteindelijk goed gekomen ;-)

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Is het middel calmivet nou nog niet uit de handel genomen dat er nu nog dierenartsen zijn die dit middel durven te verkopen. Dit middel is totaal gif voor een hond/kat je had de hond beter een half puddingschaaltje advocaat kunnen geven rond een uur of 11. Calmivet is een spierverslapper werd vroeger toegediend als narcose middel je hond raakt in een soort van coma maar het gehoor word versterkt maar ze kunnen niet reageren omdat ze niet op kunnen staan. Ik vind dat dit middel uit de handel zou moeten worden gehaald

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een half puddingschaaltje advocaat? Zoveel neem ik zelf niet eens, voor een hond lijkt me dat echt veel te veel (ik heb ooit mijn vingertop in de advocaat gedoopt, maar daarvan deinsde ze al terug).

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Dat was een advies van mijn inmiddels overleden dierenarts en ja ik heb het ooit een keer gebruikt voor een logeer hondje die doodsbang was voor vuurwerk en ze heeft liggen ronken tot 7 uur de volgende dag

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Ik snap het echt niet..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^