hond helemaal in de stress.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingeborgingeborg

honden foto van ingeborg

Onze golden retriever Beau is helemaal in de stress vanwege het vuurwerk. Een paar dagen geleden is er bij haar in de buurt vuurwerk afgestoken. Vanaf die tijd was ze erg alert en schrok van elke knalletje. Ze wilde niet naar buiten en als ze buiten was dan ging ze zitten en wilde  ze niet verder lopen. Nu is ze vandaag in huis ook erg angstig. Ze zit te hijgen en te shaken en heeft de staart tussen de benen. En dan is het net 10  uur geweest. Heeft iemand een tip. Ik moet nu zelf weg ,kan niet anders, maar mijn man is thuis. Rond 1 uur laten we haar uit bij een waterplas. Zie met angst de rest van de dag tegemoet.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Eigenlijk had je die paar dagen geleden al maatregelen moeten nemen.. want alle 'middeltjes' hebben een inwerkingstijd en werken niet in 1 uurtje..
Je kan eventueel proberen bij de tuinen of een andere natuurwinkel bach rescue spray te halen en die te sprayen, maar ik denk niet dat het veel verschil voor haar uit maakt omdat ze daar even aan gewend moeten zijn..

Wat je wel kan doen is haar bezig houden met een spelletje/spelen/zoekspel/trucjes doen.. lekker laten kluiven.. gewoon bezig houden.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

zelfde verhaal hier.. ik heb wat bach gegeven, trillen is gestopt maar hijgen doet ze nog... ga denk ik op de badkamer zitten... Daar hoor je geen knallen haha

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Radio aanzetten en dap bij de dierenarts halen. Weet niet of dap zo snel werkt maar beter iets als niets.

Verder lavendel olie in een olie verdamper.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij vuurwerk angst staat een middel wat op deze dag gegeven kan worden, weet niet zo een twee drie wat het is, maar is door Stippeltje aangegeven, ik heb het opgezocht en het is een middel wat vandaag nog gegeven kan worden.

wel alleen te verkrijgen op dokters recept.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en anders....



geef je hond gerust geborgenheid, jij bent degene waar de hond op vertrouwt, negeer je hond niet, laat hem lekker bij je zitten, desnoods op de bank, betuttelen is niet nodig, maar een goede geborgenheid is een vereiste om zich veilig te voelen en dat is bij jou.

savonds vroeg uitlaten, en dan gordijnen wat toe, t.v. aan, wat luider dan normaal om 12 uur, en geef geborgenheid als je ziet dat je hond angst heeft. op wie moet de hond vertrouwen als jij het vertrouwen niet geeft ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gevonden... :-D


Alprazolam. bij je arts of dierenarts.

kan nog vandaag gegeven worden, niet suffig, je hond blijft alert, geen spierverlamming, maar je hond wordt er wel rustiger van.

kan vandaag nog gegeven worden.




Alprazolam®

Sinds een jaar hebben we naast de reeds bestaande medicatie via de gedragskliniek van de faculteit diergeneeskunde een nieuw middel tegen vuurwerkangst van uw huisdier. Het gaat om Alprazolam, een aan Valium® (Diazepam) verwante stof welke in gelijke mate angstremmend werkt, maar daarbij een minder sederende en spierverslappende werking heeft. Hierdoor blijft uw hond beter aanspreekbaar, wat voor zowel u als uw dier prettiger is.

Volgende forumvraag: Paniek in de bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^