Hulp aan buitenlandse zwerfhonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Ben sinds kort een hulpactie begonnen om geld intezemelen voor hulp aan zwerfhonden in Servie. Ik doe dit gelukkig niet alleen heb wat hulp van vrienden en familie. Iedereen zal zich afvragen hoe ben ik in godsnaam hier in verzeild geraakt. Nou zelf kom ik oorspronkelijk uit Kroatie en via FB hou ik contact met vrienden uit die regio van voormalig Joegoslavie. 
Ook door FB ben ik in contact gekomen met wat honden en katten liefhebbers die met man en macht proberen arme dieren op staat te helpen. Want zoals het hier in NL geregeld is kunnen hun en de dieren alleen over dromen. Azil's bestaan bijna niet, en die er zijn, zijn overvol of worden de dieren aan hun lot overgelaten. Ik heb beelden gezien van mishandelde en uitgehongerde honden en katten dat je afvraagt hoe is het mogelijk. Maar gelukkig zijn er ook happy story's, van hondjes en kattendie door   lieve mensen van straat gehaald worden en in een dierenpension geplaatst worden om uiteindelijk een plekje te krijgen in  een liefdevol gezin.Dit allemaal dankzij particulieren die inmiddels een klein netwerk hebben ontwikkeld samen met wat dierenartsen die  voor weinig geld en op rekening  zwerfhonden en katten behandelen en van straat halen. Dit allemaal is intensif en kostbaar werk die mensen gewoon naast hun normale werk/gezin doen. Daarom heb ik besloten om daar ook een steentje bij te dragen al is het in geld, voer, deken"s, medicijnen. Binnenkort ga ik die kant op met mijn eigen auto en neem van alles mee ga ook wat opvang pensions bezoeken samen met nog een journalist van een krant daar in hoop een compleet beeld te maken voor mensen hier. 
Mijn vraag is ook nu aan jullie of iemand evt interesse heeft om mij te helpen met deze actie want het is niet 5 voor 12 maar 5 over 12 inmiddels, aangezien dat het land ook in crisis verkeert en steeds minder middelen zijn  om die arme beestjes te helpen. 
Bvd mijn dank.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hey Mirjana ;-) wat een doel dat je wilt steunen. Top meisje. 
In verband met lopende topic over een Spaanse opvangorganisatie, denk ik niet dat er nog veel mensen hier je willen steunen. 
Fijn dat ge van ginderuit bent begonnen, je weet hoe het er aan toe gaat. Dat scheelt veel.
Ben je van belgie of nederland ? 
Ikzelf ben van belgie en als ik je met iets kan helpen, dan met alle plezier.
Ik geef je een pb .

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Upje :'(

honden page profiel Astrid Astrid 1 doggies

honden foto van Astrid

Mirjana mooi doel dus even omhoog voor jou.
Gr Astrid



Keep the good work up.

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Wat voor discussie en trouwens ik snap het niet waarom iemand die van dieren houdt ergens misbruik van zou maken. Ik ben met deze hulp actie ook begonnen omdat ik het zat was om aan grote organisaties geld te doneren om later nooit iets meer van horen of zien. Nu weet ik precies waar mijn geld en die van mijn vrienden die bereid zijn te helpen naar toe gaat. Eerlijker dan dit kan niet. Ik ga ook nog zelfs daar naar toe. alles betaal ik zelf met mijn eigen centen. Maar omdat ik niet iedereen kan helpen hoop ik dat er meer mensen willen meedoen. 
Een vacc. kost 650 din of 6.5 e een sterillisatie 15e dat zijn grote bedragen. Mensen wie ik help zetten alles op papier en foto alles, geen bedrog, wij zijn echte dieren vrienden geen bedriegers.

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

Mirjana goed werk hoor, ik doe dit voor roemeense en spaanse honden en elke hond die we kunnen helpen is er 1. Dat sommige mensen niet deugen kunnen de honden niets aan doen dus gewoon doorgaan met mensen die je kunt vertrouwen. Waar woon je? Ik woon in Nederland vlak bij Nijmegen en heb dekentjes en mandjes staan die weg kunnen. Vervoer naar Roemenië is er niet dus als ik jou kan helpen dan graag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

;-) top van je, elke cent is er een, ook deze dieren daar hebben hulp nodig, je gaat er naar toe met je eigen auto, je neemt spullen mee, ik hoop dat je afgeladen bent straks. :-D

beter daar helpen dan ze naar hier te laten komen, en daar doe jij zeker aan mee, top van je.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Upje

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Ben harstikke blij met goede positiefe reacties!!! Gisteravond heb ik nog een melding gehad dat er een hondje was gevonden op een busstation met twee achterste pootjes gebroken. Meisje die haar gevonden heeft heeft haar naar de dierenarts gebracht, daar hebben ze foto's gemaakt en blijkt best ernstig te zijn. Morgen moet ze onder het mes met mogelijkheid dat ze een pootje moet missen. Operatie is best kostbaar omdat het uit 3 delen betaat, heb de dierenarts ook zelf gesproken. Operatie kost 125e we hebben hier al inmiddels 50e verzameld en een stichting daar is nu bezig om de rest bijelkaar te krijgen. Ik ben harstikke trots dat we dit niet eens in 24 uur voorelkaar hebben kunnen krijgen terwijl dat arme beestej 2 a 3 dgn daar heb gelegen en niemand die er naar omkeek. Gelukkig kwam Natasa op een melding af via FB en vond haar daar hulpeloos, ze heeft haar naam gegeven Brana en ze is 5mnd oud volgens de dierenarts. Ze staat op onze FB pagina Help ons Helpen/DogsServie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ellendig toch, twee gebroken pootjes, niet alleen daar dramaas, maar ook in Nederland.

Leeuwarden, twee volwassen kerels hebben een hond zwaar toegetakeld, en achter gelaten op straat, dierenarts heeft de hond in moeten laten slapen.

wat een wreedheid is er toch in de wereld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mirjana, kan niet wijzigen, maar geld bij elkaar verzamelen voor dit hondje, top meis.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hartstikke goed van je, ik heb veel bewondering voor mensen die zich inzetten voor de zwakkere medebewoners hier op aarde en ik wens je daarom heel veel succes en ik hoop dat jullie een groot verschil gaan maken voor de honden daar.

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Ik ben ook blij dat ik voor die dieren wat kan betekenen. Kijk in NL is het allemaal wat beter geregeld, je ziet een gewond dier belt dierenambulance of brengt een zwerfdier naar azil en er wordt voor hem gezorgd. Dat heb je daar allemaal niet ze zijn meestal aan hun lot overgelaten of in dit geval aan mensen met een groot hart die alles aan doen om ze te helpen. Zo ook Svetlana die ik help. Ze zit in een half instortend huis met inmiddels 25 honden ze heeft geen baan meer en geen huis want door haar liefde voor de dieren is ze dat allemaal kwijt geraakt. In kort haar man en familie deelde niet dezelfde passie.en om heelhuids uitekomen met de honden die ze had op dat moment onder haar hoede heeft ze haar huis en man verlaten.Dat is nu een jaar geleden en vrijwilligers hebben tijdelijk onderdak gevonden voor haar en de honden en nu leeft ze van hulp van familie en vrienden.
Makkelijk heeft ze het niet maar die honden zijn haar alles nu en daar leeft ze voor. Alle geld wat ze krijgt ook voor haar zelf gaat op aan de beestjes, geloof me zo iemand verdient echt een plekje straks in de dieren hemel!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat knap van die Svetlana om ondanks zoveel tegenstand toch door te gaan.
Ik hoop dat ze ook steun krijgt van plaatselijke dierenbeschermers en hopelijk ook landelijk sponsors kan vinden die haar project willen steunen. Al zal dat niet makkelijk zijn. Ergens las ik dit stukje

If you want to rescue an animal in Serbia, do your best and don’t expect help from anybody. With such an attitude and dedication you’ll achieve a lot. And any help you do receive, will be a gift and in a way - a welcome relief. If we want to help an animal, we have to take full responsibility. We have to provide them with suitable accommodation, and pay for analysis and examinations, operations, therapy, and fortunately there are vets that help strays for years and activists pay less money. Animals need proper care, good food, therapy, regular check-ups. Only such a responsible treatment is good for animals. Unfortunately, sometimes we do everything and an animal dies if its health was alreay in a bad condition. Money is a problem for all of us, but money cannot resolve all problems and buy love for animals, proper care and commitment.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat raakt me, Svetlana is weggegaan omdat haar man de passie voor dieren niet op kon brengen, komt me zo bekend voor.

dan is het een moeilijke keuze die ze gemaakt heeft niet wetend wat de dag van morgen haar zal brengen, ik hoop zo dat ze geholpen wordt en dat de honden die ze nu bij zich heeft dat tie toch een eigen plekje krijgen in een goed tehuis .

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mirjan heb net de nieuwe foto van die breuk gezien op je profiel, vreselijk......hoe dat  zoiets nog terug kan geopereerd worden, Wat een geluk voor het diertje. Hoop dat het een mandje vind. En jij....bent een schat.

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Ze hebben alles met schroefden vast gemaakt en omdat een jong hondje is 6mnd redt ie het ook waarschijnlijk om opnieuw te kunnen lopen.Ik ga hem ook opzoeken als ik daar ben en maak wat foto's.

honden page profiel MirjanaMirjana

honden foto van Mirjana

Amy ik heb geen woorden voor harstikke bedankt en ook namens Svetlana en onze harige vrienden daar. Echt ik had tranen in mijn ogen dit kom je niet vaak tegen. BEDANKT!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hou je ons op de hoogte van je wedervaren misschien ? Goed nieuws horen we graag op forum. Er zijn al teveel trieste dingen. Zulke topics waar echt iets goeds uit voortkomt verwarmen mijn hart. ':-)

Volgende forumvraag: Paspoort
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^