Goed hondenpension in de buurt van Gingelom of Lommel (België of Nederland)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik moet begin februari naar het huwelijk van mijn neefje in Noorwegen en ik moet Turbo daarom naar een pension doen voor enkele dagen (normaal gaat hij altijd mee, maar nu kan het niet). Mijn broer kende iemand die opvang van een hond in huis deed, maar deze man is ziek geworden en kan dit nu niet doen. Turbo is vroeger nog af en toe een dagje bij mensen geweest en dat ging altijd redelijk goed (hij paste zich goed aan), hij is ook éénmaal naar een kennel geweest en dat is hem niet zo goed bevallen denk ik, niet dat hij er niet goed verzorgd werd denk ik, maar hij is niet zo graag alleen.
Ik ben dus op zoek naar een goede opvangmogelijkheid, een pension ofzo, waar hij toch voldoende aandacht krijgt (bijv. spelen en wandelen), waar ze op een positieve manier werken (dit vind ik superbelangrijk), waar ze voldoende kennis van honden hebben om hem eventueel met andere honden te laten spelen (hij kan niet met alle hondjes even goed opschieten, maar wel met sommige), waar hij dus eigenlijk gewoon goed verzorgd wordt maar ook wat aandacht krijgt. Ik zou dit graag in de buurt van Gingelom (België) of Lommel (België, maar de opvang mag ook in Nederland liggen) hebben. En de prijs is natuurlijk ook wel belangrijk, maar ik heb al wat rondgekeken en die lijkt me op de meeste plaatsen vergelijkbaar.
Kan iemand me tips geven voor een goede plaats?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 2 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

je zou staffsonly kunnen proberen. Is een pension wat normaal eigenlijk gericht is op de power-rassen, zoals bulldogs/staffords etc. Ik breng er onze Lady altijd naar toe als we weg zijn, want ze zijn vriendelijk voor de honden (en gewoon heel vriendelijke mensen)..het is kleinschalig en ze houden er rekening mee wanneer honden niet met andere honden kunnen. Maar ik weet niet of ze ook dalmatiers opvangen.. dat zou je moeten vragen. Onze Lady gaat er heel graag heen :-).

http://staffsonly.webs.com/

Het is ongeveer een half uurtje van Lommel.

Groetjes

marylou (Gast)

mijn honden gaan altijd naar de kwispelhoeve in borkel, net over de grens bij lommel. ben hier erg teveden van.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Hahaha geen idee eigenlijk, die van ons gaan altijd mee :-) komen hier wel mega vaak hondjes logeren :-) vind ik altijd heel gezellig, die van mijn ouders ging altijd naar mensen thuis maar die vrouw is gestopt

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Cocagne in Maarheeze. Je hond stinkt enorm als je hem gaat halen, maar ze hebben super veel lol gehad!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Cocagne in Maarheeze. Je hond stinkt enorm als je hem gaat halen, maar ze hebben super veel lol gehad! "


Hebben die ook een website eigenlijk, want ik woon hier ook in de buurt en was nieuwsgierig maar kan ze niet vinden geloof ik.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"

Hebben die ook een website eigenlijk, want ik woon hier ook in de buurt en was nieuwsgierig maar kan ze niet vinden geloof ik. "


.even googlen: hondenpension Cocagne Maarheeze. Ik geloof dat ze op Hugten 25 zitten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Overigens heb je ook nog de Opperheide in Valkenswaard. Ik ben daar pasgeleden geweest voor Obi. Dat vond ik een heel erg mooi hondenhotel (hebben ook dagopvang wat er ook netjes uitzag en niet teveel honden) helaas bleek het concept "dagopvang" echter niet te werken voor onze Obi maar dat lag niet aan hun. 

Daar kun je misschien ook kijken?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Dit is al een ouder topic.

Hoop dat je intussen een adres gevonden hebt. Mocht ik er zeker van zijn dat het tussen Wifi en Turbo klikt was hij hier ook welkom, maar heb helaas geen glazen bol.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ben een tijdje niet zo actief geweest op hondenpage door vanalles en nog wat ...

Turbo is uiteindelijk naar Boslucht in Eersel geweest. Ik heb geen opmerkingen op het pension (ik ben er voor ik hem gebracht had een 5-tal gaan bezoeken en eigenlijk leken ze me allemaal wel ok), maar ik doe het nooit meer. Het was nu een echte noodzaak omdat ik voor het huwelijk van mijn neefje naar Noorwegen moest, want anders gaat Turbo gewoon mee op vakantie met mij. Ik heb al gezegd dat ik de volgende keer gewoon niet ga als ik Turbo nog weg moet doen. De arme schat was niet te herkennen toen ik hem terug kreeg. Heel teruggetrokken, heel erg vermagerd, een andere hond. En ik geef echt niet de schuld aan het pension, want als ik ze belde gaven ze me info waardoor ik wist dat ze zeker wel met hem bezig waren geweest en ze hadden ook foto's van hem spelend met andere honden op hun FB pagina. De arme schat kan er gewoon niet zo goed tegen denk ik. Hij is ook al ouder natuurlijk (7,5j) en hij is nogal gevoelig en hangt heel erg aan zijn baasje. Hij at dus niet zo goed (zelfs de kvv niet) en dat is nog wel effe doorgegaan nadat ik terug was. En hij was waarschijnlijk oververmoeid door het spelen en alle indrukken die hij daar over zich heen kreeg. Hij was superblij om me terug te zien, maar daarna was ie echt een hoopje ellende. En dat heeft toch wel een dikke week geduurd! En ik voelde me dus ook ellendig! Gelukkig is ie nu terug de oude. En hoewel ik het pension dus niets verwijt en zelfs denk dat het een goed pension is, voor ons dus niet meer. Turbo gaat in het vervolg gewoon mee, of ik ga niet weg ...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ben een tijdje niet zo actief geweest op hondenpage door vanalles en nog wat ...
Turbo is uiteindelijk naar Boslucht in Eersel geweest. Ik heb geen opmerkingen op het pension (ik ben er voor ik hem gebracht had een 5-tal gaan bezoeken en eigenlijk leken ze me allemaal wel ok), maar ik doe het nooit meer. Het was nu een echte noodzaak omdat ik voor het huwelijk van mijn neefje naar Noorwegen moest, want anders gaat Turbo gewoon mee op vakantie met mij. Ik heb al gezegd dat ik de volgende keer gewoon niet ga als ik Turbo nog weg moet doen. De arme schat was niet te herkennen toen ik hem terug kreeg. Heel teruggetrokken, heel erg vermagerd, een andere hond. En ik geef echt niet de schuld aan het pension, want als ik ze belde gaven ze me info waardoor ik wist dat ze zeker wel met hem bezig waren geweest en ze hadden ook foto's van hem spelend met andere honden op hun FB pagina. De arme schat kan er gewoon niet zo goed tegen denk ik. Hij is ook al ouder natuurlijk (7,5j) en hij is nogal gevoelig en hangt heel erg aan zijn baasje. Hij at dus niet zo goed (zelfs de kvv niet) en dat is nog wel effe doorgegaan nadat ik terug was. En hij was waarschijnlijk oververmoeid door het spelen en alle indrukken die hij daar over zich heen kreeg. Hij was superblij om me terug te zien, maar daarna was ie echt een hoopje ellende. En dat heeft toch wel een dikke week geduurd! En ik voelde me dus ook ellendig! Gelukkig is ie nu terug de oude. En hoewel ik het pension dus niets verwijt en zelfs denk dat het een goed pension is, voor ons dus niet meer. Turbo gaat in het vervolg gewoon mee, of ik ga niet weg ... "

 

Herkenbaar...

 

Niet dat ik het meegemaakt heb zo. Maar ik kan me voorstellen dat sommige honden zo reageren.

Ik heb een tijd geleden met Obi een proefdag dagopvang gedaan,nouja dag... het was een kort half uur denk ik. Het was een mooie opvang, alles goed geregeld. De mensen gingen goed met honden om. Obi ging goed met de honden om daar... ik had er een goed gevoel bij. Hij keek me nog één keer aan en holde toen als een malle achter z'n nieuwe vriendjes aan. Ik ging en enkele minuten later realiseerde Obi zich in paniek dat ik weg was. Hij is over een hek van 1.80 meter heen geklommen (denken we) springen dat kan namelijk niet. Om te ontsnappen.. en dat lukte hem. Ze hadden het daar in al die tijd dat er honden komen nog nooit meegemaakt. Hij rende door de weilanden zoekend naar ons helemaal in paniek. En maar rennen de mensen gingen zo snel ze konden achter hem aan. Maar Obi zocht hen niet en luisterde (dus) niet naar ze. Ik moest een half uur terug rijden om mijn hond te zoeken toen ze me toen ik thuis was in paniek opbelden. Gelukkig kwam Obi meteen naar me toe toen ik hem riep... Mijn hart... mijn god ik zie hem nog rennen in de buurt van die drukke weg...

 

Sommige honden kunnen niet naar zo'n opvang ben ik van mening, helaas is Obi er ook 1 van. 

 

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Pfff, wat een verhaal! Ik zou een hartaanval krijgen denk ik! Blij dat hij zo goed terug naar jou kwam dan.

Ik kan Turbo gelukkig wel voor een avondje of één of enkele dagen bij mijn moeder laten (dan zijn ze allebei blij). Alleen kon dat deze keer niet omdat zij als grootmoeder ook mee moest.

Misschien kan je ook zo iemand vinden? Waar je eerst samen naartoe gaat dat hij kan wennen en dat je hem eerst heel kort daar laat (enkele minuutjes) tot je het kan uitbouwen tot een dagje?

Woon je trouwens in de buurt van Lommel? (ik woon zelf nu in Gingelom, maar ben afkomstig van Lommel en mijn moeder woont daar nog)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

" Pfff, wat een verhaal! Ik zou een hartaanval krijgen denk ik! Blij dat hij zo goed terug naar jou kwam dan.
Ik kan Turbo gelukkig wel voor een avondje of één of enkele dagen bij mijn moeder laten (dan zijn ze allebei blij). Alleen kon dat deze keer niet omdat zij als grootmoeder ook mee moest.
Misschien kan je ook zo iemand vinden? Waar je eerst samen naartoe gaat dat hij kan wennen en dat je hem eerst heel kort daar laat (enkele minuutjes) tot je het kan uitbouwen tot een dagje?
Woon je trouwens in de buurt van Lommel? (ik woon zelf nu in Gingelom, maar ben afkomstig van Lommel en mijn moeder woont daar nog) "

 Tjee, als ik dit zo lees kunnen jullie misschien onderling jullie honden bij elkaar brengen? Als het klikt zou het voor alle partijen goed zijn! Voor mij ook geen honden pension... In geval van nood kunnen ze hier evt. wel naar een vriendin.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Sorry Lady, ik wilde je ook 3 dofheid geven maar op de telefoon staan die st***e cijfertjes zo dicht bij elkaar dat ik de 2 geraakt heb 

Volgende forumvraag: sommige mensen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^