Cesar milan, A Hero

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"

De moederhond pakt de pups alleen zo vast, als ze ze wilt verplaatsen, niet om ze te straffen. "


.Dat deed ik dus ook met Rambo alleen verplaatsen ':-)

Maar ik deed het wel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Daar gaan we weer.:-D

Ik ben het eens met Lady! 
Ik was vroeger fan maar nu ik mijn hond positief opvoed merk ik meer vertrouwen en een veel betere relatie op alle vlakken.
Wie ben jij trouwens om een onschuldig dier zo aan te pakken.. Vind ik gewoon zwak.

honden page profiel --

honden foto van -

Kunnen we ook eens ophouden over Cesar Millan?
Ja, ik zelf vind het een geweldige gast. Maar alle filmpjes die alleen maar negativieteit over hem uitspreken beginnen we nu tovh echt te neusgaten uit te komen.

Merendeel van HP heeft geen goed woord over hem te spreken, en ik begin het nu langzamerhand zeer kinderachtig vinden. Die eeuwige discussies die erover onstaan.....
Bah.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

" Stewie wandelt prima, en dat hakje moeten we zelden gebruiken.. ik gebruik dit enkel als andere correcties niet werken en hij in een te hoge staat zit.. Geen nood iedereen ziet mij nu ook als een mishandelaar leuk :o Stewie heeft nog geen enkele keer agressief gedrag vertoond niet naar mensen en niet naar andere honden.. ookal heeft hij een vrij hoog energie level :o

Ik bedenk het anders, als jij wandelt en je kijkt de andere kant op en iedere keer geeft de hond je dan een snap in je been, "doet geen zeer" denk dat je daar niet blij van wordt steeds een snap in je been.

Ik kijk liever naar de oorzaak waarom vertoond je hond bepaald gedrag en waarom kies je voor dat hakje in de lies ipv een andere positieve manier.

Een goede band met elkaar ontstaat door niet fysiek elkaar te corrigeren want dit doet wel degelijk pijn maar zoeken naar de oorzaak een lange adem hebben en samen werken aan de juiste basis en oplossing zonder fysieke correcties uiteindelijk kom je dan veel verder.

Even een voorbeeld, een kennis van mij heeft een pup en gekozen voor een hondenschool die werkt met slipketting en fysieke correcties deze pup kruipt al in elkaar als hij de ketting hoort of als iemand naast hun zijn/haar hond een correctie geeft, is dit de juiste basis voor een goede verstandhouding?
Het enigste wat je bereikt is super snel resultaat want de hond wil de pijnprikkel voorkomen maar een leuke basis is er naar mijn in ziens niet.

@ Greetje ben het wel met je eens heb al vele filmpjes gezien waarbij hij met voertje en positieve benadering de honden traint dus ook bij hem zit een omzwaai wat trainen betreft nu hopen dat hij dit doorzet en dat we ook dit veel meer te zien gaan krijgen op tv. "


.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" dus als honden spelen en bij de nek pakken is ook mishandeling?
en een moeder die haar pup draagt ??
komaan :o" (ik quote maar even zo)

Dat is een achterhaald principe. Ben het eens met de reactie van Lady hierop.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Hoe vaak ziet hij z.g.n dominante honden? Zelden of nooit want meestal zegt hij zelf een onzekere hond
. "


Ooh, ik heb genoeg afleveringen gezien waarin hij een hond 'very dominant' noemt..  En de honden die wel onzeker of angstig zijn..pakt hij op dezelfde manier aan als de honden die hij 'dominant' noemt.. Dat kan toch niet kloppen??

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

tja, een paar jaar geleden dacht ik ook, zo, das een goede hondentrainer joh...
alle "beginners" in de hondenwereld denken dat dit een wereldvent is, en dat het allemaal werkt...

ik vind het zielig, en geen fijne manier om met je hond om te gaan. een bang onderdrukt wezentje van maken
maar hey, hij luistert wel, en is rustig! ;-)

en ja, honden ondergaan dit vaak en doen niets, wat niet zegt dat ze het niet vervelend eng of pijnlijk vinden. honden verdragen een hoop van een mens, ondergaan dingen maar heel gedwee, maar dit betekent echt niet dat ze er wel happy mee zijn

er zijn vele betere manieren om met je hond om te gaan, het is geen quick fix, maar je houdt tenminste een hond over waarmee je prettig en positief samenwerkt, en een goede band mee hebt. niet gebaseerd op angst.

ik ga dus ook mee met de antwoorden van Lady

wat voor problemen dan ook, ik zou er echt niet meer over nadenken om een cesar milan in te schakelen

wat mij betreft gaat hij zich ook maar lekker richten op het verkopen en reclame van tandpasta :-)

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

" Cesar doet dit ook niet om te straffen enkel voor te verplaatsen ;-) ik heb de hele afevering gezien met de Bulldog ;-) niet enkel dat stukje :-D
&& hoe denk je dat een moederhond corrigeerd ;-) 

De moederhond pakt de pups alleen zo vast, als ze ze wilt verplaatsen, niet om ze te straffen. "


.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Optillen in een nekvel gebeurt niet voor niks alleen bij pups..en dat doet de moeder om haar pups in veiligheid te brengen, niet om ze te straffen. Nu is je hond veel groter dan een pup en doet het ook meer zeer, omdat er meer gewicht mee opgetild word aan de nek. Bovendien ben jij geen moederhond.. de manier waarop een moederhond haar pups mee zou nemen is niet na te bootsen door een mens. Net zoals wij een honden niet moeten behandelen als een baby..moeten wij ook niet proberen om een mama-hond te zijn ;-) "


Dankjewel dat je het wat duidelijker uit gelegd hebt hihi, mijn pup werd net wakker. dus had even snel mijn zin afgemaakt, omdat hij moest plassen.

honden page profiel --

honden foto van -

Grootste gevaar van CM vind ik dat mensen hem na gaan doen. 
Je kan zijn methodes wel of niet steunen, maar er staat niet voor niets bij alle scenes dat je het niet thuis zelf na moet doen.
Of zijn methode wel of niet slechte gevolgen heeft voor een hond is een punt ter discussie, maar 1 ding is zeker: ga je het als thuis ZELF doen , zonder de jarenlange ervaring die CM heeft, kan je ZEKER weten dat het slechte gevolgen zal hebben.
Of fysieke correcties altijd slechte invloed heeft is een punt ter discussie. 
Dat een slecht uitgevoerde fysieke correctie slechte invloed heeft is een feit, en kan zeer grote gevolgen hebben.
Bijna alle baasjes die zijn methodes van tv overnemen zullen veelal uit groep 2 bestaan. 
Daarom blijf ik er ver vandaan. Ik heb gewoon niet de kennis en inzicht om deze methode toe te passen. Los van het feit of CM dit wel of niet heeft.


Wat ik heel erg goed van hem vind: hij promoot beweging bij honden. Heel veel van de honden in zijn shows zijn of verwaarloosd, of komen nooit buiten. Eerste wat hij met die honden gaat doen is skeeleren om energie kwijt te kunnen. Vaak.
Ook dat je houding grote invloed heeft is goed dat hij dat duidelijk maakt. Zo zijn er tig baasjes die schreeuwen naar hun hond. Eerlijk is eerlijk, ik heb hem nooit zijn stem horen verheffen. Ook iets wat ik goed vind aan hem. 

Persoonlijke conclusie: zijn methodes brengen teveel schade als ze slecht worden toegepast. Ik ben geen hondenexpert, en dus wil ik dat risico niet nemen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Overigens wil ik niets negatiefs over de persoon Cesar Milan zeggen. Ken hem niet persoonlijk en ik denk dat hij oprecht gelooft dat hij die honden helpt. Zijn methodes keur ik (voor het merendeel) af.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Kimberley, lees even de visie en beleid van Hondenpage na: http://www.hondenpage.com/faq/regels dan zie je devolgende regel:


3. Cesar Millan (CM)
HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage. 

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden; 

Een 'hakje' geven, 'porren/prikken' in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen. 

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan. 

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

" ik heb niet gezegd dat ik dit doe he ;-) mijn hond hebben we enkel zo gedragen toen hij pup was.. nu is hij hier idd te zwaar voor maar is ook niet iets wat wij doen..

Optillen in een nekvel gebeurt niet voor niks alleen bij pups..en dat doet de moeder om haar pups in veiligheid te brengen, niet om ze te straffen. Nu is je hond veel groter dan een pup en doet het ook meer zeer, omdat er meer gewicht mee opgetild word aan de nek. Bovendien ben jij geen moederhond.. de manier waarop een moederhond haar pups mee zou nemen is niet na te bootsen door een mens. Net zoals wij een honden niet moeten behandelen als een baby..moeten wij ook niet proberen om een mama-hond te zijn ;-) "


.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" jaaa kijk ik begrijp dat voor vele dit uitziet als mishandeling, maar hij legt elke keer uit dat de trap die hij doet geen pijn doet,.. als wij onze hond bij de nek nemen kwispelt hij.. dus denk niet dat hij dan bang is want dan zou zen staart tussen de poten zitten  ^^ en er zijn dingen die ook hij verkeerd doet, dat is zeker waar.. maar we vergeten dat het een mens is met de goede bedoelingen ^^ ik heb een week geleden een bericht gelezen van een pitbull die werd opgeblazen door jongeren met vuurwerk ;-) DAT is mishandeling sorry.. een tikje in de lies vind ik geen mishandeling en een hond bij de nek nemen ook niet, voor sommige honden is dat natuurlijk niet fijn maar dat is niet zo voor alle honden snap je wak wil uitleggen ? ben hier niet zo goed in :$

groetjes en dank je voor de filmpjes "


.Zal ik jou even een hakje geven? En dan mag je daarna gaan vertellen hoe pijn dat doet. Dan wel zonder kleding want veel van de honden hebben dat ook niet.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

.Dat deed ik dus ook met Rambo alleen verplaatsen ':-)

Maar ik deed het wel "


Mijn vader heeft dat van et weekend ook gedaan bij zijn volwassen hond, hij had ook geen halsband om. En werd iets te wild met mijn pup, en hij viel zelf bijna om. Mijn vader had de keuze of hem in zijn nekvel te pakken zodat hij bleef staan. Of hem laten vallen, waarschijnlijk tegen de punt van de salontafel aan en boven op mijn pup. Enigste waar mijn pa hem zo snel mogelijk vast kon pakken was bij zijn nekvel, hij zat namelijk zelf op de bank. Zodra dat hij hem vast had, stond hij zelf op en liet hem meteen weer los in zijn nek. en pakte hem met 2 handen vast bij zijn schouders, tot hij weer controle had over zijn evenwicht

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Sorry jongens, ik ben ook geen absolute fan, alhoewel ik het zeker eens ben met zijn verhaal over uitstraling en mind setting, maar hoe oud zijn die filmpjes?? CM richt zich nu zeker ook op positieve training.

Blijven we Marin Gaus ook tot in de eeuwigheid veroordelen omdat hij vroeger alles met eren slipketting en fysieke correcties deed? "


Uitstraling en mind setting daar kan ik me invoelen. Ik heb 1 aflevering gezien van de nieuwe serie en daar deed een jongen het hakje en daar werd niets van gezegd.

Ik kijk liever naar de oorzaak en hoe kunnen wij als baas ervoor zorgen dat we het gedrag in goede banen gaan leiden.

honden page profiel --

honden foto van -

Dat hij honden mishandelt is pure onzin
MAAR je moet NOOIT zijn manier overnemen ZONDER een specialist erbij

De manier op hoe cm honden aanpakt kan je niet zomaar gaan gebruiken. Je moet op het juiste moment dit toepassen, en heel wat mensen missen al vele kleine signalen
Zelfs cm mist wel eens signalen

Hierdoor verslechtert het gedrag vaak ook

Je moet weten bij welke hond je wat aanpast. Cm kijkt ook naar de hond, hoe hij is, wat voor ras (stel t is een ras) het is. Dan pas kan je dingen toepassen

Over mishandelen is sowieso pure onzin
Anders krijg je dit niet
http://www.google.nl/search?biw=1280&bih=294&tbm=isch&sa=1&ei=EyifUqNl5uHLA8qggoAG&q=cesar+millan+labrador&oq=cesar+millan+labrador&gs_l=img.3..0l10.39057.40486.0.40509.9.3.0.0.0.0.201.201.2-1.1.0....0...1c.1.32.img..8.1.197.gKdgYc-jDO4#facrc=_&imgrc=UJ2qNi50QLeVaM%3A%3BgKZLyNl3jFCfSM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cannes.cl%252Fwp%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F10%252Fperro.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cannes.cl%252Findex.php%252Ftemas-de-interes%252Fcolumnas%252Fel-encantador-de-perros-entrega-sabios-consejos%252F%3B560%3B373

Excuses voor de lange link, maar kon m niet kopieren of opslaan

Ik zie een echte hondenvriend
Ook in de mensenwereld zijn er mensen die hun kinderen strener opvoed
Zoals mijn vader, maar is t mishandeling? Nee. Haat hij kinderen? Nee

Cm heeft een heel paradijs voor zijn honden gebouwd

Hij heeft heel wat honden gered van de dood...
Beter een wat strengere aanpak, zodat dat spuitje niet hoeft, dan dat je met snoepjes ofzo probeerd...
Ik zie echt wel gevallen die je niet met snoepjes en 'braaf'] of 'goedzoo' oplost.
Nee, dan moet je stevig in je shoenen staan, niet twijfelen en pas een compliment met een aai bijv. Geven als dat ook echt kan.

Cesar millan leader of the pack vind ik een prachtig programms. Honden die heel lang geen eigen roedel hebben en hij leert mensen zulke honden benaderen etc. En dat de beste gezin van de 3 hem mogem hebben
En later laten ze zien hoe t gaat, nou ik zie alleen honden die eidelijk opbloeien

Cm heeft een tijd als zwerver geleeft, heeft het risico genomen om opgepakt te worden door de grens over te steken. Nou ik gun het hem wel
IK zie dat hij een hondenliefhebber is

En nogmaals, iedereen heeft zo zijn eigen opvoeding. De strengere hoeft niet meteen mishandeling te zijn
Ik zie geen honden die bang zijn voor hem in zijn roedel

Tuurlijk schieten veel honden die geholpen worden in de stress
Logisch toch als je jaren in gaos leeft en opeens wordt er plotseling stop gezet
Honden hebbn ook de tijd nodig om om te schakelen
Naarmate de heropvoeding eindigt, zie ik honden die eindelijk rust hebben en weten waar de grenzen zitten
Dankzij cm die de baasjes heeft opgevoed

honden page profiel --

honden foto van -

" Ja, een echte held die honden red door ze te intimideren, op de rug te leggen op te tillen aan hun nekvel. Klinkt mij in de oren als een echte held.
Ziet er super vriendelijk uit, ja.  Hij heeft wel goede dingen, zoals discipline, consequent zijn, beweging.. Maar dit gaat te ver. Je hoeft een hond helemaal niet zo aan te pakken.. Volgens studies blijkt dat honden doodsangst ervaren als je zo in hun nek worden gepakt..
HcGyzMIqPiU
buUHYM9ymc8

Of kijk dit filmpje eens op 2.58..  dat is gewoon mishandeling..heeft niks met training te maken;

buUHYM9ymc8 "


Filmpjes zeggen niet veel, aangezien er nooit filmpjes worden laten zien waar cm speelt met de honden

Zo was er een hond die bang was en onder een kastje schuilde

Wat deed cm? Hij ging in de speelhouding zitten en begon te trommelen
Nou die hond spromg onder de kast vandaan, staart zwiepte er bijna af
Zie ik dat op youtube? Nou, ik niet...

Ik eschouw cm niet als held... het is gwn een trainer die een andere aanpak heeft... maar absoluut NIET als mishandelaar

Ook cm werkt met puzzels en snoepjes, maar niet in alle gevallen kan dat helpem

.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^