Welk ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hallo,
Ik ben een alleenstaande moeder van 44. Mijn dochter is 9 jaar. Ik wil heeeeeeel graag een hond(je). Ik heb op verschillende websites informatie over hondenrassen gezocht die bij ons passen. Als mijn dochter 13 of 14 is, krijgt ze (waarschijnlijk) een Zwitserse Witte Herder. Ze is een enorme fan van Disney's Bolt en ik heb me inmiddels goed ingelezen over het ras en dat lijkt heel goed bij haar te passen. Maar ze is dan natuurlijk 4 tot 5 jaar ouder, daarom ook 'waarschijnlijk'.
Maar ik wil ook graag een hond(je). Het zal een teefje worden, omdat die, naar mijn mening, aardiger zijn dan reuen. Ze moet aardig zijn, kindvriendelijk, gehoorzaam, niet nerveus, vriendelijk tegen andere honden (mijn moeder heeft een ruwhaarteckelteefje), tevreden zijn met af en toe een flinke wandeling, liever niet teveel verharen en een tikkeltje eigenwijs. Ik ben honden gewend en wil best naar een cursus als dat nodig is. Omdat ik alleenstaande moeder ben (en natuurlijk voor brood op de plank moet zorgen), moet ze wel een aantal uren per dag alleen kunnen zijn. En ik wil geen slaafje, maar een maatje.
Alle tips en suggesties zijn welkom.

honden page profiel MierandaMieranda 2 doggies

honden foto van Mieranda

Aardig zijn, kindvriendelijk, gehoorzaam, niet nerveus, vriendelijk tegen andere honden, tevreden zijn met af en toe een flinke wandeling, liever niet teveel verharen en een tikkeltje eigenwijs?

Dat klinkt als mijn hond haha: Chichu/ Maltezer. Maar vriendelijk tegen andere honden, gehoorzaam enzo zijn meestal alle honden als ze goed opgevoed zijn. :-)

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Hihi... Niet te veel verharen? Dat wordt geen witje dan..

Anoniem (Gast)

" Hihi... Niet te veel verharen? Dat wordt geen witje dan.. "

Geen witje, Marinda? Je bedoelt dat de Zwitserse witte herder veel verhaard?
.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Aangenaam, ik ben van het Golden promotieteam.

Als je voor een Witje (Zwitserse Witte Herder) wil gaan in de toekomst zou ik alvast kijken naar een hond met ongeveer hetzelfde energieniveau, zodat ze elkaar goed bij kunnen houden en leuke speelmaatjes aan elkaar hebben.

Goldens zijn natuurlijk erg bekend, maar wat ik persoonlijk een misvatting vind is dat Goldens slaafs zijn. Je kunt een Golden slaafs maken, absoluut, maar dat hoeft niet. Ik heb een Golden en zij is mijn maatje. In het veld tijdens de jacht training werkt ze zelfstandig met behulp van mijn aanwijzingen. Als ik zeg "zoek Apport" dan is het aan haar om die te vinden. Uiteraard brengt ze hem (meestal) terug, maar daar vind ik niets slaafs aan. Ze vindt het juist heerlijk om dat te doen.
Eigenwijs kan ze zeker zijn. Goldens zijn verschrikkelijk intelligent. Als ik "hier" zeg staat ze als het ware te rekenen. Wat levert het mij op als ik kom en wat levert het op als ik niet kom? Het is dus de truc om leuker te zijn dan los rond rennen. ;-)
Dat Goldens kindervrienden zijn kan ik alleen maar beamen. Geduldig, rustig en voorzichtig. Ik heb een neefje van 4 en die trekt regelmatig aan haar staart en alle andere dingen die hem verboden zijn. Het enige wat ze doet is weglopen, zodat wij de tijd hebben om in te grijpen. Als ze het echt zat is dan gaat ze gewoon achter iemand zitten op de bank (dat mag ze) zodat zijn grijpgrage vingertjes niet bij haar komen.
Wat valt er verder te vertellen? Oh ja. Het verharen doen ze alleen in de rui periode (even veel als witjes) en dan kun je er wel een aardig kleed van maken. Een goede borstel en een trimbeurt doen wonderen. Wij moeten in de rui periode (twee keer per jaar) twee keer zuigen in plaats van een keer. Dat is eigenlijk het enige verschil.
Goldens zijn naar alles en iedereen sociaal als ze goed gesocialiseerd zijn. Dat goed gesocialiseerd geld voor ieder ras. Goldens zijn van nature conflict vermijdend. Dat houdt in dat ze liever weg lopen van een ruzie dan dat ze die gaan uitlokken. Wat die van mij alleen nog wel eens doet is opsplitsen. Als ze merkt dat de spanningen tussen twee honden hoog oplopen gaat ze er tussendoor lopen, zodat de boel kalmeert. Dat is ook weer dat stukje zelfstandige dat er in haar karakter zit. Zelf problemen oplossen.

Als je vragen hebt laat het maar weten. :-) Via mijn mobiel kan ik geen foto's plaatsen, maar op mijn profiel heb ik heel erg veel foto's staan. Ik ben van plan om met Evy te gaan fokken als alle testen en dergelijke goed zijn, dus ik weet wel het een en ander van het ras af. Je bent ook altijd welkom om langs te komen en kennis te maken met Evy en vragen te stellen.

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

Hallo! Nummer 2 van het Golden promo team.

Ik heb een geweldig lieve Golden Retriever reu, en een Golden lijkt me voor jullie de perfecte match :-)

Het is absoluut geen slaafje! Hij doet het niet eens een klein beetje, het is echt een maatje, een dikke vriend en een geweldige clown.

Hij is heel duidelijk in wat hij wel en niet wil, wat ik zelf heel prettig vind. Hij kan heel goed met andere honden. Maar, is naar mensen geen allemansvriend. Hij kijkt eerst de kat uit de boom en wanneer je hem aangeeft dat het goed is, vindt hij het ook prima.

Max verhaart niet super erg, maar in de rui periode.... Dan heb je een extra hond ;-)


Ik ken zelf een witje, een heel lief beest voor mensen. Maar hij kan niet met andere honden en kan heel slecht alleen blijven ondanks dat dit goed is aangeleerd...

Hopelijk vind je de juiste match :")

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 2 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Naar wat ik begrepen heb zijn de meeste herders terughoudend tegenover vreemden, en ook bij de witte herders zijn er verschillende lijnen waarbij de honden nerveuzer zijn, dus zou zeker goed nakijken mocht je dit toch overwegen.

Ook verliezen herders pakken haar :-) Het bekende herdersharkje heeft niet zomaar deze naam gekregen haha!Ook hebben de meeste herders heel wat beweging nodig (min 2 u per dag, net als de meeste honden)

Ik zou ook eerder in jullie geval kiezen voor een Golden retriever, Schotse collie of eventueel een poedel(die niet verhaart!).Heb een grote voorkeur voor de laaste aangezien het heerlijke honden zijn, met allen een leuk en eigenzinnig karakter.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oh en, jammer dat je denkt dat teefjes aardiger zijn als reuen... Ik geloof dat daar niet echt verschil in zit. Mijn reu is geweldig :")

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 2 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hoi
Wat dacht je van de Japanse spitz? 
Of de gewone keeshond? 

Deze honden zijn heeel kindvriendelijk, leren vrij snel, baasgericht, knuffelaars, hoeven niet perse aan hondensport te doen zoals de bordercollie, zijn ook hondsociaal. 

Minpunt : ze verharen maar ik denk dat elke hond verhaard behalve poedelachtige 
Japanse:

 Gewone: 


En ik heb een kleintje 

honden page profiel SaruSaru 3 doggies

http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lagotto_romagnolo

Stop maar met zoeken, je moet de Lagotto Romagnolo hebben.

honden page profiel KoedooderKoedooder 2 doggies

honden foto van Koedooder

kijk maar eens op de grotewittekees.nl
bij ons thuis kijken mag ook het is tenslotte een waakhond , speel maatje en knuffelpop.
kan lang alleen zijn vraagt weinig geeft des te meer nog geen vijf minuten onderhoud per dag 
kom kijken en overtuig je zelf.

honden page profiel GiesGies 2 doggies

honden foto van Gies

Hoihoi,

Nog iemand van het Maltezer-team ;-)
Ik vind het geweldige hondjes. Loes is nu nog jong en heeft best wel wat energie. Maar aangezien je kinderen hebt, heeft je hond een geweldig speelmaatje. Voor hun hoeft het niet altijd een wandeling te zijn, gewoon een enthousiast balspel is ook meer dan goed.
Je moet wel wat rekening houden met het onderhoudt. Ze verharen niet, maar als je ze langer houdt (Loes heeft  een haarlengte van tot net onder haar buik) heb je er wel dagelijks borstelwerk aan. Je kunt ze natuurlijk ook korter scheren. Maar of dit lukt hangt een beetje af  van de haren van de hond.

Loes is zelf heel sociaal, we hebben daar weinig moeite voor moeten doen. Met elke hond wil ze spelen (beetje grappig om te zien als je tegenover een Ierse wolfshond staat bijvoorbeeld) en ook bezoekers worden enthousiast begroet. Ze zijn ook dol op kinderen!
Het zijn wel deugnieten! Loes is er toch eentje. Als ze iets kan pikken (bijvoorbeeld een zakdoek) zal ze het doen.
Het zijn geen uitblinkers in gehoorzaamheid, maar met het nodige geduld kun je hun best wel wat leren.
Het alleen zijn, ga je wel moeten aanleren. Het zijn in principe hondjes die graag bij het baasje zijn; Loes gaat zoveel mogelijk overal mee naartoe (haar formaat maakt dit vaak mogelijk), maar soms moet ze wel alleen blijven.

Wat je ook kiest, lees je goed in en ga liefst ook eens langs bij mensen die het gekozen ras hebben (dit kan al een fokker zijn, of vrienden, buren,...).
Nog  tip: Koop er geen in de winterperiode :-D Ik heb ontzettend veel moeite gehad om Loes buiten te zetten ivm zindelijkheid. Ik kreeg het niet over mijn hart om haar regelmatig buiten te zetten in meer dan 10cm sneeuw. (Heb nu eenmaal een klein en zacht hartje:-D)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 1 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Sommige Zwitserse Witte Herder lijnen, kunnen heel nerveus zijn. Dus daar moet je over een paar jaar dan wel goed over nadenken;-) Wel vinden deze herders andere honden altijd heel erg leuk (positief) ik ken er namelijk twee.

Verschil in Reu en Teef is er echt niet! Ze kunnen even lief zijn. Teven kunnen soms zelfs wat bitschie zijn. Maar ligt echt allemaal per hond.


Over het ras, denk eens na over een Retriever (zoals de Golden dus wat hier al is genoemd) Labrador of Flatcoated Retriever. Zijn allemaal hele vriendelijke honden, houden van een wandeling en kindvriendelijk. En zijn goed aan te leren alleen te blijven. Ken veel Retrievers die soms aardig wat alleen zijn, zonder problemen :-)

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

" Sommige Zwitserse Witte Herder lijnen, kunnen heel nerveus zijn. Dus daar moet je over een paar jaar dan wel goed over nadenken;-) Wel vinden deze herders andere honden altijd heel erg leuk (positief) ik ken er namelijk twee.

Verschil in Reu en Teef is er echt niet! Ze kunnen even lief zijn. Teven kunnen soms zelfs wat bitschie zijn. Maar ligt echt allemaal per hond.


Over het ras, denk eens na over een Retriever (zoals de Golden dus wat hier al is genoemd) Labrador of Flatcoated Retriever. Zijn allemaal hele vriendelijke honden, houden van een wandeling en kindvriendelijk. En zijn goed aan te leren alleen te blijven. Ken veel Retrievers die soms aardig wat alleen zijn, zonder problemen :-) "


Wil hier toch even op reageren. Niet vervelend bedoelt hoor.
Maar je zegt hier dat de ZWH altijd andere honden vinden. Dat vind ik een beetje een rare zin, want omdat jij er 2 kent. Betekent het niet dat alle ZWH's met andere honden kunnen. Zoals ik nl al aangaf, ken ik er een die het niet kan.

En dat Retrievers allemaal hele vriendelijke honden zijn vind ik ook weer een wat rare zin, want er zijn ook heus Retrievers die niet vriendelijk zijn omdat ze wellicht angstig, onzeker zijn of een slechte socialisatie hebben gehad.

Hiermee wil ik dus even benadrukken dat honden, zoals ze in de boeken staan, echt niet hetzelfde zullen zijn als wanneer ze bij jou zijn.
Elke hond is anders, ondanks dat het wellicht een Golden Retriever is. Want zoals de mijne, die heeft maar een paar dingen gemeen met de rasstandaard..

Nogmaals Suzziie, niet vervelend bedoeld naar jou. Eerder wat extra info voor de TS.


.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 1 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

"

Wil hier toch even op reageren. Niet vervelend bedoelt hoor.
Maar je zegt hier dat de ZWH altijd andere honden vinden. Dat vind ik een beetje een rare zin, want omdat jij er 2 kent. Betekent het niet dat alle ZWH's met andere honden kunnen. Zoals ik nl al aangaf, ken ik er een die het niet kan.

En dat Retrievers allemaal hele vriendelijke honden zijn vind ik ook weer een wat rare zin, want er zijn ook heus Retrievers die niet vriendelijk zijn omdat ze wellicht angstig, onzeker zijn of een slechte socialisatie hebben gehad.

Hiermee wil ik dus even benadrukken dat honden, zoals ze in de boeken staan, echt niet hetzelfde zullen zijn als wanneer ze bij jou zijn.
Elke hond is anders, ondanks dat het wellicht een Golden Retriever is. Want zoals de mijne, die heeft maar een paar dingen gemeen met de rasstandaard..

Nogmaals Suzziie, niet vervelend bedoeld naar jou. Eerder wat extra info voor de TS.


. "


Heb het inderdaad misschien niet goed geformuleerd, bedoel natuurlijk ook niet alle ZWH, en zijn altijd uitzonderingen, maar over het algemeen kunnen ze andere honden erg leuk vinden. Natuurlijk zijn er honden die moeite hebben met andere honden maar dat licht echt per hond. Meestal zijn Retrievers zeker wel vriendelijke honden (en dan ga je er gewoon vanuit dat ze goede opvoeding of iets hebben gehad) ook hier zullen zeker uitzondering op zijn bij Retrievers die inderdaad slecht zijn gesocialiseerd maar daar ging ik hier even niet van uit.

Ook ik geloof dat honden afwijken van hun rasstandaard zeg maar.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Beste mefrauw Jeanette!
 Pooh hier!

Ik sit op de aaipet fan het frauwtje !
U heef egt ferkeerde invormatie!
Teevjes sijn helemaal niet aardiger dan reutjes! Reutjes sijn feel leukert!


Dat wilde ik efen seggen!

Flatsepoot fan Pooh

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

Oh en nog een vraag aan de TS, wat bedoel je precies met af en toe een flinke wanding? :-)

Hallo allemaal,
Dank voor jullie reacties tot nu toe. :-D
 Nog even over dat 'slaafje', want dat heb ik blijkbaar niet zo goed geformuleerd. Ik zoek een hond, die niet meteen onder het tapijt wil kruipen als ik een beetje streng doe. Ook hebben mijn dochter en ik wel eens 'heftige discussies'; daar moet de hond ook een beetje tegen kunnen.
En Rebecca & Max: met af en toe een flinke wandeling bedoel ik dat ik daar misschien niet elke dag tijd voor heb.
De rassen die me tot nu toe leuk lijken:
- chihuahua; maar ik heb her en der gelezen dat die eigenlijk niet alleen kunnen zijn
- welsh corgi cardigan; dat lijken me enorme schatten
- keeshond, klein of middenslag; maar ik zie een beetje op tegen de verzorging van de vacht
- coton de tuléar; ik heb gelezen dat dit hele lieve vrolijke speelse hondjes zijn en ze hebben zo'n snoezig dropneusje, maar ook hier zie ik op tegen het verzorgen van de vacht.
- poedel, formaat maakt me dan even niet uit; mijn opa en oma hadden vroeger een poedel, die, als ik er op visite kwam, de hele tijd niet van mijn zijde week en zich eieieieieieieieindeloos door mij liet aaien (ze had overigens een hekel aan postbodes), maar een poedel moet weer naar de kapper.
Daarnaast heb ik een zwak voor teckels (die hebben we thuis gehad) en de ierse wolfshond. Dat vind ik echt prachtige honden, maar o, wat zijn ze groot; misschien zou ik dan toch meer ervaring moeten hebben. Bovendien moeten ze getrimd worden, toch? Ik vind grote rassen uberhaupt prachtig, maar om nou op termijn een grote hond en een zwitser in huis te hebben ...
Golden promotieteam: wij hebben vroeger Goldens gehad en het zijn schatten van honden, maar niet helemaal mijn type hond.
En wat de reu/teef-kwestie betreft: ik weet dat er hele lieve reuen zijn en dominante teven en dat het bij veel rassen voor het karakter niet uit maakt of je een reu of een teef hebt. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een teef. Zo, reuen, gerustgesteld? ;-)
O, ja, schiet me ook te binnen: voor onze toekomstige ZWH heb ik al een fokker gevonden. Zij letten bij het fokken heel erg op het karakter van de honden, dus ik ga er van uit dat dat wel goed komt O-)
Nou, kenners, ik hoop dat jullie jullie gedachten en opmerkingen weer mijn kant op sturen. Ik heb hier echt wat aan. Van een lagotto romagnolo had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord. ':-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 1 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Hallo allemaal,
Dank voor jullie reacties tot nu toe. :-D
 Nog even over dat 'slaafje', want dat heb ik blijkbaar niet zo goed geformuleerd. Ik zoek een hond, die niet meteen onder het tapijt wil kruipen als ik een beetje streng doe. Ook hebben mijn dochter en ik wel eens 'heftige discussies'; daar moet de hond ook een beetje tegen kunnen.
En Rebecca & Max: met af en toe een flinke wandeling bedoel ik dat ik daar misschien niet elke dag tijd voor heb.
De rassen die me tot nu toe leuk lijken:
- chihuahua; maar ik heb her en der gelezen dat die eigenlijk niet alleen kunnen zijn
- welsh corgi cardigan; dat lijken me enorme schatten
- keeshond, klein of middenslag; maar ik zie een beetje op tegen de verzorging van de vacht
- coton de tuléar; ik heb gelezen dat dit hele lieve vrolijke speelse hondjes zijn en ze hebben zo'n snoezig dropneusje, maar ook hier zie ik op tegen het verzorgen van de vacht.
- poedel, formaat maakt me dan even niet uit; mijn opa en oma hadden vroeger een poedel, die, als ik er op visite kwam, de hele tijd niet van mijn zijde week en zich eieieieieieieieindeloos door mij liet aaien (ze had overigens een hekel aan postbodes), maar een poedel moet weer naar de kapper.
Daarnaast heb ik een zwak voor teckels (die hebben we thuis gehad) en de ierse wolfshond. Dat vind ik echt prachtige honden, maar o, wat zijn ze groot; misschien zou ik dan toch meer ervaring moeten hebben. Bovendien moeten ze getrimd worden, toch? Ik vind grote rassen uberhaupt prachtig, maar om nou op termijn een grote hond en een zwitser in huis te hebben ...
Golden promotieteam: wij hebben vroeger Goldens gehad en het zijn schatten van honden, maar niet helemaal mijn type hond.
En wat de reu/teef-kwestie betreft: ik weet dat er hele lieve reuen zijn en dominante teven en dat het bij veel rassen voor het karakter niet uit maakt of je een reu of een teef hebt. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een teef. Zo, reuen, gerustgesteld? ;-)
Nou, kenners, ik hoop dat jullie jullie gedachten en opmerkingen weer mijn kant op sturen. Ik heb hier echt wat aan. Van een lagotto romagnolo had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord. ':-) "

Ik moet eerlijk bekennen dat in het begin ook bang had van de vachtverzorging.. Eigenlijk valt dat best mee. 
.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 2 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Je hebt ook nog dwergkees 


Dwerg is 20cm( met 2cm naar boven of beneden afwijkend
Klein is 23 max 29 cm
MiddenSlagkeeshond is 35cm
En dan de grote en de wolfsgrauw zijn groter
Mijn hondje is klein met zijn 26cm

honden page profiel MarindaMarinda 1 doggies

honden foto van Marinda

" Hihi... Niet te veel verharen? Dat wordt geen witje dan..
Geen witje, Marinda? Je bedoelt dat de Zwitserse witte herder veel verhaard?
. "


Sorry.. late reactie..
Ja dat bedoel ik inderdaad..
Tenminste toen ons Joy nog leefde, dachten we regelmatig dat het had gesneeuwd binnen

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" met af en toe een flinke wandeling bedoel ik dat ik daar misschien niet elke dag tijd voor heb.
"


.Dan zou ik geen hond kiezen met een hger energie niveau, als je uberhaupt al voor een hond gaat, die hebben écht hun wandeling nodig!
Welsch corgi is een veedrijver en heeft euhm... pit en verhaart eindeloos, ook een poedel heeft beweging nodig, regen, wind, donker, mist sneeuw, kou, hagel... eerst even denken of je er zin in hebt.
 de andere rassen ken ik niet voldoende om mijn mening te geven.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

ik denk met wat jij kan bieden het beter zou zinn om te kijken naar rasgroep 9 .want eventueel een oudere hond zou misschien gelukkig zijn met deze beweging,maar een jonge pup van 1 van bovenstaande rassen?neen,absoluut niet!je noemt hier echte werkrassen die aan een uurtje per dag niet genoeg hebben.

als ik jou was zou ik hier zeker veel meelezen en erg veel opzoeken over wat jullie een toekomstige hond kunnen bieden.veel snucces! :-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 2 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

De Welsh Corgi zal ik je absoluut niet aanraden met wat jij beschrijft. Dit zijn echte werkhonden en hebben echt niet genoeg aan "af en toe" een wandeling.

Kijk eens in rasgroep 9, daar zitten over het algmeen honden in die ook tevreden kunnen zijn met iets minder beweging..

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 2 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb 2 chihuahua's en die kunnen best alleen zijn.
Die van mij kunnen zoizo 3 uren alleen zijn als het niet langer is.
Je moet het alleen opbouwen.
Ook heeft je dochter een mooie leeftijd ervoor.
Toen Nala bij ons in huis kwam was mijn dochter ook 9.
Ze verharen vrij weinig.
Ik heb zitten twijfelen om ze aan je voor te stellen, want ik wist niet of je kleine honden wel leuk vond.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 2 doggies

honden foto van Joyce&Chica

"

.Dan zou ik geen hond kiezen met een hger energie niveau, als je uberhaupt al voor een hond gaat, die hebben écht hun wandeling nodig!
Welsch corgi is een veedrijver en heeft euhm... pit en verhaart eindeloos, ook een poedel heeft beweging nodig, regen, wind, donker, mist sneeuw, kou, hagel... eerst even denken of je er zin in hebt.
 de andere rassen ken ik niet voldoende om mijn mening te geven. "


Hier ben ik het mee eens. Misschien zou je wat van je ''eisen'' bij moeten stellen zoals het wel of niet veel verharen? met  een hond in huis is je huis nou eenmaal niet meer altijd spik en span schoon...
Je wilt voor een rashond gaan, geen optie om eens in een asiel te gaan kijken? Misschien loop je daar wel het juiste hondje / maatje tegen het lijf...
Veel succes!

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

Hmmm dan betwijfel ik of de door jouw genoemde rassen wel passen. De Corgi raadt ik je overigens sowieso af, dit zijn echt high energy hondjes.

En de Golden? De mijne neemt geen genoegen met af en toe een flinke wandeling. Die vraagt dat echt wel dagelijks.... Dgelijks moet hij minimaal 1 wandeling van een uur(achtereen). En daarbij de tussen wandelingen van ieder een half uur.... (4x perdag) En weer of geen weer. Het zal hem een worst wezen......

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Sommige Zwitserse Witte Herder lijnen, kunnen heel nerveus zijn. Dus daar moet je over een paar jaar dan wel goed over nadenken;-) Wel vinden deze herders andere honden altijd heel erg leuk (positief) ik ken er namelijk twee.

Verschil in Reu en Teef is er echt niet! Ze kunnen even lief zijn. Teven kunnen soms zelfs wat bitschie zijn. Maar ligt echt allemaal per hond.


Over het ras, denk eens na over een Retriever (zoals de Golden dus wat hier al is genoemd) Labrador of Flatcoated Retriever. Zijn allemaal hele vriendelijke honden, houden van een wandeling en kindvriendelijk. En zijn goed aan te leren alleen te blijven. Ken veel Retrievers die soms aardig wat alleen zijn, zonder problemen :-) "


Ik ken er 1 (die van mijn moeder) en zij (teefje dus) kan helaas soms echt lelijk op andere honden reageren. Maar niet op bekende honden hoor. En mijn moeder had echt wel ervaring met honden. Ze heeft gewoon een pittige witte herder. Dus ze vinden niet altijd andere honden leuk. (maar ik denk dat je in elk ras een hond kan treffen die andere honden niet leuk vind, wat de rastandaard ook zegt)

Wauw, wat een boel adviezen weer! Erg aardig van jullie. ;-)
Ja, dat 'af en toe een flinke wandeling', dat zou dan ook een flinke wandeling zijn van minimaal een uur. En verder natuurlijk vier maal per dag een goede wandeling. Misschien met een bal spelen of zoiets, zodat de hond haar energie kwijt kan.
Dus, jullie adviseren rasgroep 9: de gezelschapshonden. Dat zijn inderdaad honden die niet veel beweging eisen, maar ik zie me met een chihuahua nog geen balletje gooien of een lekkere lange wandeling maken. Of heb ik dat mis? De coton komt overigens uit rasgroep 9. Klopt het dat de coton lief is, gehoorzaam, een tikkeltje eigenwijs en weinig verhaart? En dat het hondje qua beweging tevreden is met vier keer per dag een blokje, maar ook af en toe een langere wandeling aan kan?
En om nou niet weer op 1 paard te wedden. Welke hond uit rasgroep 9 verhaart weinig, is tevreden met een korte wandeling 4 keer per dag, maar kan af en toe ook een lekkere lange wandeling aan, is lief, gehoorzaam, leuk met kinderen, een tikkeltje eigenwijs, leuk tegen vreemden en leuk tegen andere honden?
Ik hoor het graag weer van jullie. ':-)

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik geloof niet dat de coton in groep 9 zat, maar dat is een detail. Zou het zelf moeten opzoeken in welke rasgroep ze wel zitten.

De Maltezer heeft ongeveer hetzelfde uiterlijk als de coton trouwens. Alleen de haarstructuur is anders, en de staart wordt anders gedragen.
Wat jij beschrijft lijkt te passen bij een Maltezer. Wel goed nadenken over de haren! Als je ze klassieker wil houden vraagt het elke dag borstelwerk. Ze moeten ook om de drie maanden (gemiddeld) naar de hondentrimmer. Maar denk dat dat geld voor alle honden uit groep 9.
De Maltezer verliest alleszins geen haren. Er wordt gezegd dat de structuur van hun haren vergelijkbaar is met die van ons. Vandaar dat er weinig allergisch op wordt gereageerd.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^