trillen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomerflipboomerflip

Ons hondje is twee dagen geleden geschoren en sinds dien doet hij raar.
Hij doet erg zenuwachtig, trilt de hele dag, is heel rustig en komt niet meer op je af, het lijkt wel of ie bang voor ons is
Normaal is hij juist heel druk.
Hij eet wel gewoon, en zijn ontlasting is normaal.
Wat nu?

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

Is dat de eerste keer dat die geschoren is?
Bij een trimsalon?
Ben je erbij gebleven?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

misschien is er iets in de trimslon gebeurt?of is je hondje ergens van geschrokken.

honden page profiel LizzyLizzy 2 doggies

honden foto van Lizzy

Heeft hij het niet gewoon erg koud? Er is toch een laagje van hem af....

honden page profiel boomerflipboomerflip

Hij is bij iemand thuis geschoren, en we zijn er niet bij gebleven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ze hebben hem wsch pijn gedaan .....':-)
Moest je hem echt net voor de winter laten scheren ? ik zou daar zeker niet teruggaan bij die mensen.':-) Vergeet ook niet van een jasje nu als het echt koud is.

honden page profiel boomerflipboomerflip

Heel erg bedankt!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Op hoeveel mm is ie geschoren?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is wennen zonder vachtje, de kou zit er al aardig in buiten, je hond is gewend met een vachtje aan, nu opeens in een keer eraf, dat trillen is normaal, hij houdt daar zijn warmte mee op peil.

mooi in een mandje met een lekker vetbedje en desnoods een fleece erover heen, binnen een week is die aan de koude gewend. niet zielig doen, niet betuttelen, niet doen, het komt vanzelf wel weer goed, na een week is die deze zonder vacht gewend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef niet altijd de trimsters de schuld, dat is onzin, of de hond zich pijn gedaan heeft, bekijk de vacht van je hond, kan je zien of er een plek zit waar de vacht beschadigd is, zo niet, mooi gedaan, dan is het de overgang van vacht naar niets.

geloof me , binnen een week is de hond eraan gewend, wel jammer dat je dat nu gedaan hebt. en niet twee maanden eerder, maar ala, echt koud is het nog niet, en zeker zijn er middelen om je hond even warm te houden, hoop dat het niet te kort is want dan zou je hond jeuk kunnen krijgen als het weer gaat groeien, gebeurt dat, dan wat talkpoeder gebruiken tegen de jeuk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Niet zo handig om nu het veel kouder is, je hondje te laten trimmen. Dat had al veel eerder gedaan kunnen worden. Wordt dit wel pas in november gedaan, dan moet hij minder kort gemaakt. worden.
Hij rilt nu door de kou.
Daar bovenop zou het kunnen, dat je hondje van iets geschrokken is of er niet juist met hem is omgegaan.
Dit laatste maak ik op uit het feit dat je schrijft; het lijkt wel of hij bang is van ons.
Houd hem lekker warm en laat je hondje merken dat jullie wel te vertrouwen zijn. Doe bijv. spelletjes of oefeningen met beloningen; ook om hem af te leiden; want hij voelt zich niet fijn.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Rare vraag, maar wat was jullie 1e reactie toen jullie hem weer zagen?

Een hond is als zijn vacht er af is in zijn beleving echt anders omdat hij anders ruikt. Jullie laten hem bij een vreemde die vervolgens zn "dekmantel" weg haalt.

De 1e reactie is best belangrijk.
Is hij gelijk geaaid en bewonderd...
Of waren jullie "geschrokken"

Die fout heb ik nl 1x gemaakt bij mn 1e eigen hond die bij de trimster was geweest, ik herkende hem amper en was "afwijzend"...het dier heeft even niks meer van me willen weten..

In koud hebben geloof ik niet.
Tis niet ijzig guur koud, een hond kan best wat hebben, zeker als je hem buiten in beweging houdt. Bij ons gaat de hond ook midden im de winter naar de trimster; plukrijp is plukrijp, daar valt niets aan te veranderen.

Voor nu...lok hem bij je en aai hem overal zodat de geur weer gewoon wordt en soms veren ze helemaal op als je (oprecht) de hond mooi zegt te vinden...en als hij wel gewoo eet denk ik dat hij zo weer zichzelf is

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

mijn moeder laat haar boomer ook regelmatig trimmen en dan zie je ook dat trillen en zich even echt geen houding weten, haar hond wordt juist heel aanhankelijk terwijl hij dat anders veel minder is.

maar denk wel dat het 'normaal' is als ik het zo lees. moet ie even doorheen. als hij geen warmte bij jullie komt zoeken inderdaad een lekker fleecekleedje, bedje enzo

Volgende forumvraag: pup van 9maand jankt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^