Leuk je hond los, tja ook voor andere.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Al een poosje kom ik één hond tegen, op zich geen probleem. Maar ja, die hond wil spelen en is los dus ik probeer door te lopen maar Bear vindt dat nog erg lastig. Wat ik wel snap als een andere hond alles er aan probeer te doen om je daar te houden. En de baas is nergens te vinden, ja na 2 minuten komt hij op z'n dode gemakje aanlopen.


Nu heb ik ook even tegen de eigenaar van de hond gezegd dat ik het prettig vind als hij zijn hond bij zich houd. Wat natuurlijk voor mij volkomen normaal is, want je mag niet eens loslopen maar ach, als je je hond bij je houd vind ik het geen probleem.

Net liep ik op het smal fietspad stond die hond weer, dus ik probeer door te lopen. Maar hoe verder ik kom hoe meer de hond gaat blaffen, ik probeer maar om te draaien. Dan roept een vrouw op de fiets of ik mijn hond vast wil maken omdat ze bang is voor honden, en snel haar kids op moet halen. Ik zeg dat het niet mijn hond is maar hem wel even wil proberen hem aan de kant te krijgen zodat ook die vrouw er langs kan. 

Als ik de hond een beetje aan de kant wil drukken of tenminste naar de hond toe wil lopen word vind ik het een beetje gevaarlijk worden omdat de hond de tanden ontbloot, dus zeg tegen de vrouw dat ik de hond niet weg ga halen en loop weer terug. 

Later kom ik de hond weer tegen op de terug weg, en aan de eigenaar of hij de hond snel had terug gevonden. Hij keek me raar aan, en legde uit wat er gebeurd was. Hij zei doodleuk dat hij een straatje verder op stond met iemand te praten en dat de hond al even was door gelopen ofzo. 

Fijn, handig als je dus je kids op moet halen en je bent bang voor honden. En als je er niet langs wil moet je dus eerst een halve km terug fietsen om op de goede weg te komen.


Dit is niet om te zeuren maar meer van als tip, als je je hond loslaat houd alsjeblieft bij je. Dan kan je deze gebeurtenis ook besparen!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Jammer dat zo'n baas zijn hond gewoon maar laat gaan en er maling aan heeft als hij overlast veroorzaakt voor anderen. Door dit soort mensen worden de gemeentes dus steeds strenger op het los laten lopen van honden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik laat per definitie Sadi alleen los op plekken waar dat mag. En ben er altijd alert op dat ze niet een ander tot last is. Ik kan me hier in de omgeving ook erg storen aan een hoop eigenaren die hun hond in de wijk los laten lopen (over poep opruimen nog niet gesproken). Gebrek aan verantwoordelijkheid misschien ik weet het niet. Helaas is het enige dat je kan doen het juiste voorbeeld geven alleen wel jammer dat het niet zo is dat anderen dan ook ineens hun hond gaan aanlijnen op plekken waar het hoort...

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

zo'n mensen verdienen hun hond niet!
arme hond, straks wordt hij zo aangereden :(

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oh ja, supervervelende situaties kan dat opleveren!

Een hond alleen op pad met een niet-oplettende baas vind ik echt erg... Je wilt toch de controle over je hond houden en weten wat je hond aan het doen is?! Ik zou het vreselijk vinden als anderen door mijn hond lastig gevallen zouden worden!

Wij laten Taika om deze reden ook eigenlijk niet los. Ze is gewoon zo enthousiast en wil met alles en iedereen spelen, knuffelen, etc. Maar ja, een Leonberger van 50 kilo die op je afdendert, daar zijn de meesten (mensen en honden!) niet van gediend (nee, ook niet als je van honden houdt... O-)). Ze is supervriendelijk, geen spoortje agressie te bekennen in onze dame, maar toch is ze door haar grootte al 'bedreigend' voor anderen.
Ook gaat ze zo haar eigen neus achterna, die zou zo de weg oplopen of een treinspoor of wat dan ook. Gevaarlijke situaties.
Alleen als we 100% zeker weten dat we niemand tegen komen tijdens het wandelen en waar we de ruimte hebben, dan gaat ze los, en daar zijn we ook pas net weer mee begonnen na een stop van 2 jaar... (hoera :-D)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^