dierenbescherming nodig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Lieve hondenvrienden, ik heb jullie mening nodig omdat ik mij zorgen maak.
Nu hebben mijn schoonbroer en zijn vriendin een pupje in huis gehaald, ieta wat normaal gesproken super leuk zou zijn. Maar het gaat om een jong gezin met een kleintje van 3. Zij hebben in huis kleine huis al een oudere kat, een kitten, twee woestijnratten en een aquarium. Normaal gesproken heb ik hier geen probleem mee, maar het stel woont zoals hoarders dat doen. Alles ligt vol met troep. Nu hebben zij een pup genomen omdat ze de oudere kat en ratyen weg willen doen. De laatste keer dat ik de beestjes zag hadden ze niet eens altijd schoon water tot beschikking. De kat gaat weg omdat ze (duidelijk niet door eigen schuld) overal piest. Nu hebben zij niet zomaar een pup genomen, maar hebben zij zonder enige hondenervaring een pitbull puppy gekocht. Een hond waarvoor heel erg veel discipline voor nodig is waarvan ik denk dat zij dat niet hebben. Niemand die ze hier op aanspreekt. Ik maak me oprecht zorgen over de toekomst van zowel pup als stel. Iemand die advies kan geven?

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Beste Rachel,

Het eerste dat je hier moet doen is met je schoonbroer en zijn vriendin spreken, even de dialoog aangaan. Leg hen uit waarom je je zorgen maakt. Je moet trouwens niet panikeren over het feit dat ze een pitbull hebben maar over het feit dat ze misschien niet voldoende voor de pup kunnen zorgen. Zelfs met een labrador pup kan je slecht varen als deze niet deftig opgevoed wordt.

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Ja het is moeilijk ik kan ze namelijk niet in persoon spreken. Het gaat mij er ook om dat ze naast onvoldoende zorg ook dieren weg doen alsof het niks is.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dierenbescherming zal niet gaan vrees ik. Natuurlijk wel als je merkt dat de dieren inderdaad geen water krijgen en ze er erg aan toe zijn. Maar anders kan de dierenbescherming niet veel doen vrees ik.
En ja, een kat die in huist plast is normaal. Katten, en vooral katers, sproeien nu eenmaal. Dat doen ze vooral tegen verticale objecten. Dit is geen abnormaal gedrag, maar gewoon ongewenst gedrag voor de mens. Voor katten is dit heel normaal.

Maar jammer dat zulke dingen gebeuren, en dat we ook zo weinig kunnen doen. Enige wat je kan doen is goed met hun praten, waarschuwen dat zo'n hond echt behoefte heeft aan dagelijkse wandelingen. Dat puppytrainingen en gehoorzaamheidstrainingen ook zeker aan te raden zijn. Ik hoop dat het goed komt met de hond, zou jammer zijn als er weer een Pitbull in het asiel komt door baasjes die niet goed nadenken. En als je merkt dat de dieren geen water hebben, spreek hun daar maar op aan.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 1 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zoals hierboven gezegd : Met hen praten... Of je man met zijn broer laten praten of hoe die banden ook zitten.

Als dat niet kan en je maakt je echt zorgen dan kun je eens langs gaan bij de dierenbescherming en daar vragen of.. en wanneer... en hoe...je hen zou kunnen inschakelen. 

Ik denk dat ze begrip zullen hebben voor jou ongerustheid.  Je zult er mogelijk te horen krijgen dat ze weinig of niets kunnen doen... Maar dat weet je dan ook... met zekerheid.

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Heel erg brdankt voor jullie reacties. Ik weet dat ik er helaas niet veel aan kan doen. Het is gewoon frustrerend dat niemand goed nadenkt over het welzij van de beestjes en dat alles maar wordt gedaan om te kunnen pronken met de beestjes. Maar evengoed bedankt voor de goede adviezen!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Spijtig voor dierenliefhebbers die niet zo zijn.  Want het gebeurt maar al te vaak.  Kan bij familie... bij buren...  En ja, als je er dan echt weet van hebt dan zit je ermee en kun je misschien niets doen.

Euhm... Er worden voor zoveel dingen kaarsjes gebrand.  Misschien een kaarsje branden met fijne wensen voor de dieren daar en ook een met de wens dat de baasjes "het licht" gaan zien ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zag laatst op tv een programma over extreeme verzamel woede waar de dierenbescherming wel bij kwam kijken. die vrouw kreeg haar honden terug omdat ze met een hele ploeg het huis kwamen leeg halen en kuisen en de vrouw aan haar probleem zou werken. ze kreeg tips ivm de verzorging van de honden en werd verder in de gaten gehouden.

belangrijker dan discipline is consequent zijn, 'neen' is en blijft 'neen' ook na 20 keer opnieuw proberen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

pff lastige situatie...
dierenbescherming zal niet veel kunnen doen vrees ik.
wel kan de dierenbescherming een waarschuwing geven indien het inderdaad niet aan toegaat hoe het eigenlijk zou moeten. 
Ik zou ook proberen te praten met de persoon in kwestie en zeggen dat je je zorgen maakt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien kan je bij de GGD informatie inwinnen wat je het best kan doen? Hoarding is toch wel een afwijking, of zijn de mensen gewoon lui?

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Als het huis vies is is dit niet goed voor de inwonende.
een kat die binnen plast, makeerd geeft een ammoniak lucht. waar vooral kinderen asma en ander luchtweg ziekte van kunnen krijgen.
Dus ga zeker praten is het niet voor de dieren dan wel voor het kind.

Volgende forumvraag: dekreu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^