juist of onjuist gehandeld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,
ik wist niet waar ik het moest plaatsen, dus hoop dat het hier goed staat.
Ik wil graag wat advies over een voorval dat zojuist heeft voorgevallen.
Heb ik juist gehandeld of niet? en wat kan ik verbeteren?

Ik heb op het moment 2 loge honden, 1 Toller pup van 15 weken en een thaise hond van bijna 3. De laatste is al een jaar een loge hond van me en ken ik heel goed. De pup is de 2de keer dat ik haar heb. Maar de bazen van de honden zien elkaar geregeld en de honden daardoor ook.
De thaise is altijd al vrij fel naar pups geweest. dat weet ik. Ze moeten onderdanig en rustig bij haar zijn. zijn ze dat niet krijgen ze een snauw of worden ze op de rug gedruwd zeg maar. door haar. Of ze wil ze wel eens pakken met de bek en dan op rug leggen, wanneer ze dit wil doen is ze ook prima te stoppen! gewoon haar naam zeggen als je een klein grommetje ziet en ze stopt al.
Ik liep dus net in het parkje bij mij in de buurt, hier mogen de honden los. Dit had ik dus ook. Beide met verlichting i.v.m met donkerheid.
 Toen kwamen we een pup tegen aan de lijn. Deze ben ik eerder tegengekomen de mevrouw ook. Ze leek me wat te voorzichtig, kan aan mij liggen, en begrijp het opzich ook.
De thaise had even gesnuffeld, en giing verder haar eigen gang, had tegen de mensen gezegt haar te negeren (is angsthapper). En de puppen waren wat rustig aan het spelen met pootjes. We stonden op het fietspad. (ja niet de veiligste plek.) daarnaast is het gras waar thaise aan het snuffelen was. En er kwam een fietser aan, die we aan zagen komen. Waardoor ik vast wat richting het gras ging. DE mevrouw met de andere pup ook. Maar die (dacht ik wat ik dus denk gezien te hebben) nam haar pup mee naar het gras, maar heel dicht bij die thaise echt praktisch onder haar neus. Waarop de thaise haar pup pakte. En de pup ging piepen. Dus ik thais der naam geroepen, deze liet los en ging gelijk weg de stoep op en op der rug liggen. (doet ze altijd, wanneer ik zeg dat ze dat, pup pakken, of het proberen niet mag doen, vrij gevoelig hondje.)
Die mevrouw zei tegen me dat ze het geen fijne ervaring vond. Wat ik natuurlijk begreep en ook gelijk me excuus aanbood. Heb haar gevraagd of ik moest uitleggen, wat ik dacht  wat er gebeurde. ( ben natuurlijk ook geen exper) Ze zei nee. nja oke. Heb nog wel tegen haar gezegt, gewoon als algemene informatie dat als je honden, die elkaar wel of niet kennen.. te dicht op elkaar zet dit wat er gebeurde zoiezo kan gebeuren zeg maar.
We liepen beide andere kant op. Toen de mevrouw nog wat zei dat was het volgende:
Als je weet dat ze zo is, moet je haar niet loslaten.
Dit vond ik jammer. want ze is ook onder controle te houden.
Wat vinden julie, heb ik goed gehandeld of niet en wat zou ik anders kunnen doen?

Sorry voor het lange verhaal!

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik vind niet dat je het slecht deed. De Thai had gesnuffeld met de pup en was daarna weggelopen (toch? of verkeerd gelzen?) en dat zit plots die pup onder dr neus, mogelijk schrok ze er zelfs van en dan maakt het echt niet uit of ze aan een lijn zat of niet.
Als ik een kindje voor het eerst leer kennen en 10 minuten later klimt ie op mijn schoot, dan sta ik ook vreemd te kijken.

Maar het is natuurlijk vervelend, vooral voor de pup. Maar goed, het blijven dieren he, het zijn geen robots die je op de mm kunt sturen

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Thai had inderdaad gesnufffeld en was weggelopen, zei liep los. Nee het maakt niet uit of ze aan lijn zat, maar ik heb het erbij gezet omdat dat het verhaal vollediger maakte. 
Ja ik denk dat het ook geschrokken kan zijn.
Maar hoe zou ik dan kunnen voorkomen dat ze het nog eens doet?
Tips?

Edit: ik las dat ik het wel slecht had gedaan, mijn fout.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

het enige wat je kunt doen is situatie nog scherper in de gaten houden zodat je het eerder kunt voorkomen. maar helaas heb je andere mensen niet in de hand dus dat blijft altijd lastig.

ik denk dat ik het zelf ook niet leuk gevonden zou hebben als mij het was overkomen, terwijl ik jouw kant ook begrijp. Ik denk dat je je ook goed moet realiseren dat niet iedereen zich verdiept in zijn of haar hond en zonder voorkennis is een geval als dit natuurlijk heel anders uit te leggen, dan zeggen veel mensen namelijk dat de thaise hond agressief is, punt. Ben ik het niet mee eens uiteraard maar schrikbarend veel mensen denken er wel zo over..

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ja ga ik ook inderdaad proberen.
Het is ook niet dat ze helemaal niet met pups kan, ze moet aan ze wennen, en dat doet ze op haar eigen manier.. Ze is nu ook met die Toller pup, gaat prima, soms wat gegrom maar goed, pup moet wel opgevoed worden..
En inderdaad ik snap de mevrouw ook wel, vind het zelf ook jammer dat het gebeurd is.

En ja dat is helaas waar...

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Naar mijn idee heb je niet echt verkeerd gehandeld,
gewoon samenloop van de omstandigheden, die vrouw had ook wat beter kunnen kijken, en haar pupje wat verder weg van jou hond kunnen lijden.... desnoods nog even snel optillen.

niet iedere hond vind andere honden leuk, in die zin dat ze er mee willen spelen, of de hond/pup accepteren.
eigenlijk wat je thaise hond deed is ''normaal'' gedrag, als in de zin van, zij is hoger als de pup, kent de pup niet en dan komt die pup ook nog in haar persoonlijke zone,
ken meerdere honden die hetzelfde zo zouden reageren.
niet te druk over maken, kan iedereen overkomen.

honden page profiel Bianca  Bianca 3 doggies

honden foto van Bianca

Je hebt niks verkeerd gedaan hoor, niet aan twijfelen.
Als er geen fiets was gekomen was er niets aan het handje.
Door de gauwigheid en omstandigheid is dit gebeurd.
Kan iedereen overkomen. 

Voordeel is: dat je het de volgende keer eerder weet, handig om te weten, toch ? ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Misschien zie ik het toch iets anders..........
Op zich wat er is gebeurt is te verwachten als je weet hoe je hond reageert aan jou dus de schone taak te voorkomen dat het gebeurt.
Op het moment van terug lopen had jij naar mijn mening je thaise terug moeten roepen en bij je moeten zetten.

Je moet altijd de schuld bij je zelf zoeken als jou hond uitvalt zeker als je weet dat hij dit doet.
Zie het als een leermoment zo kun je hier de volgende keer beter op inspringen.

Slimmer is eigenlijk als je weet hij gaat niet zo lekker met pups om ervoor te kiezen gewoon door te lopen en niet te gaan kletsen met iemand die een pup mee heeft, voor die pup is het niet prettig wat er nu gebeurt is omdat hij waarschijnlijk niet eens begrijpt waarom het gebeurt is.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor de reacties allemaal!
De mannen bedankt voor de mening en de tip.
Ik loop meestal inderdaad ook door, deze keer niet ommdat ik die pup bij me had. Toxh niet zo slim... Volgende keer loop ik weer door.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je beschrijving is heel duidelijk, en eigenlijk weet je het wel. :-D

ik ga met de ..mannen..mee, de volgende keer extra alert zijn, je weet hoe Thaise reageerd.

gelukkig niets gebeurd, deze mevrouw vind het een nare ervaring, logisch.

volgende keer doorlopen, en ik weet het , het is zo leuk een pup, als je Thaise bij je hebt dan kan dat niet, mooi bij je roepen, desnoods even aanlijnen en doorlopen. :-D

Volgende forumvraag: botjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^