Grote angst voor vuurwerk/ lichtflitsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

het einde van 2013 is weer in zicht...
en er gaat dus ook weer vuurwerk komen...

ik had het toevallig met moeders over oud en nieuw.
de hond van mijn ouders is 11 jaar, en sinds een aantal jaar echt ontzettend bang voor vuurwerk, harde knallen en licht flitsen....
(eerder deed vuurwerk hem helemaal niks, hij negeerde het volkomen, en ging hij zelfs met het kabit schieten mee om de voetbal op te halen, )
maar toen hij een jaar of 6 a 7? was dachten een paar kl*te blagen dat het leuk was om  rotjes en van die gekleurde tollende dingen naar kay af te steken.

als gevolg echt een hele grote angst voor vuurwerk......
in de jaren die daarop is de angst eigenlijk toegenomen, en vorig jaar was het zelfs zo dat hij niet eens meer naar buiten durfde, en gewoon van angst de gekste dingen in huis ging doen die hij nooit deed, of op de gekste plekken liggen... 
niet eten, amper drinken, veel rillen, ons opzoeken etc...

nu komt het ''probleem''
ik wil eigenlijk dit jaar oud&nieuw bij mijn ouders vieren... en wil mijn hondjes ook mee nemen, maar mijn moeder en ik zijn eigenlijk erg bang dat bowie en jack het gedrag van Kay over gaan nemen... ik durf het eigenlijk bijna wel met zekerheid te zeggen, want kay is de ''alpha''. (als kay er is heeft jack trouwens ook geen onzeker gedrag, en is gewoon zelfverzekerd, maar dat terzijde)

nu wilt mijn moeder de oude sok een soort van slaaptabletje of iets kalmerends geven,
(het liefst heeft ze dat ie 3 dagen slaapt, zodat hij helemaal niks merkt... maar dit kan natuurlijk niet)
ik had al op internet het een en ander opgezocht, en je komt van alles tegen wat zou werken tegen vuurwerkangst.

Weten jullie iets kalmerends of iets wat we kay zouden geven dat hij minder stress heeft,
of even een uurtje of 2 á 3 slaapt als het echt nieuwjaar is...

en is het verstandig om oud en nieuw dan samen te vieren met de hondjes erbij?

iemand ervaringen of tips??O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er zijn heel veel dingen op de markt, maar sommigen zijn écht af te raden (hond is wel 'verlamd', maar hoort alles 3 keer zo erg).

Misschien eens bij de dierenarts informeren? Maar laat je alsjeblieft niet zomaar iets aansmeren door Jan Henk van de hoek van de straat, omdat het bij zijn hond zo goed werkte.

Max had het ook heel, héél erg. Hield alles op, deed niks buiten, maar poepte en plaste overal in huis. Blinde paniek, echt heel heftig.
Mellow heeft het (gelukkig) alleen buiten, wij gaan in die periode ook de bebouwde kom uit, ook 's avonds gaan we naar een heel donker dijkje (best eng, doe ik dus ook niet alleen).
Zolang het ver weg is gaat het wel, in de wijk vindt ze het alleen heel eng.
Ik zorg ook altijd dat 's avonds de lamellen dicht zijn, omdat ze wel reageert op de flitsen.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

mn moeder had al eens gekeken op internet en de DA geïnformeerd, t is wel een hele goede DA maar beetje nog zo'n ouderwetse,
ze kon wel iets mee krijgen, maar ze zag de eventuele bijwerkingen er niet zo van zitten... en verder zei de DA gedrag negeren, en zorgen dat er voldoende licht is in huis waardoor die flitsen niet zo opvallen, en de radio aan...

ja mijn pa ging dan vaak om 4 of 5 uur 's ochtends met hem een heel stuk wandelen, maar dan nog als hij dacht één knal te horen liep hij strak naast mn pa of rende in een streep naar huis....
wandelen doen ze sowieso altijd buiten de bebouwde kom.

maar daarom, er zijn echt een heleboel kwakzalf middeltjes, daarom dacht ik laat ik het hier eens vragen, misschien dat hier iemand het weet.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

upjeO-)O-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Wanneer geen enkele vorm van training werkt ga dan naar de dierenarts. Mijn oude herder kreeg dan kleine tabletjes mee, waar hij oud en nieuw op doorsliep. Hij was dan echt van de wereld en hoorde niks. Net alsof hij een roesje had gekregen. Het was echt anders niet te doen. Hij was nl. in staat om door de ruiten te gaan van de angst.
Maar zou het ook niet kunnen dat jullie hond het gedrag van de andere honden overneemt? Ik wil ze niet onnodig plagen maar kun je het misschien testen door wat vuurwerk zachtjes te laten horen? (Op o.a. youtube staan van die geluiden.)

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Ja, daar had mijn ma al over geïnformeerd, over zulke tabletjes, alleen de bijwerkingen die kunnen komen lijken haar niet zo heel tof, maar ja als hij daardoor wel minder stress heeft... is het wel een optie...

maar ik ben juist bang dat mijn honden het gedrag van Kay over nemen, (mijn honden zijn niet bang voor vuurwerk, en kay de hond van mijn ouders absoluut wel!)
had laatst al bij een vriendin die zo'n surround system heeft vuurwerk getest,
(ze heeft n puppy, en omdat bowie en jack dus niet bang zijn, of naja er amper op reageren hebben we dat geluid daar rijkelijk getest! haha)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

" Ja, daar had mijn ma al over geïnformeerd, over zulke tabletjes, alleen de bijwerkingen die kunnen komen lijken haar niet zo heel tof, maar ja als hij daardoor wel minder stress heeft... is het wel een optie...

maar ik ben juist bang dat mijn honden het gedrag van Kay over nemen, (mijn honden zijn niet bang voor vuurwerk, en kay de hond van mijn ouders absoluut wel!)
had laatst al bij een vriendin die zo'n surround system heeft vuurwerk getest,
(ze heeft n puppy, en omdat bowie en jack dus niet bang zijn, of naja er amper op reageren hebben we dat geluid daar rijkelijk getest! haha) "

O, sorry ik dacht dat het andersom was...;-) Probeer anders vanaf nu je eigen honden te laten wennen aan vuurwerkgeluiden. Hoe beter ze ertegen bestand zijn, hoe makkelijker het zal gaan!
veel succes!
.

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope 3 doggies

honden foto van Joyce Tara en Hope

Hoi Laura, 

Heb je die test ook met de hond van je moeder geprobeerd te doen. 
Je hebt cd's er voor die je elke dag wat harder zet. 
Ik ga dat zelf ook met onze pup doen al hoe wel ik dat waarschijnlijk niet hoef te doen omdat onze andere dame niet reageert op vuurwerk en dat bij de pup in het nest vaak een luchtdruk pistool wordt gebruikt zodat ze niet schrikken van harde knallen. 
Maar dat geef natuurlijk nog geen garantie dat ze niet bang wordt dus ik ga echt wel bezig.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ja hebben we al geprobeerd, maar dan reageert kay er nauwelijks op. maakt hem niks uit..
ook als we de bass erbij behoorlijk hard zetten zodat je die trillingen voelt laat maar zeggen....
doet hem niks...

Maar het gaat mij er om... als ik met mijn vriend en bowie en jack bij mijn ouders, zusjes en kay zijn, ben ik zo bang dat bowie en jack het angstige gedrag voor vuurwerk overnemen van kay....

Volgende forumvraag: zucht.. waar is hun verstand..?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^