Wat voor een geluiden maakt jou hond allemaal?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Wat voor geluiden maakt jou hond?
Ik zal zelf beginnen.
Tieska blaft alleen als ze waakt. Verders is ons muisje een rustige tante.
Bear is een heeeel ander verhaal. Hij Blaft om te waken, piept bij het gapen, piept als er iets onder de kast ligt en hij kan er niet bij. Piept/jammert als hij aandacht wil en dat niet krijgt. Als hij er uit moet dan loopt hij van binnen naar buiten en jammert de hele weg. Als er een sirene gaat van politie/ambulace brandweer of maandelijkse test van de gemeente, dan gaat meneer op z'n kont zitten en huilt mee.

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Groetjes ;-)

honden page profiel Astrid & EsmeeAstrid & Esmee 3 doggies

honden foto van Astrid & Esmee

Haha, Esmee is wel een puber maar ze blaft vooral om te waken. Janken om te zeuren, een diepe zucht als ze eigenlijk het bevel niet wil opvolgen :-) Maar wat ik het heerlijkst vind is dat gesmats als ze gaat liggen na een leuke dag :-) Oh ja, ze maakt dan ook een soort kreun geluid maar het klinkt zeker niet ongelukkig maar klinkt heel tevreden.... Ik hoop dat je begrijp wat ik bedoel!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gezellig topic... wat doet Bamse...

wij zijn samen, dus kletst ze de oren van mijn hoofd, hoe ? :-D

vraag ik , kom even gezellig bij me zitten ja ? ze komt aan en gaat met haar dikke BATS {heb pas geleerd dat dat billen zijn }van jou. hahahaha :-D op mijn schoot zitten, haar kop tegen mijn schouder aan en grom geluidjes maakt ze dan, de kop wrijft ze zo tegen mijn schouder/wang aan. :-D

blaffen doet ze nimmer, soms van blijdschap, maar kletsen doet ze als ze zelf wat aanhalig is. hahahahah en dan een eigenaardig brom geluid, en ik doe er aan mee. :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max gromt naar enge dingen.
blaft als hij aandacht wil of iets niet kan krijgen.
Piept als hij niet naar een hond toe kan.
Piept naar baffende honden.
bromt/piept/joelt als we thuis komen.
blaft in zijn slaap.
kreunt als hij zijn zin niet krijgt en moet liggen....

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" Haha, Esmee is wel een puber maar ze blaft vooral om te waken. Janken om te zeuren, een diepe zucht als ze eigenlijk het bevel niet wil opvolgen :-) Maar wat ik het heerlijkst vind is dat gesmats als ze gaat liggen na een leuke dag :-) Oh ja, ze maakt dan ook een soort kreun geluid maar het klinkt zeker niet ongelukkig maar klinkt heel tevreden.... Ik hoop dat je begrijp wat ik bedoel!
"


hahahaha, ja ik snap m. Heerlijk toch....Tieska maakt niet echt een geluid, maar als ze lekker ligt dan krijg je zo'n diepe zucht van ontspanning. ;-)

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" gezellig topic... wat doet Bamse...

wij zijn samen, dus kletst ze de oren van mijn hoofd, hoe ? :-D

vraag ik , kom even gezellig bij me zitten ja ? ze komt aan en gaat met haar dikke BATS {heb pas geleerd dat dat billen zijn }van jou. hahahaha :-D op mijn schoot zitten, haar kop tegen mijn schouder aan en grom geluidjes maakt ze dan, de kop wrijft ze zo tegen mijn schouder/wang aan. :-D

blaffen doet ze nimmer, soms van blijdschap, maar kletsen doet ze als ze zelf wat aanhalig is. hahahahah en dan een eigenaardig brom geluid, en ik doe er aan mee. :-D "


jaja sommige honden kunnen hele verhalen vertellen. Gaan ze lekker op hun batsen zitten en maar vertellen :-P ;-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Jeff knort kreunt en zucht..al naar gelang zijn pet staat..voor de rest is hij vrij stil
Waldo maakt bizarre geluiden op de trap en wanneer hij speelt..puur enthousiasme..waldo is luiddruchtig als hij vergeet bang te zijn ..dan moet iedereen dat weten.. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als we 's morgens beneden komen en Mellow wordt wakker, dan zwiept ze met haar staart. Als ze opstaat en zich uitrekt... het lijkt wel een brandalarm ;-)
Een loeiende gaap waarvan je gelijk klaarwakker wordt haha ;-)

Verder het gebruikelijke kreunen als ze lekker in een rondje ligt en zich nog íets kleiner probeert op te rollen.

Dan hebben we ook nog de frustratie-geluidjes: als ze iets uit haar speelgoedmandje wil hebben maar het niet te pakken krijgt. Dan gaat ze gek doen, "rrrrr" en vervolgens blaffen omdat niemand haar komt helpen ;-)

En het soms oorverdovende blaffen als ze wat hoort buiten...

Verder is ze eigenlijk vrij stil.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misia; Misia noemen we ook wel squeak, die maakt een soort piep/caviageluidjes, zeker als ze aandacht wil. Als Misia schrikt of een andere hond te ruig met haar doet dan piept ze heel hard en hoog, echt zo'n gilletje, ze is ook wel erg aanstellerig daar in ;-). Verder blaft Misia wel eens, naar honden die hard rennen..of naar mensen, als ze bang is.

Lady; Lady kan enorm luid zuchten en kreunen als ze gaat slapen en een keer moet gaan verliggen of ze smorgens op moet staan. Verder komen er aan de lijn vaak 'woe-woe-woe' geluiden uit..en ze kan raar kreunen en een soort gillen als ze gekke 5 minuten heeft en dan met haar hoofd over de bank/het bed gaat schuren.. En in de auto kan Lady mooi zingen..en als je weg gaat en ze wil niet dat je gaat, kan je een soort zeehondenimitatie horen.. Lady, gek genoeg, ondanks haar formaat, maakt vaak hoge geluiden en gilletjes. Terwijl Misia, zeker als ze boos is, heel diep kan brommen en blaffen.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Heb een echte golden. Dus hij kletst echt. Sochtends lijkt bijna alsof hij goedemorgen zegt. 
Jankt als ik iets moet doen. Blaft als hij wil spelen. Pakt mijn hand als zijn speeltje ergens onder ligt waar hij niet bij kan. 

Gaat voor me zitten en maakt een vreemd geluid (lijkt ook kletsen) als hij eruit moet etc.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Heb een echte golden. Dus hij kletst echt. Sochtends lijkt bijna alsof hij goedemorgen zegt. 
Jankt als ik iets moet doen. Blaft als hij wil spelen. Pakt mijn hand als zijn speeltje ergens onder ligt waar hij niet bij kan. 

Gaat voor me zitten en maakt een vreemd geluid (lijkt ook kletsen) als hij eruit moet etc. "


Komt me dat even bekend voor! ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja hier ook wordt ook wat 'afgekletst' op een dag!:-D

Loco is het minst vocaal. Die gromt met de bal in zijn bek tijdens een 'booty shake' om je uit te dagen tot spel als het netjes zitten en vragend kijken hem niks opgebracht heeft. Hij blaft een keer schel als het hem een keer te lang duurt met de bal gooien. Hij gaat soms 'puppy piepen' door zijn neus als hij erg opgewonden is als er iets lekkers voor hem wordt bereidt. Als hij zich verveeld wil hij wel eens in zijn eentje gaan zitten jammeren. En als hij zich 's avonds moe en voldaan tegen je aan vleidt is het net een meid, dan komt er een voldane hoge 'uh-hoe' zucht/slaak uit alvorens hij zijn hoofd op je legt en gaat slapen. Oh ja en als hij geïrriteerd raakt door Ten als de laatste uitdaagt terwijl hij geen zin heeft dan wil hij wel eens blazen.;-)

Tja en Ten is een kletskous eersteklas met en zonder geluid! Die maakt van alle blafsoorten wel gebruik. Ons laten weten dat er iemand aankomt of iets gebeurt waarvan hij ons op de hoogte wil stellen woef woef woef. Zich melden van achter een gesloten deur of tijdelijke versperring, één zware woef. Een soort van brom-woef al vanaf zijn luie plek als hem iets niet bevalt (raar geluid buiten) maar hij eigenlijk te lui is om het te onderzoeken/weg te jagen. Hoog onregelmatig waf-woef gebeuren met hier en daar een onderdrukte piep bij blije opwinding waarbij hij zich probeert te beheersen. Nasale geluiden, gekreun en gebrom als hij tevreden tegen je aanligt en je de liefde verklaart;-) terwijl hij geaaid wordt......en ga zo maar door.....

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

hier word ook wat afgepraat, ze steken elkaar soms aan.
alle voorkomende honden geluidjes gebruiken ze wel... zelfs tijdens het slapen, uitrekken, gapen, spelen, zien van andere mensen of dieren, als ze iets willen, moeten, ergens niet bij kunnen, naar binnen of buiten willen, de katten willen naar binnen of buiten, er komt bezoek, ze horen wat onbekends, een bepaald iets op TV, of sommige liedjes op de radio, of als ik aan het zingen benO-), of als ik tegen ze praat,

het grappige is dat ik zowat bij ieder geluidje wel weet wat ze willen, wat er is of wie er bijvoorbeeld aan de deur komt, of als we aan het wandelen zijn wie of wat er aankomt, (verschil van geluid naar een mens of hond toe).
ook worden er verschillende lichaamssignalen gebruikt, waarvan soms heel subtiel het lichaam, de poten of de kop bij word gebruikt... vooral als ze iets willen haha! nee saai is het hier niet!!

vooral de stille Bowie begint steeds meer een klets kous te worden, ze begint nu steeds vaker op zo'n husky achtige manier te blaffen/joelen... jack vind dit maar ''raar'' en krijgt soms dan de dolle 5 minuten, waarbij hij het hele huis door scheurt met allerlei geluidjes.
soms komen er zelfs geluidjes uit de achterkant, soms heel stil, maar soms ook hard! waarbij ze altijd gaan lopen als ze dit geluid geproduceerd hebben. O-)

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

O,ja helemaal vergeten. Ze snurken beiden als de besten. Het is zo alledaags geworden dat je er niet eens meer bij stilstaat. :-D

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Komt me dat even bekend voor! ;-) "


.Grappig dat ze dat doen hè? Kan je gewoon niet goed uitleggen, die geluiden..... Zo leuk

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala: Blaft naar honden die ze tijdens de wandeling tegen komt.
         Maakt rare geluiden als ze zich uitrekt (moeilijk uit te leggen)
         Piept als ze het ergens niet mee eens is
         Als ze droomt maakt ze soms ook van die vreemde geluiden


En Simba doet hetzelfde maar blaffen naar andere honden doet hij vaak pas als Nala al begonnen is.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

.Grappig dat ze dat doen hè? Kan je gewoon niet goed uitleggen, die geluiden..... Zo leuk "


Haha ja.... Het zijn hele rare brom/piep/blafferige geluiden haha.....

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Hier blaffen als er iemand aanbelt of als hij een onbekend geluid hoort(vooral s'avonds) anders is hij heel rustig. Als hij opgewonden is dan knort hij als een mini varken. De geluidjes achteraan ;-) gaan van phieuuuuuw, alleen jammer dat je dan even onderduiken moet want de geur is niet te harden...lig je dan lekker te soezen onder dekentje :-D :-D :-D O ja, als mijn dochter oefent op haar gitaar dan gaat hij 'meezingen' hij huilt dan een raar samenspel van hoge en lage klanken, zingt zijn eigen liedje...grappig om te horen.

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

becka is een mops, due die maakt de hele dag geluidjes haha

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Was vergeten dat Nala ook blaft als de deurbel gaat. 
Simba blaft soms, maar hij is over het algemeen een hond die minder blaft.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

blaft als er een hond of kat langskomt
of als hij iets spannend vind

piept vanuit zn keel als hij iets wil en je negeert m, of soms in de auto als we er bijna zijn

grommen onder het spelen

zuchten als hij lekker slaapt ;-)

en verder... hij is eigenlijk best stilletjes haha

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" Hier blaffen als er iemand aanbelt of als hij een onbekend geluid hoort(vooral s'avonds) anders is hij heel rustig. Als hij opgewonden is dan knort hij als een mini varken. De geluidjes achteraan ;-) gaan van phieuuuuuw, alleen jammer dat je dan even onderduiken moet want de geur is niet te harden...lig je dan lekker te soezen onder dekentje :-D :-D :-D O ja, als mijn dochter oefent op haar gitaar dan gaat hij 'meezingen' hij huilt dan een raar samenspel van hoge en lage klanken, zingt zijn eigen liedje...grappig om te horen. "


oooh schattig . ;-)

honden page profiel Marleen,, & AilaMarleen,, & Aila 3 doggies

honden foto van Marleen,, & Aila

Aila heeft een leuk apart geluidje als ze gaapt.. Ik noem t een ijsbeertje geluid.. Ik weet niet echt hoe ik het anders moet beschrijven.. :-)

Bij het spelen gaat ze een beetje grommen en brommen.
Als je haar speeltje niet gooit gaat ze zitten, en dan naar een paar minuten komt er een beetje gejammer...
Ze gaat ook een beetje piepen als ze naar buiten moet..

Ow en als je de bal wil afpakken gaat ze brommen.. klinkt heel  raar als ze iets in dr bek heeft :p

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

lucky blaft niet veel, als hij iets niet kan plaatsen of een hond hoort op tv wilt hij wel eens blaffen. laatst stond de achterbuurman op het dak, dat klopte ook niet dus blaffen. verder kreunen en mopperen als het hem niet zint. piepen in zijn slaap. en een dikke zucht als hij moe is. en grommen naar de container die langs de weg staat als we in het donker lopen;-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

onze hummer, die piept als ie net in zijn bench zit. hij jankt alsof ie een wolf is hihi. en hij probeert te blaffen maar komt nog niet veel geluid uit hihii

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Sjon blaft om te waken
geeuwd met geluid als hij nog niet zo`n zin heeft om op te staan
piept als hij s`nachts naar buiten wil (gebeurt gelukkig niet zo vaak)
Hij "zingt" als ik thuis kom een soort loeien/ huilen
hij doomt en dan piepblaft hij in zijn slaap, lijkt een beetje hik blaffen
gromd als hij wat denkt te horen maar nog niet zeker weet of hij moet gaan blaffen

Volgende forumvraag: Drukke zondag voor Nala en Simba
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^