Hoelang duurt de pubertijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NoosaNoosa 3 doggies

Soraya: ik sluit me helemaal aan bij jouw verhaal. Net het boek Kalmerende signalen van Turid Rugaas gelezen. Aanrader !
Als je deze signalen niet herkent zal je wellicht -net als ik ooit - de neiging hebben om je hond vooruit te "trekken" als deze gaat liggen of langzamer lopen bij passeren van andere hond. Vanuit de beste bedoelingen leren wij onze honden hun eigen kalmerende taal af,die ze hard nodig om met elkaar vreedzaam om te gaan.

honden page profiel Connie & SamConnie & Sam 3 doggies

honden foto van Connie & Sam

Sam is nu bijna 3 en ik heb het idee dat hij pas net klaar is met puberen.
Ook hij gaat liggen als we een andere hond tegenkomen, niet voor mensen. Bij de ene hond springt hij ook op om te spelen en bij de andere hond gaat hij op z'n zij liggen wanneer die dichtbij komt. Hij is nooit agressief. En het helpt idd om hem af te leiden met wat lekkers.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Ik heb niet de reacties gelezen, maar Indy is pas na haar 2e volwassen geworden. 
Ze heeft heel lang gepuberd. Nu is ze 3,5 jaar.

Kitty (Gast)

Omg. Ik word hier helemaal moedeloos van.  Onze night is zooo vreselijk ondeugend en druk. Ben uit de jonge kinderen maar het lijkt wel of ik er nu weer een kleuter bij hebt. En als ik dan hoor dat dat wel meer dan een jaar kan duren... Iemand mss tips om verveling van onze Night tegen te gaan? Kan mogelijk de hele dag gaan buiten lopen met hem.

honden page profiel JessicaJessica

Oud topic. 

Tips voor verveling: 
- kong
- iets te kluiven
- hersenwerkjes (!!) (flinke site te vinden via google).

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vraag berner sennen pup 12 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^