Hondenbelasting afschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Hondenbelasting is in de meeste landen al afgeschaft. De redenering: je hoeft ook geen belasting te betalen voor katten, konijnen etc.

Wat vinden jullie daar van ?

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

goed dat het afgeschaft is alleen verkeerde redenering.

Er werd honden belasting gevraagd omdat de hond een lastdier was.
Nu mag en gebeurt dat niet meer hier en zal dan ook geen belasting meer mogen worden gevraagd hiervoor.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Eens, vooral ook omdat er veel van de hondenbelasting niet eens aan honden uitgegeven word.


PS. Blijft het dit topic of maak je er nog 4 aan? Haha, ik zag het. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is voor de rechter gekomen, afgelopen week de reactie hiervan, en..... de gemeentes mogen belasting heffen op de hond, voor poep enz. overlast.

iedere gemeente mag dat dus doen, hier geen hondenbelasting, blij toe, maar het mag dus, een rechtelijke uitspraak is er geweest van de week op journaal.

nou weten jullie nog mijn stelling niet, belasting betalen voor een hond onzin, laat iedere bewoner een verkapte belasting betalen dan heeft de gemeente het er ook uit, en verplicht iedere hondenbezitter de poep op te ruimen van de hond, doen ze dat niet ? een hoge bekeuring, en ook dat gaat dan in de pot. wat zullen ze rijk worden. :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vroeger in Belgie ook. Ben blij dat ze er nu niet meer is. 
Alhoewel er ook iets voor te zeggen is want deze extra uitgave weerhoudt misschien mensen om een hond te nemen, die ze nadien toch moeten herplaatsen omdat ze zich de kosten die dit meebrengt niet kunnen veroorloven ? 
Langs de andere kant dan weer gun ik het de staat echt niet want wat doen die voor honden ?

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Van mij mag het afgeschaft worden. Iedereen ruimt immers de poep op van hun hond ( was het maar waar!) 
Wij hebben al ruim 6 jaar geen hond meer, maar ik heb het ook altijd onredelijk gevonden dat we belasting voor een hond moesten betalen. 
Ondanks dat het in onze gemeente helemaal niet veel is en je gratis schep en poepzakjes krijgt.
 Er zijn alleen te weinig goede uitlaatplekken, want bijna overal staan er borden van honden verboden te laten poepen. En poept je hond toch op die plaats en de boa ziet het, krijg je een bekeuring, zelfs als je het opruimt.
Dus ik zeg afschaffen die hondenbelasting.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Vroeger in Belgie ook. Ben blij dat ze er nu niet meer is. 
Alhoewel er ook iets voor te zeggen is want deze extra uitgave weerhoudt misschien mensen om een hond te nemen, die ze nadien toch moeten herplaatsen omdat ze zich de kosten die dit meebrengt niet kunnen veroorloven ? 
Langs de andere kant dan weer gun ik het de staat echt niet want wat doen die voor honden ? "


Die krijgen door een laag inkomen vaak kwijtschelding..

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hier in België geen hondenbelasting, dat zou nog wel het toppunt zijn. Je hond mag zo goed als nergens legaal loslopen, geen hondenweides in de wijde omgeving en respect voor hondenbezitters is ver te zoeken. Probeer hier maar eens een huurhuis te vinden als is je hond nog zo mak en/of klein. 

Ik geef dat bedrag dan veel liever aan voedsel en huisvesting van de hond zelf dan aan de gemeente. Als ik hondenbelasting moest betalen dan zou ik ook wel de nodige maatregelen eisen zoals losloopgebieden, hondenweides, hondenpoepzakjes, ...

Tja...ben nu eenmaal gierig ingesteld wat betreft het geld 'doneren' aan de hogere instanties...

honden page profiel Lisanne baasje van Bram en RenzoLisanne baasje van Bram en Renzo

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

In Arnhem sinds 2 of 3 jaar geen hondenbelasting meer. En terecht dat het er niet meer is, als het geld nu ging naar de honden(voorzieningen). Maar nee, geen hond of baasje die er op een of andere manier iets van heeft terug gezien.
Wat ik wel een slechte ontwikkeling vond was dat de belasting werd afgeschaft en de opruimplicht ingevoerd (prima) maar gelijktijdig alle prullenbakken werden weggehaald;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" In Arnhem sinds 2 of 3 jaar geen hondenbelasting meer. En terecht dat het er niet meer is, als het geld nu ging naar de honden(voorzieningen). Maar nee, geen hond of baasje die er op een of andere manier iets van heeft terug gezien.
Wat ik wel een slechte ontwikkeling vond was dat de belasting werd afgeschaft en de opruimplicht ingevoerd (prima) maar gelijktijdig alle prullenbakken werden weggehaald;-) "


.Misschien werden die betaald uit de inkomsten uit de hondenbelasting...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klopt. er zijn bijna geen afvalbakken meer te bekennen, vandalisme ? denk het wel, maar om met een poepzak een kilometer te lopen ? of drie ? doe je niet gauw, dus wat wordt er dan gedaan ? de poep wordt of in de sloot gemikt of in de bosjes.

prullenbakken terug, poepzakjes zijn niet duur meer, excion, of aldi, of supermarkt zakjes, diepvrieszakjes, zijn niet snel de kosten meer, prullenbakken gaarne terug, dan kunnen de eigenaren de poep er in gooien.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

"

.Misschien werden die betaald uit de inkomsten uit de hondenbelasting... "


Oké maar als je verlangt dat baasjes het opruimen kun je niet gelijktijdig de prullenbakken weghalen. Gevolg hondenpoep word niet opgeruimd en overal zwerfafval... Maar geloof mij dit hebben ze dubbel en dwars binnen want ze hebben de overige belastingen verhoogd en nu betaald elk huishouden het...

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" klopt. er zijn bijna geen afvalbakken meer te bekennen, vandalisme ? denk het wel, "


Hier maakte de gemeente bekend dat het leeg halen te duur werd. Terwijl ik juist denk dat zwerfafval opruimen van vele malen duurder is.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier wordt ook sinds 2010 geen hondenbelasting meer betaald. En terecht met de opruimplicht. Helaas doet bij lange na niet iedereen dat. De boetes zijn niet mis: 130 euro. Van mij mogen ze nog wel een tikkie scherper controleren.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

hondenbelasting mag van mij afgeschaft worden. er word hier vrij weinig uit gegeven aan honden. of uberhaupt n extra prullebakje.

daarbij is de gemeente zo laks, en ik heb een foute informatie gekregen ook nog.
zit nog steeds op antwoord te wachten van 6 maanden geleden, maar ze zijn er nog steeds mee bezig.

er wonen hier 5 honden op ons terrein. en wij zouden moeten betalen:
1 hond =     43,-
2e hond =   86
3e hond =   129
4e hond =   172
5e hond =   215
IN TOTAAL:  ---------
                    645 per jaar!!

overigens word er volgens mij met dit geld vrij weinig gedaan. je moet de hondenpoep opruimen, zakje in zicht hebben, honden aan de lijn... maar zie nergens prullenbakken, of überhaupt uitlaat veldjes e.d., poep word amper opgeruimd, en ach honden mogen hier toch los lopen? 
ben het zo zat.
bijna alle honden van andere poepen trouwens op ons terrein zonder het op te ruimen.
en de gemeente doet hier ook niks op uit. neemt niet eens de moeite om mijn vraag te beantwoorden.

neee... dit is gewoon super lekker makkelijk geld vangen. 
en als je dan een vraag doet naar een extra prullenbak in de buurt, kan dit niet omdat dit toch weer kapot word gemaakt...

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Op een steenworp afstand van het hier boven genoemde Arnhem...de prachtige gemeente Rheden. Hier hondenbelasting EN opruimplicht. Gelukkig krijgen we er ook wel iets voor terug. Een prachtig losloopgebied en jawel...hondenpoepzakjes-automaat incl. prullenbak op bijna elke hoek van de straat (is overdreven natuurlijk maar er staan er wel veel). Ik betwijfel echter of de kosten-baten een beetje overeen komen. De losloopgebieden worden tenslotte ook door andere doelgroepen gebruikt (b.v. de niet-hondenbelastingbetalers uit Arnhem ;-)). Maar dat is natuurlijk het probleem niet. Niet opgeruimde poep zal de gemeente niet opruimen.

Wat ik wel een probleem vind is dat ik meebetaal aan kinderspeeltuinen, skate-banen etc. terwijl ik geen kinderen heb. Maar dat mensen die geen honden hebben niet meebetalen aan de daarvoor bedoelde voorzieningen. Het is vooral de scheefheid van het principe wat mij steekt. We betalen allemaal ALLES. Of we betalen allemaal precies wat we gebruiken...dat laatste gaat hem niet worden dus lijkt het me wel zo eerlijk om alle kosten netjes te verdelen over alle inwoners. En niet zoals het nu gaat  een makkelijk te identificeren groep een smak geld laten ophoesten en daarvan niet eens alles voor het oorspronkelijke doel gebruiken.

Ik snap de uitspraak ook totaal niet. Strookt naar mijn idee niet met het gelijkheidsbeginsel...maar ja daar heeft een of andere hoog afgestudeerde wel 3/4 jaar op zitten broeden dus zal het wel aan mij liggen...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Aangezien we met elkaar de boel een beetje draaiend moeten zien te houden , ben ik wel voor een belasting.
Dan wel kwijtschelding voor diegene die weinig geld hebben, en waar juist een hondje een extra positief effect heeft op hun soms problematisch dagelijks leven.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Op mijn vraag wat er in mijn Den Haag met het geld van de hondenbelasting gebeurt antwoordde de gemeente: 'Dit wordt gebruikt om Den Haag leefbaar te houden.' Prima, maar waarom moet ik als hondeneigenaar daarvoor betalen? 
Schaf de hondenbelasting af en laat iedereen betalen voor 'leefbaarheids belasting' ofzo.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" En poept je hond toch op die plaats en de boa ziet het, krijg je een bekeuring, zelfs als je het opruimt.
Dus ik zeg afschaffen die hondenbelasting. "


dit kan je aanvechten, degene die bekeuringen uitdeelt en ziet dat je het opruimt, dan geen bekeuring, alleen als er op plaatsen gepoept wordt waar geen hond mag komen, bijvoorbeeld kinder speelplekken, ja dan kan degene je bekeuren, maar niet elders waar de hond mag komen, en je ruimt het keurig op.

.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier betalen we het nog. We hebben begin dit jaar bezwaar ingediend, hier doen ze in december een uitspraak over.

Wij betalen voor iedere hond 70 euro, dus 140 euro per jaar in totaal. Niet heel veel, maar liever niet natuurlijk.

Als het aan de honden zou worden uitgegeven, vind ik het prima dat ik het betaal. Maar er is hier (behalve een poepzakjesautomaat) niets voor de honden. Wat mij betreft, mag het dus afgeschaft worden.

honden page profiel ..

honden foto van .

persoonlijk betaal ik braaf me belasting en vind ik het in het dorp hier ook wel prima, de faciliteiten zijn niet super top maar ze hebben toch hun best gedaan om een aantal goede omheinde losloopweides te maken, wordt het park aangrenzend aan het dorp voor een deel onderhouden met de belasting waar de honden ook los mogen lopen mits ze niet de kinderboederij terroriseren. Dat maakt dat het geld dat ik afsta ieder jaar niet zo erg. Al blijf ik wel van mening dat het belachelijk is dat ik beboet wordt als ik niet met poepzakjes over straat ga en de honden poep opruim terwijl op elke hoek van de straat een stuk grond vol met kattenstront ligt wat ik minstens zo storend vind. 

Helaas weet ik ook dat in veel dorpen en steden je al blij mag zijn met een groenstrook langs een drukke weg, en dat is dan ook het enige wat de gemeente doet aan voorzieningen voor honden, daarbij verdwijnt de gehele belasting in het algemene potje en kan ik heel goed begrijpen dat mensen klaar zijn met betalen van hondenbelasting.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Afschaffen! Er is namelijk minstens zoveel overlast van kattenpoep, en daarbij de losloopvelden die we hier hebben zijn op 1 hand te tellen, en dan liggen ze ook nog eens naast een drukke spoorlijn/ weg.( niet omheind)
Ook vind ik t niet eerlijk dat voor elke hond die je meer hebt dan 1, dubbel moet betalen, poepen die dan dubbel of wat?
Gewoon opruimplicht daar is iedereen mee gebaat. En controleren natuurlijk of dat wel gebeurt.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Hondebelasting mag zeker afgeschaft worden.
Ik betaal per jaar dit:

1e hond €68,42
2de hond €102,63

Je hebt natuurlijk opruimplicht.
Hier in de wijk staan verschillende prullenbakken waar je je zakje met stront in kunt doen.
Veel doen dat wel maar er ligt toch nog veel stront overal.
En wat mij opvalt het zijn bijna altijd berg(jes) van grote honden.

honden page profiel ferdi en roxyferdi en roxy

honden foto van ferdi en roxy

Ik vind honden belasting gewoon geld plukkerij, het slaat eigelijk helemaal nergens op want idd katten poepen ook overal en die lopen altijd los en daar hoeft geen belasting voor.
Sowieso doen ze volgens mij geen fluit voor de honden met dat geld want er is maar heel weinig plek waar je je hond los mag laten lopen.
Wij hebben hier in oudeschoot een klein stukje, gelukkig heb je ook de heide daar kan je heerlijk lopen met de honden maar dat is en blijft een strand natuurlijk dus kan je ook niet het hele jaar door doen.
Een omheinde mooi plek waar je honden kan laten rennen is er weinig en je komt steeds meer bordjes tegen met verboden voor honden en hond aan de lijn.
Ik snap dat je natuurlijk niet overal je hond los kan laten, en dat op sommige plekken het gewoon niet handig is om je hond uit te laten, maar dan heb ik zo iets van maar dat een plek waar dat wel kan het hele jaar door :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Stelling van de Dag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^