Vals kreng

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik weet dat ik me niks aan moet trekken van wat andere zeggen maar soms vind ik dat zo moeilijk.
Twinko blaft, dat weet ik, maar als ik stop zeg stopt hij meestal. Ik vind het geen probleem, het is zijn manier van waarschuwen/enthousiasme/opwinding/onzekerheid etc etc. Ik leer hem steeds beter te begrijpen en te begeleiden hier in.

Maar om iedere keer te horen: "Nou zeg, hij is wel vals zeg!" wordt ik zó moe van. De buurvrouw vertelde gister dat zelfs mijn moeder tegen haar gezegd had dat ze Twinko maar vals vond worden. Gelukkig heeft de buurvrouw toen gezegd dat ze juist vond dat Twink hartstikke goed opgevoed was. Maar het lijkt wel alsof alle positieve reacties in het niets vallen naast een paar van zulk soort k*t opmerkingen.
Verdedigen ben ik mee opgehouden, daar heb ik geen zin meer in. IK weet dat ik het goed doe en dat we beetje bij beetje vooruitgang boeken. Maar soms, soms ben ik al dat gezeur en vooral het onbegrip echt beu! Hij is niet vals!!!!

Waarom ik dit hier schijf weet ik niet, ik ben niet op zoek naar tips en adviezen, maar wil het gewoon even van me afschrijven denk ik. Het raakt me dieper dan ik meestal toegeef.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Het is nooit leuk negatieve feedback te krijgen en al helemaal niet als die ongegrond is.
Heel menselijk van je dat je daar van baalt hoor. Ik kan wel zeggen niks van aantrekken je bent goed bezig maar het gaat onder je huis zitten. Zoals een steentje in je schoen pest het zo lekker door de hele dag. Die kan je ook niet negeren en enige wat er op zit is verwijderen. Maar om nou iedereen die negatief doet te verwijderen lijkt me een beetje overdreven. 
Ik zou dus toch proberen de opmerkingen uit je hoofd te verwijderen. Voor ieder negatief een positief iets van Twink en zo te horen moet dat geen probleem zijn want jij vind hem geweldig en daar draait het toch alleen maar om.

Keep up the good work ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als elke blaffende hond vals is, dan is het maar triest gesteld in NL ;-)

Makkelijk gezegd inderdaad, maar probeer het langs je heen te laten gaan.
JIJ kent hem, JIJ bent met hem bezig, JIJ weet hoe hij is en dat is het belangrijkste.
En zolang jullie vooruitgang boeken is het toch alleen maar goed?
En daarnaast, JIJ moet met die 'valse hond' leven ;-)

Wel jammer dat je moeder haar beklag gaat doen tegen je buurvrouw over de valse hond van haar dochter. Top dat je buurvrouw voor jullie opkwam en zei dat het juist zo goed gaat ;-)

En inderdaad, je kunt 100 positieve reacties krijgen, maar 1 negatieve (en helemaal van je eigen moeder) blijft toch hangen, vooral omdat jij weet hoe hij écht in elkaar steekt.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Toen ik net mijn hond Ozzie had met 9 weken, en met hem wandelde, ging hij erbij liggen, en wilde hij niet verder lopen. Ik tilde ozzie op, en liep samen met het toen nog zo kleine hondje in mijn arm door het dorpje waar ik woon. Ik kreeg van alle kanten kritiek. Ja hoor een hond optillen, je moet hem gewoon mee sleuren...hij moet gewoon leren lopen enz....Wat doe je straks als hij 25 kg is, ga je hem dan nog tillen....enz enz enz. Ik kreeg zelfs nog te horen dat niemand zich hier had voorgesteld dat ik ooit een hond in huis zou halen...ze konden zich bij mij geen hond voorstellen:-) Allerhande kritiek en opmerkingen wat maakte dat ik me wat onzeker begon te voelen....Wanneer het in hun ogen even niet goed gaat hoor je overal om je heen kritiek. 
Nu begint Ozzie zich te ontpoppen tot een hond die zeer goed luisterd, los rondbanjert door het park en naar me toe komt wanneer ik dit van hem vraag:-) Dit zien de mensen in dit gehucht dorpje natuurlijk ook...Maar heel vreemd ik hoor op mijn hele lieve buurvrouwen na, niemand hier iets over zeggen hoe goed hij het eigenlijk doet...
Nu zijn ze stil en een aantal ben ik al een hele tijd onderweg niet meer tegengekomen:-) De personen die ge grootste mond hadden zag ik dat ze hun hond niet los in het park kunnen laten lopen, en enorm trekken aan de lijn met slipkettingen en al....Mensen oordelen en projecteren zo enorm snel....Wanneer je kinderen opvoed schijnt het nog erger te zijn.
Van Deze hele situatie heb ik geleerd om op mijn eigen oordelen te varen, want we hebben het goed gedaan het is mijn lieve hond, ik zorg ervoor en ken hem beter dan de meeste hier in dit dorpje.
Soms ervaren mensen andermans hond als algemeen bezit om hun gevoelens op te projecteren (van mijn lieve buurvrouw geleerd)...in jouw geval zou je je misschien af kunnen vragen, wat jouw buurvrouw voor angsten heeft op het gebied van valse honden.....Misschien zou je haar dat eens kunnen vragen...is ze een keer aangevallen, of bang voor honden......Ze projecteerd "iets" op jouw hond....vandaar dat honden en andere dieren zo therapeutisch kunnen werken op angstige mensen....

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat vervelend voor je!
Kun je het er niet eens met je moeder over hebben, dat het je pijn doet als ze dat zegt?
En uitleggen dat hij niet vals is, maar waarom hij blaft, misschien meer dan zij gewend is of aankan?
En dat je er ook aan werkt?
Het lijkt me anders overkomen als ze zegt dat ze het vervelend vindt als ie veel blaft, dan boem bats te zeggen: 'je hond is vals'

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dankjullie voor de lieve reacties. Ik heb m'n moeder al vaker uitgelegd wat het blaffen allemaal kan betekenen en dat het tijd kost om hier grip op de krijgen. Maar zij ziet enkel een hond die luid keffend op d'r kleinkinderen/bezoek/postbode af stormt. Gevolg is wel dat ik minder op bezoek ga bij m'n ouders. Ik wil niet dat ze last hebben van mijn hond.

Maar het is niet enkel m'n moeder hoor die zulke dingen zegt. Ook mensen op straat, kennissen van me en klanten op werk, collega's of soms zelfs vrienden. Ik zie het verband wel; het zijn bijna altijd mensen die weinig verstand van dieren hebben. Ik neem het ze dus niet kwalijk en neem het zelfs niet serieus. Maar het blijft vervelend als mensen onterecht zo negatief over je hondje denken. Ergens zou je ze graag het tegendeel willen bewijzen maar zo werkt het helaas niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hilde, je boekt vooruitgang, dat is al hartstikke fijn, dat je hond nog eens af en toe uit de band springt, je weet het, het is zo.

en nee niet leuk dat je steeds die vervelende opmerkingen naar je hoofd krijgt geslingerd, makkelijk om te zeggen, niets van aantrekken, maar het gebeurt maar zo.

Jij weet hoe de hond is, voorkom het, je probeert het, stoppen is stoppen, en als jij vooruitgang boekt, alleen maar mooi, en toch proberen er niets van aan te trekken, je doet je best toch. :-D

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Kan 't soms zeer doen hè meis,
maar vergeet niet, de beste stuurlui staan altijd aan wal.

Mensen hebben nu eenmaal graag iets te zeggen en helaas is 't vaker negatief als positief maar jij weet hoe het zit en dat is 't belangrijkste.

Knuffel voor jouw lieve Twinko, en ook één voor jou!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Oh grrr ... herkenbaar hoor! Niet per se over het blaffen (Sep blaft ook wel eens, zeker als hij in de tuin is en er andere honden langs lopen), maar over dat het "niet luistert". Ik heb nou eenmaal een ras wat gefokt is op zelfstandig er op uit gestuurd worden en doen wat je moet doen. Dus als ik zeg zit, dan doet hij dat niet braaft, maar denkt hij "waarom??". En dat vind ik niet eigenwijs of niet luisteren, nee, dat is gewoon een zelfstandige hond!

Dat Twinko zo luistert naar jouw "stop" is super! laat ze kletsen! Ik weet dat dat makkelijk gezegd is, maar jij weet zelf wat voor fantastisch hondje je hebt!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Mensen vinden het vanzelfsprekend dat een hond zich aanpast aan onze maatschappij 

Wat dus eigenlijk niet zo is
Ik merk ook in mijn omgeving dat iedereen maar ervan uitgaat dat elke hond in perfecte lijnen moet lopen en als dit niet zo is de opvoeder plots slecht opvoed. Tot ze zelf voor deze opgave staan...

Trek je er niets van aan! Ik weet dat zo'n dingen kwetsend overkomen omdat je zoveel tijd en energie en vooral liefde  steekt in de opvoeding van je hond

Laat die opmerkingen links liggen je doet het goed!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Herkenbaar. Dat zeggen mensen van Lady ook. Op onze vakantie nog, toen ik zei dat alleen Misia met de hond van de eigenaar van het vakantiehuisje mocht spelen en Lady niet. Toen vroeg die man 'waarom niet?', waarop ik zei dat Lady niet zo goed met andere honden is. Wat als reactie gaf 'of ze misschien vals was?'.

Maar valse hond.. sowieso een rare term.. Ik geloof niet dat ik ooit echt een 'valse' hond tegen ben gekomen..

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Bij ons zei de buurvrouw tegen haar man "kijk daar komt het volgende slachtoffer" wij hebben voor Yoda een hondje mieten herplaatsen omdat deze totaal niet om kon gaan met mijn mega drukke kids.
Nu nog steeds kijkt niemand in de straat om naar Yoda, terwijl we al 4 stellen weten en kennen die een Labradoodle hebben gekocht ondat Yoda zo vreselijk leuk is...
Probeer je er niets van aan te trekken meis, hoe moeilijk dat ook is. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de reacties als Luke zaterdag bij ons komt wonen, ik hoop maar dat hij net zo'n "slachtoffer" zal zijn als Yoda. 

Probeer erboven te staan, je kan mensen helaas niet dwingen naar je te luisteren.

honden page profiel herminahermina 3 doggies

honden foto van hermina

Gewoon niets van aantrekken! Niet elke hond hoeft kindvriendelijk te zijn. Het is een chiwawua en het karakter hoort bij het ras ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Kijk naar je profielfoto en 'feel the force'!!!

;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zeg dan iets als "hij vindt je eng". Of "wat een engerd, hè?" terwijl ik er lekkers in stop...
Maar het is wel echt irritant wanneer je zo blijft hangen in de opmerkingen van domoren. Ik heb daar ook last van. 's avonds een lijstje maken met 5 dingen die goed zijn gegaan.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ach hou op... mensen hebben ALTIJD wel iets te zeiken. Soms blaft een hond te veel en als ie dat niet doet dan verzinnen ze wel iets anders en iedereen weet het beter.  Ik heb nu dus een zwitserse herder. Ik kwam laatst een man tegen die belangstelling toonde in em. Dus ik dacht ach waarom niet waarom maak ik niet even een praatje met die man. Maar al snel sloeg het gesprek om... En deed hij alsof ik geen idee had wat ik aan het doen was, wat voor hond ik aan de riem had. "Dat is wel een herdershond he?" zei hij onder anderen, ja duhhh ik weet dat het een herdershond is.  En dingen als "Meisje toch zo krijg je die hond nooit goed, je moet echt een aangepaste halsband hebben voor zo'n hond" zodat je hem kunt corrigeren. (Hij doelde op een slipketting). Ik vertelde hem dat ik geen fan ben van een harde aanpak. Later ging ie nog verder met "Ik heb wel 40 jaar ervaring met herdershonden..". Bluhhh hij deed alsof Obi totaal niet luisterde het is pas een hond van 7 maanden, verwacht niet dat die al helemaal super de luxe luistert nee. Trouwens Obi doet het helemaal niet slecht voor z'n leeftijd. Maar Obi moest ook niets hebben van die man.. en probeerde er dus vandoor te gaan, gek he? Het is bijna alsof ie het wist hoe die kerel met z'n eigen herder omgaat.

Ik heb er zo van gebaald dat ik pas gisteren weer door die straat gelopen ben met Obi. Ohh wat haat ik van dat soort mensen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Toch een tip Hilde,gewoon KEIHARD met Twinko meeblaffen,is iedereen vlot uitgel*ld :-D

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" of ze misschien vals was?'.

"


.En toen vroeg jij: je bedoelt of ze achterbakse streken uithaalt en je in je gezicht aardig doet en je dan in je rug steekt?..zoals mensen dat kunnen doen?

Nee dan is ze niet vals ;-)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Zulke opmerkingen zijn altijd vervelend en soms raken ze je idd harder en dieper dan je toe wil geven...
Maar als je moeder zo iets zegt achter jou rug om, kan ik me voorstellen dat dit je echt kwetst.
Wel super van je buurvrouw dat ze jou en Twinko verdedigde.

Boomer die word hier door één baasje als agressief bestempeld ;-)
Haar hond greep iedere kans om Boomer te berijden en te domineren.
Wanneer die hond echt over hem heen ging hangen, merkte je dat Boomer onzeker werd, maar zodra die hond hem begon te berijden kon je er donder op zeggen dat dat mis ging, want dit pikt hij gewoon niet meer.
Nu maakt Boomer een hoop herrie, springt een keer achter die hond aan, maar bijten doet ie niet.
En omdat die andere hond echt begon te krijsen of ie werd geslacht schoot dat baasje in paniek ;-) 

Maar iedere keer weer die hond losgooien als ze ons zag... ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

.En toen vroeg jij: je bedoelt of ze achterbakse streken uithaalt en je in je gezicht aardig doet en je dan in je rug steekt?..zoals mensen dat kunnen doen?

Nee dan is ze niet vals ;-) "


zei ik niet..dacht ik wel ;-). 'Vals' is inderdaad i.m.o niet iets wat bij een hond kan passen.. vals is inderdaad je anders voordoen dat je bent en iemand lopen pesten, onderuit halen, in de rug steken etc.. En dat doen honden gewoon niet.

Volgende forumvraag: welk ras vind jij het leukst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^