Hondenkoers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Gisteren was er bij ons op het dorp naar jaarlijkse traditie met de kermis de hondenkoers, voor de 88e keer al.

APPELTERRE-EICHEM - Gene kermisdinsdag zonder hondenkoers in de Wilderstraat in Appelterre-Eichem. En dus mochten gisteren de honden het opnieuw tegen elkaar opnemen tijdens de legendarische hondenkoers. De wedstrijd lokte ook deze keer een pak toeschouwers die zich kwamen vergapen aan de sprintende chihuahua‘s, labrador retrievers en windhonden. Al vlogen af en toe ook enkele honden elkaar in de haren.

We zijn gaan kijken. Voor mij was het geleden van toen ik 4 was dat ik er nog was. Maar nu wonen we vlak aan de plek waar het georganiseerd wordt dus waren we present.

Ik heb eigenlijk heel erg gelachen bij momenten.
Er waren verschillende categoriën :
Mini honden, kleine honden, middelgrote honden en grote honden.

Bij de mini honden liep er een soort van "ratje" dat heel erg hard kon lopen en alle andere honden het nakijken gaf, zo grappig om te zien.

Bij de kleine honden was er eentje dat na een paar meter lekker ging liggen, waarop het baasje het hondje in de armen nam en dan maar zelf rende.

In de categorie middelgrote honden waren Marty en ik er van overtuigd dat de whippet die meedeed zou winnen, alleen wandelde die dus sloom als laatste de eindstreep over.

Bij de grote honden won een herder met vlag en wimpel.

Zelf hebben we niet meegedaan omdat we allerlei rampscenario's bedacht hadden :-)
Paco kan sowieso niet meedoen want die heeft wat tegen andere reutjes en dat gaat niet goed.

Saltarin zagen we in plaats van het parcours te lopen recht in het hamburgerkraam duiken gezien zijn eet fixatie, dus dat deden we ook maar niet. Bovendien is hij nog heel veel groter dan de honden in de categorie "grote" honden...

Sam zou alle concurrentie naar huis rennen, zelfs met zijn autoband in zijn muil :-), dus dat vonden we ook geen goed idee.

Terra is teveel drama queen om aan zoiets mee te doen en zou verwaand gaan zitten kijken aan de start.

Zara kwam eventueel in aanmerking om mee te rennen, maar ik twijfelde toch teveel of ze de goeie richting zou uitgaan :-)

Maar het was wel grappig het een keer te zien.

Voor de baasjes leverde een eerste plaats een groot krentenbrood en eeuwige roem op :-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Oh, wat leuk, ik ken het niet! Lijkt me inderdaad wel hilarisch om te zien!!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

wat grappig dat dat in een dorp gebeurt heb daar nog nooit van gehoord.
Harley heeft wel eens op de wind honden baan mee gerent maar als hij samen met ander honden zou moeten rennen moeten ze altijd een muilkorf om, om de reden dat ze elkaar nog wel eens willen "aanvallen".

ziet er wel leuk uit, zou ook zeker even blijven kijken als ik zo'n horde zou zien rennen maar alleen al om de reden dan ik weet wat er zou kunnen gebeuren, zou ik hem zelf niet mee laten doen.

Volgende forumvraag: Gek vrouwtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^