Ruby's prinsessen bad is binnen en getest :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hallo allemaal,

Vanavond is Ruby's bad dan eindelijk binnen gekomen... en ja die moest natuurlijk getest worden. Zondag was ze nog in de duinen geweest... met dit resultaat....

Ook vandaag heeft ze een heerlijke duinen wandeling gemaakt (incl badderen in het meertje) samen met Cosmic....

Het was dus wel weer tijd om gewassen te worden en kwam het badje precies op het goede moment...

Ruby vond het wel een beetje spannend... zo voor het eerst boven op de badkamer en dan ook in bad.... maar ze was super braaf!
De foto's zijn... uhmmm.. niet zo heel goed (schuin en met flits enz) maar het valt niet mee om foto's te maken, Ruby die kledder nat is in toom te houden, mijn camera niet in het water te laten vallen en zelf ook nog een beetje droog proberen te blijven.... ook mijn badkamer heb ik NIET opgeruimd/gepoetst vooraf.... want ja dat komt daarna wel... anders kan ik aan de gang blijven....

Eerst maar eens even kijken...


En ja dan is ze toch de pineut....

Het water was in klap... uhmmm vies.... maar wel aangenaam warm....

Maar of Ruby het nou zo aangenaam vond....?


In het uiterste hoekje, was het wel te doen... :-)

Lekker soppen...


Uhmmm laat dat lekker maar weg hoor vrouwtje... doe maar gewoon soppen en opschieten...

Het stopje uit het putje en dan kunnen we (lekker) afspoelen...
Moet dat nou op de foto.... dan zie ze me allemaal naakt....

Even handdoek pakken... ;-)

Ja ik  mag eruit !!!! 

Jou kijk ik niet meer aan... stom vrouwtje... maar ik ben wel weer schoon :-D


Met de föhn vind ik wel lekker.... daar ga ik graag voor zitten...
(Ik heb een föhn die overigens gewoon koude lucht blaast.. dus geen paniek.. ik föhn haar vacht ook niet droog, alleen handdoek droog, de rest is aan de lucht)



Komen hier ook koekjes uit?


Zo handdoek droog... nu mag ik lekker naar beneden.... :-)

Met uurtje ben ik schoon en fris, alsof het pas gewassen is... en de badkamer is een kleine bende... maar dat is voor mijn vrouwtje! O-)

Het badje bevalt ons tot nu toe geweldig! Groot genoeg, diep genoeg, opvouwbaar genoeg, stevig genoeg en lekker warm water met de thermokraan goed op temperatuur te brengen!
Beter dan buiten met koud water en een emmertje warm water om na te spoelen in de kou staan te klungelen en vervolgens met een natpak door de tuin racen en rollen door het zand en gras.... Wij denken hem dus vaak te gaan gebruiken! ;-)

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

honden foto van 3 draken

leuke foto's hoor en wat een handig badje ;-)

Je zou denken dat het niet zou houden hoe het vast zit met al dat gewicht aan water ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" leuke foto's hoor en wat een handig badje ;-)

Je zou denken dat het niet zou houden hoe het vast zit met al dat gewicht aan water  ;-) "


Leuk he... het is een bibabad... speciaal gemaakt om kinderen in te badderen, in een douchcabine als je geen bad hebt... tot de leeftijd van 6 jaar kunnen ze erin.Mijn zus heeft er ook 1 voor haar 2 kinderen (2 en 6 jaar) die gaan er nog samen in! Je kan hem op grote aanpassen kleinste maat is 70x70 grootste maat is 90x90. Mocht de zak vuil worden kan het gewoon in de wasmachine met een hete was... en als hij echt stuk gaat kun je een nieuwe zak bestellen.... Toen ik zat te denken hoe ga ik Ruby straks in de herfst en winter wassen, moest ik hieraan denken. Je kan hem zo opvouwen en weg zetten en weer zo uitklappen als je hem wilt gebruiken... en Ruby kan er ook niet heel makkelijk uit springen want hij is hoog genoeg... en ik hoef ook niet zelf met haar samen onder de douche en in de cabine met zijn 2en te draaien en te wurmen! gelukkig lijkt mijn theorie bedacht plan in de praktijk te werken :-)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Ah haha wat grappig zo'n bad. Ja ik vind t ook bijzonder dat dat werkt met een hond. Maar Ruby is niet zo heel zwaar he, dat scheelt natuurlijk.
Knap dat je ondertussen ook nog foto's hebt kunnen maken hii ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Ah haha wat grappig zo'n bad. Ja ik vind t ook bijzonder dat dat werkt met een hond. Maar Ruby is niet zo heel zwaar he, dat scheelt natuurlijk.
Knap dat je ondertussen ook nog foto's hebt kunnen maken hii  ;-) "

Het is idd een grappig ding. Ik ben er tot nu toe erg blij mee, want het werkt en Ruby is echt goed schoon geworden... zelfs stuk beter dan in de tuin met een tuinslang douchen. Ook haar poten en billen zijn helemaal schoon geworden, wat met de tuinslang gewoon niet goed haalbaar was omdat ze steeds ging zitten of met haar natte vacht weer in de tuin ging rollen. Nu kon haar vacht op die plekken ook echt even "schoon weken" en wassen. Geeft me ook goede moed mocht ze een keer diarree hebben of toch iets rondom haar loopsheid krijgen, dat het op deze manier weer makkelijk uit haar vacht te krijgen is :-)

Ruby weegt trouwens 13 kilo en 42cm hoog. De zak heeft het gisteren prima gehouden.... hopelijk blijft dat zo... maar ze zijn goed bij te bestellen (de zak alleen kost nieuw ongeveer 40 euro) mocht er ooit iets mee gebeuren.

Ik kan hier bij de dierenwinkel Ruby ook wassen bij hun doggywash maar dan betaal ik elke keer rond de 10 euro om haar zelf te wassen in een hondenbad met hun shampoo... dat vind ik zelf wel erg prijzig aangezien Ruby wekelijks of max om de 2 weken gewassen moet worden aangezien wij intensief naar de duinen gaan en sporten en je bent dan ook afhankelijk van hun openingstijden.... met een paar weken heb ik dit badje qua kosten er dus weer uit en kan er zolang over doen en zo vaak als ik wil/nodig is. ;-)

In de zomer kan ik hem ook zo huppa buiten zetten als verkoeling en ook Lex zou er prima in kunnen poedelen... hij zou zelfs erin kunnen zwemmen hihi....;-)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Ah super goede aanschaf dus... Leuk hoor.
Ja als je hond zo vaak gewassen moet worden, is t wel handig als je dat zo kan doen, anders wordt het inderdaad een dure grap.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Nou ik vind dit badje anders ook heel erg prijzig. Pfieuw.
Maargoed ik hoef mijn honden ook niet elke week te wassen.

Voor jullie lijkt het me wel super handig! ;-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Mooi bad inderdaad! Zeker een heel goed alternatief als je geen vast bad hebt. Het ziet er in ieder geval goed uit. Grappig dat Ruby de föhn leuk vind haha. Dat pootje :-).

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Nou ik vind dit badje anders ook heel erg prijzig. Pfieuw.
Maargoed ik hoef mijn honden ook niet elke week te wassen.

Voor jullie lijkt het me wel super handig! ;-) "

Ja nieuw is het best een duur badje... ik heb hem via mp 2dehands overgenomen van iemand voor de prijs wat normaal alleen een nieuwe zak kost. Ik vind de prijs zo nog wel mee vallen. Het is makkelijker dan bijv een ton ofzo in de douchecabine zetten, want dat is zo'n groot vast ding die je dan ook weer ergens kwijt moet, of elke keer door hele huis moet slepen van de schuur naar de badkamer. Dit kun je in zijn geheel opklappen en naast de douchecabine zetten... je zou zelfs hem ingeklapt in de douchecabine kunnen laten staan want dan kun je zelf nog prima douche zo weinig ruimte neemt hij in. Het weegt in zijn geheel nog geen 2,5 kilo. Daarnaast is hij best hoog en blijft al het water gewoon binnen de douchecabine, ook als Ruby zich uitschud enz heb je niet in je hele badkamer een waterballet. Je trekt de stop eruit (die je zo kan aansluiten op je doucheputje) en al het water loopt makkelijk weg het putje in.... het is alleen de vraag hoelang de zak mee gaat met honden pootjes. Mijn zus doet er al jaren mee met haar kinderen, ze vervangt de zak alleen als hij echt heel vies wordt en met wassen niet meer schoon te krijgen is. Maar goed honden pootjes zijn natuurlijk wel iets anders dan kindervoeten.... maar zelfs als hij lek zou gaan kan Ruby er opzich nog gewoon in.

Maar wat je al zegt als Ruby een gewoon kortharig makkelijke vacht hondje was geweest, had ik hem nooit gekocht. Lex is nog nooit in bad geweest... behalve buiten in de zomer in een zwembadje met lekker weer... maar nooit gewassen in die ruim 13 jaar dat hij nu is :-) Maar met Ruby moet ik wel....Ik ben al bijna een half jaar met haar vacht aan het tobben en het is nu pas op de helft van de lengte wat het ongeveer moet gaan worden en dat met intensieve wandelingen bijna dagelijks in de duinen...
Zo moet haar vacht ongeveer worden als het op lengte is:



En ook met dit weer..

En na zulke wandelingen...

Aan het water kun je nu al zien, hoe veel vuil ze mee draagt en het was pas een week geleden dat ze gewassen was.... Ik zie nu ook zo duidelijk het verschil met haar vacht met wassen onder de tuinslang buiten (met shampoo) en nu dat ze echt in bad is geweest.... haar vacht is heel soepel, super zacht en waaide net in de wind buiten soepel mee alle kanten op en ze is super schoon van kop tot teen. Hopelijk blijft de zak het gewoon een lange tijd goed volhouden want dan is deze uitgave echt een heel handig koopje geweest.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Even een foto van een schone, droge, witte en zachte Ruby.
Ze is nog niet geheel uitgekamd... kammen vind ze nog wat lastig om lang stil te blijven zitten, liggen, staan... dat doen we dus in etapes... Maar om een beeld te geven...







(al had ik haar linkeroortje gisteren even moeten uitkammen want nu staat hij naar buiten gekruilt met het opdrogen ;-)) maar das detail.... over een dag is het weer zwijntje!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Die is weer mooi schoon zeg!! Blijft toch altijd lastig met die witte hondjes.. 1x wandelen en ze zijn weer lekker smerig. maar wel heerlijk als ze dan even lekker schoon zijn (en vooral dat ze dan zo heerlijk ruiken!)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Jeetje wat is ze zo prachtig zeg...;-)
Vuil is ze vooral leuk en lief ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Bedankt voor de complimentjes!

Ik heb net buiten ook nog wat foto's gemaakt!


Blij ei....











Zo dat was weer even genoeg overload aan foto's....

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

wat een leuk badje ;-)

prachtige hond

honden page profiel Isabel - Luna en Simba (bellaroy)Isabel - Luna en Simba (bellaroy) 3 doggies

honden foto van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)

Wat een avontuur haha zal Ruby leuk hebben gevonden :P Wel echt een schatig bakje ^^

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hihi... ja ik ben blij met het badje... de volgende keer krijgt er een bad-eend bij hihi

Ik vind het qua uiterlijk altijd zo'n mega verschil tussen een "naakt" Ruby 

En de plofkip Ruby...

(van de echte plofkip Ruby heb ik helaas nog nooit een goede foto kunnen maken, maar dat is als ze zich net heeft uit geschud met de volle droge vacht... dan lijkt ze echt ontploft met een verwilderde uitstraling in haar gezicht van de haren) 

Ruby toen ze kwam 5,5 maand geleden...
(Ruby was toen 14 maanden oud, met nog knal rode voeten van het stress kluiven op haar poten, 2 verwaarloosde oorontstekingen en allergie)



En nu....

Achja het is gewoon een blij ei.... of ze nou schoon, nat of super vies is... het maakt haar geloof ik niet zoveel uit.... alleen als ze erg veel zand in haar vacht heeft, begint het te jeuken en te kriebelen op haar huid.
Vind het vooral zo leuk om te laten zien, want een aantal Hpérs kennen Ruby en hebben haar nog nooit "schoon en uitgekamd" gezien :-)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Ah wat een verschil met 14 maanden zeg.. Ze is daarna nog flink veranderd wat haren betreft dan.
Ruby is maar goed terechtgekomen zeg. Zat ze in t asiel?

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Ah wat een verschil met 14 maanden zeg.. Ze is daarna nog flink veranderd wat haren betreft dan.
Ruby is maar goed terechtgekomen zeg. Zat ze in t asiel? "

Ruby komt bij een particulier vandaan. Is een lang verhaal maar ze had het daar in vele op zichten niet goed. Wel als het ging om wassen e.d. (had zelfs een spray vachtverfrisser want ze mocht niet haar hond ruiken). Ruby werd bij dat meisje geschoren,(zoals ik haar meekreeg vond zij het alweer tijd om geschoren te worden want het was al te lang in haar in ogen (door het vele scheren, heeft Ruby juist een hele moeilijke vacht gekregen).... Als het ging om aandacht, uitdaging, opvoeding, medisch, socialisatie e.d. heeft ze praktisch alles gemist of nooit gehad.

Dat meisje had Ruby als kadootje gekregen van haar toenmalige vriend. Ze wist helemaal niets van honden of honden gedrag... ze wist ook niet eens dat Ruby langharig zou worden en dacht altijd dat ze niet groter zou worden als Yools ongeveer :-) Zij was zelf ook heel bang voor honden, vandaar dat ze Ruby eigenlijk niet durfde uit te laten, uit angst dat ze honden tegen zou komen (ze woonde midden in de stad dus de uitlaat plekken waren schaars en altijd druk). Ruby heeft dus een flinke achterstand als je het vergelijkt met een pup die een "normale" basis heeft gehad... Ruby was heel bang voor "vreemde" mensen, was heel erg onzeker, was echt helemaal niets gewend aan prikkels, kwam amper uit haar bench, leefde meer dan 12 uur per dag (zonder de nacht mee gerekend) alleen in huis in haar volledig afgedekte bench zonder contact met de buitenwereld, werd zo'n beetje rennend uitgelaten aan een kettinkje van nog geen meter lang....des al niet te min, heeft ze in die 6 maanden hier, al ontzettend veel geleerd en al veeeel meer (zelf)vertrouwen, al zijn we er nog lang niet... ze heeft echt al enorme sprongen gemaakt :-)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Jeetje wat een verhaal zeg... Arme Ruby..
Nou dan weet je wel heel weinig van honden als je denkt dat dit hondje zo groot als een teckel zou blijven haha.
Super dat ze bij jou terecht gekomen is en nu in alles zo goed begeleid wordt. Ze had heel wat in te halen dat is wel duidelijk.
Dan vind ik het helemaal knap dat je al zoveel met haar bereikt hebt.

Volgende forumvraag: Enkele Flynnfoto's!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^