nee, mw mijn hond heeft GEEN handvat!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Hahaha, goede reactie!

Hier wordt gelukkig niemand opgetild, daar zijn ze allebei wat te groot/zwaar voor ;-) Wel vaak geaaid, maar aangezien we praktisch in een losloopgebied wonen, weet het overgrote deel wel hoe ze met honden om moeten gaan. En als het ooit eens "vergeten" wordt, herinner ik ze er nog maar even aan dat niet iedere hond even lief is :-)

Overigens til ik de Chihuahua's van een vriendin wel eens op... Maar zij doet dat zelf ook met haar hondjes (gewoon om even te knuffelen, of om ze op haar schoot te zetten als ze daar om vragen - ze lopen wel gewoon zelf hoor ;-)). Maar dat is anders, omdat ik weet dat het mag en omdat haar hondjes dat juist wel gezellig vinden (even kroelen). Bij een vreemde hond zou ik zoiets nooit doen!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hahaha, dat is wel erg grappig :-)! Hier word gelukkig niks opgetild, we hebben ze allebei nooit als pup gehad en ze wogen toen we ze kregen 12 kilo en 23 kilo, en nu nog steeds zoiets. Maar aaien.. Ongevraagd aaien.. Bij Lady daar nooit zoveel last van gehad, maar met Misia nu wel echt dat mensen al bijna helemaal over dr heen zitten en dan pas vragen of ze haar mogen aaien, dat vind ik een beetje jammer. Of als je zegt dat ze bangig is en liever niet aangehaald word, dat mensen dan toch steeds geluidjes en gebaren gaan lopen maken of doen alsof ze een koekje hebben om haar te lokken..

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Dat laatste gebeurd hier idd ook vaak met Hailey, als ik aangeef dat ze het niet wil gaan ze toch hun best doen om Hailey haar aandacht te trekken..

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wat dat betreft zouden mensen wel wat vaker de leus van cesar millan mogen oppakken:

No touch, no talk, no eye-contact.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Hahaha, dat is wel erg grappig :-)! Hier word gelukkig niks opgetild, we hebben ze allebei nooit als pup gehad en ze wogen toen we ze kregen 12 kilo en 23 kilo, en nu nog steeds zoiets. Maar aaien.. Ongevraagd aaien.. Bij Lady daar nooit zoveel last van gehad, maar met Misia nu wel echt dat mensen al bijna helemaal over dr heen zitten en dan pas vragen of ze haar mogen aaien, dat vind ik een beetje jammer. Of als je zegt dat ze bangig is en liever niet aangehaald word, dat mensen dan toch steeds geluidjes en gebaren gaan lopen maken of doen alsof ze een koekje hebben om haar te lokken.. "


ik vraag dan wel eens of ik het mag proberen omdat angstige honden toch ook over hun angst heen moeten hé.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Geweldige reactie!! Alle reacties die later nog genoemd zijn trouwens ook! :-D Ik ben helaas ook zo iemand die pas later met de scherpe opmerkingen komt.

Laatst stond ik met het baasje van een bernersennen hier uit de buurt te kletsen. Zij stond met haar hand in haar zak en ze delen hier nog wel eens snoepjes uit dus Lizzie ging op haar achterpoten staan om te kijken. Dit mag ze uiteraard niet maar ik zag het pas de 2e keer toen die vrouw al een keer 'laag' had gezegd. Lizzie luisterde pas toen ik dat zei (zoals het hoort, want naar die vrouw hoeft ze helemaal niet te luisteren). Krijg ik de opmerking "dat zou eigenlijk geen 2 keer moeten hoeven hè, maarja het is niet mijn hond". Ik stond even met stomheid geslagen, want haar eigen hond luistert voor geen meter!! Ik ben toen dus ook maar doorgelopen, riep Dan en Lizzie mee, die natuurlijk allebei direct braaf meeliepen (is losloopgebied hier dus alle honden liepen los), terwijl haar hond geen zin had om bij haar te komen om aangelijnd te worden. Dat was het perfecte moment voor een scherpe opmerking geweest, maar helaas was ik te laat ;-)

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko 3 doggies

honden foto van Marissa & Zuko

Hihi moet stiekem beetje lachen om je reactie. 
Groot gelijk overigens! Ik had een appenzeller en die optillen is niet echt fijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" datSuper reactie! Ik herken zulke situaties ook. Ik baal daar enorm van want Twinko heeft er een soort angst voor vreemden aan overgehouden. Hij was als pup al erg onzeker en ondanks training werd elk resultaat verpest door mensen die onverwachts op hem af stoven om te aaien en op te tillen.
ZO irritant! Een baby til je toch ook niet zomaar uit een kinderwagen ;-) "


.iedem hier. Max is daardoor erg afstandelijk naar vreemden... eens hij die mensen dan kent is hij er enthousiast naar maar hij heeft niet graag al dat geaai en die bukkende mensen die dan met hoge stemmetjes tegen hem praten.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Optillen, dat kunnen ze niet - Lupi zou tegenstribbelen en aan Sam zouden ze zich een hernia tillen. :-D

Ze aanhalen om te strelen des te meer. Bij Sam geeft dat altijd een super effect. Als ze Sam aanhalen om te strelen ( en ze is los) stormt ze altijd op de mensen af en gooit ze zich tegen de benen om geknuffeld te worden. Normaal gezien probeer ik dit te verhinderen, maar als ze los is op de hondenwei en mensen halen haar aan ondanks dat ik ze verwittigd heb, jammer dan moeten ze de consequenties dragen ':-) een hond die niet meer uit hun buurt te slagen is dus!

honden page profiel ellenellen 3 doggies

honden foto van ellen

ik heb er ook altijd last van dat mensen aan mn hondje willen zitten en ook oppakken, toevallig zei ik laatst nog, ik wil zo n tuig die hulphonden hebben waarop staat IK BEN AAN HET WERK haha

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Een gentle leader werkt ook prima! Vroeger had Max er een. Voor veel mensen wordt het als een muilband aanzien en dan blijven ze lekker ver weg ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

'Niet Aaien' werkt zelfs niet altijd. Het beste label blijft 'Ik Bijt!'

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Mijn honden zijn ook niet zo 1-2-3 op te tillen, maar wel te aaien. Alleen gebeurd dat ook weinig. Punk benaderd honden blaffend, dus da's een enge agressieve herder, en Cosmic maakt zelden contact, tijdens gewone wandelingen sowieso niet, als ik met iemand sta te praten wel, maar nog steeds niet erg uitbundig. Als een hond geen oogcontact maakt o.i.d. is het minder interessant om 'm aan te raken, dus ik denk dat ik daar geluk mee heb. Stiekem vind ik het wel leuk als mensen mijn honden aaien, omdat ik dan het idee heb dat ze ze "snappen". Dat Punk niet blaft omdat ze boos is, en dat Cosmic niet geen contact maakt omdat ze stom is :-)

Vind jouw reactie trouwens briljant, haha :-D "


Ik til Mikje wel op hoor! Komt lekker op schoot kroelen. :-D

Ik heb het een keer gehad toen Evy nog pup was. Die mevtouw had netjes gevraagd of zr Evy mocht aaien en ineens tilde ze Evy op en ging verder kroelen. Toen reageerde ze ineens "oh, wat doe ik nu! Ik was zo bezig met knuffelen, maar ik had het even moeten vragen!" ik kon er wel om lachen, maar Evy is heel out going en vind alles prima. Daarna nooit meer eat gebeurd.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Heel herkenbaar. Ik heb ook 2 chi's. Meestal vragen de mensen/kinderen of ze ze mogen aaien. Mocht het voorkomen dat het niet gevraagd word bijten Nala en Simba niet. Ik heb ze gelijk toen ik ze kreeg mee genomen in drukke situaties waar veel mensen zijn. Kleine kinderen ook geen probleem. Ik kom veel bij een vriendin van me en de jongste daar is 2 en de oudste 12, en heb zelf een dochter van 10. En ik denk als ze Nala of Simba ineens op zouden pakken ze nog niks doen maar vind dat zelf niet prettig. Ook ik zou thuis op de bank pas een weer woord bedacht hebben.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik vrees dat het er een beetje bij hoort als je kiest voor een kleiner ras, en zeker zo'n schattig ding als een chi... dat vraagt er gewoon om om opgenomen te worden...
Elk ras zijn voor- en nadelen zeker? ;-)

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

@ Linneke 

De ene kant snap ik dat, de andere kant heb ik zelf twee honden die niet van vreemden gediend zijn en om heel eerlijk te zijn, dat hoeven ze voor mij ook echt niet! Als ze je kennen dan zijn het echte knuffelkonten maar voor een vreemde zijn ze erg gereserveerd.. Nu vraag jij het wel, das natuurlijk al een heel verschil, maar vaak gebeurd het *(achter je rug om)* terwijl je al hebt aangegeven dat de hond(en) er niet van gediend zijn..

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

sandy zat een keer te plassen en toen kwam er iemand aan en tilde haar op omdat hij haar wou aaien toen heb ik gezegd dat hij haar heel snel neer moest zetten en als ze in huis zou plassen dat ik hem zou gaan halen was denk een kind van 12 jaar.
verder gelukkig nooit gehad

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" .. maar vaak gebeurd het *(achter je rug om)* terwijl je al hebt aangegeven dat de hond(en) er niet van gediend zijn.. "

Inderdaad! Mensen proberen soms echt van alles om aandacht te krijgen. Eerst lokken met koekjes enzo en daarna snel proberen de hond te grijpen!

"HALLO! Hij is daar niet van gediend!"
"Hoezo? Hij komt toch naar me toe?"
"Ja omdat je koekjes geeft, die hij trouwen niet mag hebben!"
"... nou zo dik is hij toch niet?"
"Nee maar wel allergisch!!"
"Oh sorry.... dat wist ik niet."

Dat laatste is niet waar maar dat weten die mensen niet. Laat ze maar even flink zweten en zich schuldig voelen O-)

En als het om kinderen gaat ben je bij mij al helemaal aan 't verkeerde adres. Ik hou niet van kinderen en ben bepaald niet tactisch. Laatst nog eentje bijna laten huilen door heel boos te zeggen; "HÉ!! NIET zomaar aaien! Volgende keer bijt hij!" maar dat komt omdat ik me ook te pletter schrik als zo'n kind opeens m'n hondje grijpt. Twinko is ondanks z'n onzekerheid nooit agressief naar vreemden maar eens moet de eerste keer zijn en tja, dan krijg ik natuurlijk de schuld!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" @ Linneke 

De ene kant snap ik dat, de andere kant heb ik zelf twee honden die niet van vreemden gediend zijn en om heel eerlijk te zijn, dat hoeven ze voor mij ook echt niet! Als ze je kennen dan zijn het echte knuffelkonten maar voor een vreemde zijn ze erg gereserveerd.. Nu vraag jij het wel, das natuurlijk al een heel verschil, maar vaak gebeurd het *(achter je rug om)* terwijl je al hebt aangegeven dat de hond(en) er niet van gediend zijn.. "

oh maar ik maak echt wel het verschil tussen iets gewoon niet willen en angst. als een hond het gewoon niet wil dan vraag ik het niet eens want dan blijf ik er af maar als een hond angstig is dan kan elke aangename ervaring helpen om van zijn angst af te geraken.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha vind het wel een mooie hoor!

Die van ons til je ook niet zomaar op, maar ik merk het ook al met aaien. Op zich houdt ze van mensen, maar ze is wel wat verlegen/onzeker (afhankelijk van de houding van de mens die haar wil aaien). Er zijn echter zo veel mensen die echt een blad voor de kop hebben met honden benaderen ofzo? Dan gaan ze helemaal over haar heen gebogen staan en willen ze haar bovenop haar kop aaien.
Die arme schat laat het wel over zich heenkomen, maar haar lichaamstaal geeft toch duidelijk aan dat ze liever even wil snuffelen aan een hand en dan eventueel gekriebeld worden onder haar kaak. En dat zijn dan toch ook best vaak mensen die zelf honden hebben (gehad)??
Ik zeg dan meestal ook maar dat ze wat bang is (beetje overdrijven) en dat ze beter de hond van onderen kunnen benaderen. Maar vind jouw opmerking heel wat scherper hihihi.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Oh en hihi tegen kinderen zeg ik ook altijd dat ze kan bijten. Ze heeft werkelijk nog nooit een kind gebeten, maar ik vind het wel zo veilig (A)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^