Ruby je bent me er eentje! Welkom Ruby, dag mobiel 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Lola haalt ze van de slaapkamer af en gaat dan stiekem zitten knagen haha.. Schoenveters zijn idd ook erg leuk haha, en wc rolletjes en alles wat ze niet mag. Merk dat ze nu langzaaaam naar de puberteit gaat

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

je hebt dus ook al zo'n lekkere draak... dat beloofd wat als ze in de puberteit komt :-)
Ruby is middels bijna 20 maanden... maar heeft nog steeds duidelijk puber gedrag.....

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Jaaaa maar Ag hoort erbij. Lola is nu 5 maande

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Ik vindt dit helemaal niet zo erg grappig,zo*n hond die alles sloopt.
Dan zou je,je toch eens moeten gaan afvragen hoe dat komt,en wat jij eraan kunt gaan doen.
Of vindt je het wel leuk zo?

Ik zou hulp gaan zoeken,als ik jou was.
En dan wil ik je dit nog vragen,hoe vaak,en hoe lang wordt Ruby uitgelaten,kan ze niet tegen alleen zijn,want dit kan er allemaal mee te maken hebben.

Ik wens je in ieder geval veel succes,met je slopertje Ruby. ;-) ;-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ninja het is mijn eigen schuld want ik laat alles slingeren

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Zo dat is even serieus.... dus even een antwoord zonder grappen en grollen....
Het is natuurlijk niet zo dat ik het aanmoedig o.i.d. En natuurlijk werken we hieraan!

Ruby is gewoon een vrij "complex" hondje. Ze woont pas 5 maanden bij mij en heeft een op zijn minst niet zo'n goede start van het leven gehad. Voor mij, leefde ze praktisch haar hele leven in een bench, die volledig afgedekt was, in een huis waar ook de lappen voor de ramen hingen 24/7 om maar geen prikkels naar Ruby te krijgen, zodat ze gedwongen rustig zou blijven. Ze woonde midden in de stad. Het meisje was meer dan 12 uur per dag weg (ook in het weekend) waarop zij al die tijd opgesloten zat, zonder enig speeltje of vermaak. Ook werd ze amper uitgelaten omdat het meisje bang was voor honden en was het rennend naar het gras voor een plas en een poep en weer rennend terug naar huis en maar hopen dat ze geen honden zou tegen komen.... zo waren haar eerste 14 maanden van haar leven! Ze had in beide oren een verwaarloosde oorontsteking, haar vacht bevatten rode allergie/stress plekken en haar poten waren aan geknaagd.... Ze heeft 0 opvoeding gehad en 0 socialisatie en leefde altijd alleen, geen gezonde manier van leven voor een jonge hond. Ze had geen speeltjes ... helemaal niets.

Bij mij is Ruby praktisch nooit alleen... ik ben eigenlijk 24/7 thuis of gaat Ruby mee. Leeft hier met mijn oude jack-russel en een aantal katten (waar we nog steeds dagelijks mee trainen). ze is geslaagd voor de E-G cursus en doen al een maand behendigheid samen. Ruby kon niet tegen alleen zijn, raakte er helemaal van in paniek. Inmiddels zijn we zo ver dat ik zonder problemen rustig een uurtje of 2 weg kan, zonder paniek. Haar bench ervaart nog altijd als stress, zelf na een hele intensieve training. Als ik weg ga waarbij ze niet mee kan, is ze vrij in de woonkamer en dat gaat prima. Ze sloopt niet als ik weg ben, dan ligt ze echt te wachten tot ik terug kom en is haar aandacht enkel bij het raam en deur.

Ze sloopt enkel uit over enthousiasme, als ze overprikkeld raakt of als ze hyper is, na het eten en na het uitlaten is echt een drama en wordt ze echt even een half uurtje heel druk.... nadeel is dat ze met een volle buik juist even niet mag spelen en gek doen, anders loop je kans op een maagkanteling... en na het uitlaten juist even tot rust moet komen... het zijn die momenten waarop ze haar onrust uit in baldadig gedrag. Hetzelfde geldt als ze negeert wordt en haar "zin" niet krijgt... dan wordt ze baldadig en opstandig. Ze is een kei in op een negatieve manier aandacht te vragen... ze bijt dan bijv ook letterlijk in mijn armen en benen om maar aandacht te krijgen, desnoods op een negatieve manier.

We zijn hiermee dus zeker heel hard bezig samen om dit gedrag om te buigen naar positief gedrag, door afleiding, door speel, door ruilen, door uitdaging, door activiteiten, door training, door ritme en structuur, door "verplichte" rust, door consequentie, door opvoeding.... maar dit kost tijd en prioriteiten stellen... je kan niet aan 100 dingen tegelijk werken, dat trekt haar koppie niet. daarnaast is ze heel gevoelig dus alles zal wel in het tempo moeten gaan wat zij aankan.

Dus nee ik kan er niet "boos" om worden..... het is een leerproces voor haar waar we elke dag  aanwerken.

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Moet stiekum wel lachen hoor haha wat een boevenkoppen allemaal! Hier sneuvelt ook wel eens wat, alleen nooit een foto van gemaakt geloof ik, op 1 foto na.



Noa kijkt er ook echt bij van: Tja, ik weet ook niet hoe dat heeft kunnen gebeuren, hij ontplofte ineens!

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Haha ik blijf dat een geweldige foto vinden :-D

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Nou ja, soms hoort het toch ook wel bij het jonge hond zijn, dat slopen.. De een is daar wat erger in dan de ander. Billie Jean heeft nauwelijks gesloopt. Reilly was wel een ander verhaal.. Ik heb hier toen ooit eens een grappig topic geopend. Billie Jean kon zijn eigen bench open maken, Reilly precies het tegenovergestelde: die hoefde z'n bench niet open te maken, die kreeg alles op wonderbaarlijke manier in zijn bench! Houdini zelf kon er nog van leren. Wij hebben toen serieus plastic platen rondom zijn bench vast gemaakt (behalve bij het deurtje) en een mooie houten plank erbovenop, kon hij gelijk dienen als tafeltje. Toen is t allemaal opgehouden, want je baalt natuurlijk niet alleen om je nieuwe tas of laptop-lader die je weg kunt gooien, het kan natuurlijk ook heel verkeerd aflopen met wat je het meest dierbaarst is: de hond!

Na een tijdje kon ik hem weer uit de bench halen, voorzichtig opgebouwd. En tegenwoordig sloopt ie niet meer. De afstandsbediening was een uitzondering, hij zal me wel begrepen hebben en gedacht: daar heb ik een oplossing voor O-)! Haha

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy 3 doggies

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Toen pepsi pup was at hij werkelijk al mijn tekeningen of dergelijk, dus ook huiswerk... Daar is ie mee gestopt en sinds dien niets meer. Shana, de dekens, afstandsbediening, laptoplader, ...
Mandy, schoenen, denkens, tapijt soms, laders, bloempot (zo gevlochten, zijnfavo) , we hebben en perkje met bloemen daar de minihoutenpalen uitgraven en kauwen maar, de voetbal van stiefbroer, mijn ipod had ze van tafel net genomen toen ik het zag , gelukkig maar een kleine barst...

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Welkom Ruby... dag mobiel nummer 2!
Ja hoor het was weer zover.... dag mobiel!


Dit keer doet de mobiel het nog..... maaaarrrr... de accu valt eruit want de achterkant kan niet meer dicht.. dat wordt dus vast tapen ofzo....

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Hier geen hond maar een Kat die sloopt.is je wollen trui te warm? vlaai weeter raad mee .laats kreeg ik van mijn buuurvrouw een stel wollen dekens voor de honden nou In een week tijd zaten er grote gaten in hij begint er op te klluiven zodra het gat groot genoeg is dat zijn kop er door past dan gaat hij een nieuw gat kluiven op de garderobekast heb ik schuifjes zitten , anders blijft er geen trui meer over, Lobke sloopt alleen speelgoed waar die witte watten troep in zit . Lodewijk heeft geen tijd om te slopen die heeft het tedruk met zijn speeltjesin de lucht te gooien.Hein.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi heeft een adapterkabel in tweeën gebeten Maar die hadden we toch dubbel. Koptelefoontje ontmanteld.

Maar hier eigenlijk de eerste echte schade aan het behang, weliswaar gelukkig onder het bed..maar wel ff balen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Jeetje.....die laat zeker zijn sporen achterO-)
Ik lig ook helemaal dubbel om de titel.

Mischien een leuke alternatief om zijn brokken in kranten te verpakken zodat die dat kan verscheuren?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ons ons geval is de schade aangericht door graven op de muur

Maar moet er niet aan denken dat ze me mobieltje te pakken zou krijgen zoals bij ts, maar geef er gewoon geen kans voor.

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva 3 doggies

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Ohhh wat erg.... Nee niet mijn mobiel aub!!!  Daar blijft Ziva gelukkig van af.. Maar speeltjes en dekens laat ze niet heel..had opeens een mega gat in me dekbed. Toen ze wat jonger was ook de stoelpoten, kast rand etc dat is nu minder ..soms probeert ze het nog

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Bij jullie vind ik het echt komisch maar bij mezelf.... Ik zou echt laaiend zijn denk ik O-)

Heb nooit slopers gehad tot ik Faya kreeg (valt mee naast Ruby). Die maakte haar eigen kussens stuk uit nijd. Als ik even naar boven liep en ze kon me niet controleren? Ja, dan trek je je eigen kussen uit elkaar. Dat is echter alweer een hele tijd over.

Ze heeft dan ook spullen die ze echt kapot mag maken en ik moet zeggen dat heeft geholpen. Nu is dat dwangmatige er sowieso wel uit maar toch.

Nee als die aan mijn spullen was begonnen dan hadden we ruzie gehad. Haar rugzak en andere malligheid vind ik helemaal prima maar je hebt respect voor het huis en de spullen en uiteraard levende wezens daar in. Geldt voor iedereen die binnenkomt en dus ook voor honden. Gelukkig is dat nooit een probleem.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Haha! Stoute Ruby! Volgende keer maar je tas veilig weghangen. ;-)

Tegenwoordig sloopt Tjibbe niet meer, maar als puber was hij een draak. Zo hadden de katten een keer een touwtje van onze vrij nieuwe bank losgemaakt. Tjibbe heeft ze vervolgens geholpen om een hele lap van de bekleding af te trekken. Ook heeft hij een hele hap uit ons nieuwe kleed getrokken, ontelbare kussens gesloopt (dan kom je thuis en lijkt het wel Les Deux Alps in de winter), boeken (geleend van m'n ouders) uit elkaar getrokken, manden gesloopt, gekauwd op onze gloednieuwe stoelen, op de tafelpoot liggen kluiven zelfs de muur en de vensterbank moesten het ontgelden. Als wij weg moesten, waren we eerst een half uur bezig met de huiskamer dog-proof te maken. *zucht*

Slachtoffer: woordenboek, Dader: die vieze stinkerd die ernaast ligt:



Geloof het of niet, maar tegenwoordig sloopt hij niks meer. Als het nodig is kunnen we hem een volle dag alleen laten. We laten zijn knuffels rustig rondslingeren, want hij trekt ze niet meer uit elkaar maar slaapt er lief mee in z'n mand. Ik kan zelfs een bakje kattenvoer neerzetten, hij weet dat hij eraf moet blijven. Dus: ER IS NOG HOOP VOOR RUBY!!! Haha! Maar tot die tijd: succes

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala heeft gelukkig niet een sloopfase gehad, maar dat zou nog kunnen komen.
Simba loopt regelmatig met de sokken van mij of mijn dochter maar nog geen een stuk gemaakt.
De katten hebben het meeste gesloopt die hebben een kant van mijn bank stuk geklauwd omdat ze die als krabpaal gebruiken.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: sausage man ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^