Sledehondentraining, Tweede keer voor Kena.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Gisteravond hebben we samen met Patricia van Sky's the limit getraind. Om 19:00 begon het opzetten van de stake out. Silver kon helaas nog niet mee doen vanwege zijn hotspot. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om Kena eens naast een ervaren hond te laten lopen. Om half 8 zijn we begonnen.

De trail was zwaar, veel omhoog en los zand. Maar kena heeft het heel goed bij kunnen houden. Ze kreeg van Sky niet de ruimte om te klooien omdat er serieus gewerkt moest worden. Aan het eind leek ze dit wel door te hebben. Je zag wel dat ze de minst ervaren hond van allemaal was omdat ze met haar staart omhoog liep en wat om zich heen aan het kijken was, ook trok ze niet de hele tijd. Maar met wat aanmoedigen van mijn kant ging ze er weer voor. Samen met Sky heeft ze ons naar boven getrokken en door los zand. Ik heb op veel stukken de remmen flink moeten inknijpen want het tempo lag hoog. Dat kwam vooral door kena die het liefst alleen in galop ging inpv netjes in draf. Bij het inhalen van Skippa en Koda was er geen enkel probleem, ze gingen alleen maar harder lopen, want de twee meiden wilden vooraan. Rond 8 uur waren we weer terug. Al met al ontzettend trots op mijn meisje.

Mijn step is blijkbaar niet helemaal geschikt want de plank is wat laag, maar als ik mijn voorband op tilde voordat we over een obstakel gingen was dit geen probleem meer. (het maakte het wel spannend voor mij steeds met mn voet op de grond de step wat omhoog tillen terwijl we best hard gingen).

Silver heeft samen met mijn moeder alle blaadjes rond de stake out besnuffeld en was ook min of meer voldaan na deze avond. Want aan elk geurtje ruiken is ook vermoeiend.

Ik heb geprobeerd het te filmen maar doordat het alweer vroeg donker wordt werden de beelden wat te donker en kon ik deze niet meer gebruiken. Maar toch een klein en kort filmpje: http://youtu.be/q4ketGkd6NA

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

super!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat mooi dat het zo goed gaat! Mag je trots op zijn. Leuk hoe je dat filmpje in elkaar gezet hebt overigens, met die namen in het begin en dat bijpassende muziekje.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Wat mooi dat het zo goed gaat! Mag je trots op zijn. Leuk hoe je dat filmpje in elkaar gezet hebt overigens, met die namen in het begin en dat bijpassende muziekje. "


Dankje. :-D 

Ik ben ook heel erg trots op haar. Ook als ze niet zou willen lopen hoor.

honden page profiel ThamaraThamarabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Thamara

Wat leuk gemaakt !
Sledehondensport lijkt me erg leuk !
Ik heb alleen borders, nadeel van de vacht vind ik van de husky dat ze boven de 15 graden niet meer kunnen/mogen werken. Maar ik vind het schitterende honden!!!

honden page profiel YY 3 doggies

honden foto van Y

Super!! Leuk filmpje! :-D

Wat dat betreft is het wel fijn dat het weer kouder wordt!

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ja ik ben ook blij dat het weer is gaan afkoelen. Voor de korfbal die ik doe dan weer niet zo lekker, Maarja, over een maandje gaan we dan naar binnen dus dan nu maar even tandenbijten.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Leuk hoor Remie! en indd dat begin is super leuk dat ze allemaal ff de spotlight pakken :-D

Volgende forumvraag: fotoreportage
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^