Snel gewend aan nieuwe dingen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Honden houden van routine en regelmaat. En toch valt het me op dat Punk snel aan nieuwe dingen went. Ik heb de afgelopen paar dagen twee dingen in haar leventje omgegooid!

Ten eerste zit ze voortaan tijdens onze avondwandeling, als het donker is, aan de lijn. Punk loopt al haar hele leven los, dus dit is even wennen! Ik heb het idee dat ze in het donker steeds minder goed ziet. Soms blijft ze wat achter om te snuffelen, en wanneer ik roep kijkt ze verbaasd op en rent ze de verkeerde kant op. Niet echt handig, want ze raakt dan in paniek omdat ze me kwijt is.. (mag Cosmic een voorbeeld aan nemen, haha!) Dus sinds een paar dagen zit ze aan een flexi. Maar uhm, hoe werkt zo'n ding? Punk heeft geleerd niet aan de lijn te trekken (op de zeldzame momenten dat ze vast zit), dus het principe van trekken en het ding wordt langer, snapt ze niet. Maar nu, na een paar dagen, begint ze het tóch te snappen en blijft ze soms ergens aan snuffelen. Voor me uit lopen doet ze niet, maar dat doet ze los ook niet. Wel een gehannes, twee flexi's, maar goed, 't is alleen voor 't avondrondje.. :-)

De tweede verandering is dat Punk tegenwoordig bij mij in bed mag slapen. Ze kan er zelf niet op- of afspringen, en de reden dat ze nooit in bed sliep was omdat ik bang was dat ze 's nachts als ik sliep tóch eraf wilde, en ik me dan bezeerde. Ze mocht dus wel even op bed dutten, maar zodra ik ging slapen moest ze eraf. Maar een paar dagen terug ben ik per ongeluk in slaap gevallen voor ik haar eraf getild had, en toen ik 's morgens wakker werd lag ze nog heerlijk te snurken. Sinds die nacht staat ze iedere nacht als ik mijn pyjama aan aan het trekken ben al bij het bed om opgetild te worden. Dan gaat ze kreunend liggen en heerlijk liggen snurken. Ik duw haar zo ver mogelijk naar de lege kant van het bed, omdat ze graag helemáál uitgestrekt ligt, maar 's morgens word ik zo wakker..



Punk helemaal tegen me aan, en Cosmic over me heen. Ik lig dan te balanceren op het randje van mijn bed, haha! Maar dat geeft niet, want wat is ze blij met de aandacht en de kriebels.. ;-)



Twee behoorlijke veranderingen dus, maar ze went er ontzettend snel aan! Zijn jullie honden ook zo flexibel in het aanwennen van nieuwe gebruiken/regels/etc.?

honden page profiel lunaloverlunalover 3 doggies

honden foto van lunalover

Wij zijn de laatste wekebn bezig met het opknappen van ons huis. Luna's bed wordt van links naar rechts gesleurd, haar voer- en waterbak staat dan hier en dan daar. We hebben een nieuwe keuken geplaatst die een L-vorm heeft terwijl onze vorige keuken gewoon recht was dus ze moet er nu omheen. Dit alles heeft ze heel goed opgepakt hoewel ik wel merk dat ze er soms een beetje warrig van raakt.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, ja, ze zullen maar met je bed en je eten slepen! ;-)

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Ach op een oude dag mag je wat meer verwend worden denk ik dan maar.
Alleen mogen er bij mij geen hond(en) in bed. Vroeger mij schitzuke die sliep wel bij mij in bed. Maar ik vind het bed is voor de baasjes . En daar horen geen hondjes tussen.
Ik kan me voorstellen dat wanneer je vrijgezel bent hier geen last van hebt.
Maar ik kan me voorstellen als je ooit een nieuw lief hebt die het bed moet delen met jou en je 2 rakkers ? Tja hoe ga je dat vertellen. ':-)
En eens ze het gewoon zijn haal ze er dan nog maar eens uit.
Nu moet ik zeggen van tijd tot tijd vinden wij het juist leuk om beneden bij de hond te slapen.
Ik maak dan beneden een heus bed van alle salon kussens. Kito vind dit ook erg leuk.
En dan mag hij bij ons komen liggen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Voor Punk is dit geen probleem. Ze sliep toen ik haar net kreeg wel bij me, op den duur toen ze geen trap kon lopen niet meer, hier in huis ook niet meer, en nu weer wel. Maar als ik haar er vanavond NIET in til is het ook goed. Cosmic is daar ben ik bang lastiger in. Die slaapt grotendeels in de huiskamer, maar komt er 's morgens (rond zeven uur) nog even bij liggen.

Ach, een kerel staat niet op de planning, en mócht die er toch per ongeluk komen (wat ik ten zeerste betwijfel), dan slaapt ie maar op de bank, óf hij accepteert de extra bedgenoten ;-)

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Ja dat kan ook nog Pauline.
Maar je snapt me ook wel neem ik aan.
Je weet nooit wanneer je de man van je leven tegenkomt.
Maar waarschijnlijk word het dan toch die charmante man uit het park met de mooie dalmatiër.;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik begrijp wat je bedoelt ;-) maar met mijn geluk wordt het wederom geen hondenpersoon, haha! Ik heb nog nóóit een jongen gedate die honden leuk vond. Ik trek kattenmensen aan :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Gezellig ouwe punk in bed!!  Hier een heeeel makkelijk hondje. Misschien omdat ik zelf totaal geen discipline en regelmaat heb. :-D
Twink slaapt soms in mijn bed, soms in de woonkamer en soms in de bench. Het maakt m niks uit. 

Leuk voorbeeld is de ochtend dat ik naar werk moest en er te laat achter kwam dat de fietsmand (waar Twinko iedere ochtend in zit) weg was. Ik was al te laat voor werk dus heb toen mijn jas in de fietstas gepropt en Twinko daarop gezet. Z'n riem stevig vastgesnoerd aan de bagagedrager en daar gingen we. De hele rit heb ik stiekem achterom gekeken of hij niet in paniek zou raken maar eenmaal op werk aangekomen zag ik dat meneer gewoon was gaan liggen! Hij vond het wel best blijkbaar!! Haha!!

Eigelijk nooit problemen. Hij berust zich heel snel in dingen, zolang hij maar merkt dat ik de controle heb. Als ik onzeker ben wordt hij dat ook. Als ik doe alsof iets de normaalste zaak van de wereld is dan is hij ook sneller op z'n gemak.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Bryan sliep voor hij in bed mocht in een bench! Binnen enkele dagen ging hij al uit zichzelf, ook overdag wel eens in bed liggen. Vooral na lange wandelingen trekt hij zich graag even terug in bed..

En de bench? Daar lopen we nu met een boog omheen!

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Lex mijn jack-russel is super flexibel met heel veel dingen.... neem ik hem mee en wil ik dat hij ergens gewoon rustig gaat liggen, hoef ik maar zijn kleedje (of mijn trui of jas) ergens neer te leggen en klaar meneer ligt. Doe ik dat niet blijft hij onrustig rond wandelen.

Uitlaat tijden, voer tijden, voerbak plaatsen enz interesseren hem totaal niet... (ik zou hem zo kunnen vergeten om eten te geven bijv, gebeurd natuurlijk niet) hij vind het allemaal prima en zal niet zeuren. Dat is niet omdat hij nu oud is, hij is altijd zo super makkelijk en flexibel geweest. Lex heeft ook heel veel gedrag waar ik niet speciaal op getraind/opgevoed heb maar wat totaal uit zich zelf perfect doet. Hij schooit NIET ook nooit gedaan, hij gaat niet op bed liggen of zomaar op de bank als daar iemand ligt/zit, pakt niet zomaar van vreemde mensen iets aan, dringt zich niet op voor aandacht, pakt niets van tafel, komt nooit in de keuken als ik aan het koken ben enz.
Maar als hij iets in zijn kop heeft, kan hij dat ook weken volhouden en is hij niet van zijn stuk te brengen! Dan kan ik op mijn kop gaan staan... hij blijft volhouden tot het hem lukt wat er ook gebeurt!

Bij Ruby merk ik ook dat ze in bepaalde dingen super flexibel is zoals uitlaat tijden.... maar heeft in andere dingen echt behoefte aan structuur... zo kent zij de klok als de beste als het om eettijden gaat.. dat zijn schijnbaar haar belangrijkste momenten van de dag, wat ze dus echt niet vergeet ;-)
Een plaats heeft ze niet... ja die heeft ze wel, maar ze bepaald het echt volkomen zelf waar ze gaat liggen... ik hoef haar ook echt niet ergens heen te sturen... dat doet ze echt niet. Ik kan haar hooguit wat "opschuiven" als ze in de weg ligt of als ik heeeeeel lang volhoudt haar ergens weg krijgen. Maar dat gaat nooit vlekkeloos, het is volhouder.

Ruby let vooral heel erg op mijn lichaamstaal en houding en daaraan koppelt zij heel duidelijk bepaalde dingen. Dat zie ik dus wel als een bepaald structuur die zij zoekt/nodig heeft en waar zij bepaald gedrag aan koppelt. 
Daarbij komt ook echt nog dat Ruby hier nog niet zolang is (5 maanden) en wij nog steeds heel erg in de fase zitten om elkaars "gewoontes" te leren en af te tasten. Ze is hier nog steeds niet 100% thuis en ze heeft nog steeds vele dingen die voor haar nog niet normaal zijn. Daarin merk ik bij haar dat zij dus ook echt niet zo flexibel is en aanpassingen haar echt wel moeite kosten, als bijv met Lex die heel erg makkelijk is. Ook heeft Ruby heel veel gedrag wat ik liever anders zie omdat zij nooit is opgevoed of uit zichzelf niet of wel doet. Maar ik me ook wel erg bewust ben, dat ze heel veel aanpassingen moet maken sinds ze hier is en ik dus ook niet alles tegelijk kan eisen van haar. Ze heeft nooit een opvoeding gehad en heeft nooit regels gekend. Ze werd gewoon heel simpel opgesloten en mocht af en toe eens vrij rond lopen, dat alles haar ook echt nog volkomen nieuw is en geen idee heeft hoe zij zich moet gedragen.  Ze is hier dus ook nog lang niet klaar met leren en opvoeden.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja Lady is ook erg makkelijk hierin. Obi een absolute ramp maar die is nog erg jong en moet nog leren omgaan met van alles en nog wat. Hij snapt nog amper dat de regels er zijn, laat staan dat ze ook kunnen veranderen.

Lady slaapt nu altijd boven in der mandje op mijn slaapkamer. Ze sliep eerst onder maar nu ze ook wat ouder is (en laatst erg benauwd omdat ze iets verkeerds gegeten had) vind ik het een fijner idee als ze bij me is zodat ze niet alleen is als er iets is met der. Ze vindt het allemaal wel best... ze slaapt er heerlijk.

Heb haar spulletjes neergezet + een extra drinkbakje omdat ze 's nachts altijd even gaat drinken als ze een droge mond heeft of zo haha.  Ze is hartstikke slechtziend en nagenoeg doof maar toch heeft ze het allemaal meteen gevonden.

Volgende forumvraag: Hond en olifant!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^