Plast gewoon over andere hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nou ik wist niet wat ik zag, of ja ik heb het stiekem toch wel eens vaker gezien bij Maylo.

Ik dacht alleen altijd dat het een ongelukje was tot we op cursus waren. Hij was in het begin van de cursus even aan het spelen met een cain terriër genaamd Dobbey.

Toen stopte Dobbey opeens en Maylo stond naast hem, hij heft zijn poot op en plast gewoon zonder te kijken over zijn hoofd. Ongelukje dacht ik, doet hij wel vaker.

Maar opeens stonden ze bij mij en bij de begeleidster en Dobbey zat even voor zich uit te kijken. Nu kwam Maylo echt gericht op hem af lopen, gaat naast hem staan heft zijn poot op en plast zo over zijn rug.

Ik kon mijn ogen niet geloven...hij liep echt gericht op Dobbey af...richt en schiet...


Zelfs de begeleidster had zo iets 'van wat doe jij nou?'.

Toen maakte de begeleidster een opmerking van 'Het wordt tijd dat jij je balletjes verliest'.

Verder geweldige cursus alleen geloven zij heilig er in dat als een hond geholpen is dat het ook een betere hond is. Ik vind dat van niet en ik zie wel als Maylo volgroeid is. Onze vorige hond is nooit gecastreerd geweest en heeft nog nooit zo'n streken uitgehaald.

Maar goed....Waarom plast Maylo over honden heen? Het is met name andere reuen heb ik toch gemerkt en is die opmerking van die begeleidster terecht?







honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik heb geen idee waarom hij zoiets doet, maar zal ik Clooney voor de zekerheid maar een regenjasje aantrekken vrijdag? O-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Is wel een ideetje om dat te doen ja hahaha

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Lola niet :-) dat is een teef dus als het goed is veilig haha. Ze plaste laatst over mijn ouders hond zijn poot maar dat kwam omdat zij gng zitte en hij zijn poot net daar neerlegde haha

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik heb geen idee waarom hij het doet maar onze oudste doet het ook en die is wel gecastreerd.
(Napoleon de Parson)

Misschien heeft het er iets mee te maken dat een eigen geur verspreiden een veiig gevoel geeft?


Plast Maylo overmatig tijdens de wandelingen?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vermijd eigenlijk dat Maylo overmatig plast tijdens wandelen. Van mij mag hij niet overal plassen, omdat ik best op veel plekken met hem kom waar dat gewoon niet mag en kan.

Nu probeert hij dit vaker als hij vast loopt dan los. Als hij los is snuffelt hij, maar markeert niet echt.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik denk zelf dat ie een beetje aan het uitproberen is ;-) Kijken hoe ver ie kan gaan bij andere reuen. Het klinkt mijn inziens wel als echt reuengedrag en ik denk dat het met castratie best eens over zou kunnen zijn (maar dat weet je nooit zeker vantevoren).

Zelf zou ik eerst kijken of je het kunt voorkomen of dat je het eruit kunt trainen, in plaats van meteen te castreren.

Even een voorbeeldje van nog meer typisch reuengedrag: als we naar behendigheid lopen moeten we naar het tweede veldje. Daarvoor moeten we eerst een ander veld oversteken. Er trainen 5 reuen, die dan dus allemaal achter elkaar aan naar het tweede veld lopen. Reu nr 1 blijft stilstaan, snuffelt en markeert. Reu nr 2 doet precies hetzelfde en zo gaat het dat hele rijtje lang. Uiteindelijk hebben dus 5 reuen over elkaar heen gemarkeerd, elke week vaste prik.
Ik moet er overigens wel bij zeggen dat alle 5 de reuen gecastreerd zijn, dus wat dat betreft gaat mijn antwoord niet echt op :-D

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Leuke uitprobeersel....over iemand heen plassen arme Dobbey...die stonk echt de hele cursus lang.

Maar er zit wel wat in, nu ben ik er wat meer op aan het letten. Want het is gewoon niet te bedoelen dat hij kwakkeloos over elke hond heen plast wanneer het hem uitkomt.

En dat reuenrijtje ken ik ook. Eerst Dobbey, dan Maylo en dan Dino. Je ziet ze gewoon echt in een rijtje staan wachten.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic plast regelmatig over Punk's hoofd heen. Ze staan dan allebei te snuffelen aan hetzelfde.. graspolletje, en dan draait Cosmic zich om en plast over Punks hoofd heen. Ik zie het als "samen aan iets ruiken en geur uit willen zetten maar Cosmic is net iets sneller".

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Maar dat is volgens mij een andere situatie dan die Laura bedoelt? Zij beschrijft dat haar hond naar een andere hond toe loopt, stilstaat en over z'n kop heen plast (dus zonder graspolletje om aan te ruiken).

Hier plassen ze ook weleens bijna over elkaar heen (voornamelijk Cas over Kobus), maar ik heb 'm tot nu toe gelukkig nog steeds op tijd weg kunnen trekken ;-) Dat is gewoon lompigheid van Cas; inderdaad aan hetzelfde graspolletje ruiken en Cas wil eroverheen plassen dus dat doet ie gewoon, kan hem het iets schelen of Kobus daar staat.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hmm da's waar. In ons geval lijkt het niet erg "bewust". Al moet ik zeggen dat ik, aangezien ik groot ben geworden met de dominantie-theorie, tóch wel eens twijfel of ze er iets mee wil zeggen.. ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Misschien is Cosmic wel gewoon heel uitgekookt. Ze doet of het per ongeluk gaat, maar ondertussen...... ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik heb het gedrag wel vaker gezien bij jonge reuen, heb zelf ook nog wel eens moeten springen om net onder geplast te worden ;-)... 

Volgens mij is dit typisch een gevalletje van grenzen zoeken, zoals Iris zegt eens zien hoe werkt als mannen onder elkaar. Dominant gedrag wil ik er zeker niet aanhangen dus heeft m.i weinig mee te maken dat hij zijn ballen zou moeten verliezen, want dat is het in mijn ogen ook niet. Jonge puber zoekt orde en gezag ... Castratie tja dat roepen ze al heel snel op de HS, zou ik persoonlijk niet zo snel voor kiezen. 

Goed gaan opletten en begeleiden, zie je dat hij de aandrang krijgt om dit te willen doen dan direct terug fluiten, duidelijk de grens aangeven wat wel en niet hoort, En dan zal ook dit gedrag uiteindelijk wel weer overwaaien ;-)

@pauline: het "over" elkaar heen plassen is hier ook wel eens gebeurd hoor, Vooral in gaya's pup tijd, kwestie van tja je stond net onder mijn euh straal O-) ... Gaya die dan of net dat ene grassprietje wilde besnuffen, of het ineens super interessant vond wat Dusty aan het doen was en toen oeps das vies :-D ... Ze is er inmiddels gelukkig overheen gegroeid en bestudeerd nu alleen nog hoe dusty poept ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Haahha ik moet af en toe ook nog wel eens opletten waar Maylo plast. Hij plast gewoon zonder eens goed te kijken waar hij precies plast en welke kant hij op richt.

Ik zal er sowieso meer op gaan letten, zoals ik al aangaf is dat gewoon niet te bedoeling. Ik vind dat vervelend voor de hond die onder wordt geplast en ook voor de eigenaar.....

En ik vond het eigenlijk best een rare opmerking 'Het word tijd dat jij je balletjes verliest'. Ze vroegen ook laats aan me, wanneer ik dit ging laten doen? Ik zei dat ik er eigenlijk niet over had gedacht, meer over het chemisch castreren om te kijken als er inderdaad bepaald gedrag wat zou verminderen.

Zij waren gelijk, nee gelijk castreren! dat is veel beter....waarom eerst proberen als het ook gelijk kon.

Ik stond even met open mond...ik dacht ik bepaal dat nog altijd zelf..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik heb er helaas toen naar geluisterd, dusty kreeg drang om overal te markeren ook overal tegen aan in huizen etc, en ook flink rij gedrag op teven tot op gewoon onbeschoft gedrag van hem toe... schaamde me soms echt letterlijk me ogen uit het hoofd O-) dus kan me helemaal indenken hoe je je op die momenten voelt. 
ik dacht toen ik het aan 2 instructeurs op de HS en daarna nog twee verschillende dierenartsen had gevraagd wat ik hier mee moest doen dat hun als experts wel wisten wat goed was, helaas dat geen een van hun me de andere kant van het verhaal vertelde dat er ook negatieve dingen van konden komen. maar het rijden, en overmatig in huis en tegen objecten aan markeren was weg. Hier was het een hele dure les om te ervaren dat ze heel gemakkelijk zijn kwa reuen, bij het kleinste ongewenste gedrag euh ballen er af. 


dat vind ik ergens zo jammer want vooral mensen zoals ik destijds die voor de eerste keer hun eigen hond hebben, en die dus eigenlijk nog erg opkijken naar deze mensen als "experts" kunnen ook een keuze maken die later dus helemaal niet zo geweldig uitpakt. Terwijl ze juist een heel goed vraagbaken kunnen zijn voor dit soort dingen als de visie die ze er op na houden iets zou veranderen

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vind dat ook jammer, dat elke oplossing castratie moet zijn.

Onze eerste hond is ook niet gecastreerd geworden, vertoonde nooit echt vervelend gedrag. Die reed alleen op zijn deken en dan gelukkig als wij er niet waren. Maar nooit tegen mensen of andere honden.

Mijn dierenarts is gelukkig iemand die zegt 'de eigenaar bepaalt zelf als het moet gebeuren daar ga ik niet over. Ik kan ook niet zeggen dat het de beste oplossing is voor alles'.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier gebeurd het ook wel eens dat ze over elkaar heen plassen. Geen idee ofh et express is of perongeluk. Meestal denk ik per ongeluk. Dat er een zn poot op heft en de ander net op dat moment zn kop tussen de poten van de ene stopt :P of dat ze te dicht op elkaar staan en 1 zn poot optilt tegen de zijkant van de ander :P

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier gebeurt dat ook wel eens. Dan zijn ze aan het spelen in de ren en dan is Maylo net aan het snuffelen aan iets komt één van zijn vriendjes kijken en Maylo plast dan net over dat gene heen en die kop zit dan onder.

Maar dit was gewoon echt gericht, ik was zo verbaasd en schaamde me ook wel.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Het zou mij niks verbazen als het iets met stress te maken heeft.

Het was op cursus,dat is vaak toch al niet dé plek voor een hond om kalmte te krijgen.Bijna alles is opgejut,mensen gaan vaak met spanning naar cursus,sommige ook nog met ernstige hoge verwachtingen van hun hond,dus ook al zou jij zelf rustig zijn,en je hond ook,dan staan er nog een paar mensen en honden op dat veld..die wel spanning staan door te geven.

Ik heb het ook weleens zien gebeuren dat een hond tegen iemand(mens) anders pieste of tegen Mila...in beide gevallen stonden de baasjes stil,en de honden (mila gaat zo wie zo over in oversprong gedrag in dat geval) stonden dan ook ergens stil waar ze eigenlijk niet meer stil willen staan of verblijven.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even dit topic omhoog halen. Het valt me dus nu echt op dat hij het gericht doet.

Vanochtend ook, we kwamen een hond tegen. Maylo kan er goed mee opschieten en ze wandelen graag samen los. Hij ruikt aan de hond en haalt zo zijn poot weer omhoog, ik trok hem snel weg want we waren net buiten en Maylo had dus nog een volle blaas, anders had die hond helemaal onder gezeten.

Maar ook laats, hij loopt naar me toe, kijkt me recht aan en trek zo zijn poot omhoog. Ik kon nog net op tijd opzij springen.

Ik weet niet wat ik hier mee aanmoet hoor? Hij lijkt het steeds vaker te doen. Als hij dit doe corrigeer ik hem met een stevige 'Nee'. Maar daar trek hij zich heel weinig van aan, lijkt wel.

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Heb even gegoogled en kwam o.a. deze mening tegen... Misschien heb je er iets aan? 
http://en.allexperts.com/q/Canine-Behavior-3553/2010/6/dog-pees-other-dogs.htm

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Heb het even gelezen, staat wel wat nuttige dingen in. Ik denk dat Maylo echt zo iets heeft van 'Snuffel snuffel snuffel, oké jij bent nu van mij' en plast dan.

De vrouw begon toen 'weet je dat dit in hondentaal echt heel onbeschoft is wat jouwn hond doet, als een hond dat doet is dat minachtig of is hij gewoon heel erg arrogant en blablalbla'. Ik heb me verontschuldig, kon hem ook niet toen wegtrekken want hij liep los en ze stonden op afstand. De vrouw vond het achteraf wel grappig en vond Maylo wel een stoer hondje...maar ik absoluut niet. Ik schaamde me dood.

Maar hij is zoals omschreven wordt in de link, absoluut niet onderdanig als hij dit doet. Bij de ene hond doet hij het de andere niet, valt me op dat hij dit vooral bij rustigere honden doet. Honden die meer grip op hem hebben, daar doet hij niks bij. Ook puppies zijn een gewild target van Maylo.

In het artikel staat wel dat die hond gecastreerd is en dat is Maylo niet.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Het lijkt mij een vorm van dominatie..

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Wel, dan zijn er weer een aantal dingen uitgesloten... :-)
Klein puberaal dondertje dus.... Hahahaha....
Hopelijk gaat hij leren dat het niet mag van je en het dan dus ook niet meer doet!
Sterkte en succes!

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nu heb ik wel gehoord trouwens dat Terriërs en andere hoogmoedige honden hier vaak eerder last van hebben. Weet niet als dat waar is hoor.

maar wat kan ik nu het beste doen? Hem echt steeds corrigeren? Op de cursus zeuren ze maar door met castratie, maar ik lees ook dat zelfs gecastreerde reuen dit doen.

Denk dat ik ook eventjes een mailtje doe naar de fokker van Maylo, die is gedragstherapeute.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als een reu even buiten het boekje piest moeten direkt de ballen eraf, is dat geen onzin verhaal ? en van een trainer/trainster ? zou zeggen die weten toch wel beter he.

vaak is het opgewondenheid, markeren van ik ben hier hoe gaat het met jou. ? vele reu,s doen het, zelfs teefjes durven dat ook te doen hoor, alleen richten ze niet zo als een reutje.

voorkom het, je ziet het aankomen. :-D

onderdanige honden zullen dat inderdaad niet zo snel doen pierelen over een ander heen.

hoe vaak gebeurt het niet dat er een groepje mensen met elkaar staan te praten, de honden lopen los en er een reu die mensen onder pierelt ? gebeurt. zo hier ben ik.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nicoline: Het is echt een puberal dondersteen. Net tot de ontdekking gekomen dat hij een kabel in de tuin heeft doorgeknabbelt. Ik boos en Maylo rent als een dolle en blije rond door de tuin van 'WAHOOEEE KIJK VROUWTJE WAT IK HEB GEDAAN!!! YEAH!!! PAK ME DAN ALS JE KAN!!!'.


honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

" Denk dat ik ook eventjes een mailtje doe naar de fokker van Maylo, die is gedragstherapeute. "


.Goed idee!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

had ook een hele tijd geleden topic geopent omdat olly opeens over witte, kleine hondjes pieste... naja.. hij plaste niet, maar deed zn poot omhoog

sommigen zeiden dominantie, maar daar zag ik olly niet voor aan
ik lees mee

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Haha, terriërs hè?! 
Kent hij het commando " nee" of " foei"? Zoals Willemijn terecht zegt: je ziet het aankomen.. Dus direkt je commando erop... Als hij aan de lijn zit... Nog mooier... Uiteindelijk zal hij gaan begrijpen dat dit niet mag... 
Maar het is een volhoudend ras, dus niet opgeven!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^