Hond bijt kleuter, vreselijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Veebijsterend te lezen : arme hond, 2 verliezers...

Er is maar 1 slachtoffer wat ongetwijfeld fysiek en mentaal zwaar gehavend zal zijn voor de rest van het leven..   een heel jong kindje!!

Wat is er zielig aan een ingeslapen hond na zo'n gebeuren? Niks, de hond leeft niet meer, punt.

Voor zulke dingen is in mijn ogen geen excuus, dit is geen grommetje of een lichte waarschuwing, dit was dus als je dit leest hard, raak, gemeend en vasthoudend. Dan is het einde hond.
Van welk ras dan ook, het mag gewoon niet gebeuren.

Ik zou het niet in mn hoofd halen het ras te verdedigen, al was het mn "eigen" ras, sterker nog; ik voel als honden eigenaar in het algemeen me zelfs beschaamd over zo'n voorval.

Rest niets anders in mij ogen de hond direct te laten inslapen en hopen dat dit kindje goed mag herstellen.

Klinkt misschien hard, kom maar met die "oneensen" maar om bij zoiets je nog druk te maken over een hond die zo heeft toegebeten....onbegrijpelijk. "

 Helemaal eens. Het gaat niet om het ras maar om wat er is gebeurd.

En er is iets, hoe en waarom dan ook, vreselijks gebeurd met het meisje!!! 

Jammer, dat het dat moet gaan over stafs, stefs, btw atb of weet ik veel wat...

Als je je niet aangesproken voelt, prima. Voel je je wel aangesproken, niet nodig toch?

Als er een blanke vrouw van middelbare leeftijd van iets gruwelijks wordt beschuldigd, ga ik ook niet de barricades op... Het zijn er namelijk nogal wat O-)
.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
Mick had het over het onderuit halen en jij had het over het ophelderen wat hier in dit topic niet van toeassing is.
ik reageer op jou omdat ik jouw reactie net zo kortzichtig vind en niet omdat het over een stafford gaat. "

Qute mij ééns waar ik het heb over "ophelderen" Ik heb dat woord nergens gebruikt
.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
maakt me eigentlijk niet uit om welk ras het gaat. ja, jammer dat ze weer slecht in het nieuws komen en als er een foto bij staat en het is geen staff dan zeg ik dat maar verder erger ik me vooral aan de reacties onder het nieuwsbericht... telkens het over deze rassen gaat in zulke berichten moeten ze weer verboden worden en bla bla bla... ik denk dan 'wat hebben mijn honden met dit spijtige incident te maken?'
. "


En dat bedoel ik nou

(B.t.w. je moet deze discussies natuurlijk wel in het juiste perspectief blijven zien en je niet zo ver mee laten voeren dat je buiten af moet gaan koelen hè :-) )

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"
Als er een blanke vrouw van middelbare leeftijd van iets gruwelijks wordt beschuldigd, ga ik ook niet de barricades op... Het zijn er namelijk nogal wat O-)
. "


Geweldige opmerking dit.

Helaas is het wel zo dat dit wel gebeurt met honden, zie de reacties onder het betreffende artikel. Ik kan me voorstellen dat veel eigenaren dus al bij voorbaat het ras gaan verdedigen.

Jij en je hond worden namelijk vaak beschuldigd van het gedrag van een andere baas en hond. Iets wat in dit topic niet gebeurt maar goed...

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Geweldige opmerking dit.

Helaas is het wel zo dat dit wel gebeurt met honden, zie de reacties onder het betreffende artikel. Ik kan me voorstellen dat veel eigenaren dus al bij voorbaat het ras gaan verdedigen.

Jij en je hond worden namelijk vaak beschuldigd van het gedrag van een andere baas en hond. Iets wat in dit topic niet gebeurt maar goed... "


.Dankje O-)
Ergens snap ik het verdedigen wel. Ik was zondag mee met een hondenwandeling, mn Spaanse windhonden liepen mee. Er was een stafford-achtige. Ging prima, maar ik merkte de angst van het baasje. Hij bleef maar zeggen tegen het hondje; "braaf, braaf, je bent lief".
Ik bemerkte bij mezelf ook angst, was erg alert. Het ging gelukkig heel goed. Hij liep los met een groot aantal honden!

Dat je het ras wil verdedigen, omdat hij of zij voor jou een geweldige hond is, snap ik ook. Alleen is de ene hond de andere niet (gelukkig) , wat ook geldt voor de opvoeding. Daarnaast houd je voor elke hond onvoorspelbare en niet in te schatten factoren...

Ik denk dat wanneer je verantwoord met je hond omgaat, je je niet aangesproken hoeft te voelen. Ongelukken gebeuren altijd en overal.

De vraag is wel wat in dit topic op zijn plaats is, denk ik tenminste. Het is een verschrikkelijk incident, laten we met zijn allen proberen dit te voorkomen.

Was wel liever de chiuaua baas wiens hond gebeten had, dan de baas van de stafford, dat dan weer wel... Die kaken blijf ik indrukwekkend en (eerlijk gezegd) ook wel spannend vinden ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou ik denk dat de insteek anders is...

ik begin er vaak niet aan, maar wanneer ik het ras verdedig, is dat niet omdat iedereen moet weten hoe lief ze wel niet kunnen zijn...nee

maar wel, omdat zoals ik hiervoor ook postte, de gevolgen voor deze honden bij incidenten heel anders kunnen zijn, en ook voor eigenaren die toevallig dit ras hebben...
dus dan kan ik in sommige gevallen een zekere verdedigingsdrang wel begrijpen

als er nog 10 keer een chi een kind bijt, niets aan de hand, morgen vergeten...
gebeurt dit nog 10 keer met een stafford-(achtige) zitten we meer met de RAD

om meer even een voorbeeldje te noemen

waarbij ik nog steeds vind, als dit een stafford is, mogen ze dat ook zeggen in een artikel. net als wanneer het een lab, herder, rottweiler, chihuahua of welk ras dan ook is..geen probleem, dat zou gewoon moeten kunnen

de heksenjacht die daarna plaatsvind, als het nieuws naar buiten komt, vind ik eng...




honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

Ik wou het eerst niet plaatsen maar na zoveel reacties op dit onderwerp zal ik
toch mijn gebeurtenis neer zetten.

31 jaar geleden hadden wij een doberman,had nog geen kinderen.
Toen na 2 jaar werd onze dochter geboren,hond overal bij betrokken,de nageboorte gegeven,erbij als kind werd verschoont,in bad ging,mee wandelen,laten kijken als het de fles kreeg,enz
Ze groeide met hem op en waar zij was was ook de doberman,we lieten haar NOOIT alleen met hem.
Op een dag waren we met zijn drieën in de woonkamer,ik gaf de planten water,hond lag in zijn mand en mijn dochter was met speelgoed aan het spelen en liep er mee in de rondte.Ze liep er alleen maar mee te spelen en geen rare omstandigheden,dus geen rare beweging naar hond toe.
Ze was toen 2 jaar oud.
Ze liep toen langs de hondenmand op een goede 2 meter afstand,hond vloog eruit en beet haar ook in het gezicht,zag het gebeuren,hond liet wel na 1 hap los maar had toch flink schade aangericht,heb haar direct meegenomen en naar een arts gereden,ze werd gehecht bij oor en onder de kaak.Hij heeft nooit slecht gedrag naar haar laten zien en andersom ook niet want daar hamerde we altijd op,en we hielden als ze samen in 1 ruimte waren altijd beide in de gaten.
Heb haar daarna bij mijn moeder gebracht,ben om de hond gegaan na de da gebeld te hebbe  en heb hem in laten slapen,zelfs met goedkeuring van de da want hij zei als ze dit eenmaal hebben gedaan thuis dat je op de tweede keer kan wachten,heb er geen minuut over nagedacht verder en de hond inlaten slapen.
We zijn nu 28 jaar verder,mijn dochter heeft nog steeds littekens in het gezicht en is het nooit vergeten,is heel voorzichtig naar honden ondanks dat ze er zelf later ook graag 1 wilt hebben maar het gebeuren nog in haar achterhoofd houd.
Dus bij mij gaan toch echt mijn kinderen voor,ook al was de hond mijn grote lieveling,
maar in zo,n situatie was dat in 1 klap verdwenen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Pff ja dan slik je toch altijd wel even.. Wat een verhaal zeg!

Ik ken nog zo'n verhaal (nou ja eigenlijk 2 zelfs, van kennissen ) van beide dobermanns die ineens zoiets uithaalden. Niet bij kinderen gelukkig..  Maar ze vielen ook ineens aan. Beide gevallen zijn de honden ingeslapen..

Ik heb zelf nooit een dobermann gehad maar één van onze kennissen vertelde me dat bij Dobermanns zoiets vaker voorkomt en iets te maken heeft met de hersenen die niet genoeg ruimte hebben waardoor ze soms letterlijk gek worden. Eén hond woonde bij kennissen in België en niemand kon ineens nog bij hem komen. De dierenarts heeft hem door de tralies van het hek moeten verdoven.. Verschrikkelijk.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een vriendin van me is zomaar ineens gebeten door de gezins Dalmatiër. En nee, niet zo'n doorgefokt exemplaar van na die films. Die hond is ook van de ene op de andere dag weggebracht naar een boerderij. Mijn vriendin heeft nog steeds littekens in haar gezicht. Ze is nu 36.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wat dapper en eerlijk jouw verhaal hier te plaatsen. Bij onze Spyke hebben we ook overleg met de D.A gepleegd, het is namelijk niet niets je fysiek gezonde hond naar de Hemel te sturen.

Dus het hele verhaal voorgelegd... de dierenarts smeekte ons bijna om 'niet' voor trainingen, marktplaats of een asiel te kiezen.

Aanvallen plegen naar de mens binnen de eigen roedel is serieus gevaarlijk. Zou het in een ander gezin misschien nooit zijn voorgevallen of zouden we het zelf nog om kunnen buigen??? best mogelijk... maar de risico's.. veelste groot!!!!!

Ik heb op school gezeten met een meisje die als baby in het gezicht was gebeten. Dat was bijna 20 jaar geleden, de littekens waren niet gering.  Herhaling van zo iets moet nu eenmaal volkomen uitgesloten worden!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ja Jeroen, dan gaat het waarschijnlijk om de ernst van de beet, heksenjacht is nooit goed!

 "Alle Marokkanen" etc. Of gezette oudere vrouwen met een klein rugzakje en een pittig kort rood kapsel...

Afschuwelijk Henny, zo zie je idd maar, niet en niemand is te voorspellen, hoe graag we dat ook zouden willen. En natuurlijk gaan kinderen voor. Ik hoop dat je dochter het ooit nog eens aandurft!

Ik persoonlijk leef mijn leven niet met behulp van statistieken, je zal net die uitzondering zijn of tegenkomen...

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

" Wat dapper en eerlijk jouw verhaal hier te plaatsen. Bij onze Spyke hebben we ook overleg met de D.A gepleegd, het is namelijk niet niets je fysiek gezonde hond naar de Hemel te sturen.

Dus het hele verhaal voorgelegd... de dierenarts smeekte ons bijna om 'niet' voor trainingen, marktplaats of een asiel te kiezen.

Aanvallen plegen naar de mens binnen de eigen roedel is serieus gevaarlijk. Zou het in een ander gezin misschien nooit zijn voorgevallen of zouden we het zelf nog om kunnen buigen??? best mogelijk... maar de risico's.. veelste groot!!!!!

Ik heb op school gezeten met een meisje die als baby in het gezicht was gebeten. Dat was bijna 20 jaar geleden, de littekens waren niet gering.  Herhaling van zo iets moet nu eenmaal volkomen uitgesloten worden! "


.Dank je,
En idd zei hij ook dat als het bij je eigen thuis met je eigen kind en hond gebeurt het risico te groot is voor herhaling.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ach schei toch ééns uit met die onzin praatjes. Als er melding gemaakt wordt van een incident waarbij een Stafforsd betrokken is, denken allerlei figuren de discriminatiekaart te moeten trekken en als er melding gemaakt wordt van een incident waarbij een ander ras betrokken is, is het verwijt dat er bij een stafford meer ophef over gemaakt zou zijn.
Als een Stafford bij een serieus bijtincident betrokken is gaan we dat gewoon niet onder stoelen of banken steken en wat overige Stafford eigenaren daarvan vinden interesseert niemand wat.

Mijn visie op een Stafford is jouw helemaal niet duidelijk want daar heb ik mij nergens over uitgelaten. Lijkt me uberhaupt lastig want ik heb helemaal geen visie over een Stafford.
De liefhebbers van Stafford worden helemaal niet "aangesproken", dat zij zich geroepen voelen om bij elk incident waarbij een Stafford of Staffordachtige betrokken is een charme offencief voor het ras te beginnen werkt alleen maar op de lachspieren en geeft meer een blik op de kortzichtigheid van veel stafford eigenaren. Ik denk dat dat uiteindelijk meer schade aanricht aan de reputatie van staffordeigenaren dan de weergave van feiten bij een gebeurtenis "


Heb geen zin om allerlei oude posts van je op te rakelen, ben misschien 3 maanden weg geweest maar dat wil nog niet zeggen dat ik al je eerder posts vergeten ben!

Als het een stafford, herder of wat dan ook is geweest mag/moet dat gezegd kunnen worden. Moet wel lachen om je zogenaamde charme offensief, want geloof dat geen van de eigenaren daar nu iets over gezegd heeft, wel is hiermee heel duidelijk hoe jij over ons denkt ;-) en vooral over onze honden. Misschien kun je je eigen posts niet begrijpen? Geeft niet, kusje erop?

Feit is echter wel dat heel vaak gesproken word over incidenten met staffies/pitjes, waarna blijkt dat het helemaal geen staf of pit was. Maarja de media en dat rectificeren gebeurd niet. Zo ook een incident bij ons in het dorp, was een pitbull die een hond had dood gebeten in de krant, maar dat was na navraag een boxer..... Toeval en een zeldzaamheid zeker?
.

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

" Ja Jeroen, dan gaat het waarschijnlijk om de ernst van de beet, heksenjacht is nooit goed!

 "Alle Marokkanen" etc. Of gezette oudere vrouwen met een klein rugzakje en een pittig kort rood kapsel...

Afschuwelijk Henny, zo zie je idd maar, niet en niemand is te voorspellen, hoe graag we dat ook zouden willen. En natuurlijk gaan kinderen voor. Ik hoop dat je dochter het ooit nog eens aandurft!

Ik persoonlijk leef mijn leven niet met behulp van statistieken, je zal net die uitzondering zijn of tegenkomen... "

Klopt helemaal dat het niet te voorspellen is,we hadden het dan ook nooit verwacht,
maar helaas toch gebeurt.

.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Overigens snap ik niet dat iemand hier twijfeld of de juiste beslissing genomen is om de hond te laten slapen, want in mijn ogen is dat de enige juiste beslissing, ondanks dat het kind wellicht aan zichzelf te danken zou kunnen hebben.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Juist Mick!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk het helaas ook.. Ik vind het zeer sneu voor de hond.. niet dat hij is ingeslapen, maar wel dat iets (ofwel medisch ofwel psychisch) hem zo heeft doen reageren.. En natuurlijk ook vreselijk voor het kind..

Ik snap de "ophef" omtrent het ras wel... hoe vaak gebeurt het niet dat er in de krant staat dat een pitbull een hond heeft aangevallen, terwijl dit in een groot percentage van de gevallen niet eens om een pitbull gaat.. 
Verder is dit niet goed te praten en zoiets zou nooit mogen gebeuren, met geen enkel ras..

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Ik wou het eerst niet plaatsen maar na zoveel reacties op dit onderwerp zal ik
toch mijn gebeurtenis neer zetten.

31 jaar geleden hadden wij een doberman,had nog geen kinderen.
Toen na 2 jaar werd onze dochter geboren,hond overal bij betrokken,de nageboorte gegeven,erbij als kind werd verschoont,in bad ging,mee wandelen,laten kijken als het de fles kreeg,enz
Ze groeide met hem op en waar zij was was ook de doberman,we lieten haar NOOIT alleen met hem.
Op een dag waren we met zijn drieën in de woonkamer,ik gaf de planten water,hond lag in zijn mand en mijn dochter was met speelgoed aan het spelen en liep er mee in de rondte.Ze liep er alleen maar mee te spelen en geen rare omstandigheden,dus geen rare beweging naar hond toe.
Ze was toen 2 jaar oud.
Ze liep toen langs de hondenmand op een goede 2 meter afstand,hond vloog eruit en beet haar ook in het gezicht,zag het gebeuren,hond liet wel na 1 hap los maar had toch flink schade aangericht,heb haar direct meegenomen en naar een arts gereden,ze werd gehecht bij oor en onder de kaak.Hij heeft nooit slecht gedrag naar haar laten zien en andersom ook niet want daar hamerde we altijd op,en we hielden als ze samen in 1 ruimte waren altijd beide in de gaten.
Heb haar daarna bij mijn moeder gebracht,ben om de hond gegaan na de da gebeld te hebbe  en heb hem in laten slapen,zelfs met goedkeuring van de da want hij zei als ze dit eenmaal hebben gedaan thuis dat je op de tweede keer kan wachten,heb er geen minuut over nagedacht verder en de hond inlaten slapen.
We zijn nu 28 jaar verder,mijn dochter heeft nog steeds littekens in het gezicht en is het nooit vergeten,is heel voorzichtig naar honden ondanks dat ze er zelf later ook graag 1 wilt hebben maar het gebeuren nog in haar achterhoofd houd.
Dus bij mij gaan toch echt mijn kinderen voor,ook al was de hond mijn grote lieveling,
maar in zo,n situatie was dat in 1 klap verdwenen. "


.Ik heb een golden gehad, heb ik hier al vaker geplaatst.
Het verhaal waarom ze maar 5 jaar is geworden is omdat ze een nest van mijn kat heeft ''leeg gegeten'' Mijn zoontje was toen 8 dagen, volgens mijn dierenarts was het nbiet verantwoord om haar te laten herplaatsten omdat ze dit THUIS gedaan heeft en was het niet verantwoordelijk om haar bij mijn zoontje te laten leven. Ik ben niet naar de dierenarts gegaan om haar een spuitje te laten geven. Ik ging met een vraag en kwam terug zonder hond.
Ik heb dat hier niet eerder gezegd omdat ik bang was voor de reacties en die zal ik vast wel krijgen. Maar ik heb wel autopsie op haar laten doen en de dierenarts heeft in haar koppie gekeken en het bleek dat ze een hele grote tumor in haar hoofd had waardoor ze niet meer wist wat ze deed, omdat de tumor drukte op bepaalde delen in de hersenen waardoor haar rem zo goed als weg was. Ik ben blij dat ze eerst een nest katten heeft opgegeten ipv mijn zoontje.
Misschien dat mensen nu begrijpen waarom ik soms een beetje fel reageer in dit topic en ik wil Henny bedanken voor het zetje om het toch te plaatsen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat verschrikkelijk voor je, zoiets wil niemand ooit meemaken. Ik vind dit soort verhalen ook altijd zo zielig voor de hond. Ze kunnen er niets aan doen... en dan zo'n tumor vinden in haar hoofdje.. gatver... Heb je verder ooit iets gemerkt aan je hond voor het voorval eigenlijk?

Het beïnvloed je voor de rest van je leven maak je maar niet druk om je felle reacties hoor. Niet alles is altijd zo zwart en wit als het soms lijkt.

Zoiets naars vergeet je nooit meer, sterkte ermee.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Poe hee. Wat goed dat je autopsie hebt laten doen. Nu weet je dat je, ondanks dat het een moeilijke keuze was (al dan niet achteraf), je het juiste hebt gedaan. Tegen een tumor kan niemand iets doen. Helaas.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

"

Heb geen zin om allerlei oude posts van je op te rakelen, ben misschien 3 maanden weg geweest maar dat wil nog niet zeggen dat ik al je eerder posts vergeten ben!

Als het een stafford, herder of wat dan ook is geweest mag/moet dat gezegd kunnen worden. Moet wel lachen om je zogenaamde charme offensief, want geloof dat geen van de eigenaren daar nu iets over gezegd heeft, wel is hiermee heel duidelijk hoe jij over ons denkt ;-) en vooral over onze honden. Misschien kun je je eigen posts niet begrijpen? Geeft niet, kusje erop?

Feit is echter wel dat heel vaak gesproken word over incidenten met staffies/pitjes, waarna blijkt dat het helemaal geen staf of pit was. Maarja de media en dat rectificeren gebeurd niet. Zo ook een incident bij ons in het dorp, was een pitbull die een hond had dood gebeten in de krant, maar dat was na navraag een boxer..... Toeval en een zeldzaamheid zeker?
. "


In de meeste artikelen word maar gewoon een foto neer gekwakt.
Als je kijk naar toen ''de wolf'' in nederland dood werd gevonden.
In iedere krant stond een andere foto. Ja het was een wolf..........maar wat voor wolf?

In dit geval staat er een foto bij waarvan je kan denken......het is een (vul een ras in) of het is een hond.

maar dit had gewoon niet mogen gebeuren klaar wat voor ras dan ook

als een hond een kind bijt... ja dan is het over

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Heb geen zin om allerlei oude posts van je op te rakelen, ben misschien 3 maanden weg geweest maar dat wil nog niet zeggen dat ik al je eerder posts vergeten ben!

Als het een stafford, herder of wat dan ook is geweest mag/moet dat gezegd kunnen worden. Moet wel lachen om je zogenaamde charme offensief, want geloof dat geen van de eigenaren daar nu iets over gezegd heeft, wel is hiermee heel duidelijk hoe jij over ons denkt ;-) en vooral over onze honden. Misschien kun je je eigen posts niet begrijpen? Geeft niet, kusje erop?

Feit is echter wel dat heel vaak gesproken word over incidenten met staffies/pitjes, waarna blijkt dat het helemaal geen staf of pit was. Maarja de media en dat rectificeren gebeurd niet. Zo ook een incident bij ons in het dorp, was een pitbull die een hond had dood gebeten in de krant, maar dat was na navraag een boxer..... Toeval en een zeldzaamheid zeker?
. "


Mick, het gaat hier over een incident waar een kind zwaar is verwond. RVS en jij zullen het nooit eens worden denk ik ;-)

Ons en onze honden, schaar jij je onder alle pitt/ staff etc. eigenaren? Dat zou ik niet willen, wanneer ik hier in de buurt rondkijk..... O-)

Jammer ook nog  die toevoeging, al heeft het kind het aan zichzelf te danken.... Ken ook de verhalen hier over de staffs etc. waar een kind alles, maar dan ook alles mee kon doen....

Een kind van vier kun je NIET verantwoordelijk stellen!!!
.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Jeetje Moos, hahhaa hoevaak hebben jij en toevallig mijn persoontje dit al gezegd en heel veel meer mensen

EEN KIND.
GEBETEN DOOR EEN HOND
KIND IN ZIEKENHUIS

Waarom een kind de schuld geven.
en het opnemen voor die hond?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

D & D, fijn dat je wat achtergrondinformatie geeft, afschuwelijk dat wil je niet meemaken! Gelukkig is je zoontje het bespaard gebleven! Maar zo zijn jouw, misschien felle reacties, beter te plaatsen! Fijn!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dit topic is een hele discussie geworden joh.. hoe kan dat nou? 

Het gaat hier om een kleuter die aangevallen is, en iedereen begint de hond en het ras in kwestie aan te vallen of te verdedigen. Er is maar 1 iemand in fout en dat is de persoon die verantwoordelijk was voor de hond en het kind, namelijk de vader. Zelfs al heeft dat kind die hond geslagen, of zelfs al heeft de hond een foute knik in zijn hoofd gemaakt en begon hij het kind zomaar aan te vallen. De schuld ligt gewoon bij de man.
Het is diep triest dat zoiets gebeurt is, want of het nu een chihuahua is of een Duitse Dog, je laat gewoon nooit honden alleen met kinderen en al zeker niet als het de hond van een andere persoon is. Hoe goed je band dan ook met die hond mag zijn. 

En het is heel jammer dat de kranten en het nieuws enkel de Staffies en Pitbulls in beeld brengen als er slachtoffers van bijtincidenten zijn. Want ik kan niet geloven dat dat het enige ras is dat al bijtincidenten veroorzaakt heeft.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als het een oppashond was, vind ik de vader ook niet echt verantwoordelijk voor de ontstane situatie.

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

D&D,

Ik begrijp dit heel goed en een da laat heus niet zomaar een hond inslapen.
En heel spijtig dat dit met het nestje is gebeurd,maar hetzelfde geld is het net andersom,
dus eerst je zoon.
Zo zie je maar dat het niet altijd te voorspellen is,ook al toonde de hond nooit eerder zulk gedrag.
En achteraf toch iets mankeerde wat voor jou niet zichtbaar was.
Ik heb dat nooit laten doen want toen hoorde je daar nooit wat over en was er ook nog geen internet.
Iig toch ook fijn voor je dat je nu je verhaal kwijt bent want zoiets zet je niet zo snel neer maar nu met dit onderwerp is het juiste moment daar,knap van je!
En misschien dat de andere forumleden nu jou reactie naar bepaalde onderwerpen begrijpen,
ik wel iig.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Wat verschrikkelijk voor je, zoiets wil niemand ooit meemaken. Ik vind dit soort verhalen ook altijd zo zielig voor de hond. Ze kunnen er niets aan doen... en dan zo'n tumor vinden in haar hoofdje.. gatver... Heb je verder ooit iets gemerkt aan je hond voor het voorval eigenlijk?

Het beïnvloed je voor de rest van je leven maak je maar niet druk om je felle reacties hoor. Niet alles is altijd zo zwart en wit als het soms lijkt.

Zoiets naars vergeet je nooit meer, sterkte ermee. "


.Dank je wel

Nee ik heb daar nooit iets van gemerkt.
Het was gewoon mijn gekke meid , altijd in de sloot en lekker eigenwijs,

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Dit topic is een hele discussie geworden joh.. hoe kan dat nou? 

Het gaat hier om een kleuter die aangevallen is, en iedereen begint de hond en het ras in kwestie aan te vallen of te verdedigen. Er is maar 1 iemand in fout en dat is de persoon die verantwoordelijk was voor de hond en het kind, namelijk de vader. Zelfs al heeft dat kind die hond geslagen, of zelfs al heeft de hond een foute knik in zijn hoofd gemaakt en begon hij het kind zomaar aan te vallen. De schuld ligt gewoon bij de man.
Het is diep triest dat zoiets gebeurt is, want of het nu een chihuahua is of een Duitse Dog, je laat gewoon nooit honden alleen met kinderen en al zeker niet als het de hond van een andere persoon is. Hoe goed je band dan ook met die hond mag zijn. 

En het is heel jammer dat de kranten en het nieuws enkel de Staffies en Pitbulls in beeld brengen als er slachtoffers van bijtincidenten zijn. Want ik kan niet geloven dat dat het enige ras is dat al bijtincidenten veroorzaakt heeft. "


.De discussie begon bij de schuldvraag, en dat is een hele lastige...

En eigenlijk helemaal niet aan de orde, toch? Opvoeding, hersentumor, onverwacht... Staff, Pitt of teckel, who cares...

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" Dit topic is een hele discussie geworden joh.. hoe kan dat nou? 

Het gaat hier om een kleuter die aangevallen is, en iedereen begint de hond en het ras in kwestie aan te vallen of te verdedigen. Er is maar 1 iemand in fout en dat is de persoon die verantwoordelijk was voor de hond en het kind, namelijk de vader. Zelfs al heeft dat kind die hond geslagen, of zelfs al heeft de hond een foute knik in zijn hoofd gemaakt en begon hij het kind zomaar aan te vallen. De schuld ligt gewoon bij de man.
Het is diep triest dat zoiets gebeurt is, want of het nu een chihuahua is of een Duitse Dog, je laat gewoon nooit honden alleen met kinderen en al zeker niet als het de hond van een andere persoon is. Hoe goed je band dan ook met die hond mag zijn. 

En het is heel jammer dat de kranten en het nieuws enkel de Staffies en Pitbulls in beeld brengen als er slachtoffers van bijtincidenten zijn. Want ik kan niet geloven dat dat het enige ras is dat al bijtincidenten veroorzaakt heeft. "


.Ik denk dat jij het verhaal van henny, Flow en Sky moet lezen.
Misschien heeft de man zn kind en die hond wel niet alleen gelaten
Ik vind de schuld bij iemand leggen heel erg ver gaan
Sommige dingen gebeuren.

In dit artikel is geen schuldige aangewezen, zelfs de hond niet.
Alleen vind ik het goed dat de hond is ingeslapen
en misschien denk jij er anders over als je dat verhaal van henny gelezen hebt

pagina 8 van 14 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Grote honden issue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^