Hond bijt kleuter, vreselijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik vind het niet realistisch om de schuld in de schoenen van de hond te schuiven. een hond blijft een hond en er kan altijd wat gebeuren maar om dan hond of kind als schuldig aan te wijzen? neen, diegene die verantwoordelijk was voor beide treft hier schuld aan en moet hier een harde les uit leren.
stel je voor dat die vader enkel de schuld bij die hond legt en zo weer een hond in huis heeft en die weer alleen laat met zijn kind want het is een andere hond en die gevaarlijke hond die is toch al dood.

ik zeg niet dat ik de hond niet zou laten inslapen (ook daar kan ik pas over oordelen als ik de hele situatie ken) maar ik zou echt wel de schuld bij mezelf leggen en niet bij de hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" en ik geloof niet zo in de "goedheid" van honden

wat hem dan precies bezielt heeft....... dat is excuses zoeken voor gedrag wat niet
kan "


Oei, dat vind ik oprecht erg! Want voor mij is dat de basis van m'n hele vertrouwen in m'n hond. M'n overtuiging dat m'n meisjes een vriendelijke en goedaardige inborst hebben. 
Als ik zou aannemen dat m'n honden alleen maar zouden bestaan uit een hoop instincten... tja, waar zit dan de waarde van het samenleven met een hond? Toch net in al die karaktertrekken van aanhankelijkheid, vriendelijkheid, vrolijkheid, interesse voor elkaar, medeleven, enz. Voor mij is dat de kern van alles.

En willen weten wat hem bezield heeft, is toch geen excuus voor z'n gedrag? Dat is het zoeken naar een verklaring van z'n gedrag, het willen begrijpen van een situatie. Het proberen te vatten. Het is toch de vraag die ieder zich bij een gebeurtenis stelt: wat is er gebeurd?
Ook dat is net de kern van samenleven met een hond. Je hond doet dingen en jij wil ze begrijpen, zodat je ze kan plaatsen, ermee kan omgaan, erop kan anticiperen. Dat probeert toch iedereen elke dag te doen? Wat doet m'n hond nu? Waarom doet ie het? Wat wil dit zeggen? Enz. Ook dat hoort voor mij bij het samenleven van m'n hond. Dus doet m'n hond iets wat ik niet kan plaatsen? Ja, dan probeer ik een verklaring te vinden en ga ik zoeken naar een antwoord. Ik zie niet in wat daar 'excuus' aan is.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Sommige dingen zijn denk niet te begrijpen.

ik snap wat jij bedoeld en het zou mij ook erg veel pijn doen om 1 van mn mannen te moeten laten gaan door dit ( ik bedoel dus het bijten van dat meisje)

Maar ik vind wel dat ik dat MOET doen.
Een hond is en blijft een hond. Ja en ik hou heel veel van mijn honden.
Maar het is dan een spuit of de opslag, nouja dan kies ik voor een spuit.

Ookal lag hij nog de vorige dag op schoot en ow zo lief, maar sommige dingen kunnen niet en daarvoor moet je als baas je verantwoording nemen.
Is mijn mening

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

en ik geloof niet zo in de "goedheid" van honden
want ik geloof dat mijn hond een hond is, met zeer hondse instincten
en dat die instincten totaal in tegenstelling kunnen zijn (en de taal ook) als wat wenselijk is in de mensenmaatschappij, maar dat is wel de plaats waar onze honden moeten functioneren. en dan graag wel veilig
wat hem dan precies bezielt heeft....... dat is excuses zoeken voor gedrag wat niet
kan, en al helemaal niet naar een kind toe.

en nee, ik zou het zonder enige aarzeling laten uitvoeren, ook naar de ouders en het kindje toe. hoeveel pijn het mij ook zou doen, dan moet je consequenties trekken, daar mag je je zelf de schuld voor de rest van je leven voor aanrekenen, dat zou ik zeker doen, maar nee, na zo'n gebeurtenis is het afgelopen........ en wat is dan zielig voor de hond: dat tie niet meer leeft?? ik zie het zielige daar niet zo van, wat treurig is, is dat het gebeurd is, een kind een trauma heeft en jij als baas als het goed is een enorm schuldgevoel hebt, naar kind en naar de hond

@edit: spelfout "

Toevallig voor mij hoe dit ter sprake komt .Mijn Rock viel namelijk afgelopen vrijdag behoorlijk uit naar een kleuter. We waren naar huis aan het wandelen vanuit school. Het jongetje zat op een fietsje en maakte allemaal al spelend hoge piep en sirene geluiden terwijl hij vlak naast ons reed.
Ik bemerkte al behoorlijke irritatie bij Rock dus hield hem stevig bij me!
Het jongetje schoot plots naar voren en Thank God had ik Rock heel kort vast... want in een flits van een seconde sperde hij met opgetrokken lip zijn bek wagenwijd op en maakt een hapbeweging, recht naar het gezicht van het kind.

Met zweethandjes en lichtelijk de bibbers zat ik het voorval thuis te overdenken... wat als het 'raak' was geweest. Half gezicht van het kind weg, een leven lang meegroeiend littekenweefsel van oor tot oor??

Hoe zou ik dan verder moeten met mijn hond? Naar opnieuw een hondencursus voor het wel en wee van mijn hond terwijl er een kindergezicht in het verband zit? 
 
Dus ja, ik begrijp de stelling van Goja!
Mijn Jack-Russel heb ik laten inslapen toen ik vond dat hij niet meer in de maatschappy kon functioneren. Hoe klein hij ook was, hij was werkelijk in staat je het vlees van je botten te schuren. Je mag dit ook je medemens niet aan, daar dien je verantwoordelijkheid in te nemen.


.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
In deze context gaat mij om de desinformatie van een term die niet correct is. Dat tezamen met andere informatie die ook rammelt maakt het een vreemd verhaal.

Nee hoor, de wettelijk vereiste reactie tijd bij spoedeisende inzet of levensbedreigende situatie is 15 minuten. Ik ken die omgeving redelijk, dat gaan ze daar absoluut redden.

Het lijkt er dus op dat men pas heel laat om politie-inzet heeft gevraagd, dat kan bijna niet anders en dat vind ik vreemd. Als mijn zoon 25 kilo aan hond aan z'n gezicht zou hebben hangen was 112 wel zo'n beetje het eerste wat ik zou doen, en anders omstanders wel. "

Dat de informatie over het ras niet zo gedetailleerd is zoals jij graag zou willen verandert helemaal niets aan het verhaal. Is het van belang watvoor kleur de hond was, ofdat hij 50cm of 53cm hoog was?
Volgens mij niet maar misschien kan je uitleggen wat er aan het verhaal verandert als het een AM Stafford is i.p.v. een Engelse stafford?


honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

In het krantenartikel zie ik veel informatie die onduidelijk is of ten minste zeer vreemd overkomt. Daar duidt ik op. Dat jij dat interpreteert dat ik specifieke informatie mis is jou uitleg maar eentje waar ik me verder niet zo heel druk om kan maken.

Ik vind dat jammer, het wordt daardoor een sensatie gericht verhaal terwijl een journalist van zoiets met evenveel woorden er een beter stuk van kan maken, gericht op informatie over voorkoming of de juiste handelswijze.

En ja, als ik het lees zoals het er staat snap ik niet waar die mensen mee bezig zijn geweest. Honden zijn een fact of life in Nederland en ik vind het onbeschrijfelijk dat mensen er dan zo onmachtig zijn in noodsituaties.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Pfffff heb me door 3 pagina's heen weten te worstelen en echt, ik irriteer me helemaal suf aan de "arm beestje... en ja ook wel erg voor het kindje". Ik vraag me echt af of deze mensen ze wel helemaal op een rijtje hebben???? Doe eens normaal! Feit is dat een hond in het gezicht van een kind/mens hangt en dat hij er na zeg maar 29 minuten nog in hangt? Pfffff.... sommige mensen sporen nog minder dan "het arme beestje". Bah bah...

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Jeetje Suzan , dat was vast wel een schrikmoment geweest!
Gelukkig ben jij wel redelijk nuchter over het feit, wat als het mis ging.

Daar zou menig baasje hier nog wat van kunnen leren.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

" ik vind het niet realistisch om de schuld in de schoenen van de hond te schuiven. een hond blijft een hond en er kan altijd wat gebeuren maar om dan hond of kind als schuldig aan te wijzen? neen, diegene die verantwoordelijk was voor beide treft hier schuld aan en moet hier een harde les uit leren.
stel je voor dat die vader enkel de schuld bij die hond legt en zo weer een hond in huis heeft en die weer alleen laat met zijn kind want het is een andere hond en die gevaarlijke hond die is toch al dood.

ik zeg niet dat ik de hond niet zou laten inslapen (ook daar kan ik pas over oordelen als ik de hele situatie ken) maar ik zou echt wel de schuld bij mezelf leggen en niet bij de hond. "


.Voor zover ik uit het hele kleine stukje las, is de hond niet van de vader, maar paste ze op.
En ik denk inderdaad dat die mensen nooit meer in een hond in huis halen na dit voorval, want dat trekt namelijk een kind van 4 niet die net zowat een half uur is vast gehouden door een hond en daardoor naar het ziekenhuis moet. ( en daar heb ik wel verstand van want dat is mijn werk)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

of hij er op paste of niet maakt niet uit. hij was op dat moment voor zowel de hond als het kind verantwoordelijk en is daar nalatig in geweest.
ik zou een hond van een ander zelfs nog meer in de gaten houden en zelfs of hond of kind meenemen naar het toilet.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Ja daar heb je gelijk in, maar jij of ik weet niet wat er gebeurd is.
Maar dat dit niet had mogen gebeuren is een feit en het is niet ow ow arm hondje.

Ik weet wel dat Jeugdzorg deze situatie uit gaat pluizen, omdat er een kind in gevaar is gebracht en verwond.
Daardoor gaan ze een traject in waar ouders en vooral het kindje geholpen worden.
Ik denk dat dat het belangrijkste is in deze situatie.
En dat zou voor iedereen voor op moeten staan en niet de arme arme hond

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Verschrikkelijk verhaal en diep triest dat het 30 minuten heeft moeten duren voor zover dat waar zou zijn.

"
Dat de informatie over het ras niet zo gedetailleerd is zoals jij graag zou willen verandert helemaal niets aan het verhaal. Is het van belang watvoor kleur de hond was, ofdat hij 50cm of 53cm hoog was?
Volgens mij niet maar misschien kan je uitleggen wat er aan het verhaal verandert als het een AM Stafford is i.p.v. een Engelse stafford?
"


Jou visie op een stafford is wel heel duidelijk, maar het zou voor de liefhebbers van deze rassen wel fijn zijn om niet aangesproken te worden als het blijkt te gaan om weer zo'n waardeloze gevaarlijke kruising. Nu word het ras weer negatief in het nieuws gezet, terwijl er geen enkele duidelijkheid is wat het werkelijke ras was.... Maar waarschijnlijk kom jij niet verder dan het lijkt op een staff dus is het een staff.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Er word geen heel ras aangesproken!
dus dat heeft hier niks mee te maken
Er is een hond een half uur in een kind haar gezicht blijven hangen.
Van mij apart was het is een teckel.
Begin een nieuw topic over ''jou'' ras dan kan je het allemaal uitleggen

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

Oei, dat vind ik oprecht erg! Want voor mij is dat de basis van m'n hele vertrouwen in m'n hond. M'n overtuiging dat m'n meisjes een vriendelijke en goedaardige inborst hebben. 
Als ik zou aannemen dat m'n honden alleen maar zouden bestaan uit een hoop instincten... tja, waar zit dan de waarde van het samenleven met een hond? Toch net in al die karaktertrekken van aanhankelijkheid, vriendelijkheid, vrolijkheid, interesse voor elkaar, medeleven, enz. Voor mij is dat de kern van alles.

En willen weten wat hem bezield heeft, is toch geen excuus voor z'n gedrag? Dat is het zoeken naar een verklaring van z'n gedrag, het willen begrijpen van een situatie. Het proberen te vatten. Het is toch de vraag die ieder zich bij een gebeurtenis stelt: wat is er gebeurd?
Ook dat is net de kern van samenleven met een hond. Je hond doet dingen en jij wil ze begrijpen, zodat je ze kan plaatsen, ermee kan omgaan, erop kan anticiperen. Dat probeert toch iedereen elke dag te doen? Wat doet m'n hond nu? Waarom doet ie het? Wat wil dit zeggen? Enz. Ook dat hoort voor mij bij het samenleven van m'n hond. Dus doet m'n hond iets wat ik niet kan plaatsen? Ja, dan probeer ik een verklaring te vinden en ga ik zoeken naar een antwoord. Ik zie niet in wat daar 'excuus' aan is. "


waarom is dat erg?
dat ik mijn hond niet als "goedaardig"bestempel
je moet wel in de context lezen he
ik zeg dat ik mijn hond puur als hond zie
en dat zijn hondse manier van doen, in contramine kan staan met wat mensen wenselijk vinden of zelfs noodzakelijk

het lijkt me dat ik dan dus juist oog heb voor zijn taal, en respect voor wie hij is

geen idee hoe jouw honden zijn, ik leef niet met ze, maar mijn hond kan initiatieven hebben die hijzelf heel normaal vindt, die ook voor hem normaal zijn, maar toch uitermate ongewenst en in die zin niet "goedaardig" naar mensen toe

ik ga dat niet verbloemen en ook niet omheen praten

voorbeeldje:
mijn hond vindt opgetilde kinderen heel moeilijk, dat is in zijn ogen een verstoring van "verhoudingen" (net als opgetilde pupjes), is hij dan abnormaal of kwaadaardig: NEE
maar hij is op dat moment ook beslist niet "goedaardig, geneigd tot alle goede" in menselijke zin..... integendeel.
loopt het kindje gewoon rond....... is er geen centje pijn.

mocht dat ooit verschrikkelijk fout gaan, begrijp ik best waarom dat fout ging
maar ik ga dat dan niet uit analyseren naar het slachtoffertje toe
het enige wat mij dan nog rest is de hond laten inslapen en zo het slachtoffertje
en haar familie verzekeren van het feit dat het in ieder geval NOOIT meer gebeuren kan.

en ja..... dan was het mijn schuld, want ik had mijn hond veel beter moeten controleren
maar de hond gaat humaan dood (ipv een opslag met een lijdensweg) in mijn eigen armen, en weet verder van niks meer, zelf mag ik de rest van mijn leven diep verdriet hebben om wat er gebeurd is.

(btw: er gebeurd niks, omdat wij zeer goed weten wie en wat we hebben, en juist dat stukje
is juist mijn respect naar de hond toe, ik zie namelijk ook zijn beperkingen !!)

heeft niks met dat ik niet graag samenleef met mn hond te maken
het is juist oog en respect hebben voor wat hij is, een hond namelijk
en dan ook nog een hond met scherpe instincten en een sterk "rangorde" gevoeligheid
is het ras, en daarom moet je ook weten waar je aan begint

maar uitgaan van zijn goedheid naar mensen......... nee, dat ga ik dus niet

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ja daar heb je gelijk in, maar jij of ik weet niet wat er gebeurd is.
Maar dat dit niet had mogen gebeuren is een feit en het is niet ow ow arm hondje.

Ik weet wel dat Jeugdzorg deze situatie uit gaat pluizen, omdat er een kind in gevaar is gebracht en verwond.
Daardoor gaan ze een traject in waar ouders en vooral het kindje geholpen worden.
Ik denk dat dat het belangrijkste is in deze situatie.
En dat zou voor iedereen voor op moeten staan en niet de arme arme hond "

je hoort mij ook niet zeggen 'arme hond'

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Verschrikkelijk verhaal en diep triest dat het 30 minuten heeft moeten duren voor zover dat waar zou zijn.



Jou visie op een stafford is wel heel duidelijk, maar het zou voor de liefhebbers van deze rassen wel fijn zijn om niet aangesproken te worden als het blijkt te gaan om weer zo'n waardeloze gevaarlijke kruising. Nu word het ras weer negatief in het nieuws gezet, terwijl er geen enkele duidelijkheid is wat het werkelijke ras was.... Maar waarschijnlijk kom jij niet verder dan het lijkt op een staff dus is het een staff.
"

Mijn visie op een Stafford is jouw helemaal niet duidelijk want daar heb ik mij nergens over uitgelaten. Lijkt me uberhaupt lastig want ik heb helemaal geen visie over een Stafford.
De liefhebbers van Stafford worden helemaal niet "aangesproken", dat zij zich geroepen voelen om bij elk incident waarbij een Stafford of Staffordachtige betrokken is een charme offencief voor het ras te beginnen werkt alleen maar op de lachspieren en geeft meer een blik op de kortzichtigheid van veel stafford eigenaren. Ik denk dat dat uiteindelijk meer schade aanricht aan de reputatie van staffordeigenaren dan de weergave van feiten bij een gebeurtenis

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

goh zeg ik kijk daar steeds met gemengde voelens naar want weer maar eens is de hond ook het slachtoffer, opvoeding doet zoveel en je weet weer maar eens niet wat voor het incident heeft plaats gevonden .... ik heb zelf 4 kids en nooit zijn ze met de hond alleen ... dit was dan nog een hond in opvang , sorry maar ik klink misschien cru maar enkel de kop van het verhaal doet de meeste mensen emotioneel meedenken ocharme dat kind ( ben ik volledig mee eens want als het bij mij zou gebeuren ) maar ik blijf erbij nooit staat in een verhaal wat vooraf ging, alleen maar als conclusie hond werd afgemaakt voila opgelost op naar de volgende zou ik zo zeggen ...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Verschrikkelijk verhaal en diep triest dat het 30 minuten heeft moeten duren voor zover dat waar zou zijn.



Jou visie op een stafford is wel heel duidelijk, maar het zou voor de liefhebbers van deze rassen wel fijn zijn om niet aangesproken te worden als het blijkt te gaan om weer zo'n waardeloze gevaarlijke kruising. Nu word het ras weer negatief in het nieuws gezet, terwijl er geen enkele duidelijkheid is wat het werkelijke ras was.... Maar waarschijnlijk kom jij niet verder dan het lijkt op een staff dus is het een staff.
"

maakt me eigentlijk niet uit om welk ras het gaat. ja, jammer dat ze weer slecht in het nieuws komen en als er een foto bij staat en het is geen staff dan zeg ik dat maar verder erger ik me vooral aan de reacties onder het nieuwsbericht... telkens het over deze rassen gaat in zulke berichten moeten ze weer verboden worden en bla bla bla... ik denk dan 'wat hebben mijn honden met dit spijtige incident te maken?'
.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Nouja daar heb je wel een punt ik heb die reacties ook gelezen en de meeste daarvan waren niet voor de poes ;-)  Maarja dat zijn gewoon domme mensen moet je maar denken.

Maar in dit topic gaat het daar niet over en niemand heeft het eigenlijk over een ras, maar over 1 hond die 1 kind heeft gebeten.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heel triest voor het kindje :'(

De hond was daar op bezoek, wat doet de peuter zo dichtbij de hond ?????? Ja sorry, ik zie het in mijn omgeving ook zo dikwijls en hoor het steeds weer zeggen "oh maar de kinderen mogen alles bij de hond hoor, ze zijn immers nog zo klein en vinden het leuk".

Een hond is een hond, let op zeg ik, ze zijn geen speelgoed !! En dat zijn ze nu vaak wel !

Ik las ook reeds tal van deze krantenberichten, maar soms kom ik dan te weten wat er juist aan vooraf ging en dan komt aan het licht dat de hond al eerder getergd werd, niet wetens willens door het kindje, maar dat de ouders er gewoon geen aandacht aan besteden.

Ik zou mijn hond nooit bij andere mensen laten en al zeker niet als ze kinderen hebben, dat vertrouw ik gewoonweg niet. Onlangs wilde een klein kind nog vrolijk zijn vinger in Tibo's ogen steken, ouders vonden het grappig, nou ik niet ! En zulke dingen gebeuren meer dan eens.

Zeg niet dat het hier het geval was, maar we waren er niet bij. Enige andere mogelijkheid is dat de hond wat in zijn hersens mankeerde. Maar 9 van de 10 keren is het de andere mogelijkheid.

En er werd hier gezegd, voed je hond op, helemaal mee eens, maar we weten niet of dat hier iets mee te maken had en wanneer wordt er eens ook eindelijk gewoon gezegd "voedt je kind op", want dat is vaak meer aan de orde !!! Ik spreek dan over in het algemeen !

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Het kind goed opgevoed te ja of te nee, is in situaties als deze 'niet' aan de orde. Heel vlak en kort door de bocht.. maar zo is het!

Het feit is namelijk gewoon dat een hond die een kind bijt, wat de aanleiding ook is.. niet meer acceptabel in de maatschappy is. 

Hoe duidelijk signalen en verweer ook mogelijk aanwezig zijn geweest van de hond zijn kant.. op het moment dat het echt 'hap' is, doet dat er niet meer toe. De hond is als het ware buiten de regels getreden, namelijk die van ons mensen... en een hoofdregel is toch echt dat vooral een kind nooit gebeten mag worden.

Vooral hier op hond liefhebbend Hp, dat nogal eens stof opwaaien en wordt er gewezen naar het irritatie level en treiter gedrag van onze kleine koters. 

Echter vind ik het kromme hieraan dat het leven van een kind op gelijke waarde als dat van een hond geplaatst word. Dus op de weegschaal staan ze gelijk! 

Schever kun je in mijn beleving niet gaan!!!
Omdat dat dus betekend dat honden die echt niet meer betrouwbaar zijn en een kind/mens serieus verwond hebben, oneindig gerehabiliteerd moeten worden. 
En .. hoe ver moet je daarin gaan?

Nu betreffende mezelf, mijn eigen hond die bijna bij een kind in het gezicht hing... wat zou ik gedaan hebben na afloop???

Heel moeilijk, veel dierenartsen weigeren zelf eunthanasie om deze reden, zien een hond liever naar een asiel gaan.. want, dan is er nog hoop??? 
Tja, is dat zo?

En is het fair om een hond 'nog een kans' te geven... en daarmee ook de kans in leven te houden dat er wederom een slachtoffer gemaakt wordt??

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Nouja ik heb een zoontje van 3 en al vanaf dat hij het begrijpen kan mag hij niet aan de honden komen. ( ook niet bij de kat trouwens)
Waarom niet?
omdat ik mijn hond niet vertrouw en mijn kind niet vertouw op zo een moment.
Als we honden tegen komen moet hij ook altijd vragen of hij die hond mag aaien.
Ik vind dat niet meer dan normaal.

Maar als ik bijv met mijn honden en mijn kindje op een losloop veld loop en er komt een hond op mijn zoontje afgerend haal ik mijn zoontje daar toch echt weg. of ik til hem op.
Maarja daar kunnen honden ook op reageren , omdat dan opeens het kindje hoger is.

De reden staat er niet en komen we denk ook nooit te weten.
Maar dit had gewoonweg niet gemogen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
Mijn visie op een Stafford is jouw helemaal niet duidelijk want daar heb ik mij nergens over uitgelaten. Lijkt me uberhaupt lastig want ik heb helemaal geen visie over een Stafford.
De liefhebbers van Stafford worden helemaal niet "aangesproken", dat zij zich geroepen voelen om bij elk incident waarbij een Stafford of Staffordachtige betrokken is een charme offencief voor het ras te beginnen werkt alleen maar op de lachspieren en geeft meer een blik op de kortzichtigheid van veel stafford eigenaren. Ik denk dat dat uiteindelijk meer schade aanricht aan de reputatie van staffordeigenaren dan de weergave van feiten bij een gebeurtenis "

ik zie hier niemand die het ras onderuit haalt of het de hemel in schiet. reacties zoals de jouwe werken eerder op mijn lachspieren en laten mij zien hoe kortzichtig jij denkt over baasjes van staffordachtige.
.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

"

Oei, dat vind ik oprecht erg! Want voor mij is dat de basis van m'n hele vertrouwen in m'n hond. M'n overtuiging dat m'n meisjes een vriendelijke en goedaardige inborst hebben. 
Als ik zou aannemen dat m'n honden alleen maar zouden bestaan uit een hoop instincten... tja, waar zit dan de waarde van het samenleven met een hond? Toch net in al die karaktertrekken van aanhankelijkheid, vriendelijkheid, vrolijkheid, interesse voor elkaar, medeleven, enz. Voor mij is dat de kern van alles.

En willen weten wat hem bezield heeft, is toch geen excuus voor z'n gedrag? Dat is het zoeken naar een verklaring van z'n gedrag, het willen begrijpen van een situatie. Het proberen te vatten. Het is toch de vraag die ieder zich bij een gebeurtenis stelt: wat is er gebeurd?
Ook dat is net de kern van samenleven met een hond. Je hond doet dingen en jij wil ze begrijpen, zodat je ze kan plaatsen, ermee kan omgaan, erop kan anticiperen. Dat probeert toch iedereen elke dag te doen? Wat doet m'n hond nu? Waarom doet ie het? Wat wil dit zeggen? Enz. Ook dat hoort voor mij bij het samenleven van m'n hond. Dus doet m'n hond iets wat ik niet kan plaatsen? Ja, dan probeer ik een verklaring te vinden en ga ik zoeken naar een antwoord. Ik zie niet in wat daar 'excuus' aan is. "

mee eens christel. 
.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Waarom komen putbull achtige of herders wel in het nieuws?
Terwijl die kleine keffers er ook heel wat van kunnen?
Gek genoeg komen die nooit in het nieuws, terwijl ik al een aantal keer gebeten ben door een jack russel en chiwawa?
En ik ken nog veel meer mensen die gebeten zijn door een keffer,

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Tja, als een peuter een ander peuter in elkaar tremt gebeurt er toch ook niks???
Ze zijn nog klein.

Stomp ik mijn buurvrouw in elkaar, dan wordt ik opgepakt en sta ik in de krant... zo is het toch?! 


Size matters!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
ik zie hier niemand die het ras onderuit haalt of het de hemel in schiet. reacties zoals de jouwe werken eerder op mijn lachspieren en laten mij zien hoe kortzichtig jij denkt over baasjes van staffordachtige.
. "

Volgens mij was Mike degene die zich druk maakte over het wel of niet onderuit halen van een ras en niet ik.
Je doet met deze reactie, waarbij je blijkt geeft de discussie niet te kunnen volgen en als door een rode lap voor een stier maar te reageren want het gaat over een stafford, de reputatie van stafford eigenaren geen goed

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

-verwijderd-

Stond onder de verkeerde post. Excuus.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Nouja ik heb een zoontje van 3 en al vanaf dat hij het begrijpen kan mag hij niet aan de honden komen. ( ook niet bij de kat trouwens)
Waarom niet?
omdat ik mijn hond niet vertrouw en mijn kind niet vertouw op zo een moment.
Als we honden tegen komen moet hij ook altijd vragen of hij die hond mag aaien.
Ik vind dat niet meer dan normaal.

Maar als ik bijv met mijn honden en mijn kindje op een losloop veld loop en er komt een hond op mijn zoontje afgerend haal ik mijn zoontje daar toch echt weg. of ik til hem op.
Maarja daar kunnen honden ook op reageren , omdat dan opeens het kindje hoger is.

De reden staat er niet en komen we denk ook nooit te weten.
Maar dit had gewoonweg niet gemogen. "

ik ben daar dan weer heel anders in. mijn kinderen mogen het eten van de honden op de plaats zetten, mogen de honden hun snoepjes geven, de bal van de honden nemen en weer terug gooien, de honden aan de lijn houden,... maar alles gebeurt onder mijn oog en mijn honden zijn er naar opgevoed. persoonlijk vind ik het beter dat mijn kinderen van jonge leeftijd al leren omgaan met mijn honden en anders om ook. stel dat mijn zoon toch een keer achter mijn rug om zijn koek aan de honden voert dan heeft hij toch geleerd die mooi te geven en mijn honden hebben geleerd om die zachtjes aan te pakken.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Misschien omdat jij het nieuws niet opzoekt?
Die berichten komen niet uit de lucht.
Er ligt niet achter ieder bosje waar een herder of pitt bull loopt een razende reporter.
(alhoewel ik bij dit verhaal aardig twijfel over de professionaliteit van deze schrijver)

Ik heb een jack Russel van 8 maanden en owjee wat een klier is dat!
Los gaat het prima, maar aan de lijn is hij een ramp!
Vooral in de ochtend en namiddag als de joggers komen, daar heb ik wat opgevonden en dat is een mini muilkorf.
En inderdaad hoor je er weinig van als deze hondjes bijten. En die kleine dingen in een opslag? denk dat je ze daar niet ziet.

Maar dat komt ook omdat mensen geen aangifte doen van dit soort incidenten.
Als jij ze meer in de krant wil hebben, moet je de krant bellen met het verhaal en je verwondingen laten zien en aangifte doen.

Zolang niemand dat doet over die kleine vervelen hoor je er ook niks van.

pagina 6 van 14 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Grote honden issue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^