wanneer loops? groei

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

Ik heb een mechelaar van 9 maand en als pup had ze een parasiet in de darmen waardoor ze achterstand had in de groei.. kan dit de reden zijn dat ze nog steeds zo pups is en niet loops is geweest? betekend dit dat het langer zal duren en dat ze nog zal blijven doorgroeien en het inhalen, ze weegt nu ongeveer 24kg en is eigenlijk wel vrij mager (alles al laten testen en dierenarts zegt dat het gewoon ligt aan haar actief zijn en groei) op hoeveel maanden hadden jullie hond hun loopsheid?

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Maak je maar niet druk de ene word eerder loops dan de andere mijn teef was bijna een jaar toen ze voor het eerst loops werd.

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

" Maak je maar niet druk de ene word eerder loops dan de andere mijn teef was bijna een jaar toen ze voor het eerst loops werd. "


.ik ben niet bezorgd dat ze niet loops vind, dat vind ik wel goed haha maar vraag me af of ze dan werkelijk blijven doorgroeien in hoogte en of ze daarna in breedte beginnen :-D

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

zo lang ze niet loops is blijfd ze groeien. want als ze loops wordt sluiten de groei schijven onder invloed van de hormonen.
 en na de loopsheid zal ze langzaam de breedte in gaan .

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Of ze na de loopsheid nog doorgroeit, hangt allemaal af van wanneer ze loops wordt.
Nanu werd al loops op 5,5 maand, best vroeg dus. Ze is daarna nog 5 cm in hoogte gegroeid, en op de leeftijd van 1 jaar beginnen uitzwaren tot ze 2,5 jaar oud was.

Sommige honden worden loops op hun 6 maanden, anderen op 1,5 jaar. Je kan het altijd even checken met de fokker, op welke leeftijd zijn teefjes loops werden, vaak zit het wat 'in de familie'.

Jouw hond is nog maar 9 maand, het kan dus nog alle kanten op ':-).
En met haar 24 kilo is ze best stevig, dus ik zou me geen zorgen maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kleine hondjes worden eerder loops dan grote honden.

Bamse dr zusje was met zeven maanden loops, je zou dan zeggen dat ze niet meer zou groeien, ja hoor net zo groot als Bamse, en Bamse was bijna 18 maanden oud toen ze voor het eerst loops werd, en als ze wat later loops zijn worden het echt geen olifanten hoor. :-D

jouw hond is ongeveer met een jaar in de hoogte uitgegroeid het gaat dan nog maar met mm.meters, daarna gaan ze na de loopsheid in de breedte groeien, of als de groei in de hoogte eruit is.

gemiddelde honden waar jouw hond bij hoort, is met twee jaar volgroeid, ze worden dan nog wel wat steviger maar dat is het, grotere zware rassen zoals de newfoundlander duurt wat langer , ongeveer drie jaar, en daarna worden ook zij wat steviger.

bij iedere hond is dat verschillend, maar ga er van uit dat jouw hond bij de middelmaat behoort, en met ongeveer een jaar in de hoogte bijna is uitgegroeid.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Mijn Groenendaeler (dus ook een Belg) werd pas loops op 15 maanden en haar zus zelfs nog een maand later, dus ik zou me niet te druk maken.

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

mijn mechelse herder chicka is nu 1 jaar en weegt ook maar 25 kilo een kleine mechelaar dus maar zij was al met 6 maanden loops

Volgende forumvraag: Boston Terrier - Franse Bulldog
^