HELP vlooien!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Vandaag precies 3 weken geleden vonden we een vlo. Nou geen probleem we hadden nog wel pipetjes van Beaphar liggen. Dezelfde avond nog ontvlooit. In de tijd daarna had ik het idee dat zowel Balou als mijn 2 katers zichzelf nog enorm aan het krabben waren. Op een gegeven moment ontdekte ik een wondje bij 1 van mijn katten van het krabben. Een vlooienkam gepakt en het bleek dat ze  helemaal onder de poep zaten en ik vond ook levende vlooien. 
Ik heb nog nooit gehad dat ze niet weg waren na een ontvlooing dus ik dacht dat het merk misschien niet zijn werk had gedaan. Ik heb Balou die avond nog ontvlooit met Advantix en de katten met Exill. Dat was afgelopen maandag en nu vind ik vandaag bij mijn katers nog vlooien en veel poep. Bij Balou een klein beetje poep maar ik denk dat ik misschien met de kam niet goed door zijn vacht kom...

Heeft iemand hier tips wat ik nu kan doen? Eigenlijk mag je maar om de 4 weken ontvlooien maar ik zit eraan te denken om mijn katten nog een keer te doen maar dan met het merk van de dierenarts (Advantage) en Balou te wassen met vlooien shampoo. En het tapijt en de bank sprayen met vlooien spray.

Hebben jullie ervaring met vlooien die niet dood willen? En wat hebben jullie gebruikt en welk merk?

Alvast bedankt.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Oe is zou de katten niet nu weer met advantage doen, dat is te kort op de vorige behandeling.

Je zou eventueel stronghold kunnen halen. Dat schijnt zo goed te werken dat de vlooien binnen een uur van het beest vallen (Het werkt heel goed maar binnen een uur?? dat weet ik niet) Ik heb dat gebruikt toen de katten hier een vlooien plaag hadden. 

Ook vlooienpoeder in huis halen en hier niet de dieren maar het huis mee behandelen. Dus elk hoekje kiertje, groeven in het laminaat of de vloerbedekking. Na een maand stofzuigen zodat alles weer weg is en toen hadden wij geen vlo meer, Sindsdien ook nooit meer gehad

De hond doen we nu met advantix omdat dat ook tegen teken werkt (2dagen te laat en meneer heeft er een aantal te pakken) en de katten gingen met bolfo maar dat heeft zooplus niet mee dus zijn we over gegaan op advantage.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Oow en we hebben inderdaad elk dag gekamd en alle levende vlooien die we te pakken konden krijgen in een bak met water en schoonmaakmiddel gedaan (dan gaan ze ook dood)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Maar heb je dan alleen een pipet gebruikt en verder niks?

Elke dag kammen met een vlooienkam.
Huis elke dag (ik deed meerdere dagen) insprayen (hoekjes, plinten en kasten niet vergeten).
Elke dag stofzuigen ook de mandjes en deze uiteraard goed wassen.

Absoluut niet meer een pipet geven hoor! is slechter voor je beesten dan voor de vlooien.

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Even anticonceptie voor vlooien halen,..
jaja ik keek er ook van op! maar om je beesten nu weer te ontvlooien lijkt me te snel en je geeft ze een pilletje waardoor de vlooien niet meer vruchtbaar zijn.. dan stopt de vlooienplaag ook!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Bedankt voor jullie tips!

Ik weet dat de pipetjes niet zo goed zijn, ik controleer de dieren regelmatig en dan krijgen ze er 1 als ik vlooien zie anders nooit. Normaal gesproken ben ik er daarna vanaf maar nu dus niet. Ik heb met de dierenarts overlegd en we gaan inderdaad sprayen en ze krijgen allemaal een vlooienband. Eentje met een nieuw werkzaam bestandsdeel en dat zou 8 maanden moeten werken. Dat mag wel aangezien ik niet weer kan druppelen. Ik laat me daar straks nog even verder informeren over die banden maar ik wil nu graag van die beesten af. Ze hebben allemaal zo ontzettende jeuk.

Verder inderdaad goed kammen en stofzuigen. Alle kleedjes zitten alweer in de was en als ze droog zijn ga ik ze ook sprayen.
Ik hoop echt dat we er dan snel vanaf zijn!

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Weet niet of je kids hebt maar met Spray goed oppassen!!
Dat blijft geloof ik een week of 6 "gevaarlijk" met inademen en t via handjes binnen krijgen..
Voor je beesten dus ook niet echt gezond om hun manden en kleedjes in te spuiten...

honden page profiel De jongens!De jongens! 3 doggies

honden foto van De jongens!

De vlooien zijn hardnekkig dit jaar. Mijn broer is nu al maanden bezig om van de vlooien af te komen. En gek genoeg heeft hij zelfs nog een vlooien plaag gehad terwijl hij er al alles aan gedaan had.

We hebben met zn allen 3 keer het hele huis gedaan. Alle beesten behandeld (lees: 2 katten en een hond) keer op keer. Maar nog steeds zijn ze er niet vanaf. ;-)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

@ Natasja, hier geen kids. Ik ben nog maar 22 dus nog even niet ;-)
Ik ga dit keer extra langs de dierenarts en laat me goed voorlichten en zal de bijsluiters is goed bestuderen. De kleedjes die in de wasmachine kunnen was ik,  maar we hebben ook krabpalen en dergelijke, en een groot kleed, stoffen bank en stoelen. Ik ben bang dat ik dat toch zou moeten behandelen...

@ Bernadet,
Wat een nachtmerrie.. Ik heb nog nooit een plaag gehad of dat het middel zijn werk niet deed. Ik hoop dat wij er niet zo lang mee zitten want ik vind dit echt verschrikkelijk!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zou persoonlijk geen band of andere giftige spullen meer op je beesten doen hoor.

Hier vorig jaar een giga plaag gehad en dit jaar een kleintje was er gelukkig op tijd bij.
Als jij alles schoonhoud, goed kamt en ze doodmaakt in water, alles wast, eventueel je honden sprayen met biokill of ecostyle kom je er ook vanaf.
Een vlooienplaag indien intensief behandeld ben je met een week of 2/3 helemaal vanaf.

Volgende forumvraag: Honden uit Roemenië
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^