pas op met stokken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

nou ja eigenlijk is het niet echt leuk.
onze King is helemaal gek met stokken,nu heeft hij hout/snippers binnen gekregen en is in zijn strot blijven hangen wat ontzetten is gaan ontsteken,het werdt een hele grote bal wat zo groot was dat we hem gewoon in ons hand kon leggen. naar de dierenarts met king en antibiotica gekregen voor de ontsteking,en inderdaad de bal ging weg. tweede week erna kijk ik king aan en zeg kom eens hier king en kijk hem aan en ja hoor weer een grote bal maar nu aan de zijkant van zijn nek oei morgen maar weer naar de da ermee! savonds klapt de bal uit elkaar en een hel grote plas met bloed en troep en stinken dat het deed!!  nu moesten we de volgende dag wel gaan want het was alweer dicht en kreeg hem niet meer open, met behulp van de da (opengemaakt) kwam er een hoop troep uit  verder met de antibiotica. na een paar dagen weer de bal weer in het midden wij weer terug en weer open gemaakt en drie spuiten en tabletten erbij, gelukkig is weer weg,maar niet voor lang, weer terug naar de da want zat weer aan de zij kant,en echt waar is niet overdreven hoor was weer een bal zo groot dat ik hem in mijn handen kon leggen, overleggen en toch maar een operatie want we konden zo niet doorgaan.operatie gelukt! was een hele hele moeilijke en vermoeiende operatie want de ontsteking was helemaal ingekapseld en zijn er drie uur mee bezig geweest om dat weer helemaal in orde te krijgen. iedere dag terug voor de bandage wantdat viel natuurlijk niet mee om verbonden te krijgen om zijn nek en zakt konstant af.helemaal met tape ingetapet. we keken in een gat dus waren hechtingen losgesprongen en de drain mocht er uit geef niet dat er een paar hechtingen uit zijn want kan de troep er goed uit. volgende morgen kijke ik het gat nog veel groter alle hechtingen waren eruit gekomen, de operatie snede was helemaal open en was een hele grote wond en je keek zo tegen zijn nekspier aan die toen al heel mooi roze werdt,alleen de huid ws nog aan het ontsteken, elke dag heen en weer rijden naar de da praktijk.nu zijn we bijna twee weken verder en nog steeds iedere dag erheen voor nieuwe gaas en ingetapet te worden,eerste instantie eerst de huid rustig laten worden,en wat dan wel of niet hechten?? moet hij wel weer onder verdoving.....pfff maar de huis gaat nu zo heel mooi genezen dat het al naar elkaar aan het groeien is morgen weer  erheen  en overleggen van wat te doen hechten of niet? de wond was nu heel mooi genezen en groeit al netjes naar elkaar toe dus ik denk dat ze het zo laten en naar elkaar laten groeien want dan heeft hij geen likteken weefsel dus afwachten maar, maar hij is en blijft gewoon zo vrolijk! loopt kwispelend de praktijk daar binnen en vind nog steeds iedereen daar hartstikke lief!! dat is toch wel heel wonderlijk eej!!
wat ben ik blij met deze hond!! diep in onze portomonee moeten tasten (nou  jaaaaaa..........bankrekening) maar is het meer dan waard hoor!!!!

dus mensen pas op met stokken en stokken gooien!! wees gewaarchuwd  deze operatie kost een paar honderd euro!!
king mag nu nog alleen met balletejes spelen!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat sneu voor King zeg! Heel veel beterschap verder met hem.

Voor de rest was mij deze boodschap al wel heel wat jaren bekend. Mijn honden mogen dus ook echt niet met stokken spelen, maar misschien zijn er inderdaad nog wel wat baasjes die het nog niet weten.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

dank je Judith
ja king is er echt heel erg ziek van geweest nu gaat het gelukkig weer de goede kant uit.
dus gaat weer helemaal goed komen. :-)

king en kissha mogen niet meer met stokken spelen moeten het nu alleen nog met balletjes doen.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Ik denk dat er inderdaad nog heel veel baasjes zijn die dit niet weten.
Moet je ook eerlijk zeggen dat ik het ook nog niet zo lang weet, dat terwijl ik 
toch al zo'n beetje mijn hele leven honden heb.
Toen ik het hoorde klonk het ook wel logisch, dus voor Jessie geen stokken meer...wel moeilijk voor haar want ze is er gek op.
Fijn dat King weer de goede kant op gaat!;-)Nu je bankrekening nog;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Jeetje, arme King :( Gelukkig gaat het beter!

Toevallig heb ik 2 van die safesticks besteld. Mikey is ook zo gek op stokken. Laatst hapte ze een redelijke kleine stok zodanig van de grond dat hij rechtop in dr keel stak (Hoop gepiep, maar gelukkig niets ernstigs!!) en dat gaf mij de doorslag: hier ook geen stokken meer :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Monique, ik lees het net vanochtend, dat is niet wat .

een flinke ontsteking en dagen , weken er mee bezig zijn, ik lees dat het de goede kant op gaat, gelukkig, en je schrijft, dat je hond zo lief en vrolijk blijft, super karakter ... nu een snelle beterschap zodat er niet meer naar de da gegaan moet worden.



Monique een hele goede waarschuwing voor andere eigenaars.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

http://www.jica.nl/honden/speelgoed/?p=1042

http://hondenwoordenboek.nl/twiggy-woody-de-veilige-stokken-om-mee-te-spelen/

http://www.waffies.be/air-kong-fetch-stick-met-touw.html

Is dit misschien wat voor als King hersteld is?
Dan is het niet perse een balletje..
Want dat kan ook gevaarlijk zijn als je die gooit..
Pezen e.d die losscheuren..

Volgende forumvraag: Morgen onze bull terrier halen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^